Jump to content
BulForum.com

откъде може да се дръпне музика но не мр3

AVAR

Recommended Posts

Интересувам се от фрии даунлоуд на албуми в пълен аудио формат не съм сигурен .WAW .ли беше или нещо друго?Търсих с гювеча и тук в wareza ,но не открих нищо .Някой ако знае къде има да напише препратки моля. Още веднъж уточнявам ,че става въпрос за основния аудио формат, който се чете от музикалните с-ми.

Ми земи мушни едно аудио cd в cd-romа ти и ще разбереш какъв формат са ( *.cda ). Като знаеш какъв формат са ще ти бъде много по лесно, защото поне ще знаеш какво търсиш.

Vsi4ki mp3-ki mogat da se konvertirat ot po4ti vsqka zapisvashta programa v audio format koito se 4ete ot audio sistemite. Prosto davash 4e zapisvash audio CD i slagash vytre mp3-kite i to samo si gi konvertira.

Преминаването в мр3 формат не реже ли честоти и тембър - веднъж отрязани могат ли да се въстановят автентично при обратния процес?

Преминаването в мр3 формат не реже ли честоти и тембър - веднъж отрязани могат ли да се въстановят автентично при обратния процес?

Не, не могат. Но ако е качествна mp3-ката, разликата трудно се усеща.

Takiva albumi v arhiv mislq 4e wav format vutre v arhiva sam gledal v mp3.bol.bg

виж сега пи4 съмнявам се някои изобщо да си играе да слага нещо ж важ формат по простата при4ина 4е тои ще го ка4ва бавно и другуте ще го свалят бавно .освен това слуха ти трябва да е толкова развит(в което се съннявам ) 4е да усетиш разлика в качеството мюу мп3 и уав .

или трябва а я слушаша музиката на мраморни тонколони които се съмнявам да са по джоба на всеки така 4е съжалявам .все пак успех в търсенето но наи вероятно няма да намериш

Ми земи мушни едно аудио cd в cd-romа ти и ще разбереш какъв формат са ( *.cda ). Като знаеш какъв формат са ще ти бъде много по лесно, защото поне ще знаеш какво търсиш.

Защо не погледнеш с каква големина са тези .cda файлове ;)

Иначе по темата: търси формати като .vqf и .flaq

Иначе по темата: търси формати като .vqf и .flaq

*.flac искаш да кажеш.Най-качествения формат след *.cda.Всъщност си е почти 1:1 копие със диска и наистина ти трябва страшна техника да усетиш разликата,макар че и на Audigy 2 и подходящи колони става.

Абе хора, разликата е ОГРОМНА и се усеща винаги (поне аз я усещам) особено на класическа музика е най-фрапираща :sick , но да не обръщаме темата на дали има или няма разлика :tongue

Та по темата, виж на

http://arenabg.com/torrents/ мисля че бях мяркал нещо, но за съжаление малко хора си правят труда да качват музика с ЦД-качество, най-вероятно е може би да откриеш нещо в torrent мрежата. Успех!

Като цяло под 192 се усеща.. 192 и нагоре.. мисля че човешкото ухо трудно ще го усети без може би спектрограма :bgrin

Edit: и ползвайте VBR!!! 224 avg vbr наистина звучи много добре

Като цяло под 192 се усеща.. 192 и нагоре.. мисля че човешкото ухо трудно ще го усети без може би спектрограма  :bgrin

Edit: и ползвайте VBR!!! 224 avg vbr наистина звучи много добре

224 и без vbr си звучи достатъчно добре :) . Друг е въпросът, че примерно 1 песен може да прозвучи прекрасно на 128 и същата тази песен да звучи почти кошмарно на 160 (не знам какъв зор трябва да види, за да се получи така....освен чрез преобразуване от 96 на 160 :bgrin: ). Важно е и при кодирането какво ползваш...Lame, Fraunhofer и т.н. За рипване от CD от личен опит съм се убедил, че 128 с Fraunhofer е достатъчно при повечето поп песни за слушане на MP3 плеър с не особено качествени слушалки. 192 е най-доброто като съотношение големинакачество. От там нагоре повечето губят критерия за различаване на по-добро качество (аз го губя след 224...256....но имам на какво да го чуя както трябва, а и с това се занимавам....та поради тази причина за сигурност архивирам на 320 всички важни неща). На 320 дори класическата музика, а и отделни солиращи инструменти звучат прекрасно.

Всичко това го говоря, за да препоръчам на AVAR ако не намери много музика във WAV(понеже рядко се качва), да потърси MP3-ки с кодиране над 224....сигурно ще остане доволен, ако и човекът, който ги е кодирал си е свършил както трябва работата. Не ползвам OGG, но знам и тука сме говорили доста за достойнството на този формат....може да провери за него....въпреки, че пак ще види зор с намирането на много музика с тази компресия. :)

най-добрия audio codec е accPlus v2

тук можете да послушате online stations, ползващи

aacPlus...sound-a на 24kbps stereo си е супер...

Features

• True Superset architecture

• Multichannel support for 5.1, 7.1 and beyond (48 channels total)

• Built-in error concealment for mobile applications

• CD-quality stereo down to 48 kbps

• Near CD-quality stereo at 32 kbps

• Excellent quality stereo down to 24 kbps

• Widest available audio bandwdith

• Optimized speech, mixed speech/music down to 8 kbps mono

• Compliant with ISO/IEC 14496-3, incl. Amd.1:2003, Amd.2:2004, and all corrigenda

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...