Sake Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 Може да прозвучи тъпо, но с един приятел седяхме и обмисляхме отговора на този въпрос и стигнахме до извода: Смисалът на животът е познанието(ученето) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 Не разбирам, помогни ми?! Какво се иска от мен, като пишещ отговор в тази тема? Да обясня какъв е смисълът на моя живот, или да се опитам да ти интерпретирам смисъла на твоя живот? Или да ти осветя пътя напред и да ти грея като една луна в бездънната бездна на незнанието? Може и да успея, но не искам. Защото живота го живееш ти, не аз. И ако не си намерил смисълът му - продължавай да търсиш, защото живот без смисъл е не е живот. Но търси със сърцето си. Ако се луташ и не знаеш на къде да тръгнеш, ако си загубил пътя, ако си на кръстопът. но кръстопътя е същия както преди... моят съвет е всяка една вечер като си лягаш, преди да заспиш да се отпуснеш, и да спреш да мислиш... отговора може и да дойде, може и да го сънуваш... Но нека дам себе си за пример. Открих смисъла в своя живот. Те са два основни. Единия - да се развивам. Ако знам, че днес съм по-добре от вчера и по-зле от утре - знам, че денят ми не е минал напразно. Да вървя напред и да се уча. Да излизам от житейските блата, от бездните на случайността и неизвестното, от всичките капани, които са на пътя ми по-силен и по-мъдър. Втория смисъл на живота ми - любовта. Да обичам и да съм обичан. Ако успея да разбера и една песъчинка от вселената, наречена любов - ще умра с усмивка и със затворени очи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultimate Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 Iskam da ti obesnq kakfo mislq az!Temata ne e nikak tupa!Kogato 4ovek jivee na nego mu se slu4vat i hubavi i loshi ne6ta,nie delim jivota na 6tastie i ne6tastie,no koe iskame...6TASTIETO,koeto postoqnno tursim i s goli ryce se opitvame da dostignem,sus vsi4ki sili si bluskame glavite za nego i hilqdi puti povtarqme 4e iskame da se samoubiem i vsi4ko da svur6i i da e razli4no,da imame po pulnocenen jivot,da bude po-dobur kakto na edi koi si!ZAdavame si postoqnno edni i su6ti vuprosi:ZA6to?KAK?Zashto na men?Koga 6te svurshi?...i taka natatuk! No za men smisula na jivota e da tursi6 staroto,no da ne gubish staroto... 6te ti kaja i drugo kato se nadqvam tova da ti bude nqkakva opora...Znaesh 4e jivota e 6tastie i ne6tastie...preminavame prez ne6tastieto,za da dostignem radostta,razbiratelstvoto,oporata-6tastieto s edna duma...vsi4ko e v imeto na edna usmivka-tvoqta ili na tvoi priqtel...Zna4i...6to vsi4ko e v imeto na 6astieto...jivota e hubav...a za smisula na jivota!...Mislq 4e tova e vqrata-tq e edinstvenoto ne6to koeto ne te razo4arova-a smisula na jivota trqabva da e ne6to koeto ne te pravi ne6tasten,vinagi mojesh da vqrvash v edno ne6to i kogato to se provali ili sbudne,zapo4vash da vqrvash v drugo...taka mislq az...pomisli i ti nad moite dumi...nadqvam se da sm ti pomognala,ako iskash da si pishem nqkoi put kupondjiika_05@abv.bg Blagodarq ti za vuprosa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcciDent Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 Razni hora razni ideqli. Vseki si razbira jivota po svoi sobstven na4in.Edinstvenoto ne6to e da za4itame sebe si,rodninite i priqtelite bez tqh ne moje. A vsi4ki ostanali trqbva da se uvajavat , no jalkoto e ,4e tova v Bulgariq ne sa6testvuva. Nqkak si jivota se promenq ot den na den.Jiveem si nqkak zabarzano bez dori da se ogledame okolo sebe si.Da se ozarnem Da vidim kakvo stava.Na kade otivat rabotite. Smisalat na jivota se opredelq nai ve4e ot problemite na horata.Kolkoto pove4e sa problemite tolkova pove4e 4ovekat zabravq za6to e roden i za kakvo moje da bade ot polza na tozi svqt.Taka , 4e jiveeite si jivota kakto si znaete i kakto na vas vi e udobno.Jivota se jivee vednaj izjivei go palnocenno. I ne na posledno mqsto '' Kolkoto i dobre da jivee6 UMIRA6' Respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALISA Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Смисълът на живота е да се преборим със старховете си и да бъдем щастливи... Проблемите и неблагополучията всъщност са изпитания..."Никой в този живот не ти е нито враг, нито приятел, а само учител”... P.S.