mortal_dreams Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 ta ako moje tuk da se govori po tva kak da se mahne virus ako imate takav v GSMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Аз за такова нещо за първи път чувам-вирус в GSM. Я кажи какво ти е на телефона,какъв ти е....някакви подробности пък може и да помогнем с нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
speed_ Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Баси....такова нещо за 1-ви път чувам...вирус в GSM..интересна работа.. ама предполагам че ще си оправиш телефона като му качиш целя software наново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Stava vupros za telefonite pod OS Symbian. Ami pich ima si antivirusni za tova , a osven tova triabva da vnimavash kakvo priemash. Ako sluchaino se sluchi - Format i si gotov Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 олелееее и до вируси в телефони ли се стигна. Наистина и аз за първи път чувам за такова нещо, но ако наистина има би трябвало в сервизите да се знае как да се махне освен ако не е някой як троянски кон дето да ти затрие всичко и да останеш по един гол черен екран Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Троянският кон не е вирус и обикновено не затрива нищо, а има друга функция и не съм чувал за кончета в GSM-и. Виж...за вируси в GSM-и съм чел още преди 2-3 години и моделите, които бяха цитирани не бяха под някаква OS, а си бяха най-обикновени телефончета (май Нокия). Вече съм забравил, но май ставаше дума за SMS с някакъв конкретен стринг в него, поради който апарата блокира или нещо подобно (беше отдавна). Но спокойно...засягаха се точно определени модели, а и не съм чул за епидемия при GSM-ите. Що не потърсите инфо в нета....със сигурност има доста по въпроса.....а относно моделите под някаква OS....там мисля. че възможностите са доста по-големи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Ехеее и вируси в GSM-ите ли има вече не знаех.Единствения вирус в моя телефон е,когато се напоркам и го метна в канала Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Ехеее и вируси в GSM-ите ли има вече не знаех.Единствения вирус в моя телефон е,когато се напоркам и го метна в канала <{POST_SNAPBACK}> абе ти си още в камената епоха естествено, че има вируси!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 А ле не знам в коя епоха съм,но със сигурност не съм в каменната ,а относно вирусите в Gsm-ите знаеш ми номера прати ми един и аз да видя тези вируси,може да станем приятели Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugdealer Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 ta ako moje tuk da se govori po tva kak da se mahne virus ako imate takav v GSMa <{POST_SNAPBACK}> ako stava vapros za blokirane na telefona sled otvarqne na sms ili drugo 4udo koeto sa ti izpratili,premahva se kato si sloji6 sim kartata na drug tel i iztrie6 podozritelnoto saob6tenie.nadqvam se da ti help Link to comment Share on other sites More sharing options...
divanov Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Що не потърсите инфо в нета....със сигурност има доста по въпроса.....а <{POST_SNAPBACK}> Точно това и прави човека! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortal_dreams Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 ne we hora az nqmam no taq tema q pisah ako na nqkoi mu se naloji i li na men samiq 6tot na posledak mnogo 4esto vzeh da si ka4vam ne6ta ot neta pak i neznam dali ste razbrali ama sq ima nova epidemiq na virusite SMURTPHONE koito ti naeba**t vsi4ko po tela taka 4e ne se bezpokoite o6te nqmam no skoro moje i da hvana taka 4e ne se u4udvaite Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Най-новият вирус,който поразява Smartphones e Skulls/мортал_дриймс,да я беше прочел внимателно статията/.Блокира функциите на телефона,възможно е единствено да провеждаш разговори.Поразява телефони,работещи с платформа 60 на Нокиа. Ето как се маха Skulls Ицялата тази информация в една малка статия в списанието на МТЕЛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Имаше някви боклуци, които ти пишеха за SMS и като ти ги пратят тел-а ти блокира(знам за такива само за Siemens i Nokia), но проблема се решава като сложиш сим-а на друг тел(но не сащата марка) и си истриеш SMS-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightWolf Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 az i moite bratq BuPoC-i sme na vsqkade btw za pruv put go 4uvam tva...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hostile_ Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 ne we hora az nqmam no taq tema q pisah ako na nqkoi mu se naloji i li na men samiq 6tot na posledak mnogo 4esto vzeh da si ka4vam ne6ta ot neta pak i neznam dali ste razbrali ama sq ima nova epidemiq na virusite SMURTPHONEkoito ti naeba**t vsi4ko po tela taka 4e ne se bezpokoite o6te nqmam no skoro moje i da hvana taka 4e ne se u4udvaite <{POST_SNAPBACK}> Смъртфон се казваше статията в Списанието, а вируса се казва Skulls.Заразява телефончета със Symbian OS.Съвсем нормално е да има вируси за ГСМ-и при положение че вече могат да се ползват приложения като офиси и т.н. Към всеки изпълним файл( .exe примерно ) е възможно да се прикачи вирус... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dungeon_Siege_ Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 I taka ve4e vsi4ki sa naisno 4e ima i virusi za gsm , taka 4e vnimavaite kato si kupuvate telefon s operacionna sistema Link to comment Share on other sites More sharing options...
