Jump to content
BulForum.com

"Za smisyla na Jivota"

Dani

Recommended Posts

Ne znam dali to4no tyk e mqstoto na tazi tema no ne namerih po-podhodq6to mqsto.I taka...Ot nqkolko godini na sam se pitam kakyv e smisyla na Jivota i po-to4no kakva e na6ata mosiq.Vse o6te ne moga da si dam razumen otgovor.Moje bi i nikoga nqma da namerq za syjaleni.Molq vi samo ne si mislete 4e sym nqkoi izperkal pi4 koito ne iska da jivee.Dori naprotiv,prelivam ot energiq i jelanie za Jivot.Ako iskate da porazmo6lqvate s men molq zaovqdaite :)

Да се храниш здравословно,да се обличаш с топли дрехи,за да не се простудиш,да слушаш мама и тати,да се учиш добре в училище,за да влезеш в университет,там отново да учиш,за да завършиш и получиш добра диплома,да си намериш добра работа,да създадеш семейство,да имаш деца,да им купуваш здравословна храна,топли дрехи....... :D

Всеки намира свой смисъл,стига сме търсили общото за всичко.

jogry,ми явно си поредното заблудено и измъчено от "трудностите" на живота момиче

Да се храниш здравословно,да се обличаш с топли дрехи,за да не се простудиш,да слушаш мама и тати,да се учиш добре в училище,за да влезеш в университет,там отново да учиш,за да завършиш и получиш добра диплома,да си намериш добра работа,да създадеш семейство,да имаш деца,да им купуваш здравословна храна,топли дрехи....... :D

Всеки намира свой смисъл,стига сме търсили общото за всичко.

Vqrno e.Vseki osmislq jivota si po svoi identi4en na4in.Glupavo e da se slagame pod ob6 znamenatel.Za nqkoi smisala na jivota e da puskat tapi temi, a za men da im se vrazvam i da otgovarqm...

Мхм странен въпрос. Според мен смисъла на живота е да постигнеш нещо в него. Това за мен се изразява в това да си имам семейство (жена,деца и т.н.), добра кариета и ей такива работи :rolleyes: . На някой други смисъла им е да имат коли, пари, за всеки е различно общо взето :)

едит:според мен сам трябва да си отговориш на този въпрос а не ние.

Мхм странен въпрос. Според мен смисъла на живота е да постигнеш нещо в него. Това  за мен се изразява в това да си имам семейство (жена,деца и т.н.), добра кариета и ей такива работи :rolleyes: . На някой други смисъла им е да имат коли, пари, за всеки е различно общо взето :)

едит:според мен сам трябва да си отговориИ на този въпрос а не ние.

Zna4i edin vid iska6 da kaje6 4e smisyla na jivota e da si odovoletvoren ot nego.Interesno :)

Zna4i edin vid iska6 da kaje6 4e smisyla na jivota e da si odovoletvoren ot nego.Interesno :)

Ми за мен е това, както казах за някой друг може да е нещо друго, но все има нещо. Иначе наистина няма смисъл защото излиза, че раждаш се живееш и умираш, и толкова :bgrin:

Да оставиш нещо след себе си,по възможност добро :D

ето това исках да кажа само, че може би не си ме разбрал а пък и аз не се сетих точно така да ти го кажа ;)

Всеки си има свое виждане по въпроса и чуждите мнения не пасват. Това е смисъла на живота, да откриеш смисъла на живота и да чувстваш, че не е на празно всичко! Четете малко повече книги и си говорете с родителите!!!

Отговора на вечния въпрос за Живота, Вселената и Всичко Останало е ... 42. Ако искаш да си буташ главата със въпроси от рода на "Какъв е смисъла на Живота?", прочети "Пътеводител на галактичестият стопаджия" от Дъглас Адамс. Там ще намериш доста отговори, но вече ще се чудиш какъв ли е въпросът.

Според смисълът на живота са целите, които си поставяме Защото без да имаш цел, към която да се стремиш да постигнеш, няма да намериш смисъл изобщо в това което правиш Поне за мен е това :P

А може би,за да имаш нещо в главата,то трябва да си прочел все нещо.Книгите между другото поне при мен са участвали активно в оформянето на мирогледа ми.И родителите..до време.Прав е Писачът.

Sored men samo 4e nqma zna4enie kolko knigi si pro4el ili pyk kolko si razgovarql s roditelite si,a e vajno kakvo ima6 v glavata i syrceto i kak go izpolzva6 priqteliu :blink:

Приятелю, те питаш и искаш отговор, не ме поучавй мен, аз си знам отговора. ;)

Sored men samo 4e nqma zna4enie kolko knigi si pro4el ili pyk kolko si razgovarql s roditelite si,a e vajno kakvo ima6 v glavata i syrceto i kak go izpolzva6 priqteliu :blink:

А какво има в главата и сърцето на психопат убиец трепещ хора за да си достави удоволствие?! Излиза, че за такъв човек смисъла на живота е да взима живот.

