Jump to content
BulForum.com

съвет за DVD player

Recommended Posts

искам да си купя ДВД поддържащо DivX формат за да мога да си гледам филмите от пц-то. ще ми кажете ли някои надеждни марки или просто някакви впечатления от ДВД плейърите. ELITE качествена техника ли правят? благодаря предварително за мненията.

Elite е толкова качествена колкото и Sonashi. купи си Philips 737 и ще си гледаш без проблеми, че и със субтитри даже. аз съм с JVC. модела не го помня. ако те интересува много ще погледна. той е само един дето чете DivX. чете си и AC3 и всичко.. само дето трябва да му се лепят субтитрите предварително.

Мога да ти препоръчам DVD NEO PDX-77 ( 10-та серия ) за около 109 лева в момента в техномаркет. Имам го от два месеца ( взех го на промоция за 99 лева ) и до момента е извъртяло над 30 40 филма DIVX и 20-тина DVD-та, като досега не се е случило да насича или да има проблем със субтитрите.

Единствения недостатък който се среща при него е при DIVX филми записани на DVD диск. Филмите вървят но без субтитри.

За цената си е идеален плеър, и едва ли ще срешнеш някакви проблеми.

Не знам какви са отзивите за ELITE(имат доста добър сайт от който да се теглят кръпки), но от Philips много хора се оплакват в неграмотното кирилизиране.

Не е необходимо да вграждаш субтитрите като при JVC, нито пък има проблем със буквите като при Philips . Доколкото знам NEO-тата ги сглобяват във Велико Търново :D :D и там знаят как се пише Я :D

Дори и да е качествено колкото едно Sonashi, тези плеъри ще са актуални максимум две три години ( заради DIVX форматите ) така че според мен евтин плеър и качествен аудиоусливател със сносни 5.1 колони е идеалния вариант за домашно кино.

kirkitov не знам коя серия ти е плеъра, но при мен този проблем със Я-то го няма.

По въпроса за НЕО-то:

двама мои познати ме ползваха за "консултант" при избора на DivX плеър - дотолкова, колкото да им пусна филм със субтитри и да го изкара на екрана. Избраха си НЕО - заради цената, и в магазина даваше добра картина. И двата плеъра изгоряха в рамките на два дни, след това стояха в сервиза по 20 дни. Като се върнаха и се пробвах да пусна филм - пресно записан, докато го разчете, минаха 2 минути, а субтитрите .srt не ги разпозна. Като пуснах тоя филм на моя плеър Mustek, захапа на 10-тат секунда и разпозна формата на субтитрите. Препоръката ми е - не си взилайте от тия евтините плеъри, много е голяма вероятността да ви е дефектно и да си имате проблеми. Ако пък сте хора с късмет, може да попаднете на читава бройка ...

не че нещо ама нали знаеш че мустек не са от най-елитните плейъри. и те са като NEO, Crown, Elite и другите подобни марки. който иска елитен плейър за DivX дето да му чете субтитри и да е изцяло конфигируем.. да си вземе KISS. поне знаете за какво си давате парите. по-скъпите модели даже имат 80GB HDD и LAN .. да си ги вържете към компютъра и да им мятате направо филмите. също така може и да Rip-ва от DVD диск филма.

Ясно е, че Мустек са евтини плеъри, но поне изработката им не е българска, като НЕО или ЕЛИТ. И кирилизацията на субтитрите на Мустека е отвратна...

Обаче съседът ми, дето му изгоря едното НЕО ми каза, че като отишъл в сервиза, имало купчини от плеъри за ремонт - той каза че били най-малко 60.

Този модел DVD плеар NEO с DIVX чете ли субтитрите от отделен файл или трябва да се вмъкват във видео формата? :confused

Може. Пробвал съм със *.sub *.srt *.txt и досега съм нямал проблем. Двата файла трябва да са със едно и също име. Проблем има при запис на няколко филма на едно DVD. Тогава не вади субтитри.

