snake Posted July 19, 2003 Share Posted July 19, 2003 reshih da zapitam horata koito razbirat ot tezi nachini kak moje da se napravq primerno davam primer da se vurza eno pc s evrocom.net tva ediniq dostavchik i po specialno wareza drugiq e netvisio.net tretiq e itdnet tretiq e langame i darechem da vurzem edna chiniq kum skyvision kak moge da stane tova kato imam edin ip adres realen ip koito se visda ot vunka i moje da se slojat vsqkakvi vidove servera {ftp,http,pop3 i dr,} darechem che kum evrocom.net se vurza chrez kabelen modem sus skorost 3mbita /s kum visioto si vzema naeta liniq 2,3mb kum itd chrez radiomodem a puk kum langame chrez lanmreja a drugiq e btc naeta liniq taka tuk sum dal prosto edin primer ne pravq reklama na nikoi ot tezi dostavchici mojebi samo na warez.ru kazete kakva os ste trqbva da izpolzvam i kakvi prava ste trqbva da mi dadat dadenite dostavchici kkoito e naqsno kak se pravi tova da pishe po vuprosa ste sum mnogo blagodaren ako otgoorite mnpgp qsnotochno i podrobno blagodarq vi predvaritelno za pomosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 19, 2003 Share Posted July 19, 2003 Виж сега приятел, тия неща не стават току-тъй с един туториал и хайде - готово. Не искам да те отчайвам, ама за тая работа или трябва да прочетеш два тона документация, или да си платиш на някой вещ в занята, щото тия неща едва ли някой ще ти направи за без пари. За най-елементарния вариант (в който не виждам смисъл): едно потребителско PC, просто сменяш IP адресите и се връзваш към отделния доставчик. Ако искаш да видиш за какво става въпрос (при положение, че се използва Linux като платформа за рутер): ето ти един туториал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faust Posted July 20, 2003 Share Posted July 20, 2003 И защо ще е толкова трудно просто да конфигурираш няколко интерфейса с различните ИСП-та и да си поиграеш с routing table-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 21, 2003 Share Posted July 21, 2003 И защо ще е толкова трудно просто да конфигурираш няколко интерфейса с различните ИСП-та и да си поиграеш с routing table-а. Да, ако използваш връзката към Евроком само за достъп до warez.ru и тази към Визио само за free.evro.net. Да, ама ако искаш да балансираш интернет трафика по двете линии, кажи ми как ще стане само с играта с routing table-а Защо ще ми трябва да плащам само за достъпа до два сървъра, пък били те и фрашкани с warez Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted July 26, 2003 Author Share Posted July 26, 2003 ami ne samo za dostup do warez survarite a do sami qnet stava vupros za optimizaciq i po dobra vruzka i skorost estestveno do razlichni surveri ediniq smisul e po burz download do bgpeering i vunshniq da se sumirat traficite na nqkolkoto dostavchika koito te ti davat primerno do download.com i da poluchish po golqma skorost i da svalqsh i da brauzvash s po golqma skorost drugiq smisul e da imash rezervna liniq ako ediniq dostavchik se skapi a ne daq vkluchvash togava kogato ostanesh bez net taka che ako znaete kak stava pishete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 26, 2003 Share Posted July 26, 2003 Ето точно за тези неща говорех и аз. Това се прави със сериозен рутер (Cisco, или unix машина със специфичен рутиращ и load-balancing софтуер и настройки). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted July 26, 2003 Share Posted July 26, 2003 Много голям залък дали ще го преглътнете???? То ако всеки знаеше и можеше досега да българия да е останала без жители. В Германия за тази цел използват сървъри (давам пример, който е от тази година, каза ми го един приятел, който с който съм израснал и случайно ги потдържа) на 4х3-4 GHz е и аз се учудих на тези числа ама има скрииншотове с по 16 Gb рам и това са работни станции управлявани от Соларис(операционната система). С допълнителен софтуер няколко от тези компютри в скоби имат връзка с околния свят в случая доставчици от порядъка на 3-4 MB и това е на един доставчик а те са 3. Е какво искаше да направиш??? А дали ти трябва такав кеф(главоболие)??? Успех, ако искаш прети едно писмо на Орбител може да ти върнат с отговора.... току виж си им взел хляба..