mIRCata Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Имам един филм, който на 5 места ми прави проблем. Програмата AVI Fixed ми казва, кои са повредените фреймове(invalid data at XXX frame), но не ги оправя. Имате ли си идея каква програма може да поправи тези повредени фреймове. Проблемът е, че щом стигне до тях вилма просто изключва и трябва да се пуска отново, да се търси мястото и да се прескача на ръка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Инсталирал ли си филтъра DivX Antifreeze? С него не би трябвало да забиват или спират филмите, а просто да се прескочат развалените фреймове. При мен лично досега не ми е спирал филм откакто го имам този филтър (отначалото). Май го няма на уареза, потърси в дата.бг например. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 Аз съм с K-Lite codec, но нито съм обръщал внимание нито пък помня дали вътер го има туй чудо. Случайно да знаеш дали го има или даго търся от другаде да го сложа? Edit Сега отворих сайта k-litecodecpack.com/ и видях нещо интересно. Там предлагат за сваляне версия на кодека 2.27, а аз съм 2.35 Странно Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Ето линк към програмата. Не съм сигурен дали K-Lite я има в него, от този кодек ползвам само някои неща. http://www.tac.ee/~prr/videoutils/DivXAF.0_4.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 Значи сложих си k-lite mega Вътре има Аntifreeze 0.4 но и с него пак не става. Филма си спира. Има ли някаква програма, която да оправя такива фреймове ?- нещо там кадъра целия черен да го прави ако иска само и само да не спира така гадно флима. То на мен не ми пречи да си го превърта, ама нашите като не разбират нищо и като ги оставя да гледат и стане тая простотия не могат да се оправят после. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 При мен проблема е по-различен.Филма е спира,но когато се опитвам да го енкодна,програмата дава грешка точно на фрейма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodo Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 При мен проблема е по-различен.Филма е спира,но когато се опитвам да го енкодна,програмата дава грешка точно на фрейма. <{POST_SNAPBACK}> Ако истриеш повредените фреймове във Virtual Dub и след това го енкоднеш няма ли да стане? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Става сигурно,но не знам как се трият повредените и процедирах с енкодване на няколко части . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 Аве и аз чух днеска от колегата нещо за Virtual Dub ама избяга по работа и не ми обясни за какво точно става дума. Я някой специалист да ни светне ако може и иска, че е тъпо с това спиране и превъртане Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Има се предвид филма да се отвори в Virtual Dub и чрез Direct Stream Copy да се раздели файла на два като не се включат проблемните фреймове. После се събират частите и готово. Естествено и субтитрите трябва да се съкратят на това място с точно толкова с колкото е отрязан филма, за да няма разминаване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 19, 2005 Author Share Posted January 19, 2005 Ами днес кат осе прибера ще пробвам и да видим какво ще стане. те фреймовете са 5 броя , ама и един стига дати прецака кефа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 A na men ne mi rabotqt filmite kato horata......... Kajete kak da si otstranq problema . Moje bi trqbva da si smenq videokartata? S3 Savage 8Mb Tv-out Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Абе хорааа... значи с всички плеъри които съм пробвал нямам проблем с един филм , но същия като го сложа в Virtual Dub е без звук... и немога нещо да разбера от какво е. Хелпвайте Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 http://www.acoustica.com/files/3rdparty/wmfadist.exe Divx Avi Asf Wmv Wma Rm Rmvb Fixer Version 3.23 Discribsion: One click to fix divx avi asf wmv wma rm rmvb files which can not be played or dragged. Divx Avi Asf Wmv Wma Rm Rmvb Fixer can fix divx avi asf wmv wma rm rmvb files which are not completely downloaded from http ftp rtsp mms and so on. After being fixed, these divx avi asf wmv wma rm rmvb files can be played fluently and dragged at your will. Divx Avi Asf Wmv Wma Rm Rmvb Fixer also can fix the divx avi asf wmv wma rm rmvb files that can't be dragged while they are playing. After being fixed, these files can be dragged at your will. Divx Avi Asf Wmv Wma Rm Rmvb Fixer has another function that it can try to fix partly damaged and corrupted divx avi asf wmv wma rm rmvb files. The fixed files can skip the damaged data block, and continue to play. When palyers such as Mediaplayer and realplayer hint that the divx avi asf wmv wma rm rmvb files can't be played or it has been damaged, you can try to use the Divx Avi Asf Wmv Wma Rm Rmvb Fixer to fix the file. The fixed divx avi asf wmv wma rm rmvb files by Divx Avi Asf Wmv Wma Rm Rmvb Fixer can be opened by multimedia edit software such as VirtualDub to be further processed. The rate of success in the fix has reached 80% to 90%. Videofixer - утилита, которая позволяет исправлять ошибки в структуре файлов следующих форматов: DivX, AVI, ASF, WMV, WMA, RM, RMVB, XviD, MPEG-4. Файлы divx avi asf wmv wma rmvb файлы можно сделать плавно и тянущися прогрывающие в зависимости от вашего желания, конечно можно и на оборот что бы было без каких либо тормозов. Увеличивается фиксация от 80% до 90%, думаю цифра солидная, а продукт удачный http://soft-best.net/news.php?go=1734 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.