Jump to content
BulForum.com

Досаден проблем с Windows Explorer

M-Star

Recommended Posts

Мили ми хакерчета,сблъсках се със следния проблем и очаквам вашите съвети.Преди една седмица свалих Scary Movie 1 с Флашгет.И ми направи впечатление,че като вляза в папка C:\Downloads,където Флашгет сваля всичко излиза надпис,че Windows Explorer е открил грешка и иска да праща Error report на Microsoft.Тогава си помислих,че проблема е във файла.Сега обаче по същия начин с Troy CD1.Влизам в папката,вади ми Error Report,Windows Explorer се изключва и моментално се включва.Сканирах файловете за вируси и са чисти.Това е,ако се сещате,кажете какво да правя!

Използваи Мозилла Фауърфокс,много по удобна е,лесна за работа,пък и с нея ми отваря страници с които Ин Експлорер не ми ги отваря,пробваи ако искаш

Я нещо по темата,ако може!

Аз мисля,че проблема ти идва от Флашгета.

На мен ми е ставало така с Win98 i XP!

Постоянно ми създаваше главоболия

и ми казваше,че е открил грешка.

Моят съвет е да го преинсталираш. B)

Аз мисля,че проблема ти идва от Флашгета.

На мен ми е ставало така с Win98 i XP!

Постоянно ми създаваше главоболия

и ми казваше,че е открил грешка.

Моят съвет е да го преинсталираш. B)

Не е това.Така както го описваш съм 90% сигурен че е от кодеците, често ми се случва. Преинсталирай си кодеците трява да се оправи. Но не забравяий да дадеш един unistall на старите :)

А само в тази папка ли ти прави тоя номер. Ако имаш филм в друга папка и влезеш там, пак ли забива?

Иначе съветът ми към всички, които все още използват Windows Explorer, е да си инсталират VCom PowerDesk 6 Pro. Тази програма е чудесен заместител на бъгавия експлорър. И никога съм нямал проблеми с нея. Само спечелих откакто я ползвам от около 4 години.

Ами,вече преинсталирах кодеците,преинсталирах и Flashget,но проблемът си стои.През Winamp успях да преместя въпросния файл в друга папка и сега като си влеза в C:/Downloads,няма проблеми,ама като вляза в новата папка,където е филмът,пак същата история.Направи ми едно нещо впечатление.Понеже в новата папка имам доста работи,като я отворя,отначало файлът не се вижда,защото е някъде по-надолу.До тук никакви проблеми.Като врътна със скрола надолу обаче и видя файла,веднага Explorer забива,изключва се и пак се влючва наново...Явно,че самият файл нещо му има,ама ме съмнява.Както казах сканирах го вече и уж е чист.Ако някой му се занимава,говоря за първия диск на Троя

Хах, формат, ей тва беше яко. нищо лично, ама ако всеки път като ми се скапеше Вин-а, пусках format c: /q, след 2рата седмица щях да се застрелям в челото. :blink:

Сега по темата: Експлорера лагва, защото се опитва да ти отвори файла за preview, size report и други такива екстри. Логиката казва, че нещо файла не може да ти се плейва като хората. Моят съвет е да пробваш да изключиш всякакви опции, които биха предизвикали зареждането на видео файлове - и именно: вляво менюто Details, където зарежда preview на картинки и филми; даваш му нормален List View на папката и не би трябвало да имаш проблеми.

Грешката понякога става от омазани кодеци, от омазан WMedia Player (да не забраваме все пак, че Експлорера няма да тръгне да отваря файлове с друг плеър освен със своя си боклук). Отделно самия explorer си прави мизерии с preview-то не само на видео файлове - аз например не мога да отворя една папка с най-обикновени сканирани .jpg, защото по подразбиране тоя 'триумф на програмирането' :sick я отваря с Thumbnail View и забива като животно :sayjin :sayjin.