Пич,ти да не би да имаш за писане: есе на тема:”Смисълът на живота”?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dani Posted January 28, 2005 Author Share Posted January 28, 2005 Hahahahahahah Kak moja da ti doide na akyla 4e go imam za tema ot daskalo.Kato 4e li 6te sedna da razpitvam horata za da si napi6a doma6noto P.P.-Nikoga ne pi6a doma6ni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dani_filth_ Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Smisala na jivota? Ami 6te povtoria dumite na niakoi hora nai-veroiatno, no tova zna4i 4e sme na edno mnenie. Znam 4e v jivota 4ovek triabva da se u4i i da pridobiva pove4e opit v dadena nasoka/nasoki. Ot tuk idva eventualno i dobrata kariera i materialnite prihodi. Drugoto ne6to e lubovta. Mislia 4e bez lubov i bez da znae6 4e nikoi ne te obi4a jivotat bi bil ne6to ujasno nezavisimo daje i da si niakoi multimilioner. Zatova da nameri6 niakoi, koito naistina silno i istinski obi4a6, kakto i toi/tia da izpitva sa6tite 4uvstva kam teb e sa6to tolkova vajno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Значи, всички от мойта компания имаме едно мнение - "Животът е кенеф!". Не сме стигнали до това заключение просто ей така. Напротив, това е плод на доста задълбочени размисли, които не ми се споменават сега. Просто това според мен е най-вярното определение за живота в България. Както искате, така ме разбирайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkaims Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 Според мен когато човек открие какво и къде се намира БОГ, мн. лесно ще си отговори и натози въпрос.... Отговори на въпроса има много... но най-важното е да достигнеш до отговора САМ!!!! Смисъла на живота за всеки е различен според неговото Духовно, интелектуално развитие... Най-глупаво е да мислиш че смисъла е да се наедеш, облечеш, купиш последен модел телефон и т.н. и когато не стане да се отчаяш и изпаднеш в криза... в един момент си мислеш че смисъла на живота е любовта... да ттака е тя вдъхва живот, но всеки е изпитва по различен начин- има някъде около 16 00 форми....защото има любов към парите, храната , живота и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkaims Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 ima edno film4e BARAKA gledaite go!.... sled nego si zadavah mn vyprosi.... a sy6to i SAMSARA - za nego imam malko po osobenno mnenie! izgledaite go tam ако имате нещо в мозъчната кутия ще си задавате м,н въпроси, поне аз няколко месеца размлишлявах.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted February 1, 2005 Share Posted February 1, 2005 Смисълът на живота за всеки човек е различен и той не може да се сложи под общ показател. Физическото съществуване ни се дава за да се научим на някои неща. Но не мисля че трябва да се замисляме върху такива неща/освен ако работата ни не е свързана с тази тема/, защото те представляват затворен кръг без отговор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukuruz Posted February 1, 2005 Share Posted February 1, 2005 Още преди мнооого години хората са намерили отговор на този въпрос... Открийте го и вие във филма на МОНТИ ПАЙТЪН за смисъла на живота "The Meaning Of Life". Имаше го качен на уарез-а.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blo0d_master Posted February 1, 2005 Share Posted February 1, 2005 Единия - да се развивам. Ако знам, че днес съм по-добре от вчера и по-зле от утре - знам, че денят ми не е минал напразно. Да вървя напред и да се уча. Да излизам от житейските блата, от бездните на случайността и неизвестното, от всичките капани, които са на пътя ми по-силен и по-мъдър. Втория смисъл на живота ми - любовта. Да обичам и да съм обичан. Ако успея да разбера и една песъчинка от вселената, наречена любов - ще умра с усмивка и със затворени очи. <{POST_SNAPBACK}> на абсолютно същото мнение съм и аз като скорпиона търся едното и се мъча да постигна другото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted February 1, 2005 Share Posted February 1, 2005 Като започна да се дават филми за пример за смисълът на живота:гледайте "Адаптация" или "Американски прелести" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Като си говорим за филми - Форест Гъмп! