Dreamer Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Тази тема е нещо като представяне на една сравнително нова групичка, която melody jazz/fusion/old pop/etc феновете си струва да чуят. Групата е пловдивска и често свири в пловдивските заведения... но както се сещате пред мизерна публика понеже хората явно ценят повече чалгата *cries out loud* Можете да си изтеглите целият live "албум" от тук или чрез долните линкове: 1. Sillhouette - 01 - Proud Marry 2. Sillhouette - 02 - Come By and See plus Sex Machine 3. Sillhouette - 03 - Ain't No Sunshine 4. Sillhouette - 04 - Superstition 5. Sillhouette - 05 - I Will Survive (има много готино интро) 6. Sillhouette - 06 - Word Up.mp3 7. Sillhouette - 07 - Kiss 8. Sillhouette - 08 - Give Me Your Love 9. Sillhouette - 09 - Get Down On It 10. Sillhouette - 10 - Fis Moll Sounds Good (intro/outro) (собствена композиция - инструментал) 11. Sillhouette - 11 - Bad Girls 12. Sillhouette - BONUS - Everyday (собствена композиция) По принцип кога ще свирят можете да разберете от безплатните списание "Програмата" т.е. бившето "Пловдив Инфо". Иначе тази събота ще свирят в "арт рок кафе" (започват около 22 часа). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 По принцип не обичам подобни стилове,но само по принцип.Дръпнах си I will survive и ми хареса.Не знам,Dreamer,можеш да ми окачествиш поста като спам и да го изтъркаш,но винаги има някой като мене.Ами хареса ми как се справят(интрото - не ми хареса ) Може и да имат бъдеще,но както сам каза - пред мизерна публика скоро биха се превърнали в колекционерска рядкост... Мъка,мъка.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 Мда... публиката в тия среди е доста малко. Пример: - тия пичове в петък свириха в Роксбъри - викат, че нямало почти никой, но пък там предполагам, че малко хора знаят клуба и поради това е празен. За сметка на това би готин - трябва да мина някой път. В събота свириха в Арт рока, а там беше празноооо празно. Е, имаше една група 20-тина човека дето бяха седнали на една дълга маса.... и ядяха, и пиеха. Мъка. Но това го приемам, че е заради нивото на "клуба". Въобще който и да свири в последните години, където и да е - публиката е малко. Изключение правеха Устата (Ухото) едно време, но то си беше едно време. А и тогава имаше стил, разнообразие от групи и жанрове и следвателно - хора, дори през седмицата (култовите вторници със Стоил Керванов). Но както и да е. Fis Mol Sounds Good ми харесва доста - това е техен инструментал, с който започват и свършват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Въобще който и да свири в последните години, където и да е - публиката е малко. <{POST_SNAPBACK}> Мхм.Изключително малко.Наскоро направих грешката да се замъкна в Съкса.Не помня кои свиреха(бях пиян),пък отидох само да не съм си у нас(и битовия алкохолизъм писва) и там беше празно.Имам чувството,че клубната сцена в Плд умира Или пък се разделя на някакви контингети от точно определени хора и групи,които си правят нещо за себе си,без никой да се разпростира навън.Е не става така.Ама като няма публика,като стимул и приходи - нормално всичко да затъва.А за едно време - еххх.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darmonko Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 abe hora kvo ste se razhlen4ili za edno vreme vse edno gledam predavaneto "Minaha Godini" ebati!!! Sega e drugo vreme i klubovete sa drugi, a grupite puk savsem.Vsi4ki se razvivat - krai ve4e metala koito se svire6e v Ustata i Skalata go niama.Interesnoto e 4e horata koito pomniat tia godini kato idat na klub o4akvat da vidiat bradiasali pi4ove i da slu6at jici,posle da se ka4at na scenata i da pokajat kak prez dvata meseca v koito sa