RaptoR Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Аз с едната ръка за, другата на автомата, готов за пуцане! Както обикновено Караман е пуснал най-логичния пост. Откровено се смях на повечето от останалите, а някои не подлежат на коментар.... Аз не мога да разбера какво си въобразявате че ще стане като ни приемат в европейския съюз! Ще се оправим изведнъж така и всичко ще си доиде на мястото??? Стори ми се, че някой болен мозък се изказа че и ДДС няма да има - абе алооо - поне МАЛКО се замисляйте преди такива простотии да говорите! Моето мнение е, че едва ли ще ни приемат 2007-ма. Някой вярва ли, че ще им посрещнем "изискванията" - които са си проява на жива наглост и безскрупулност и тотално ще ни сложат на колене. Най-много да ни "приобщят"...примерно. Ама тогава ще ви питам тия дето вряскате тука и викате с две ръце ЗА как ще си плащате тока, парното, водата, телефона, бензина, газта и др. по европейски цени. Много ще ви се радвам. Или някой го е осенила мъдра мисъл, че ей така изведнъж ще почне да взима по 1500-2000 евро заплата. Ще ви светна какво ще стане, то вече и започна. Много западни фирми започнаха да подушват келепира и изнесоха производството си насам. Лошото обаче е, че огромно количество ТУРЦИ го направиха също. Наскоро един италиански производител си изнесе цялото производство тук, защото и без това суровината /бук/ я внася оттук. Мъдро му хрумва, че нашта рая и на малко се радва и защо човека да плаща италиански надници... Имам много много други. Ще им работите без пари - ТОВА Е ИСТИНАТА, ама баш като роби. И ще имат право и земя да купуват тук /айде сега да помислим какво ще настане в южна България и колко турска СОБСТВЕНОСТ ще има...примерно/. Радвайте се слепци на медийните простотии, промивайте си мозъците. Ама скоро пак ще плачете всичките. Че няма накъде другаде е истина, но не се радвайте толкова на новите си поробители. Ей това горе-долу значи краткия пост на Караман, само че батка аз два автомата съм приготвил. И много ми трепери ръчицата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Ще им работите без пари - ТОВА Е ИСТИНАТА, ама баш като роби. <{POST_SNAPBACK}> Мислих да не се обаждам ама пак не се стърпях. Няма да коментирам на дълго и всичко. Само тоя цитат - на Европа не им трябват 7те ни милиона бедняци, крадци и мизерници само за да могат да са евтина работна ръка. На Европа им трябват още 7 милиона потребители. Ако беше иначе никой нямаше да ни иска. А пък и Китай си е на мястото...опрял е някой до нашата евтина работна ръка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUSTA Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 moje i da im rabotim no pone ste ima rabota za po golqmata 4ast ot naselenieto i ste se plashta mn pove4e ot sega. sega da ne e po dobre s 130 lv zaplata to gokato se prebera do nas sa svarshili tva jivot li e . izkam da izlezna s priqteli nqma edna stinka v djoba. nie da vlezem puk ste vidim ne vqrvam da stane po zle ot sega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricki Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 наистина от една страна изглежда хубаво това, но от друга си мисля че ни чакат и доста трудности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
7Eleven Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Има си плюсове и минуси. Но така или иначе това е бъдещето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashev Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 sorry 4e pi6a na 6liokovica, amm nema kirilica v momenta. ta za cenite v evropeiskiq syiuz nema kade da gi stigame, odavna sme gi stignali, edinstveno kakto kaza nqkoi uslugite sani na po niski ceni i nqkoi ot plodovete i zelen4ucite, no za smetka na malkoto po eftini ne6ta ima edno ne6to koeto e mnogo pyti pot zapadniq standart i tva sa zaplatite.dori da obyrnat sega6nite ceni v evro tova nqma da stane vednaga sled kato ni priemat v EU, a do togava srednata zaplata trqbva da e minala 500 evro, ta ako