firmajiq Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Някой има ли идея какво може да се направи при следния проблем: На компа имам диск 80G SATA (Hitachi) и реших да си сложа DVD-писачка. Вече три различни модела писачки сложих - проблемът е един и същ: като CD-RW пише без проблеми, като DVD - напълва буфера и увисва. Пробвано е с Nero, Easy DVD creator и Record Now. Като CD-писачка има и друг проблем - не работи с нито един от форматите за пакетен запис на презаписваеми дискове (InCD на Nero, другите вече не ги помня как се казваха). Сменени са захранването на компа, дъното, паметта, видеото, само флопито не съм сменил . Преинсталирах пет пъти WinXP - стандартен, SP1, SP2 prerelease, SP2 final, пробвах и с по-стари версии на Nero и Creator - няма оправяне. Дъната и двете са с KT600 и вграден SATA контролер, в момента е AsRock K7VT6, с най-новия възможен BIOS. Давайте някакви идеи, моите свършиха... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xray Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Идеята е следната както може би се досещаш проблема не е в Win-а ами вземи DVD то сложи го на друг комп а и не само DVD то и другия хардуер и пробваи докато откриеш на другия комп кое не работи това е стар и изпитан метод. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Аз пък бих махнал SATA диска, забранил го от БИОС, сложил ATA диск и пак пробвал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted January 19, 2005 Author Share Posted January 19, 2005 @Xray - ами на практика това е направено без да се слага на друг комп - просто всичко беше сменено - описал съм го... @tedy - май това, което предлагаш, ще е единственото решение, мислех да имам SATA диск за по-бърз трансфер, за да мога да пиша по-бързо ДВД, ама единственото, което не е сменено е интерфейса на диска (SATA), даже и диска сминих с друга бройка (ама пак SATA). Така че сигурно е проблема в чипсета KT600 при използване на SATA диск (защото другото дъно, с което пробвах, беше Epox, ама пак с КТ600). Хич не ми се искаше...ама май няма как... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Що не сложиш дъно със САТА контролер Sil3112? Повечето Nforce2 дъна със САТА са такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Да се обадя само.. значи аз съм със EPoX 8rda+PRO, и писалката ми (_NEC 9300A), не съм я видял да записва дискове на това дъно, дава или "Power calibration error" или "Could not end track" или нещо друго.. последно ми даде "DMA-driver error". И аз съм с хард диск на SATA.. вероятно проблема лежи там, макар че не виждам особенна логика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 KT600 е един от най-грозните чипсети на VIA , смени дъното мога да се обзаложа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.