hodili na uroci po niakakuv instrument sa se nau4ili da sviriat "For Whom The Bell Tolls". V momenta v Plovdiv ima grupi koito mogat da predlojat dale4 pove4e.Nadiavam se i 4e ima i takiva fenove,koito da se kefiat na muzikata i na originalnite idei. Ne znam dali pomnite edno vreme rock-maratonite na koito se sabiraha po 7-8 plovdivski grupi i publikata 4uva6e po 7-8 puti "Breaking The Law" "Smoke On The Water" i drugi podobni klasiki.Radvaite se 4e v grada ima 3-4 razli4ni grupi,koito raznoobraziavat obstanovkata ina4e muzikata v toia grad si ostava na nivo 1990-ta godina. P.S. Za tova 4e horata hodiat na 4alga niama ni6to sramno,za6toto niakoi ciganski orkestri na jivo se spraviat po-dobre ot pove4eto plovdivski grupi.Lo6o e kato dade6 5 lv da vidi6 Gergana,a tia doide za polovin 4as, "izpee" 3-te si pesni na pulen playback i na vsi4koto otgore e s drehi....kofti trupka nali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 Не знаех, че в Устата/Ухото се е свирело метъл (вероятно, защото не се е)... но както и да е. Дай да не разводняваме топика. Има си специална тема, в която обсъждахме ситуацията с old-fashioned clubs. Нека продължим с обсъждането на Sillhouette. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 По принцип, има и друга група със същото име, но подвизаваща се по пловдивските сцени преди повече от 10-15 години. Свиреха по-скоро арт, отколкото джаз, със собствен албум, концерти, интервюта за вестници и пр. Заедно сме израстнали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death_rideR Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Dreamer haresha mi tezi siluet dobri sa ako otkrie6 novi zvezdi ot bg puskai pak takiva topici samo 4e ka4estvoto e malko kofti... samo 4e ka4estvoto e malko kofti... sajalqvam za tova izkazvane prosto slu6alkite sa mi malko pre***ni posle kato gi pusnah na kolnkite si zvu4e6e super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotko Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 Между другото вокала е брат на Милен Kyкошаров (клавири) от Каффе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightWolf Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 qki sa ako po nqkva hiper slu4ainost gi merna sha zvema aftograf Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 и кво?какъв е смисъла да свириш само кавъри?и ти наричаш подобна сбирщина група?всеки ученик от 10-и клас на музикалното училищите може да ти изсвири кавърите,които те изпълняват.естествено,че няма да имат публика.виж,ако отидат в някой ресторант-по-може.защото по ресторантите се свирят кавъри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcciDent Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 и кво?какъв е смисъла да свириш само кавъри?и ти наричаш подобна сбирщина група?всеки ученик от 10-и клас на музикалното училищите може да ти изсвири кавърите,които те изпълняват.естествено,че няма да имат публика.виж,ако отидат в някой ресторант-по-може.защото по ресторантите се свирят кавъри. <{POST_SNAPBACK}> Az dokolkoto znam po4ti vsi4ki pevci i grupi sa zapo4vali s kavari , a posle sa se razvivali samostoqtelno. Hubavo e da ima ne6to po razli4no ot 4algata. Kolkoto i da mi e ma4no po4ti celiqt grad e zamaqn po 4alga barovete i diskotekite. Az slu6am po4ti vsi4ko. Kato po4ne6 ot Deep Purple do Teror Squad. A kakto gledam mnogo malko hora sa taka. Respect Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 27, 2005 Author Share Posted January 27, 2005 и кво?какъв е смисъла да свириш само кавъри?и ти наричаш подобна сбирщина група?всеки ученик от 10-и клас на музикалното училищите може да ти изсвири кавърите,които те изпълняват.естествено,че няма да имат публика.виж,ако отидат в някой ресторант-по-може.