predpolojim 4e cenite sredno se dignat s 100% sled vlizaneto v EU i preminavneto kym evroto, tova e 2 pyti, no sys MRZ ravna na 150lv nema koi dani prieme v EU, neznam kakvi sa zalojenite cifri za MRZ no predpolagam 4e 6te e pone 300 evro dane kajem i pove4e, a tova sa po4ti 5 pyti nad sega6nata minimalna zaplata. tova ne ozna4ava 4e vsi4ki 6te cyfnem i vyrjem, no pone spored men za moje6tite i znae6tite(obrazovanite) rabota i normalna zaplata 6te ima. za sravnenie na cenite minalata godina mai mesec pytuvah do franciq s kola, cenata na dizela varira6e ot 70 do 90 evvro centa , koeto sprqmo BG 1.23lv 64 evro centa nqkyde ne e golqma razlika. no pri zaplata ot 2000 evro, na tqh gorivoto im se struva eftino. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Мислих да не се обаждам ама пак не се стърпях. Няма да коментирам на дълго и всичко. Само тоя цитат - на Европа не им трябват 7те ни милиона бедняци, крадци и мизерници само за да могат да са евтина работна ръка. На Европа им трябват още 7 милиона потребители. Ако беше иначе никой нямаше да ни иска. А пък и Китай си е на мястото...опрял е някой до нашата евтина работна ръка... <{POST_SNAPBACK}> ми и тва е вярно ама знаеш ли каде се намира Китай и коя от двете страни(България, Китай) е по удобна примерно за Германия Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Всички, които са против EU, просто искат да бъдат оригинални. Давайте да сме различни, да не се сливаме с масите (EU) а да сме оригинални..., но бедни. Карай нали Вектрата сте си я купили вече а пък за нова ще мислите чак след 10-на години, когато тая ще рухне изгнила в някоя кална локва пред сивата панелка в бедния ви квартал или селска къща. Продължавайте в същия дух да твърдите че земята е плоска и има да си чакате децата Ви да живеят нормално. Е... все пак зависи и какво Вие, господа противници на EU разбирате под нормално. Може би за вас това състояние в което е Страната ни сега е повече от Нормално и задоволително - ами тогава всичко е наред. Помня преди време как в друга тема в която говорехме за това какво му трябва на човек, за да е щастлив, някой от вас стигнаха до извода, че умиращият от глад ще е щастлив ако има хляб и вода до края на дните си. На тази логика и вие ще сте щастливи, доволни и сити. И хич няма да искате някой да ви разваля рахатлъка, като ви кара да работите повече, за повече пари - тия и сега си ви стигат. Вектричката си крета до село и обратно и никакъв Европейски Съюз не ви трябва да ви трови нервите с глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Аз не мога да разбера какво си въобразявате че ще стане като ни приемат в европейския съюз! Ще се оправим изведнъж така и всичко ще си доиде на мястото??? Стори ми се, че някой болен мозък се изказа че и ДДС няма да има - абе алооо - поне МАЛКО се замисляйте преди такива простотии да говорите!<{POST_SNAPBACK}> Не стига че пишеш никому ненужни мнения, ами на всичкото отгоре и оспорваш казаното от отстаналите в частност мен, напално неоснователно. Явно не си наясно, явно неискаш и да знаеш след като ти го казвам направо, за да го прочетеш и да не ръсиш другаде безсмислените си постове, но твоята безинформираност явно надделява. След като станем част от Европейския Съюз , стоки които се внасят в България и са с произход ЕС не подлежат на допълнително данъчно облагане както в момента, тъй като те вече са с платено такова, там където са произведени, а ние (БГ) и това там (примерно Германия) ще сме едно общо в смисъла на преднадлежността на двете държави към съюза. Ако все още някой не схваща - не мога да го обясня по просто. Данък добавена стойност е данък, който се начислява на стоки не само произведени в БГ. Именно за това говоря. Ще отпадне двойното данъчно облагане при такива случаи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirkitov Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 За европейскиа съюз. Но на Севверна Ирландия и трябваха 23 години да се изравни със стандарта. като знаете нашите политици как мислят и какво правят лошо ни се пише. