plamsky Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Значи проблема е следният:след всяко стартиране или рестарт уиндоуса ми прави сканиране за грешки на вторият дял на харда.Уиндолса е ХР SP2 и харда ми е разделен на два дяла С и D.Сканира ми постоянно този дял където няма софтуер,а само игри,музика,филми и други такива бози(в случая D).Ta въпросът ми е възможно ли е да имам хардуерен проблем със диска или просто е станала няква системна грешка и евентуално мога ли да спра това сканиране всеки път че започва да ме притеснява Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Значи проблема е следният:след всяко стартиране или рестарт уиндоуса ми прави сканиране за грешки на вторият дял на харда.Уиндолса е ХР SP2и харда ми е разделен на два дяла С и D.Сканира ми постоянно този дял където няма софтуер,а само игри,музика,филми и други такива бози(в случая D).Ta въпросът ми е възможно ли е да имам хардуерен проблем със диска или просто е станала няква системна грешка и евентуално мога ли да спра това сканиране всеки път че започва да ме притеснява Благодаря предварително <{POST_SNAPBACK}> Еми ако го оставиш да си скенира всичко до край повече няма да ти се появява . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Понякой път се зацикля и всеки път си проверява, дори и да го оставиш да си провери докрай. Най-честият съвет за всякакви проблеми (дори и хардуерни ), който можеш да видиш в нашия форум е преинстал (някои са по-хард....формат&инстал).....за да не се стига дотам, засега е достатъчно да влезеш тук и да изтеглиш 2 reg файла (1. disablecheckdisk.reg и 2. enablecheckdisk.reg). Първият ще го ползваш, когато перманентно искаш XP да не проверява дисковете при рестарт, спиране на тока или краш....но това не те освобождава от задължението, когато се случи да си направиш ръчно проверката. Вторият анулира действието на първия и връща системата в оргиналното й положение - него ползваш, ако ти писне ръчно да правиш скан проверки, но в твоя случай пак при първоначалното зареждане трябва да си чакаш проверките. Ти избираш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 FAT32 no comment Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamsky Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 По принцип си го оставям да си сканира докрай.Не ме притеснява че чакам някви си там 10 секунди докато свърши.Просто ми беше интересно от каде се е получил проблема и дали не се е прецакал харда Link to comment Share on other sites More sharing options...
boxman Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 Ako ти се прецака харда нямя да е 10 секунди..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.