защото по ресторантите се свирят кавъри. В първия пост съвсем явно съм написал, че в ъплоуднатите песни има две техни композиции, което захвърля твоето твърдение в кошчето за боклук. Да не говорим, че това за всеки ученик от 10-ти клас е смешно, много смешно... Пък и ако ми кажеш как в БГ група може да стане известна без първночално да свири кавъри ще станеш богат... понеже ще те рекламирам като съветник. Група, която свири само авторски неща още от първите си изяви е обречена на неуспех - понеже няма кой да ходи да ги слуша... Групата ще свири на 15-ти февруари в клуб МАРМАЛАД - часът вероятно ще е 22 часа, а входа ще бъде свободен т.е. безплатен. Чудесна възможност желаещите да ги чуят на живо да направят това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotko Posted January 27, 2005 Share Posted January 27, 2005 и кво?какъв е смисъла да свириш само кавъри?и ти наричаш подобна сбирщина група?всеки ученик от 10-и клас на музикалното училищите може да ти изсвири кавърите,които те изпълняват.естествено,че няма да имат публика.виж,ако отидат в някой ресторант-по-може.защото по ресторантите се свирят кавъри. <{POST_SNAPBACK}> Искам да подчертая че това са кавъри техен аранжимент. А не едно към едно както е песента. Личи си колко си ги слушал. Това е готиното и затова групата се различава от кръчмарските изпълнения. Имат и собствено парче, ако не можеш да четеш, което между другото е доста добро. Пусни си малко Ивана, или някоя друга боза да те успокои. @Dreamer Мисля че ще свирят този петък а не събота. Ако не се лъжа де. На 15-ти съм там. Само да не забравя . Нека всички от вареза които се кефят на готина музика да дойдат. По добре от колкото да се събирате по Китайски ресторанти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Пусни си малко Ивана, или някоя друга боза да те успокои. <{POST_SNAPBACK}> не си прав да ми говориш така...това,че изказвам негативно мнение за група,която нито ти,нито аз сме слушали на живо не значи,че харесвам чалга. и е тъпо да се твърди,че всяка група започва кариерата си с кавъри,защото изобщо не е така.не само по света,но и тук не е така.но няма да изпадам в подробности. ще стискам палци на група Силует.ако някой ден случайността ме срещне с тях,ще се изкажа отново тук. сотко,да не забравиш 15-и!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotko Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 не си прав да ми говориш така...това,че изказвам негативно мнение за група,която нито ти,нито аз сме слушали на живо не значи,че харесвам чалга.и е тъпо да се твърди,че всяка група започва кариерата си с кавъри,защото изобщо не е така.не само по света,но и тук не е така.но няма да изпадам в подробности. ще стискам палци на група Силует.ако някой ден случайността ме срещне с тях,ще се изкажа отново тук. сотко,да не забравиш 15-и!!! <{POST_SNAPBACK}> Малко или много се занимавам с музика и знам кога една група има потенциал и кога не. Това за Ивана признавам беше малко брутално. Не се сещам за изпълнител който да не е почнал кариерата си с кавъри ( може да има изключения, но както казват те само потвърждават правилото). Пичовете не са от много време заедно и определено ще звучат много по-добре нататък. И аз ще стискам палци. И няма да забравя 15-и !!! Дотогава ще загрявам пред ПЦ-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 28, 2005 Author Share Posted January 28, 2005 Сигурно има "групи", но те ще са някакви такива компютърни Дето само се въртят по радиото... като Бритни Спиърс дето имаше само един концерт за втория си албум :Д Иначе определено групата не е нещо супер-мега невероятно, но е нещо различно - поне аз подобен стил (като изключим баналните sex machine и т.