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Нествава дума да сме различни, аз също съм за EU по простата причина, че друг начин не виждам, ама повечето тук смятат че като влезем и край на колите по-стари от 5 г. - тва няма да стане скоро, ще минат доста години докато стане така че да можем да подържаме техния стандарт. Така че няма да се отървем скоро от 10г. вектра. А и има държави които не са в EU и не живеят лошо(примерно Швейцария). Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Ot politicheska gledna tochka moje i da e taka no za obiknovennia chovek v Balgaria mislia ,che niama da e mnogo dobre! <{POST_SNAPBACK}> pravilno misli6 kato se dignat nqkolko pyti cenite kvo 6a ma topli ES a spored mene togava qko ama mnogo 6a sa nabutame Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Не стига че пишеш никому ненужни мнения, ами на всичкото отгоре и оспорваш казаното от отстаналите в частност мен, напално неоснователно. Явно не си наясно, явно неискаш и да знаеш след като ти го казвам направо, за да го прочетеш и да не ръсиш другаде безсмислените си постове, но твоята безинформираност явно надделява. След като станем част от Европейския Съюз , стоки които се внасят в България и са с произход ЕС не подлежат на допълнително данъчно облагане както в момента, тъй като те вече са с платено такова, там където са произведени, а ние (БГ) и това там (примерно Германия) ще сме едно общо в смисъла на преднадлежността на двете държави към съюза. Ако все още някой не схваща - не мога да го обясня по просто. Данък добавена стойност е данък, който се начислява на стоки не само произведени в БГ. Именно за това говоря. Ще отпадне двойното данъчно облагане при такива случаи. <{POST_SNAPBACK}> Абсолютно си прав въпреки че това е малко сложно, щото въпреки ДДС-то един чисто нов Мерцедес примерно е по-скъп в Германия отколкото в България Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 КОТАРАНе прав си разбира се, но ДДС ще си има без значение къде ще е платено то. Това имах предвид аз. Georgik прочети си пак сам поста и помисли върху него. Какви ли потребители ще бъдат милионите бедняци както ти сам ги нарече? Какво ли ще купят с празните си джобове? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Абсолютно си прав въпреки че това е малко сложно, щото въпреки ДДС-то един чисто нов Мерцедес примерно е по-скъп в Германия отколкото в България <{POST_SNAPBACK}> Прав си! Но това не зависи от митата, таксите и ДДСтата. Поне не в голямата си степен Колата която излиза от завода е на еднаква цена както за дилъри в Германия, така и за дилъри в БГ или където и да е. Просто същите си слагат по големи надценки в западна Европа, ясно защо. Там парите имат различни измерения, както и надценките Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 КОТАРАНе прав си разбира се, но ДДС ще си има без значение къде ще е платено то. Това имах предвид аз. Georgik прочети си пак сам поста и помисли върху него. Какви ли потребители ще бъдат милионите бедняци както ти сам ги нарече? Какво ли ще купят с празните си джобове? <{POST_SNAPBACK}> Сам се сещай защо се отпускат толкова пари сега от ЕС за нас... Няма шанс да е за да може да стигнем поне долната граница на стандарта на съюза... Те просто са алтруисти хората... Да не говорим за това колко реално са празни тия джобове и колко по-празни ги правим на приказки. В момента в България има толкова много възможности за работа, има толкова незапълнени ниши...ама то с мързел не става. И да и с мрънкане няма да стане. Въпреки че целокупният български народ пробва активно по тоя начин... Моля ви не отправяйте повече реплики към мене щото ще се принуждавам да отговарям пък не искам. Много пъти вече съм заявил позицията си. Ясно ми е че съм прав и по тоя начин само мен ме дразните пък аз ви дразня вас. Е няма смисъл. Да си го спестим. Благодаря... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.