wickedsmile Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 искам да си купя ДВД поддържащо DivX формат за да мога да си гледам филмите от пц-то. ще ми кажете ли някои надеждни марки или просто някакви впечатления от ДВД плейърите. ELITE качествена техника ли правят? благодаря предварително за мненията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Elite е толкова качествена колкото и Sonashi. купи си Philips 737 и ще си гледаш без проблеми, че и със субтитри даже. аз съм с JVC. модела не го помня. ако те интересува много ще погледна. той е само един дето чете DivX. чете си и AC3 и всичко.. само дето трябва да му се лепят субтитрите предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirkitov Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Това DVD е идеално. http://get.bg/catalog/product_info.php?cPa...8e2af6a60857c88 само има проблем с буквата Я нея е няма при превода на филма иначе работи перфектно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wickedsmile Posted January 20, 2005 Author Share Posted January 20, 2005 ок, мерси за отговорите до сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 Мога да ти препоръчам DVD NEO PDX-77 ( 10-та серия ) за около 109 лева в момента в техномаркет. Имам го от два месеца ( взех го на промоция за 99 лева ) и до момента е извъртяло над 30 40 филма DIVX и 20-тина DVD-та, като досега не се е случило да насича или да има проблем със субтитрите. Единствения недостатък който се среща при него е при DIVX филми записани на DVD диск. Филмите вървят но без субтитри. За цената си е идеален плеър, и едва ли ще срешнеш някакви проблеми. Не знам какви са отзивите за ELITE(имат доста добър сайт от който да се теглят кръпки), но от Philips много хора се оплакват в неграмотното кирилизиране. Не е необходимо да вграждаш субтитрите като при JVC, нито пък има проблем със буквите като при Philips . Доколкото знам NEO-тата ги сглобяват във Велико Търново и там знаят как се пише Я Дори и да е качествено колкото едно Sonashi, тези плеъри ще са актуални максимум две три години ( заради DIVX форматите ) така че според мен евтин плеър и качествен аудиоусливател със сносни 5.1 колони е идеалния вариант за домашно кино. kirkitov не знам коя серия ти е плеъра, но при мен този проблем със Я-то го няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pentagon Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 Този модел DVD плеар NEO с DIVX чете ли субтитрите от отделен файл или трябва да се вмъкват във видео формата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wickedsmile Posted January 21, 2005 Author Share Posted January 21, 2005 аз за сега съм се спрял на Elite PV-370x за 82 лв. с 1год. гаранция - промоция в МЕТРО, но ще погледна и това NEO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 По въпроса за НЕО-то: двама мои познати ме ползваха за "консултант" при избора на DivX плеър - дотолкова, колкото да им пусна филм със субтитри и да го изкара на екрана. Избраха си НЕО - заради цената, и в магазина даваше добра картина. И двата плеъра изгоряха в рамките на два дни, след това стояха в сервиза по 20 дни. Като се върнаха и се пробвах да пусна филм - пресно записан, докато го разчете, минаха 2 минути, а субтитрите .srt не ги разпозна. Като пуснах тоя филм на моя плеър Mustek, захапа на 10-тат секунда и разпозна формата на субтитрите. Препоръката ми е - не си взилайте от тия евтините плеъри, много е голяма вероятността да ви е дефектно и да си имате проблеми. Ако пък сте хора с късмет, може да попаднете на читава бройка ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 не че нещо ама нали знаеш че мустек не са от най-елитните плейъри. и те са като NEO, Crown, Elite и другите подобни марки. който иска елитен плейър за DivX дето да му чете субтитри и да е изцяло конфигируем.. да си вземе KISS. поне знаете за какво си давате парите. по-скъпите модели даже имат 80GB HDD и LAN .. да си ги вържете към компютъра и да им мятате направо филмите. също така може и да Rip-ва от DVD диск филма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 Ясно е, че Мустек са евтини плеъри, но поне изработката им не е българска, като НЕО или ЕЛИТ. И кирилизацията на субтитрите на Мустека е отвратна... Обаче съседът ми, дето му изгоря едното НЕО ми каза, че като отишъл в сервиза, имало купчини от плеъри за ремонт - той каза че били най-малко 60. