JoroBoy Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Znachi reshih da si vzema LCD i si haresah edin Philips v Tehnopolis!Cenata mu beshe okolo 450 kinta no veche ne pomnia tochno kolko poneje se omotah ot gledane!Eto vi link za info: http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?i...b0ea4a#aciklama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Znachi reshih da si vzema LCD i si haresah edin Philips v Tehnopolis!Cenata mu beshe okolo 450 kinta no veche ne pomnia tochno kolko poneje se omotah ot gledane!Eto vi link za info:http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?i...b0ea4a#aciklama <{POST_SNAPBACK}> Този монитор май беше 25мс което не е много добра идея.Гледах в Ера че има Филипс с 16мс за около 500лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Dam taka e ima veche monitri deto sa s 12 ms i kartina e mnogo po dobra sashto taka gleday za garanciqta da e v poveche shtoto po TFT-tata dosta chesto umirat pikseli i kato stanat v povechko stava losho Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 и на 25 мс игрите си вървят перфектно, без да мажат.Точно този съм го гледал в един познат, нещо не ми допадна . По-добре се насочи към самсунг, те правят най-добрите лцдта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Моят съвет е все още да не си взимаш TFT Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 То и моя, ама колкото и да съм го давал никой не послуша, та спрях Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 Monitora e 16ms,3 god garancia....5 umreli pixela davat nov!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 ъъ... 5 умрели пиксела на целия монитор, или на 1-2 квадратни сантиметра ? Че тоя моя познат още като си го взел и имал бонус един умрял пиксел... Честно казано мен (и) това ме спира от лцд, как да дам 500 лева и да има някакви умрели точки ? Нормално било.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 ъъ... 5 умрели пиксела на целия монитор, или на 1-2 квадратни сантиметра ? <{POST_SNAPBACK}> na celia!!!Ami stoia mnogo pred PC-to i makar che monitora mi e zashtiten sled 7-8chasa(poniakoga) liceto mi bukvalno plamti,glavata me boli...ochite sa mi lesh!!!5pixela na sa nishto spored men i tova e maximuma zashtoto stanat li 5 hop nov!Prochetoh baia raboti i pitah razni hora,mnogo ot tiah kazaha che pixelite goreli pri povreda na srukturata na kristala t.e. pri lek udar da rechem(moje i ot prust koito pokazva neshto po ekrana,ili pri po zversko zabursvane na praha)!Momcheto v magazina mi pusna monitor s 50 ms matrica na niakuv ekshun imashe zcersko presledvane s koli i.t.n az lichno ne zabeliazah da maje!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Тази работа с гаранцията стои така: 4 изгорели пиксела в 1 кв. см или 7 на целия монитор и ти го сменят. А това за изгорелите е най-важно какъв цвят са. Защото те си остават същия цвят по време на който са изгорели. Ако е черен бива, обаче ако е зелен или червен, направо си е гадно. Аз лично имам SAMSUNG и вече един месец не му е изгорял нито един пиксел Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Ами и този няма да ти маже, това е по-скоро реклама, вижте, нашия е с 0,0000000000000000000001 секунди по-бърз( и с 50 долара по-скъп А защо не си вземеш едни очила с антирефлексно покритие ? Почти сигурно ще си решиш проблема, пък и ще спестиш поне 400 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Аз си взех преди 2 седмици TFT. Ето това. Защо всички разправяте за тези изгорели пиксели, като че ли на CRT неможе да се получи! За въпросния Филипс беше преди 585лв с намалението в Технополис, сега гледам че пак са го качили на 600. Незнам ти как така си видял 450 В същност този. Аз него щях да си взимам, но samsung са по добри, пък и е с 12мс. Най-ефтиния 17 Philips e този, но е с 25мс! Имам приятели с TFT на 16мс и мога да ви кажа че няма никаква разлика с моя 12ms Но за 25мс незнам.. А иначе и аз имах големи надежди с TFT да не ме боли главата вече и очите да не са ми компот особено сутрин, но напразно..същата работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 @kotapah "Незнам ти как така си видял 450"....a ti vidia li za koi model govoria,az??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 ХМ, аз црт с изгорял пиксел до сега не съм виждал, може би защото работи на малко по различен принцип ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddelevski Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Само за сведение - времето за реакция на пикселите (за колко време може да си смени цвета) при CRT мониторите е 0.6 ms (да нула цяло и шест милисекунди). LCD-тата още дълго време ще има да ги стигат, макар че е прието, че в момента в който паднат под 6 ms вече ще са добре. В момента вече има 8 ms-ни, които също мажат. Незнам вие как сте определили, че един 15" монитор при 25 немаже - ами той е с аналогов вход - от това по-размазано незнам накъде. Един експеримент - хванете някой скрол бар в Windows Explorer и го дръпнете бързо - май въобще няма да може да прочетете нищо докато го дърпате. А иначе най-големия проблем при LCD-тата е температурата на цветовете - няма да видите LCD монитор при предпечатна подготовка и за графичен дизайн. А по въпроса на темата - определено този монитор въобще не си заслужава - сори, ама наистина е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 ставаше дума, че при игрите не маже Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Абе има игри и игри....а като за пръв път пуснаха с 25 еййй...кви реклами бяха....после същото и за тези с 16....гейм монитори и т.н....за 12...пак така....сега за тези с 8 знаете.... Според мен 16 е напълно добър показател и всичко под него е само бонус. А абсолютна истина е, че при графичните дизайнери и предпечатната подготовка все още няма да видите никакъв TFT, най-вече (и не само) заради цветопредаването. П.П. А очите и главата не болят точно от конкретен тип монитор - по-скоро от конкретен модел (с конкретна цена ) - имал съм възможност през годините да сменя няколко модела CRT - и евтини и много скъпи (от 17" до 21") и на всеки съм работил по 10 часа на ден без прекъсване...Познайте на кои от тях са започвали да ми парят очите след 3-я час и на кои съм бачкал по 13 ч. без да се усетя, че са минали.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FORCEBYTE Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Mi da ti kaja toq monitor mi se vijda posrana rabota pak i e PHILIPS a teq pri ekranite hi4 ne gi uvajavam ama ti si znae6.Az ako sam 6te si kupq SAMSUNG Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddelevski Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 ставаше дума, че при игрите не маже <{POST_SNAPBACK}> Ами то зависи и от компа (освен и от игрите разбира се) - ако е някоя дръглива кочина, че едвам върви много ясно, че няма да маже, но ако е някоя резачка и отлепи със над 70 кадъра/сек + всички възможни ефекти и детайли - тогава гледай няма ли да маже. А относно производителите - на LCD подложки най-големия е SAMSUNG, а PHILIPS е в челната 4-ка по качество. Разбира се всеки производител предлага и добри и калпави продукти - да има за всеки по нещо . Ако питате мен - за момента най-доброто решение е един CRT 20-21" втора ръка - 2002-2003 г. от марков производител. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.