Jump to content
BulForum.com

scan disk-проблем

plamsky

Recommended Posts

Значи проблема е следният:след всяко стартиране или рестарт уиндоуса ми прави сканиране за грешки на вторият дял на харда.Уиндолса е ХР SP2

и харда ми е разделен на два дяла С и D.Сканира ми постоянно този дял където няма софтуер,а само игри,музика,филми и други такива бози(в случая D).Ta въпросът ми е възможно ли е да имам хардуерен проблем със диска или просто е станала няква системна грешка и евентуално мога ли да спра това сканиране всеки път че започва да ме притеснява :(

Благодаря предварително :punk

Значи проблема е следният:след всяко стартиране или рестарт уиндоуса ми прави сканиране за грешки на вторият дял на харда.Уиндолса е ХР SP2

и харда ми е разделен на два дяла С и D.Сканира ми постоянно този дял където няма софтуер,а само игри,музика,филми и други такива бози(в случая D).Ta въпросът ми е възможно ли е да имам хардуерен проблем със диска или просто е станала няква системна грешка и евентуално мога ли да спра това сканиране всеки път че започва да ме притеснява :(

Благодаря предварително :punk

Еми ако го оставиш да си скенира всичко до край повече няма да ти се появява :) .

Понякой път се зацикля и всеки път си проверява, дори и да го оставиш да си провери докрай. Най-честият съвет за всякакви проблеми (дори и хардуерни :P ), който можеш да видиш в нашия форум е преинстал (някои са по-хард....формат&инстал).....за да не се стига дотам, засега е достатъчно да влезеш тук и да изтеглиш 2 reg файла (1. disablecheckdisk.reg и 2. enablecheckdisk.reg). Първият ще го ползваш, когато перманентно искаш XP да не проверява дисковете при рестарт, спиране на тока или краш....но това не те освобождава от задължението, когато се случи да си направиш ръчно проверката. Вторият анулира действието на първия и връща системата в оргиналното й положение - него ползваш, ако ти писне ръчно да правиш скан проверки, но в твоя случай пак при първоначалното зареждане трябва да си чакаш проверките. Ти избираш... :)

По принцип си го оставям да си сканира докрай.Не ме притеснява че чакам някви си там 10 секунди докато свърши.Просто ми беше интересно от каде се е получил проблема и дали не се е прецакал харда :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...