Jump to content
BulForum.com

YanC

Xray

Recommended Posts

Конфигуратор за драйвери на Nvidia реших да го пусна като тема защото мисля че ще е много полезен на тези които не го знаят и ще спести много главоболия по конфигурацията на видеото. Конфигурира всичко в графичен режим като уиндоуския tv-out,antiialiasing,v-sync, а бе всичко.Линк е тук

Пакета е RPM

P.S Забравих преди да го слагате си сложете естествено драйверите на Nvidia

• 2 weeks later...

значи виж сега сллагам си драивери в момента не сам си лйил стот ми дава някав проблем с х.орг ама съм го пробвал и не можах да разбера само тв аута как се задейства в смисал да си пусна филм на телевизора

Проблема с Xorg е че трябва още докато си в конзола и сложиш драйвера да го стартираш да си обнови настройките става и после обаче се редактира ръчно по следния начин.Отиваш в директория /etc/X11 и редактираш файла xorg.conf

намери и изтрий реда :

Load "dri"

провери дали съществува реда :

Load "glx"

ако го няма го добави.

Намери реда :

Driver "nv" и го промени на Driver "nvidia"

Запазваш промените. Не си казал обаче с какъв Линух си и файла може да е XF86Config

Tv-out се пуска от Twin View и избираш формата на телевизора Pal-B, composite това всичко излиза още при стартиране на програмата.

Успех

виж сега аз не обичам да правя нищо на ръка при линукс сам съгласен естествено ама аз съм си инсталирал драйвера без проблеми за да играя две 3д игри и нямаше нужда от ръчна намеса сега просто нещо не сам направил както трябва а със янк така и не успях да искарам образ на тв

• 2 weeks later...
Проблема с Xorg е че трябва още докато си в конзола и сложиш драйвера да го стартираш да си обнови настройките става и после обаче се редактира ръчно по следния начин.Отиваш в директория /etc/X11 и редактираш файла xorg.conf

намери и изтрий реда :

Load "dri"

провери дали съществува реда :

Load "glx"

ако го няма го добави.

Намери реда :

Driver "nv"  и го промени на Driver "nvidia"

Запазваш промените. Не си казал обаче с какъв Линух си и файла може да е XF86Config

Tv-out се пуска от Twin View и избираш формата на телевизора Pal-B, composite това всичко излиза още при стартиране на програмата.

Успех

Zav4era si instalirah driverite na nVidia za GeForce 440, i napravih v XF86Config imenno promenite, opisani v README-to, no X-a ne pojela da trygne. Ne mojel da zaredi 'nvidia' . Pri instalaciqta na draivera mi izleze syob6tenie 4e nqkakvo si 'riva_fb' pre4elo. Tova se okaza mai kernel-modul. Vyv FAQ-to pi6e6e za podoben problem, no bez konkretni ukazaniq kakvo da pravq. Nqmam mnogo opit s Linux i o6te ne smeq da 4ovyrkam kernel-a. Nqkoi moje li da mi kaje kak da razkaram tova 'riva_fb'?

Значи за да не навлизам в по подробни обеснения това riva_fb е фрейм буфера той се използва обикновено от конзолата да речем примерно можеш да увеличиш разделителната способност на конзолата. Но този фрейм буфер не може да работи съвместно с драйвера на NVIDIA с две думи трябва да стартираш конфигурирането на ядрото и да направиш опцията (riva_fb) enabled на riva_fb disabled така че ядрото да се зарежда без riva_fb. Също можеш в Xorg незнам да ли си с този конфигурационен файл щот не даваш достатъчно инфо да направиш опцията NvAgp = 0. Ако и това не помага пусни исталалацията на драйвера и го деинсталирай. Успех и пиши да ли се е оправил проблема щото не на всяка дистрибуция тези операций помагат.

Значи за да не навлизам в по подробни обеснения това riva_fb е фрейм буфера той се използва обикновено от конзолата да речем примерно можеш да увеличиш разделителната способност на конзолата. Но този фрейм буфер не може да работи съвместно с драйвера на NVIDIA с две думи трябва да стартираш конфигурирането на ядрото и да направиш опцията (riva_fb) enabled на riva_fb disabled така че ядрото да се зарежда без riva_fb. Също можеш в Xorg незнам да ли си с този конфигурационен файл щот не даваш достатъчно инфо да направиш опцията NvAgp = 0. Ако и това не помага пусни исталалацията на драйвера и го деинсталирай. Успех и пиши да ли се е оправил проблема щото не на всяка дистрибуция тези операций помагат.

Okaza se, 4e trqbva prosto da mu ukaja izri4no da zarejda modul 'nvidia' v 'modprobe.preload'. X-a trygna, no pyk mi se skapa konzolata. I se okaza, 4e se opravq ot ... lilo.conf. Ako ne be6e me svetnal na kakvo e sykra6tenie 'fb', koi znae dokoga 6tqh da se 4udq za6to boot-menu-to mi izglejda taka:

linux

linux-nonfb

failsafe

Mahnah opciqta VGA=... ot lilo.conf i konzolata se opravi makar i na po-niska rezoluciq.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...