Отговора на вечния въпрос за Живота, Вселената и Всичко Останало е ... 42. Ако искаш да си буташ главата със въпроси от рода на "Какъв е смисъла на Живота?", прочети "Пътеводител на галактичестият стопаджия" от Дъглас Адамс. Там ще намериш доста отговори, но вече ще се чудиш какъв ли е въпросът.

Това тотално ме разцепи. От 100 години не се бях сещал за тази книжка :D

По темата: Колко хора са го бистрили т'ва...не е истина. :wacko:

Щом си се размислил така, предполагам на колко години си (не се надувам, просто отбелязвам, че всички са минали оттам ;) ). След време ще почнеш да не го мислиш толкова, пък като станеш колкото ваш'те ще се чудиш как да платиш тока и разни такива простотии, и хич няма даже да се сещаш. Моят съвет е: Чуди се сега, щотот след време няма да ти се занимава B)

И ако откриеш отговор, различен от 42 пост-ни

Аз открих смисъла на живота си - любовта. Не виждам смисъл в това да живея за себе си. Искам да живея за друг, да го дарявам с цялото си внимание и обич. :wub:

saglasna sam s kazanoto do sega :)

V moment v koito ne vijda6 smisal ot jivota , go jivee6 zaradi blizkite ti hora , za6toto znae6 4e nqkoi te obi4a , i smisala na tvoq jivot e da nosi6 smisal na ne4iii drug jivot ( tva e lyubovta ) :wub:

Заблудата, момчета и момичета, е голяма. Съгласен съм единствено с това, че за да има живота смисъл трябва да има някаква цел. Поставяш си нещо, изпълняваш го, продължаваш напред(говоря за съществен неща). Както и да го погледнеш живота е АД, направен е за да се мъчим. Не ме разбирайте погрешно, адът е тук, на земята, а не там на небето. Християнин съм, но в рая и ада не вярвам. Защо? Може би защото главният смисъл на живота е да се (само)усъвършенстваш. Аз не гледам на живота като на нещо за еднократна употреба.

P.S. Следващото ми изречение щеше да е офтопик, за това, който иска да си говорим за прережаднето да ми пише на PM.

Щом си се размислил така, предполагам на колко години си (не се надувам, просто отбелязвам, че всички са минали оттам ). След време ще почнеш да не го мислиш толкова, пък като станеш колкото ваш'те ще се чудиш как да платиш тока и разни такива простотии, и хич няма даже да се сещаш. Моят съвет е: Чуди се сега, щотот след време няма да ти се занимава

Какво значение има на колко години си, за да си задаваш този въпрос. Дори си мисля, че колкото по-възрастен става човек, толкова повече си го задава, защото животът се е изнизъл. Все едно си щтракнал с пръсти и си на 50. Тогава дори е по-страшно, защото алтернативите, които човек има пред себе си са доста по-малко.

Аз не искам да си представям този момент. Щом още отсега чувствам, че съм пропиляла толкова ценно време...

Какъв е смисълът на живота? Отговорът на този въпрос може би никога няма да е изчерпателен и точен.Но по-важно е какви въпроси си задаваш. За мен той е в това да обичам живота такъв, какъвто е, да го познавам, да познавам болката и радостта и да го харесвам въпреки всичко, да обръщам внимание на най-незначителните нещица и когато дойде време да го напусна, да зная, че съм готова за това, защото не съм си позволила да живея малко. Точно в момента ми се въртят финалните реплики от "Часовете", които най-точно биха изразили мисълта ми, но не ми се иска да плагиатствам. :)

п.с. Не помня кой го беше казал това, нито дали звучеше така, но :Живот, какво да го правиш. Ама нали е безплатен-живей го! :)

До прединяколко години си задавах същия въпрос постоянно....и понеже не намирах никакъв смислен отговор постоянно бях в депресий... :)

Сравнявах себе си и живота си с една мъничка точица от мозайка...

И си мислех,ако тази мъничка точица изчезне на никой няма да му направи впечатление,защото разликата дори няма да се забележи!

Все още не съм открила смисълът на живота...може би самият живот е достатъчен смисъл...

Отказах се да си задам такива въпроси....

Пък и самото понятие "смисъл на живота" е крайно субективно понятие...всеки трябва да го открие сам за себе си....

Важното според мен е да успееш да изживееш живота си пълноценно....да се насладиш на всеки миг.....и след години да можеш да се върнеш мислено назад и да си кажеш "не съжалявам за нищо"!

Според мен пък човек се ражда с някакъв вроден талант и целта на живота му е да го намери и уползотвори какъвто и да е той(таланта).Сега някой ще каже много филми гледаш...еми вярно е гледам обаче ако наистина това е смисъла на живота? ;)

Иначе всеки човек си прави живота както на него му харесва.Так че разнообразявайте си ежедневието.Един ден с биричка,друг с водчица,трети с ракийчица.... :D

Аз като отчаян оптимист винаги вярвам,че живота има смисал и че той се крие в най-дребните неща(Гледайте "Американски прелести" или прочетете "Потретът на Дориан Грей") и ще разберете за какво говоря...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...