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Можеш ли да си перифразираш въпроса малко? Какво означава животът? Какво е животът? Каква трябва да ти е целта в живота?... Просто не разбирам какво питаш... не че на всичко мога да отговоря, но ако разбирам какво питаш, поне ще се опитам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 И аз се чудя какъв е точно въпроса и за това решеих да сваля един речник http://www.download.bg/prg_view.php?id=26194 "Смисъл" според не трябва да означава "цел", а каква е ползата от нещото (в случая живот).Най-често думата "смисъл" я свързваме(или свързвате) с "цел", но двете думи абсолютно еднакви ли са? ми според мен не са. Според мен смисъла не е еднозначен и иненно това е разликата защото целта се знае каква е от родители, от национална или друга принадлежност. Смисъла на живота ЗАВИСИ от целта която сме си поставили за живота. А въпроса сега имаш време да мислиш за него като пораснеш може да не мислиш чак толкова. Ако живота има смисъл за нас ние живеем за него ако няма просто ще вигитираме докато не открием смисъла. Смисъл за нас имат целите които сме си поставили. Целите се поставят по всяко време по различни поводи или в продължително време. Някои се опитват да свържат тази тема с фантастиката и филми, но това нещо си е съвсем нормално в живота и е нормално да задаваш такъв въпрос ако не си открил цели или с нещо което да се занимаваш и/или да се интересуваш. Това е лошо и/или много лошо нещо. За да не си нямаш цели най-вероятно не работиш и/или ..., ако не работиш значи си учащ ако си учащ няма за какво да се притесняваш само си намери в област която те вълнува и всичко ще си дойде на място. Някои бъркат въпроса "За смисъла на Живота?" с "Какво е живота?" е на второто има един такъв виц: двама геймъри си приказват и единия вика: -Какво е живота? другия -Живота е една тъпа игра с много хубава графика. Всяко нещо си има граници. Тези граници трябва да се спазват. Това е може би странно, но важно правило (за живота) примери много. Примерно всяко нещо си има начало и край(т.е. границите са началото и края). Пускаш програма правиш квото правиш изгасяш програмата. Купуваш си телевизор и го ползваш докато има картина и не е бил повреден(примерно кинескопа си отива с времето). Всяко нещо си има срок на годност. Има закони които са също един вид граница. Има и държавни граници които пречат на придвижването на хора и товари. Има алкохолни и други подобни граници . Всеки човек се ражда и умира обаче продължителността на различните хора е различна (и по други причини) затова и целите които се поставят не са за много фиксиран срок защото не е сигурно примерно какво ще стане след 5 години затова се плануват ден за ден в рамките примерно на месец или 3 месеца или.... "Има неща които не се купуват с пари за всичко останало ..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sloon Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Awe jivota rulz Super mnogo me kefi Link to comment Share on other sites More sharing options...
AuReOluS Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Живота е всичко онова,което ни се случва докато търсим неговия смисъл...така че дай го по- EASY-GOING и просто го ЖИВЕЙ! С поздрав... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Ne znam dali to4no tyk e mqstoto na tazi tema no ne namerih po-podhodq6to mqsto.I taka...Ot nqkolko godini na sam se pitam kakyv e smisyla na Jivota i po-to4no kakva e na6ata mosiq.Vse o6te ne moga da si dam razumen otgovor.Moje bi i nikoga nqma da namerq za syjaleni.Molq vi samo ne si mislete 4e sym nqkoi izperkal pi4 koito ne iska da jivee.Dori naprotiv,prelivam ot energiq i jelanie za Jivot.Ako iskate da porazmo6lqvate s men molq zaovqdaite <{POST_SNAPBACK}> единствения смисъл е че трябва да продължи. няма висша цел (освен въпроса на "42" ), няма и божествен смисъл. смисъла си е твоя проблем - ако ТИ не го намериш никой не може да ти го покаже. а иначе за определение поне според мен най-добър е Тери Пратчет отговарящ на въпроса "верно ли е че като умреш живота ти минава като филм пред очите ти?", отговора му е "да и самия процес се нарича живот" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.