н. - но предполагам, че в клубовете ще ги режат ако липсват подобни дефолт песни) скоро не съм слушал в Пд на живо, ако въобще съм. Сега като слушам записа наистина има доста неща за изчистване, но те са за студийните записи. На живо детайлите не се забелязват толкова заради емоционалната нагласа и разликата при всяко изсвирване. Май ще е тази събота в арт рока, а в петък може да са в роксбъри (днес), но в Пловдив Инфо ще пише със сигурност, за който се интересува. Аз пак си пускам Fis Moll Sounds Good, че много ме кефи Ако я запишат и студийно в близко време цена няма да имат :Д Link to comment Share on other sites More sharing options...
darmonko Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 не си прав да ми говориш така...това,че изказвам негативно мнение за група,която нито ти,нито аз сме слушали на живо не значи,че харесвам чалга.и е тъпо да се твърди,че всяка група започва кариерата си с кавъри,защото изобщо не е така.не само по света,но и тук не е така.но няма да изпадам в подробности. ще стискам палци на група Силует.ако някой ден случайността ме срещне с тях,ще се изкажа отново тук. сотко,да не забравиш 15-и!!! <{POST_SNAPBACK}> vij sq,da ti obiasnia ne6to,za6toto iavno ne sledi6 muzikata v Balgaria,puk i drugade... Kaji mi bulgarska grupa,kolkoto i da e izvestna i mediina,koiato kato ide na u4astie v klub da ne pravi kavuri.Ako dokaje6 4e pove4e ot 3 grupi v balgaria sviriat samo i edinstveno avtorska muzika po klubovete ima6 po4erpka ot men.BTR sviriat pesni na Queen. D2 sviriat Michael Jackson,az pone sam gi 4uval da go praviat 4esto.Izpadni v podrobnosti i kaji koia grupa e zapo4nala bez kavuri,4e az ne znam takava.Ne znam i ti koi si i kolko razbira6 ot muzika,no takiva tvardenia (tova za muzikantite v 10 klas)govoriat za na4ovek,koito meko kazano i poniatie si niama ot tova ne6to.Kakto i da e,ti ne si dlujen da razbira6,za da izkazva6 mnenie,tova si e tvoe pravo.Horata sa se potrudili za da napraviat ne6to interesno,a fakta,4e tuk obsujdame kakvo sa napravili te,a ne ti,govori 4e ti ni6to ne si napravil.V muzikata ima edin princip,koito vaji navsiakade-ako moje6 po-dobre,napravi go po dobre.Ako ne moje6 pone ne govori gluposti.Mi tva e zasega na teb jelaia uspeh i idi da gi vidi6 dokato e vse o6te bezplatno Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 Ха-ха,за теб българските групи с БТР и Д2 ли се изчерпват?Това ли е?Аз не разбирам от музика,а?Д2,майна,ти ме разби!Ей, часът е 4,денят събота,бягайте да гледате Българския Топ 100,там пускат музиката,за която вие говорите.А музиката,за която аз говоря не се излъчва по телевизията...Или може би по MTV2(ако знаете за съществуването му) и VH1...но както и да е...аз не разбирам. Кавърс рулз...спор няма особено тези на Майкъл Джаксън в периода му с Джаксън 5 и тези на Куин...божичко,какви лаици! едит:и за да не е изцяло в офтопик,смятам да кажа,че група Силует забили снощи в Арт Рок Кафе,било невероятен купон,имало луди танци,най-вече на авторките им композиции.Дерзайте,Силует!!!Успех от мен,от сърце Link to comment Share on other sites More sharing options...
darmonko Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 Ха-ха,за теб българските групи с БТР и Д2 ли се изчерпват?Това ли е?Аз не разбирам от музика,а?Д2,майна,ти ме разби!Ей, часът е 4,денят събота,бягайте да гледате Българския Топ 100,там пускат музиката,за която вие говорите.А музиката,за която аз говоря не се излъчва по телевизията...Или може би по MTV2(ако знаете за съществуването му) и VH1...но както и да е...аз не разбирам.Кавърс рулз...спор няма особено тези на Майкъл Джаксън в периода му с Джаксън 5 и тези на Куин...