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cat Posted July 28, 2003 Share Posted July 28, 2003 kato gledam vaste obesneniq na vuprosa na choveka mai n moje da stane v domashni usloviq s nqkoq distribucia na linux ili unix stoto az si mislq che moje i da stane s linux taka che ako nqkoi znae kak stava da pishe stoto i men me zaintriguva az si mislq che ako daden dostavchik ti dade dori i po dial -up spesialen akaunt s drugi privilegii primerno za ip adresa da si slagash kakuv to si iskash i getwaaay sustiq mislq che ste stane s linux mashinaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 29, 2003 Share Posted July 29, 2003 ... a sys sigurnost, moje da se napravi i pod windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
space_rider Posted August 7, 2003 Share Posted August 7, 2003 reshih da zapitam horata koito razbirat ot tezi nachini kak moje da se napravq primerno davam primer da se vurza eno pc s evrocom.net tva ediniq dostavchik i po specialno warezadrugiq e netvisio.net tretiq e itdnet tretiq e langame i darechem da vurzem edna chiniq kum skyvision kak moge da stane tova kato imam edin ip adres realen ip koito se visda ot vunka i moje da se slojat vsqkakvi vidove servera {ftp,http,pop3 i dr,} darechem che kum evrocom.net se vurza chrez kabelen modem sus skorost 3mbita /s kum visioto si vzema naeta liniq 2,3mb kum itd chrez radiomodem a puk kum langame chrez lanmreja a drugiq e btc naeta liniq emi za da go napravi6 tova 6te ti trebva 1 ma6inka s linux/bsd/windows (kvoto si izbere6). Na taq ma6inka trebva da sloji6 po 1 LAN-ka za vrazkata kam seki dostav4ik (1 za evrocom, 1 za langame...). Vseko dostav4ik 6ti dade op 1 IP za negovata si mreja. Kato nastroi6 na sqka LAN-ka saotvetnoto IP i si varje6 modemite i drugite gluposti si slaga6 1 ROUTING daemon i si nastrouva6 routing tables (kak da go napravi6 moje6 da pro4ete6 v saotvetnata dokumentaciq). Po vaprosa sas services LANGAME dokolkoto znam imat filtri, evrocom sa6to ( taka 4e ot vanka nikoi nqma da moje da ti accessva ftp/http/.../ ako sa na default portovete) . emi tva e mislq, 4eti , u4i se . jelaq ti uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted August 7, 2003 Author Share Posted August 7, 2003 dai mi takav routing daemon primerno za win98 imali a za xp za linux s tqh ste moje li da se balansira trafika Link to comment Share on other sites More sharing options...
space_rider Posted August 8, 2003 Share Posted August 8, 2003 emi za nastroivane na routing tables: route ( za windows, bsd; za linux ne sam siguren,ama trebva da e sa6tiq) routing daemon: routed (bsd, linux) winroute (windows 98; za XP , 2000 i NT trebva da ima nqkav vav samata OS ama nz ) za balansirane na trafika , razpredelaneto mu se nari4a SHAPING : shaperd (linux) ipfw (bsd) nastroiki na firewall-a: iptables (linux) ipchains (linux) ipfw (bsd) samo 4e tova deto iska6 da go napravi6 ne e mnogo prosta rabota. 6te ti se naloji da iz4ete6 1 ton prostotii : 6to e tova mreja, routing tables, routing protocols. 1 savet: napravi go na linux ili bsd, window-sa ne e dobra ideq poradi mnogoto si BUG-ove, puk i nqma mnogo dokumentaciq za windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamby Posted August 23, 2003 Share Posted August 23, 2003 milsq che tozi link shte e ot polza za vsichki misleshti po ideqta http://lartc.org/howto/lartc.rpdb.multiple-links.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.