Jump to content
BulForum.com

Първата жп мотриса SIEMENS DESIRO ще е в Пловдив

Railfan

Recommended Posts

В сайта пише че тоя влак вдигал 120км/ч. На сегашните шкоди пише на самия локомотив 110км/ч , така че новите влакчета са си таман за нашите линии, колкото и да са остарели и предназначени за не високи скорости :)

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Аз гледах изказване на Ники Василев по повод на новите мотриси.Там каза,че били поне 10 пъти по-икономични от старите и парите щели да се избият само от икономии на нафта.Колко е вярно то времето ще си каже,ама си мисля,че е донякъде и въпрос на престиж.Сега не,че сме кой знае колко богата държава,че да се грижим именно за впечатлението на чужденците,ама като ни видиш влаковете,направо да те е срам да кажеш,че имаме ЖП-транспорт.Това локомотиви,вагони,депа,гари...пълна мизерия.Крайно време е за обновление.На мене лично(а мисля,че и на много хора) ще ми се качи самочувствието като се возя в нов влак.

Много хубаво за новите мотриси, жалко ако не можем да ги опазим такива каквито ще ни ги дадат. Представяте ли си едни фенове на Левски или ЦСКА в тези мотриси.Какво ли ще остане след тях??? Някои от българите за съжаление все още са деструктивно настроени и рушат за кеф...

По сигурно,по-евтино,и надявам се с новите мотриси по-комфортно от старите и паздрънкани Скании.

Пораздрънкани Скании вървят до близките села около Пловдив. Рейсовете до София и до морето от доста време не са пораздрънкани Скании. Това лято ходих до морето с Мицубиши на по-малко от 1 година. БДЖ-то ряпа да яде ;]

+ Това цените на рейсовете са по-добри отколкото на БДЖ от поне 3-4 години.

Представяте ли си едни фенове на Левски или ЦСКА в тези мотриси.Какво ли ще остане след тях???

А феновете на ботев и локо с какво са по различни? Че вместо да се трепят с бомбички, се замерят с павета?!?!

Редно е и във влакове отношение да започнат да навлизат нови неща.Всяка събота пътувам от София до Пловдив и влаковете са в окаяно състояние.Според мен тези влакове трябват да се пуснат за превоз на дистинации в които има най-малко опастности от цигани.....

+ Това цените на рейсовете са по-добри отколкото на БДЖ от поне 3-4 годин

Не съм съгласен с теб.Цените в БДЖ да доста по- ниски от тези на реисовете.Можеш да провериш ако не вярваш.Плюс това не съм чул до сега в реис да направят отстъпка за ученик,студент и пенсионер.Така,че по този показател автобусите губят по точки :D

Редно е и във влакове отношение да започнат да навлизат нови неща.Всяка събота пътувам от София до Пловдив и влаковете са в окаяно състояние.Според мен тези влакове трябват да се пуснат за превоз на дистинации в които има най-малко опастности от цигани.....

За циганите си напълно прав.Преди няколко години бяха докарали подобни мотриси за проба,и ги пуснаха по Пещерската линия.Резултатът беше 2 счупени стъкла,от хверлени камъни при циганската махала преди Пещера :devil .

Ми хубаво е най-малкото, че има нещо новичко.Иначе и на мен ми е по-удобно в купе.А ThE_UfO какво толкова ги хвалиш тея автобуси?Един учител ми разказваше как Пловдив-Плевен 7-8 часа.Постоянно се качват и слизат дядовци и чували, глупости и дори с кокошки :P

А във влаковете сега не е ли пълно със селяни цигани и потни пенсионери? Аз ползвам рейсове само по тези дестинации: Пловдив-София, Пловдив-морето , повярвай ми няма спирки за дядовци с кокошки ;]] Един учител може да ти е разказвал за преди 89-та година ;]

Плюс това не съм чул до сега в реис да направят отстъпка за ученик,студент и пенсионер.Така,че по този показател автобусите губят по точки

Е, докато е жив човек се учи. Пловдив-Пампорово-Смолян, отстъпка за студенти - 6лв е билета, с Емилията ;] Пловдив-Хасково също има отстъпка.