По въпроса за НЕО-то:

двама мои познати ме ползваха за "консултант" при избора на DivX плеър - дотолкова, колкото да им пусна филм със субтитри и да го изкара на екрана. Избраха си НЕО - заради цената, и в магазина даваше добра картина. И двата плеъра изгоряха в рамките на два дни, след това стояха в сервиза по 20 дни. Като се върнаха и се пробвах да пусна филм - пресно записан, докато го разчете, минаха 2 минути, а субтитрите .srt не ги разпозна. Като пуснах тоя филм на моя плеър Mustek, захапа на 10-тат секунда и разпозна формата на субтитрите. Препоръката ми е - не си взилайте от тия евтините плеъри, много е голяма вероятността да ви е дефектно и да си имате проблеми. Ако пък сте хора с късмет, може да попаднете на читава бройка ...

firmajiq според мен вероятността да "изгори" NEO ELITE CROWN ili MUSTEK е една и съща. Също както много хора си мислят, че като вземеш SONY PANASONIC или друга маркова техника няма да даде дефект.

За филмите си прав, бавно захапва ( но не повече от минута ), но тръгне ли спиране няма :D

wickedsmile разгледай форума на DIR.BG там има много мнения за различните DVD плеъри. Ако за ELITE 82 лева е крайна цена, взимай него :D

Колкото до това, че има 60 такива в сервиза: Ами докато си купувах моя от Техномаркет продадоха още 3. Нормално е на толкова много продадени плеъри да имат толкова бройки за ремонт.

взех ELITE-а тъй като не ми се даваха много пари за плейър. изпробвах го с всякакви дискове - dvd, divx, mp3, jpeg и чете всичко, не е бавно, няма проблеми със субтитрите (.sub .srt .txt). пише че е произведено в Китай :) мерси за коментарите на останалите, все пак успях да се насоча какво да търся. да се надяваме че машинката ще се задържи дълго време вкъщи и няма да ходи по сервизи.

• 2 weeks later...

Щях да препоръчам Elite PV 388, което работи безотказно и има доста футуристичен дизайн, но след като вече си избрал, PV 370x е също добър.

Ползвай със здраве! :P

• 2 years later...

Понеже видях че има такава тема,реших да пиша в нея. Значи нещата от преди 2 години не са се променили много,но все пак ако някой следи пазара на ДВД плеърите да изкаже мнение. Гледах вчера в Метро и Техномаркет имат доста модели,има всякакви марки-знайни и незнайни. И какво трябва да се гледа при показателите,освен форматите на филмите които четат и че поддържат български субтитри, нещо друго важно има ли? Говорим за ДВД плеър от порядъка на 100тина лева.

• 5 weeks later...

Искам да купя едно DVD за подаръче и гледам тези :

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=01003196

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09007740

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09007205

Добри ли са ? Препоръчайте ми някакво за около 50-60 лв.

Искам да купя едно DVD за подаръче и гледам тези :

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=01003196

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09007740

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09007205

Добри ли са ? Препоръчайте ми някакво за около 50-60 лв.

с нео-тата е малко на късмет - каква бройка ще вземеш. едни са доволни, други (като мен) - не са. ако искаш да рискуваш и не ти се дават пари, вземай нео. ако не искаш да рискуваш и си склонен да дадеш малко повече пари, взими нещо от сорта на philips, samsung, lg, които са около 100 лв.

аз имам Crown , като го взехме не смятах че ще изкара много , но уви да чукна на дърво , к'вото не съм му пуснал това не е тръгнало , но продавача ми каза че е е на късмет на всеки плеър оптиката е различна, вика отваряли сме и сме намирали и маркова уж даже вътре ,мойто има и радио , доволен съм , чете ми даже и дискове където не тръгват на DVD-RW-то на компа :blink: много смях :laughing:

ако може и аз да питам по темата някой да знае марка от по ефтините двд та което да показва на дисплея

папките и отделните песни при мп3 формат а не като цяло за да мога да избирам без телевизора навремето имах панасоник който нямаше див хикс но ги показваше отделно и слушах музика без тв то сегашното двд KTN чете без проблеми но мп3 ги изписва без папки а като цяло и немога да избирам без тв

• 2 weeks later...
  • 8 months later...
нека и аз да питам решил съм да си купя домашно кино и разполагам някаде с около 500 лв. препоръчайтеми някое :)

за да не отварям нова тема...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...