LaN Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Появи се следният проблем : машината се загаси нормално и на следващият ден,когато поисках да я пусна - ни картина ни звук. Свети ми лампата за захранването,както и червената лампичка на харда,чува се как работят вентилаторите на захранването и на дъното,но на монитора - нищо,той минава в stand by режим .Отворих кутията ,проверих захранването : дава си ги 12v и 5v .На дъното върти вентилаторчето ,на видеото - също,харда се усеща че върти ,записвачката - и тя си има захранване (отваря и затваря както и развърта диска).Обаче изобщо не ми излиза контролния прозорец на bios-a ,абе изобщо нищо не тръгва - черен екран,без писукания и така нататък - просто нищо. Дъното ми е : Gigabyte GA-7VT600(-L) . Някой има ли си на идея къде е проблема ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Появи се следният проблем : машината се загаси нормално и на следващият ден,когато поисках да я пусна - ни картина ни звук. Свети ми лампата за захранването,както и червената лампичка на харда,чува се как работят вентилаторите на захранването и на дъното,но на монитора - нищо,той минава в stand by режим .Отворих кутията ,проверих захранването : дава си ги 12v и 5v .На дъното върти вентилаторчето ,на видеото - също,харда се усеща че върти ,записвачката - и тя си има захранване (отваря и затваря както и развърта диска).Обаче изобщо не ми излиза контролния прозорец на bios-a ,абе изобщо нищо не тръгва - черен екран,без писукания и така нататък - просто нищо. Дъното ми е : Gigabyte GA-7VT600(-L) .Някой има ли си на идея къде е проблема ? <{POST_SNAPBACK}> Извади и вкарай дефоулт jumpera на дъното! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 би ли ми казал моля те къде се намира тоя джъмпер ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 би ли ми казал моля те къде се намира тоя джъмпер ? <{POST_SNAPBACK}> Е тва ти трябва да намериш.Търси по дъното джъмперчетата и незнам аз на късмет го намерих моя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Става въпрос за BIOS Reset джъмпера на дъното. С който ресетваш БИОС настройките. Изтегляш си мануала на дъното ти от тук и намираш къде точно и кой е джъмпера за ресет на БИОС. Слагаш го както пише в мануала за около минута и го махаш или местиш, както пише. Това ще проработи в случай че БИОСа се е скапал нещо (настройките му). Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 в книжката намерих нещо за което е написано : SW1 Default Setting : 100MHz. Това ли трябва да е ? Да ти кажа честно дори незнам как изглежда джъмпер ЕДИТ : това за ресетването на Биоса го знам : направих го : това са 3 точици като едната ми е в бяло и се дава на късо със съседната й от дясно. Пак същата история си е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 в книжката намерих нещо за което е написано : SW1 Default Setting : 100MHz.Това ли трябва да е ? Да ти кажа честно дори незнам как изглежда джъмпер <{POST_SNAPBACK}> Едно такова съвсем малко пластмасово с тенекийка вътре! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Вдиш щепсела от контакта, махаш батерията на дъното и окъсяваш полюсите на сокетчето й. Броиш до 10 и слагаш батерията. Ако пак не запали, значи имаш проблем по хардуера. Разкачаш всичко, което не е на дъното, оставяш само процесор, памет и видео и пробваш да запалиш. най-добре е, да се пробва всичко нъ друг компютър. Прилича на заминало видео, щото вчера имах същия случай. По принцип, дъното трябва и да пищи с някакъв код и да ти казва какво не е наред, ама не си писал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 нищо не пищи по дъното,изобщо нищо. Знам за тея сигнали : но няма такива в случая. Дал съм ресеет на Биоса с окъсяване ,ама пак същата история. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Извади всичко, както ти бях писал по-горе и махни една по една паметите и видеото. Трябва да ти пищи по различен начин. Ако сложиш нещо и пищи, както и без него, значи то е виновно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 Олееее!!!!!!! разкачих харда ,записвачката и флопито и имам картина : началната на Биоса и се спира до искането на парола . Дали е от харда ? Оле !!! Вързах харда! И пак работи ? Сега ще пробвам с флопито и записвачката после. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Може да е от всяко едно от тези устройства. Закачай ги едно по едно, за да разбереш от кое. По принцип, изгорелите хардове, които съм виждал (имам) се държат по подобен начин. Всъщност, при вързването на харда, компютърът не пали изобщо -хардът го окъсява и даже не светва. Без него си пали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 искам да попитам : вентилаторчето на видео картата : трябва ли да върти постоянно или само когато е необходимо ? машината тръгна,като поразмардах малко видеото ,може би е от прахоляка (срам и позор за мен ) ,но вентилаторчето на видеото не се върти, трябва ли да го прави ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 И на мен преди време ми се появяваше същия проблем. Малко смешно звучи от какво е, но се оказа от това че принтера и компютъра ги бях включил в един и същи контакт. Изключих принтера и всичко тръгна!!! Мноо шантаво, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Добър въпрос! А каква ти е видеокартата? Предполагам, че не е толкова умна, че да си го регулира -трябва да се върти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 видеото е GeForce MX 440 64ram 128 bit EDIT : не иска да върти това вентилаторче Но машината тръгна . Този проблем оправя ли се ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 17, 2005 Author Share Posted January 17, 2005 Моля да ме извинят модераторите за 2-та последователни поста,но този го пускам нарочно Искам да благодаря на всички и особенно на Marvin за оказаната помощ Проблема е локализиран : ще си купувам ново вентилаторче за видеокартата ,темата може да бъде затворена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.