А във влаковете сега не е ли пълно със селяни цигани и потни пенсионери? Аз ползвам рейсове само по тези дестинации: Пловдив-София, Пловдив-морето , повярвай ми няма спирки за дядовци с кокошки ;]] Един учител може да ти е разказвал за преди 89-та година ;]

Е, докато е жив човек се учи. Пловдив-Пампорово-Смолян, отстъпка за студенти - 6лв е билета, с Емилията ;] Пловдив-Хасково също има отстъпка.

A в Пловдив-София има ли отстъпка,нали пътуваш по тази линия основно.Между другото ти какво правиш на реиса,нали си имаш МЕРЦЕДЕС :laughing: :woot Аиде със здраве,и не се обиди нали? :)

Абе няма какво да се спори, с автобус е много по удобно и много по бързо! Пловдив-София ми е в зависимост от трафика от 1ч30мин до 2ч (най-често) а с влак е 2ч30мин експреса, да не говорим че с цел да ти излезне по ефтино, трябва да се возиш на бързия с който ти е 2ч45 дори 3ч. Сегалките са изпокъсани, прашасало е, пълно е със селяни и мангали, 2/3 от пътниците пушат, а и влака спира през 15мин. Едва ли с новите мотриси ще се промени и контингента от пътуващи, както и начина на превоз, така че това е пълна загуба на пари. Да не говорим че БДЖ е на загуба от сумати години вече, незнам с къв акъл са им дали пари да купят тия влакове. Със сигурност парите не са техни си, останали като печалба от билетчетата по 2лв :)

Абе няма какво да се спори, с автобус е много по удобно и много по бързо! Пловдив-София ми е в зависимост от трафика от 1ч30мин до 2ч (най-често) а с влак е 2ч30мин експреса, да не говорим че с цел да ти излезне по ефтино, трябва да се возиш на бързия с който ти е 2ч45 дори 3ч. Сегалките са изпокъсани, прашасало е, пълно е със селяни и мангали, 2/3 от пътниците пушат, а и влака спира през 15мин. Едва ли с новите мотриси ще се промени и контингента от пътуващи, както и начина на превоз, така че това е пълна загуба на пари. Да не говорим че БДЖ е на загуба от сумати години вече, незнам с къв акъл са им дали пари да купят тия влакове. Със сигурност парите не са техни си, останали като печалба от билетчетата по 2лв :)

Верно,че седалките в куретата се изпокъсани и навсякаде е пълно с фасове,обаче всичко това се дължи на културата на българина.А колкото до печалбата прителю трябва да ти кажа,че железницата се жоди социален превозвач и е нормално да е на загуба.В цял свят ЖП транспорта е на дотации от държавата.Според теб полицията и армията печеливши ли са? :laughing:

A в Пловдив-София има ли отстъпка,нали пътуваш по тази линия основно.Между другото ти какво правиш на реиса,нали си имаш МЕРЦЕДЕС :laughing: :woot Аиде със здраве,и не се обиди нали? :)

Билета Пловдив-София го намалиха с едно лефче ;] Иначе сега ми се налага да пътувам с рейсове защото мерцедеса е бокса icon_beer.gif

Twa e mnogo qko za cqlata strana, 6oto tiq wlak4eta qwno habqt mnogo po malko nafta ot starite ruski pe4ki, deto ni be6e strah da si otworim prozoreca za da ne se otrowim ot sajdite. 4estito na wsi4ki bylgari i s pojelaniq skoro wreme da wemat i nowi elektri4eski, pyk i ako moje da sa i wisokoskorstni. Xaxaxa

Jiwot i zdrawe 6te widim

Хора,някой видя ли я вече въпросната мотриса наживо?Вчера във в-к Марица пишеше,че тази сутрин щяла да отпътува в 9-10 часа някъде,ама аз сега ставам чак и явно съм изтървал.Иначе от нас перфектна гледка ми се отваря,ама...