божичко,какви лаици! едит:и за да не е изцяло в офтопик,смятам да кажа,че група Силует забили снощи в Арт Рок Кафе,било невероятен купон,имало луди танци,най-вече на авторките им композиции.Дерзайте,Силует!!!Успех от мен,от сърце <{POST_SNAPBACK}> aide kaji mi koi sa bulgarskite grupi koito sa za teb kriterii,za6toto iavno ne znae6 koi e v biznesa v taia strana.A 4e nai dobrite grupi ne gi davat po televiziata moje i da si prav za6toto i sillhouette ne gi davat po televiziata.citiram ti tezi grupi,za6toto za da go pusnat v klub da gi gleda na vseki orufliak kato teb mu vzimat mejdu 5 i 10 lv za vhod.Muzikata za koiato ti govori6 v Balgaria niama da ia ima o6te 50-60 godini.Az govoria za pop - muzika i takava koiato horata hodiat da slu6at za zabavlenie.Ina4e men li4no ako me pita6 bih hodil da slu6am samo jazz primerno,no normalnite hora svurzvat muzikata sas zabavlenie i tanci,a ne s tova kak moje da se izsviriat nevazmojni za svirene piesi.Karai kakto i da e razli4ni mnenia ima i tova me kefi. mejdu drugoto sno6ti v art rock cafe naistina sviriha sillhouette i be6e iako i ako ste go izpusnali e za va6a smetka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 дармонко(хаха),не ме наричай оръфляк,моля!колкото до бг групите,които имат стойност през годините:тук.а относно т.нар."поп"-ПИФ(въпреки че от 1 месец няма вече ПИФ) и Остава-това са групите,които си струват. И никой не говори за джаз.Плюс това,смятам,че е доста гадно да изместваме темата токова надалеч,все пак е посветена на група Силует ,чийто член ти си.100% свириш на бас в нея хахах...или си най-върлият им фен,тяхното групи,тъй да се каже Link to comment Share on other sites More sharing options...
darmonko Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 дармонко(хаха),не ме наричай оръфляк,моля!колкото до бг групите,които имат стойност през годините:тук.а относно т.нар."поп"-ПИФ(въпреки че от 1 месец няма вече ПИФ) и Остава-това са групите,които си струват.И никой не говори за джаз.Плюс това,смятам,че е доста гадно да изместваме темата токова надалеч,все пак е посветена на група Силует ,чийто член ти си.100% свириш на бас в нея хахах...или си най-върлият им фен,тяхното групи,тъй да се каже <{POST_SNAPBACK}> ok ti haresva6 pif i ostava,i az haresvam pif,no ostava me drazniat.Sorry ako si se obidil,za izraza mi,v tova 4islo popadame vsi4ki vkliu4itelno i az,koito pla6tame gre6ni pari za da slu6ame gre6ni grupi. Dali sviria v grupata ili ne niama zna4enie,puk i basa ne me vle4e mnogo.Temata e Sillhouette i celta e da se govori za tiah i da prisustvat kato topic,za drugoto ne mu misli.Aide 4ao i uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotko Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 qki sa ako po nqkva hiper slu4ainost gi merna sha zvema aftograf <{POST_SNAPBACK}> Ето ти снимка поне да им знаеш физиономиите!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darmonko Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Чухте ли вече група Sillhouette? Ако все още не сте имате възможност да го направите на 11.03 в АРТ РОК КАФЕ ,а на 15.03 ще газят в МАРМАЛАД Айде всички на купонааааааааа!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirk_H Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 По принцип не обичам подобни стилове,но само по принцип.Дръпнах си I will survive и ми хареса.Не знам,Dreamer,можеш да ми окачествиш поста като спам и да го изтъркаш,но винаги има някой като мене.Ами хареса ми как се справят(интрото - не ми хареса ) Може и да имат бъдеще,но както сам каза - пред мизерна публика скоро биха се превърнали в колекционерска рядкост...Мъка,мъка.... <{POST_SNAPBACK}> какво бъдеще бе брат имат тези момчета като свирят само кавъри??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.