Jump to content
BulForum.com

Problem s "language bar"

demon001

Recommended Posts

Аз имам подобен проблем, но е по-сложен, струва ми се.

Вчера language bar-а започна да се държи странно. Като сменям езиците, от долу въобще не индикира, че става нещо. Но въпреки това езика се сменя. Като мина на български не мога да сменям keyboard layout с alt+shift, както съм настроил, а трябва пак да натисна ctrl+shift (за ореминаване на друг език), за да ми се пусне фонетичната. И така все едно съм с 3 езика и е малко неудобно.

Днес като пуснах компютъра language bar изобщо нямаше. Цъкам с десния бутон на таскбара, toolbars и какво да видя - няма опция Language Bar. Отивам в контрол панела и там в language options бутончето Language Bar стои сиво (не може да се ползва).

Сега пак мога да си превключвам езиците, но language bar-a ми лиспва :(

Има ли решение на този проблем?

Пробвах по начина с регистрите и не става.

Ами теглиш това! После разархивираш,дясно копче на мишката на файла bgphXP.inf,цъкаш инстал.След това отиваш във Контрол Панел>Регионални и Езикови еди кви си настройки>Languages>Details...>Add>Намираш Фонетиката и щракаш с пръсти! :laughing:

По дефоулт се сменя с Shift+Alt(левите)! ;)

Нямаше отговори за моя проблем, но го реших сам.

Изглежда "някой" си е играл с language bar-a и го е затворил. Като се затваря, понякога се слага една отметка от самосебе си, която прави така, че language bar да не може да се ползва.

Ако някой се сблъска със същия проблем да направи следното:

Control Panel --> Regional and Language Options --> Languages --> Details --> Advanced - там трябва да се махне отметката от Turn Off Advanced Text Services. Точно тази отметка сама се слага там.

Ами теглиш това! После разархивираш,дясно копче на мишката на файла bgphXP.inf,цъкаш инстал.След това отиваш във Контрол Панел>Регионални и Езикови еди кви си настройки>Languages>Details...>Add>Намираш Фонетиката и щракаш с пръсти! :laughing:

По дефоулт се сменя с Shift+Alt(левите)! ;)

мерси за подробните инструкции :ph34r:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...