Хора,някой видя ли я вече въпросната мотриса наживо?Вчера във в-к Марица пишеше,че тази сутрин щяла да отпътува в 9-10 часа някъде,ама аз сега ставам чак и явно съм изтървал.Иначе от нас перфектна гледка ми се отваря,ама...

Утре вечер пристига в Пловдив.Малко по нагоре пише точно кога.

a be hora, vie slqpi li ste v cqla EVROPA se polzvat poe4e vlakove ot kolkoto reisove :woot , oba4e nie na li ne iskame v EVROPA, ste se vozim po reisove i decata ste zagivat po katastrofite  :confused  :cry

Еми като законите са такива, ще има и катастрофи...Мен 2 пъти са ме спирали със 110км/ч в града, и двата пъти не са ми написали акт даже. Единия път имах рожден ден, другия беше в 3 през ноща. Кат' сме гласували за такива ще си сърбаме попарата.

Напомням, че във влаковете има тоалетни. Не ти се налага да стискаш като космонавт. Мизерни са - да, ама защото вагоните са стари и никой в къщи не си пикае по пода на тоалетната 20 години.

Новите мотриси са оборудвани с вакуумни тоалетни по европейските стандарти (като в самолетите). Сега ще отпадне забраната да не се ползват по време на престой. То си е гадно някой да си изтръска материала на 1 коловоз пред гарата. :cry

Освен това те са пригодени за превоз на велосипеди и инвалидни колички. Спомням си преди време на бързия за софия се качваше инвалид с количка. Придружителя му помогна да се качи и малко преди да слезе да качи количката влака заду по маршрута. Количката се остана на преона и всички доста учудено гледаха това. Един железничар каза, че ще я приберат в гардироба. Да, ама тоя инвалид на ръце ли ще ходи из София?

Заповядайте на 23-ти (неделя) в 9:00 на гара Пловдив, тогава лично Николай Василев ще направи презентациата на мотрисите в Пловдив и ще можете да разгледате отвътре!!!

Новите мотриси са оборудвани с вакуумни тоалетни по европейските стандарти (като в самолетите). Сега ще отпадне забраната да не се ползват по време на престой. То си е гадно някой да си изтръска материала на 1 коловоз пред гарата. :cry

Еми затова с рейс :] Ако ти се приходи по нужда, отиваш културно до шофиора, спира на някое крайпътно заведение, изхождаш се цивилизовано в тоалетната му и готово. Е ако няма крайпътно заведение, тогава ще цивилизоваш някое храстче :) , но няма нито да ти друса, нито да ми мирише, нито някой да ти хлопа на полузатворената врата която те лашка в д-то, защото не може да се затвори, докато си по малка нужда във влака примерно :] Пък и усещането си е друго като "пуснеш едно" сред природата :rolleyes:

Еми затова с рейс :] Ако ти се приходи по нужда, отиваш културно до шофиора, спира на някое крайпътно заведение, изхождаш се цивилизовано в тоалетната му и готово. Е ако няма крайпътно заведение, тогава ще цивилизоваш някое храстче  :) , но няма нито да ти друса, нито да ми мирише, нито някой да ти хлопа на полузатворената врата която те лашка в д-то, защото не може да се затвори, докато си по малка нужда във влака примерно :] Пък и усещането си е друго като "пуснеш едно" сред природата  :rolleyes:

Еми няма какво да коментираме повече,щом хората които предпочитат Автобусния траанспорт,предпочитат също и да ходят по нужда сред природата! :woot :lol: Само,че с тази култура трудно ще ни приемат в Европа.

Няма нищо по-приятно, докато си клекнал сред природата някоя тревичка да ти гъделичка дивия.

Супер неконфортно е да клечиш в храстите като голяма гъбка и разни изцъклени лелки, гледащи те през стъклата, да ти засичат от автобуса колко се бавиш.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...