bluelemon Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 Значи потърсих из темите ама не намерих точно това което ми трябва и затова да питам. Искам да намаля оборотите на вентилатора на процесора AMD Duron 1.1 Mhz, вентилатора е Titan. Много е шумен. Свалих си Speedfan програмата но не знам става ли с нея и ако става как точно се парави. Моля ако някой е правил такова нещо да ми обясни по подробно че не вдявам много. Видях си биоса има разни настройки обаче те са за температура и разни такива неща. Незнам какво точно да търся но точно за обороти нишо не намерих. Незнам дъното дали има такава опция иначе дъното е Soltec KT400 C има 3 куплунга за вентилатори мисля са с по 3 жички. Ми тва е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 Не познавам това дъно, но мога да говоря по принцип, а ако някой има същото, може да ти каже и конкретно за него... Това, че са с по 3 жички куплунзите за вентилаторите е добре, но и фанът трябва да е такъв - с 3 "жички". Вторият момент е със сензорите - по принцип програмата отчита голямо количество дъна (сензори) - през SM bus и ISA bus и затова гледай и двете отметки в Configure-->Options да са включени. След това пак там, но в меню Fans вероятно по подразбиране ще са ти маркирани всички вентилатори, но между тях избери само този (тези), които наистина са реално работещи (как - ще разбереш след малко). После с меню Speeds, последователно (ако вече не са) сложи минимум 0% и максимум 100% на всеки един от вентилаторите. Върни се пак на основния прозорец и последователно промени стойностите на всеки един от вентилаторите, като се ослушваш на кое поле започва да намаля оборотите на шумния ти вентилатор (запомни го кой е). След като го изолираш, върни се пак в меню Speeds, маркирай този вентилатор и сложи мимимума на подходящ(безшумен) процент, а максимума е добре да е на 100%, въпреки, че при мен съм го оставил на 90%, тъй като имам хубав меден радиатор и е напълно достатъчно. И като последна стъпка можеш да сложиш отметка (на този вентилатор) в полето Automatically variated, което ще рече, че Windows ще следи стойностите на температурата на процесора ти в поле Temperatures и съответно като качи на Desired и тръгне да приближава към Warning, започва да увеличава оборотите на вентилатора от минималните % към максималните %...за съжаление при мен този номер върви само под XP, но не и под 98SE. Ако нещо не ти е ясно, пусни ми PM. П.П. От меню Fans можеш да отмаркираш "ненужните" вентилатори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 az izpolzvam speedfan 4.27 v poleto reading, dolu lqvo ot %-ta na CPU-to sa Temp1 Temp2 Temp3 HD0 TEMP1 sas saotvetnite gradusi , vyprosa mi e po nqkakyv opredelen red li sa podredeni ? ( procesor zahranvane video ) ili pri vseki sa razli4ni ne6ta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 добре ама аз си ги права на 0% оборотите на вентилаторите ама не спират. WHY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 явно има защита Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 Не познавам това дъно, но мога да говоря по принцип, а ако някой има същото, може да ти каже и конкретно за него...Това, че са с по 3 жички куплунзите за вентилаторите е добре, но и фанът трябва да е такъв - с 3 "жички". Вторият момент е със сензорите - по принцип програмата отчита голямо количество дъна (сензори) - през SM bus и ISA bus и затова гледай и двете отметки в Configure-->Options да са включени. След това пак там, но в меню Fans вероятно по подразбиране ще са ти маркирани всички вентилатори, но между тях избери само този (тези), които наистина са реално работещи (как - ще разбереш след малко). После с меню Speeds, последователно (ако вече не са) сложи минимум 0% и максимум 100% на всеки един от вентилаторите. Върни се пак на основния прозорец и последователно промени стойностите на всеки един от вентилаторите, като се ослушваш на кое поле започва да намаля оборотите на шумния ти вентилатор (запомни го кой е). След като го изолираш, върни се пак в меню Speeds, маркирай този вентилатор и сложи мимимума на подходящ(безшумен) процент, а максимума е добре да е на 100%, въпреки, че при мен съм го оставил на 90%, тъй като имам хубав меден радиатор и е напълно достатъчно. И като последна стъпка можеш да сложиш отметка (на този вентилатор) в полето Automatically variated, което ще рече, че Windows ще следи стойностите на температурата на процесора ти в поле Temperatures и съответно като качи на Desired и тръгне да приближава към Warning, започва да увеличава оборотите на вентилатора от минималните % към максималните %...за съжаление при мен този номер върви само под XP, но не и под 98SE. Ако нещо не ти е ясно, пусни ми PM. П.П. От меню Fans можеш да отмаркираш "ненужните" вентилатори. Глупости на търкалета - това че става при твоето дъно /явно по модерно от неговото - да ти е честито / не значи че ще стане и на неговото!!!! Значи потърсих из темите ама не намерих точно това което ми трябва и затова да питам. Искам да намаля оборотите на вентилатора на процесора AMD Duron 1.1 Mhz, вентилатора е Titan. Много е шумен. Свалих си Speedfan програмата но не знам става ли с нея и ако става как точно се парави. Моля ако някой е правил такова нещо да ми обясни по подробно че не вдявам много. Видях си биоса има разни настройки обаче те са за температура и разни такива неща. Незнам какво точно да търся но точно за обороти нишо не намерих. Незнам дъното дали има такава опция иначе дъното е Soltec KT400 C има 3 куплунга за вентилатори мисля са с по 3 жички. Ми тва е! Значи на твоето дъно има начин да си смениш оборотите на перката но ще трябва да си поиграеш малко аз го бях направил по следн ия начин: Взимаш си един преходник от 3 кум 4 пина - взимаш захранване от молекса /буксата от която захранваш HDD, CD и т.н./ включваш го там и му разменяш мястото на 5V и на 12V по този начин перката ще ти работи на 42% от номиналните си обороти!!!!! По този начин няма начин да ти се отчитат оборотите и ако ти се играе можеш да вземеш още една 3-пинова букса и на нея да закачиш само датчика за оборотите и да я закачиш на дъното - по този начин дъното следи оборотите, а от молекса взимаш само захранването /5V i 0/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiroffff Posted November 23, 2005 Share Posted November 23, 2005 slaga6 33 ili 47 oma rezistor na 4ervenia kabel i si gotov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.