Jump to content
BulForum.com

Molia za suvet....

Recommended Posts

Znachi reshih da si vzema LCD i si haresah edin Philips v Tehnopolis!Cenata mu beshe okolo 450 kinta no veche ne pomnia tochno kolko poneje se omotah ot gledane!Eto vi link za info:

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?i...b0ea4a#aciklama

Този монитор май беше 25мс което не е много добра идея.Гледах в Ера че има

Филипс с 16мс за около 500лв

Dam taka e ima veche monitri deto sa s 12 ms i kartina e mnogo po dobra

sashto taka gleday za garanciqta da e v poveche shtoto po TFT-tata dosta chesto umirat pikseli i kato stanat v povechko stava losho :)

и на 25 мс игрите си вървят перфектно, без да мажат.Точно този съм го гледал в един познат, нещо не ми допадна .

По-добре се насочи към самсунг, те правят най-добрите лцдта.

ъъ... 5 умрели пиксела на целия монитор, или на 1-2 квадратни сантиметра ? Че тоя моя познат още като си го взел и имал бонус един умрял пиксел...

Честно казано мен (и) това ме спира от лцд, как да дам 500 лева и да има някакви умрели точки ? Нормално било....

ъъ... 5 умрели пиксела на целия монитор, или на 1-2 квадратни сантиметра ?

na celia!!!Ami stoia mnogo pred PC-to i makar che monitora mi e zashtiten sled 7-8chasa(poniakoga) liceto mi bukvalno plamti,glavata me boli...ochite sa mi lesh!!!5pixela na sa nishto spored men i tova e maximuma zashtoto stanat li 5 hop nov!Prochetoh baia raboti i pitah razni hora,mnogo ot tiah kazaha che pixelite goreli pri povreda na srukturata na kristala t.e. pri lek udar da rechem(moje i ot prust koito pokazva neshto po ekrana,ili pri po zversko zabursvane na praha)!Momcheto v magazina mi pusna monitor s 50 ms matrica na niakuv ekshun imashe zcersko presledvane s koli i.t.n az lichno ne zabeliazah da maje!!!

Тази работа с гаранцията стои така: 4 изгорели пиксела в 1 кв. см или 7 на целия монитор и ти го сменят. А това за изгорелите е най-важно какъв цвят са. Защото те си остават същия цвят по време на който са изгорели. Ако е черен бива, обаче ако е зелен или червен, направо си е гадно. Аз лично имам SAMSUNG и вече един месец не му е изгорял нито един пиксел :P :D

Ами и този няма да ти маже, това е по-скоро реклама, вижте, нашия е с 0,0000000000000000000001 секунди по-бърз( и с 50 долара по-скъп :))

А защо не си вземеш едни очила с антирефлексно покритие ? Почти сигурно ще си решиш проблема, пък и ще спестиш поне 400 лева.

Аз си взех преди 2 седмици TFT. Ето това. Защо всички разправяте за тези изгорели пиксели, като че ли на CRT неможе да се получи! За въпросния Филипс беше преди 585лв с намалението в Технополис, сега гледам че пак са го качили на 600. Незнам ти как така си видял 450 :) В същност този. Аз него щях да си взимам, но samsung са по добри, пък и е с 12мс. Най-ефтиния 17 Philips e този, но е с 25мс! Имам приятели с TFT на 16мс и мога да ви кажа че няма никаква разлика с моя 12ms :) Но за 25мс незнам..

А иначе и аз имах големи надежди с TFT да не ме боли главата вече и очите да не са ми компот особено сутрин, но напразно..същата работа! :angry:

Само за сведение - времето за реакция на пикселите (за колко време може да си смени цвета) при CRT мониторите е 0.6 ms (да нула цяло и шест милисекунди). LCD-тата още дълго време ще има да ги стигат, макар че е прието, че в момента в който паднат под 6 ms вече ще са добре. В момента вече има 8 ms-ни, които също мажат. Незнам вие как сте определили, че един 15" монитор при 25 немаже - ами той е с аналогов вход - от това по-размазано незнам накъде. Един експеримент - хванете някой скрол бар в Windows Explorer и го дръпнете бързо - май въобще няма да може да прочетете нищо докато го дърпате. А иначе най-големия проблем при LCD-тата е температурата на цветовете - няма да видите LCD монитор при предпечатна подготовка и за графичен дизайн.

А по въпроса на темата - определено този монитор въобще не си заслужава - сори, ама наистина е така.

Абе има игри и игри....а като за пръв път пуснаха с 25 еййй...кви реклами бяха....после същото и за тези с 16....гейм монитори и т.н....за 12...пак така....сега за тези с 8 знаете.... :) Според мен 16 е напълно добър показател и всичко под него е само бонус. А абсолютна истина е, че при графичните дизайнери и предпечатната подготовка все още няма да видите никакъв TFT, най-вече (и не само) заради цветопредаването.

П.П. А очите и главата не болят точно от конкретен тип монитор - по-скоро от конкретен модел (с конкретна цена :) ) - имал съм възможност през годините да сменя няколко модела CRT - и евтини и много скъпи (от 17" до 21") и на всеки съм работил по 10 часа на ден без прекъсване...Познайте на кои от тях са започвали да ми парят очите след 3-я час и на кои съм бачкал по 13 ч. без да се усетя, че са минали.... :D

ставаше дума, че при игрите не маже

Ами то зависи и от компа (освен и от игрите разбира се) - ако е някоя дръглива кочина, че едвам върви много ясно, че няма да маже, но ако е някоя резачка и отлепи със над 70 кадъра/сек + всички възможни ефекти и детайли - тогава гледай няма ли да маже. А относно производителите - на LCD подложки най-големия е SAMSUNG, а PHILIPS е в челната 4-ка по качество. Разбира се всеки производител предлага и добри и калпави продукти - да има за всеки по нещо :) . Ако питате мен - за момента най-доброто решение е един CRT 20-21" втора ръка - 2002-2003 г. от марков производител.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...