Значи,има малко развитие по моя проблем.След преинстал на всички кодеци и флашгет,пак си имам същия проблем.Обаче ми прави впечатление,че ако Folder View е на List или Detail List,няма такива проблеми-thanks c0ld-phusi0n.Пак ще кажа обаче,че това нещо се случва само с филмите,които свалям от една седмица насам.Със старите не съм имал каквито и да е прблеми и за това считам проблема си само за частично решен...

Може да пробваш да махнеш 'Еrror Reporting-a' и да не те занимава да пращаш тези доклади за грешките (ако все още се появяват). Но това няма да ти реши проблема според мен. Ама ако искаш пробвай.

Moia savet e da si formatne6 diska i da si instalira6 vsi4ko nanovo tova e nai lesniat no dylag na4in koito garantira 100% uspeh

И после можеш да си завреш харда на едно по-добро място!!Брао бе,Пенев!!!Не стига,че и по български си зле,ами и тука глупости дрънкаш :angry1

По темата:Изчисти си всички темп папки,кукита,лог файлове и т.н. бози(наблегни на темп папките на флашгета) и след това преинсталирай кодеци + флашгет - при мене нещата се оправиха.А и още нещо - понякога един скандиск и дефрагментация много помагат :)

Със старите не съм имал каквито и да е прблеми

Това ще рече, че имаш свалени филми отпреди и сега не ти забиват или просто едно време си нямал такива проблеми? На Windows-a не му трябват повече от 5 мин да се скапе тотално :laughing: Ако все пак имаш стари филми на харда и не ти забиват, виж дали използват същите кодеци както новите avi-та (програмата се казва G-Spot). Ако и кодеците са еднакви, дръпни нещо с друг download manager, примерно GetRight, Internet Download Manager, Download Accelerator Pro или с вградените мениджъри на Опера и Лисицата, в случай че ги ползваш. Тогава със сигурност трябва да се разбере какво аджеба куца. :)

Значи май,май се оказаха кодеците,ама не го твърдя със сигурност.Както и да е,един преинстал на Виндовса и всичко си дойде на мястото.Благодаря за вниманието все пак:)

• 1 year later...

Някой случайно да знае дали и как може, къде да се пипне така, че Windows Explorer да показва размерите на файловете в Details View в байтове, а не в KB както е по дефолт?

Мен лично много ме дразни да е в КБ, от години ползвам PowerDesk Pro, където са ми настроени в байтове. Поради някои причини все още пускам по някой Explorer обаче.

... да изключиш всякакви опции, които биха предизвикали зареждането на видео файлове ...

и е частично свързано с кодеците - при детаилс вин се опитва да вземе инфо от файла: разделителна и още нещо беше. е точно там ти гърми. направи изгледа на папката на "Icons" и не би трябвало да имаш грижи

• 2 weeks later...
Някой случайно да знае дали и как може, къде да се пипне така, че Windows Explorer да показва размерите на файловете в Details View в байтове, а не в KB както е по дефолт?

Мен лично много ме дразни да е в КБ, от години ползвам PowerDesk Pro, където са ми настроени в байтове. Поради някои причини все още пускам по някой Explorer обаче.

тук ще трябва най вероятно да се бара в регистрите, но точно какво се прави немога да ти кажа..

И на мен ми се е случвало от време на време експлоръра да ми увисва, когато се опитвам да отворя някой филм, разрязан на 2 диска. Мисля, че се дължи на лошо рязане и някакви проблеми в хедъра на файла. Оправям го, като отворя проблемния файл с VirtualDub и го презапиша на Direct Stream Copy. Така информацията не се променя, а само хедъра се пренаписва, и след това върви идеално.

Обръщам се към всички, които имат проблем с Windows Explorer и папките с филми (както и авторът на тази тема). Ако използвате този xvid codec, можеби трябва да прочетете това обяснение на проблема. Един мой познат има същия проблем когато папката с филмовите файлове е в изглед, който показва картинка от филма. Аз лично не съм прилагал метода за отстраняване на проблема (този, към който сочи втория линк в съобщението ми). Някой от тия дни ще се опитам да отстраня проблема, който има моят познат (по посочения в линка начин) и ще пиша дали действа успешно.

Благодаря Ви за отделеното внимание да прочетете това съобщение!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...