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Този модел DVD плеар NEO с DIVX чете ли субтитрите от отделен файл или трябва да се вмъкват във видео формата? <{POST_SNAPBACK}> Може. Пробвал съм със *.sub *.srt *.txt и досега съм нямал проблем. Двата файла трябва да са със едно и също име. Проблем има при запис на няколко филма на едно DVD. Тогава не вади субтитри. По въпроса за НЕО-то: двама мои познати ме ползваха за "консултант" при избора на DivX плеър - дотолкова, колкото да им пусна филм със субтитри и да го изкара на екрана. Избраха си НЕО - заради цената, и в магазина даваше добра картина. И двата плеъра изгоряха в рамките на два дни, след това стояха в сервиза по 20 дни. Като се върнаха и се пробвах да пусна филм - пресно записан, докато го разчете, минаха 2 минути, а субтитрите .srt не ги разпозна. Като пуснах тоя филм на моя плеър Mustek, захапа на 10-тат секунда и разпозна формата на субтитрите. Препоръката ми е - не си взилайте от тия евтините плеъри, много е голяма вероятността да ви е дефектно и да си имате проблеми. Ако пък сте хора с късмет, може да попаднете на читава бройка ... <{POST_SNAPBACK}> firmajiq според мен вероятността да "изгори" NEO ELITE CROWN ili MUSTEK е една и съща. Също както много хора си мислят, че като вземеш SONY PANASONIC или друга маркова техника няма да даде дефект. За филмите си прав, бавно захапва ( но не повече от минута ), но тръгне ли спиране няма wickedsmile разгледай форума на DIR.BG там има много мнения за различните DVD плеъри. Ако за ELITE 82 лева е крайна цена, взимай него Колкото до това, че има 60 такива в сервиза: Ами докато си купувах моя от Техномаркет продадоха още 3. Нормално е на толкова много продадени плеъри да имат толкова бройки за ремонт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wickedsmile Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 взех ELITE-а тъй като не ми се даваха много пари за плейър. изпробвах го с всякакви дискове - dvd, divx, mp3, jpeg и чете всичко, не е бавно, няма проблеми със субтитрите (.sub .srt .txt). пише че е произведено в Китай мерси за коментарите на останалите, все пак успях да се насоча какво да търся. да се надяваме че машинката ще се задържи дълго време вкъщи и няма да ходи по сервизи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prishqletsa Posted February 4, 2005 Share Posted February 4, 2005 Щях да препоръчам Elite PV 388, което работи безотказно и има доста футуристичен дизайн, но след като вече си избрал, PV 370x е също добър. Ползвай със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle888 Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Понеже видях че има такава тема,реших да пиша в нея. Значи нещата от преди 2 години не са се променили много,но все пак ако някой следи пазара на ДВД плеърите да изкаже мнение. Гледах вчера в Метро и Техномаркет имат доста модели,има всякакви марки-знайни и незнайни. И какво трябва да се гледа при показателите,освен форматите на филмите които четат и че поддържат български субтитри, нещо друго важно има ли? Говорим за ДВД плеър от порядъка на 100тина лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Искам да купя едно DVD за подаръче и гледам тези : http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=01003196 http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09007740 http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09007205 Добри ли са ? Препоръчайте ми някакво за около 50-60 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
burbeng Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 az izpolzvam TOSHIBA vzelsamgo 2000 godina navartqloe nad 1500 dvd bez problem. no 4ete samo dvd i vsd za sajalenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Искам да купя едно DVD за подаръче и гледам тези : http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=01003196 http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09007740 http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09007205 Добри ли са ? Препоръчайте ми някакво за около 50-60 лв. с нео-тата е малко на късмет - каква бройка ще вземеш. едни са доволни, други (като мен) - не са. ако искаш да рискуваш и не ти се дават пари, вземай нео. ако не искаш да рискуваш и си склонен да дадеш малко повече пари, взими нещо от сорта на philips, samsung, lg, които са около 100 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 аз имам Crown , като го взехме не смятах че ще изкара много , но уви да чукна на дърво , к'вото не съм му пуснал това не е тръгнало , но продавача ми каза че е е на късмет на всеки плеър оптиката е различна, вика отваряли сме и сме намирали и маркова уж даже вътре ,мойто има и радио , доволен съм , чете ми даже и дискове където не тръгват на DVD-RW-то на компа много смях Link to comment Share on other sites More sharing options...
minko_vm Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 ако може и аз да питам по темата някой да знае марка от по ефтините двд та което да показва на дисплея папките и отделните песни при мп3 формат а не като цяло за да мога да избирам без телевизора навремето имах панасоник който нямаше див хикс но ги показваше отделно и слушах музика без тв то сегашното двд KTN чете без проблеми но мп3 ги изписва без папки а като цяло и немога да избирам без тв Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma6inata1 Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 нека и аз да питам решил съм да си купя домашно кино и разполагам някаде с около 500 лв. препоръчайтеми някое Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 нека и аз да питам решил съм да си купя домашно кино и разполагам някаде с около 500 лв. препоръчайтеми някое за да не отварям нова тема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.