[ds]snolp Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 qko a ? trq da ima6 anti virosna btw trqa da ti preinstalirat softwear(nz kak se pi6e ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Тук никой не каза ако има проблем къде да се оправи. Шефа ми има Нокия 6630 и пипна вирус или по-скоро червей Caribi. Има доста статии, вече в нета за него и когато ги прочетох се оказа че са с дата от юни 2004. Вируса се прехваща през bluetoot-а и идва като java приложение. Така че тези които, имате по-нови телефони е добре опцията за приемане през bluetooth-а, по подразбиране да е забранена. Мизериите които прави е, че телефона се държи странно, рестартира се и постояно иска да се само изпрати, което води до бързо дърпане на батерията. Вече обиколих магазините по Руски, що то са ми съвсем близо, но там в повечето магазини не бяха виждали подобна Нокия, с което направо ме хвърлиха в оркестъра. Така че имам простичък въпрос: Някой знае ли някой дето е печен на тази тематика та да отидем там да го забършим тази гадина. По статиите за вируса имаше инструкции как да се изтриие ама трябва май да има специален кабел. Помагайте ако някой знае?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zograf Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Аз за такова нещо за първи път чувам-вирус в GSM. Я кажи какво ти е на телефона,какъв ти е....някакви подробности пък може и да помогнем с нещо <{POST_SNAPBACK}> Абе получили сте по едни определения МАЙСТОР а не знаете елементарни неща.То това МАЙСТОР сигорно се дава за разказвач на кратки разкази или нещо подобно.Абе поне в тоя форум е така Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 kakvo da kazvame, to vseki kato ima nqkakuv problem i vika "virus". vse o6te ne sam vijdal istinski virus za gsm, dori za symbian. a se zanimavam s virusi ot 10 g, a sas symbian ot 1 g. vse pak ako nqkoj ima problem s nqkoj troqnski kon ili 4ervej na telefona, da si go formatira ili ako nqma takava opcia da mu se preinstalira firmware, tova sas sigurnost ste mahne problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 kakvo da kazvame, to vseki kato ima nqkakuv problem i vika "virus". vse o6te ne sam vijdal istinski virus za gsm, dori za symbian. a se zanimavam s virusi ot 10 g, a sas symbian ot 1 g. vse pak ako nqkoj ima problem s nqkoj troqnski kon ili 4ervej na telefona, da si go formatira ili ako nqma takava opcia da mu se preinstalira firmware, tova sas sigurnost ste mahne problema. <{POST_SNAPBACK}> Ок, така е добре само че това не е РС което просто да се преинсталира. Вътре има 1000 телефона, един влак настройки за интернет, пощи и каkво ли не и когато човека е профан тогава вече си е проблем, който примерно може да се премахне с зачистването на няколко файла. Cabir Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortal_dreams Posted January 29, 2005 Author Share Posted January 29, 2005 mi kadeto vika6 1000 telefona mi zapi6i gi na tefter i posle 6e gi vkara6 nanovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted January 29, 2005 Share Posted January 29, 2005 Ако ще и 2190231 телефона да има вътре. Взима си дата кабел, сваля си телефонните номера в *.*xml изтрива си всичко в телефона, след това си качва всичкия софтуер от идентичен телефон и си качва пак номерата, нищо сложно не виждам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted January 30, 2005 Share Posted January 30, 2005 Ако ще и 2190231 телефона да има вътре. Взима си дата кабел, сваля си телефонните номера в *.*xml изтрива си всичко в телефона, след това си качва всичкия софтуер от идентичен телефон и си качва пак номерата, нищо сложно не виждам... <{POST_SNAPBACK}> Абе момчета за вас може и да не е сложно, ама за човека е! Търси си някой който да му свърши тази работа, парите не са проблем за него просто иска да стане максимално безболезнено освен всичко друго той се сраснал с този GSM и времето му е ценно. Та значи ако някой знае къде се оправят нека каже?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.