Lame_0ne Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Значи имам 2 звукови карти едната е към дъното realtek а другата sound blaster live, има ли някакъв пиниз в това XP да изкарвам звука през 2-те звукови карти ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
No_Nick Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Не, по никакъв начин не могат да свирят еднивременно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 ХР-то разпознава ли ги и двете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Не, по никакъв начин не могат да свирят еднивременно. <{POST_SNAPBACK}> Що да не могат, я се обоснови, че ми е интересно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Midex ще каже по-добре вероятно, но драйвъра е един и се използва само от приоритетното устройство. Поне така мисля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
No_Nick Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Ако искаш звук от 2 карти си купи още една sound blaster(или някаква друга марка) и ще стане.И аз сам със sound blaster и tazi na dynoto не ми работи (работи само в DJ-ските програми). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 могат да се използват. аз лично съм ползвал програма за миксиране. през едната бяха вързани колоните, а през другата имаше слушалки включени.. така че си вървят без проблем. стига сте лъгали момчето. и мойте са на дъното и Creative Live! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted January 19, 2005 Author Share Posted January 19, 2005 могат да се използват. аз лично съм ползвал програма за миксиране. през едната бяха вързани колоните, а през другата имаше слушалки включени.. така че си вървят без проблем. стига сте лъгали момчето. и мойте са на дъното и Creative Live! <{POST_SNAPBACK}> Em, obesni kak stava piniz-a de Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Em, obesni kak stava piniz-a de <{POST_SNAPBACK}> Ами със програмно осигуряване Например ако ползва програмата AtomoxMP3 там има възможност да се конфигурира колко карти ще ти свирят на компа. Просто трябва да са разпознати и двете звукови карти и да им са инсталирани драйверите.Има и още една програмка с която съм се занимавал преди 2-3 години в която можеш да окажеш 4 различни песни да вървят през 4 различни канала.Мисля DJstudio беше.Та в този ДЖстудио имаше възможност да се пуснат до 6 МП3 плеъра едновременно като на всеки от тях задавал през кой канал " L/R " на коя аудио карта да се просвирва песента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Midex ще каже по-добре вероятно, но драйвъра е един и се използва само от приоритетното устройство. Поне така мисля. Ами...к'во да каже Midex (освен, че днес направи сефтето с % от Килеринчо )...на единия комп имам 2 карти, на другия - 3 - този с 3-те напр. може да свири 3 песни едновременно на 3-те карти....само че с 3 отделни плеъра, всеки с насочен изход към отделна карта. Честно казано никога не съм се замислял(защото не ми е трябвало) дали може да стане - с 1 плеър - през 3-те карти....по стандартния начин на Windows не би трябвало да може (дори и с mapper-а) по причина на отделните(различните) драйвери на картите. Ако Creative поддържат многокартов драйвер - тогава няма проблем с 2 карти да се получи. С външно програмно осигуряване също би могло да се заобиколи ограничението. Иначе целият проблем идва от драйвера - като пример мога да дам един малко по-различен случай...многоканална карта(нямам предвид 5.1 ; 7.1 или подобна). В едната от картите ми имам 8 изхода - ако реша да пусна звук през Windows, мога да го пусна само през 1/2 или 3/4 или 5/6 или 7/8 и в най-добрия случай, заедно с една от тези двойки изходи да подам сигнала и през оптическия и/или коаксиалния цифров изход. Проблемът отпада изцяло когато влезна в мултитрак - там мога да си подам без проблем 10 отделни(моно) сигнала (+ още 2 на send) на всеки канал - всеки свирещ нещо различно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.