Lord_Gudo Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 Преди 2 дена си взах чисто-ново дъно на Epox с KT880 Инфо ТуК !!! и си шуснах PC-то форматирах харда качих си на ново XP sp1a качих си шофьорите от диска с дънната платка и драиверите за видеото (nVidia 66.93 WHQL) GF4 MX440se на Point of View. И си инсталирах DirectX 9.0c и 3D Mark 2001SE + patch и се пробвах да подкарам за да видя какво ще покаже новото дъно с процесор и памет (Sempron 2200+ & 1x256MB DDR 400 ADATA cas2.5) пускам теста и за мое учудване картината беше УНИКАЛНО грозна ( 256 цветова и артефакти толкова много че свят да ми се завие) нищо не се разбираше. Пробвах с други драивери (поне 5 други версии като се започне от 40.72 до 70.**) качих и последна версия на Via 4 in 1 Hyperion и резултата беше нулев картината си е все същата след това форматирах и всиките опреции които бях приложил до момента си бяха с един и същ резултат. btw пробвах с различни 3D приложения и системата или забиваше или даваше артефакти същата отвратителна картина. Също така пробвах с друго видео - GF2 MX400 32MB 128 bit на AXLE и с нея същите мизерии. Ако някой може да помогне ще му бъда благодарен. Благодаря ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 Na men mi se struva 4e tva dyno e ne6to defektno!!Nai-dobre go znesi v firmata ot koqto si go kypil i im kaji da ti go smenqt Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 Na men mi se struva 4e tva dyno e ne6to defektno!!Nai-dobre go znesi v firmata ot koqto si go kypil i im kaji da ti go smenqt <{POST_SNAPBACK}> I si vzemi dano s chipset nFORCE2 na EPoX Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 наистина отиди да ти го сменят тва дъно може да е дефектно нещо I si vzemi dano s chipset nFORCE2 na EPoX <{POST_SNAPBACK}> глупости! vasil088 я разгледай малко тестове на КТ880 vs. nForce2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 наистина отиди да ти го сменят тва дъно може да е дефектно нещоглупости! vasil088 я разгледай малко тестове на КТ880 vs. nForce2 <{POST_SNAPBACK}> Tia testove da si gi navrat otzad.Dva pati sam imal problemi s tozi chipset kakto i drugi poznati.Za men e neudachen i s defekti.Ako tezi po firmite iskat da si probutat zaredena stoka koiato ne im varvi e otdelen vapros.Pogledni povecheto useri kakvi dana si kopuvat a ne da viarvash na testove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 Ако за сега изключим проблеми по хардуера погледни моля те как стоят нещата в "DirectX"-a Display:DirectXFeatures: съответно DirectDraw,Direct3D,AGP Texture дали са enabled и трите неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelimsm Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 наистина отиди да ти го сменят тва дъно може да е дефектно нещоглупости! vasil088 я разгледай малко тестове на КТ880 vs. nForce2 <{POST_SNAPBACK}> kak se durzi dunoto ti na 222MHZ. AZ SUM SUS SUSHTOOT DUNO I NAD 200 MHZ ZABIVA NA nfsU2 VIDEOTO MI E ASUS ati 9550 KAKVO TI E OHLAZDANETO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted January 23, 2005 Author Share Posted January 23, 2005 Ако за сега изключим проблеми по хардуера погледни моля те как стоят нещата в "DirectX"-a Display:DirectXFeatures: съответно DirectDraw,Direct3D,AGP Texture дали са enabled и трите неща. <{POST_SNAPBACK}> Пуснах DXDiag-a и там видях че и 3-те са на Enabled направих и тестовете за DirectDraw и Direct3D и само на Direct3D тест 1 където се гледа DX 7 кубчето си излезе значително грозно и от там натакък всичко си беше добре. Пуснах Half-Life-a на Direct3D, OpenGL и Software на първите 2 картината беше същата като при 3D Mark-a а при Software всичко си беше на 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Az kato si smenih video kartata ot GeForce mx400 32mb na Gigabyte Ati Radeon 9250VIVO mi izpisva6e sled vseki restart 4e Windozeto se e vaztanovilo ot seriozen problem (i aha da se gatne ) ma kar vidimo da rabote6e normalno (ne sam go natvarval s testove) promenih mu v BIOS-a na danoto stoinostite AGP ot 32MB na 128MB i prosto 'Frakna Probvai, ni6to ne gubi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Продължаваме със софтуерните проблеми. Device Menager:System Devices:AGP to PCI или каквото е там.Виж за конфликти в ресурсите.Ако е наред за начало можеш да го Roll Back -неш и да пробваш пак как са нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Kakvo ne mu haresvate na 880. Super si e. Ot 3 dena i az sym s takova dyno. Nikvi problemi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Погледни дали няма прах от вътрешната страна на Агп слота защото аз си имах подобен проблем с едно дъно не стигаше достатъчно ток до видео-то и мажеше ако не отивай и го връщай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted January 23, 2005 Author Share Posted January 23, 2005 @Robi проверих и всичко е 6 там. @Backbone почистих и пак същото.br /> @chem и там пипнах все същото. Изгелжда ново дъно ще се взима ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 kak se durzi dunoto ti na 222MHZ.AZ SUM SUS SUSHTOOT DUNO I NAD 200 MHZ ZABIVA NA nfsU2 VIDEOTO MI E ASUS ati 9550 KAKVO TI E OHLAZDANETO <{POST_SNAPBACK}> супер е на приме95 държи 5 часа и нещо а охлаждането ми е боксово ама ша го сменям ина4е на катията имам 3 вентилатора и ще слагам още NFS U2 я играя с часове и не ми е забило заклиючил ли си AGP шината? ако неси заключи я и си готоф Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Погледни настройките в BIOS .Някои карти имат проблеми с Fast Write-а, shadow и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted January 23, 2005 Author Share Posted January 23, 2005 В BIOS настойките са ми: AGP -> 4x (не се поддържа повече от картата) AGP Window -> 64 или 128 МБ пробвал съм и с 2те и останалите настройки са на Disabled защото картата не поддържа FastWrite. Има и още 2 настройки AGP MASTER 1 WS WRITE и AGP MASTER 1 WS READ и 2те са на Disabled. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelimsm Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 супер е на приме95 държи 5 часа и нещо а охлаждането ми е боксово ама ша го сменям ина4е на катията имам 3 вентилатора и ще слагам още NFS U2 я играя с часове и не ми е забило заклиючил ли си AGP шината? ако неси заключи я и си готоф <{POST_SNAPBACK}> proshtavai ama zakluchvaneto ot kude stava? ako e ot Asynchronous Frequency-->enable to pri men e taka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 Стига с тоя OFFTOPIC Иначе проблема стана ясен ... този чипсет не поддържа стари видео карти под GF4 MX 440 SE сега ще се наложи да си търся някаква нова видеокарта. Иначе във фирмата го тестваха с по-нови модели видеокарти и си беше на 6 всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Lord_Gudo Posted Today, 17:58 PM Стига с тоя OFFTOPIC Ами случва се но последно.Първо преинсталирай DirectX-а.И второ посети сайта на производителя в секция FAQ можеш и там да намериш решение на проблема.Но щом работи с други видеокарти определено хардуера е наред.Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.