Jump to content
BulForum.com

DVD RW-8,5 GB

Recommended Posts

Значи мисля да си взимам DVD писачка, но не знам точно кои марки си струват. Също така и ресурсите са ми ограничени мога да отделя около 200-220лв. Може ли да се намери нещо прилично за тези пари? В метро гледам в последния каталог има някаква RICOH за 160лв без ДДС. Тази струва ли си, защото аз за 1-ви път чувам тази марка. Благодаря ви предварително.

:ПП знам, че има тема за двд записвачки, но там са обсъждани 4,5GB-товите.

Я попрочети пак тук. Има за всякакви видове. ;)

Знам я тая тема точно за нея говорех, но са обсъждани прекалено много работи вътре. Дискове програми и т.н. Трябва ми точна информация за това пуснах нова!

Трябва да ти кажа, че RICOH е доста добра и стара марка, макар и малко неизвестна у нас. Имал съм вземане даване с дискове RICOH, също са много добри.

Ако сметнеш цената, излиза, че струва около 190 лв. Докато повечето масови писачки струват около 140-50 лв. Вярно, че е в МЕТРО, но все пак и цената отговаря на качеството като марка. Само дано не попаднеш на менте и тук.

Трябва да ти кажа, че RICOH е доста добра и стара марка, макар и малко неизвестна у нас. Имал съм вземане даване с дискове RICOH, също са много добри.

Ако сметнеш цената, излиза, че струва около 190 лв. Докато повечето масови писачки струват около 140-50 лв. Вярно, че е в МЕТРО, но все пак и цената отговаря на качеството като марка. Само дано не попаднеш на менте и тук.

Не съм много навътре в нещата затова и не съм я чувал тази марка. Щом като казвате, че са много добри ще попитам в тази фирма от която съм си взимал пц-то. Даже и да я няма може би ще могат да поръчат такова нещо. От Метро не ми се иска да си взимам щото гаранционната им поддръжка е много shit и познати са си имали проблеми. В крайна сметка едно LG или NEC-че и тва е :D

DVD-писачките LG нямат много общи неща със CD-писачките им, които со класика. В смисъл, не са същото качество!

Препоръчвам NEC, не само, защото и аз съм с такава, просто не случайно съм избрал нея!

Мога да ти препоръчам ASUS DRW-1604P или Pioneer DRV-108D. Всъщност Pioneer e OEM производител на DVD-писачките ASUS, така че двата модела са почти напълно еднакви. Единственият им недостатък е, че са малко по-скъпи (около 100$).

Мога да ти препоръчам ASUS DRW-1604P или Pioneer DRV-108D. Всъщност Pioneer e OEM производител на DVD-писачките ASUS, така че двата модела са почти напълно еднакви. Единственият им недостатък е, че са малко по-скъпи (около 100$).

Пайниър-а е еднакав с Нек-а, но не и с Асус ;) те и Лайтон "събират" Сони ама двете нямат нищо общо(Лайтона е доста над Сони) :)

Пайниър-а е еднакав с Нек-а, но не и с Асус ;) те и Лайтон "събират" Сони ама двете нямат нищо общо(Лайтона е доста над Сони) :)

http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?r...=246&page=Intro

http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=83&topic=0677

http://www.thg.ru/storage/20041115/index.html

И?

Това трябва да значи, че са еднакви като качество ли?

Еднакви характеристики и взаимстване на технологии не значи, че са еднакви, а колкото до фирмуерите, то тези които споменах по горе(Лайтон и Сони) а сега ще добавя Филипс и НР, а имено има фирмуери с които може всеки един от моделите на някоя от тези марки да стане някоя от другите, но в крайна сметка разликата в качеството си остава, така че..................

Ползвал съм Асус, а в момента имам Пайниър 108Д и Нек 3500А и мога да ти кажа, че Асус няма нищо общо с тях що се отнася за качество ;)

Так как Asus сама приводы не производит, она использует продукцию Pioneer - признанного специалиста в этой области. Поэтому DRW-1604P имеет те же характеристики, что и DVR-108 и DVR-A08XLA.

Аа говоря за конкретни модели. Не мога да говоря генерално за различните марки.

• 2 weeks later...

Аз си купих PLEXTOR 712A. Какво да ви кажа .... BEST PRODUCT OF 2004-та според всички списания ! Нямам медия която да не се е прочела където и да я дам. Не мога да кажа същото за LG обаче. Имам приятели и с NEC които също се оказаха супер яки !

Аз като марка бих ти препоръчал Plextor . Едва ли има кой да успори качеството им :) Но и парите за тях са си "добри " . А между това което си питал Nec или LG бих взел Nec-a :)

LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B, струва само 90$ и чете и записва всякакви формати DVD -та, 4,7 гигабйтово ДВД+ го записва под 5 минути на 12 скорост, като на подложката отбелязаната маскимална скорост е х8.

П.П. :) Гледам тук добри думи за NEC и се чудя как аз за доста години не видях едно както трябва работещо тяхно оптично устройство, сигурно нещо съм се заблудил, но не се сещам за по-зле работещи устройства от техните.

LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B, струва само 90$ и чете и записва всякакви формати DVD -та, 4,7 гигабйтово ДВД+ го записва под 5 минути на 12 скорост, като на подложката отбелязаната маскимална скорост е х8.

Не е единствената която го прави ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...