Jump to content
BulForum.com

ЕВРОПЕЙСКИЯ СъЮЗ през 2007г

Ghetto_Freak

ЗА или ПРОТИВ да влезем е ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ?  

129 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

какво ще кажете ?

как мислите за това много важно нещо за България ?

пак малко ОМАЗАХ ама да не ви пречи ! :(

Не,че ми се рови,ама подобно тема няма ли вече???

Има ли значение дали сме за или против...нас кой ни пита??!?!;)

@Ghetto Freak: вземи един път посети часовете по български,че се излагаш супер много... :crazy:

аз съм против.....защото като влезнем в Европейският съюз и като сменят левовете с евро ,ще започнат и богатите да викат че няма кинти...., ще се дигнат и цените и тогава ще видим дали още ще сте на тва мнение да сме в европата......

и както каза вече WriteR4e нас кой ни пита дали искаме или не.....

аз съм против.....защото като влезнем в Европейският съюз и като сменят левовете с евро ,ще започнат и богатите да викат че няма кинти...., ще се дигнат и цените и тогава ще видим дали още ще сте на тва мнение да сме в европата......

и както каза вече WriteR4e нас кой ни пита дали искаме или не.....

speed незнам на 12 години ли си или на 13, но това със сигурност си го чул от баба си. Преди да изказваш "компетентно" мнение няма да е зле да прочетеш малко.

Ако сега сме добре няма да е зле да съберем малко пари за страните от европейския съюз, че там е една скъпотия и хората са бедни...

европейския съюз е доказал икономическата си мощ.

според мен да се противиш на влизането в европейския съюз е все едно да дърпаш кучето от кокала.

Да, ама ще ви е хубаво като си купувате коли, без да давате двойно повече пари за ДДС или акциз на границата! Мита, такси, ддс-та.. Ще сме граждани на европейския съюз и всяко нещо което влиза в страната си е с платени ддс-та някъде из европа и няма нужда ние да му плащаме наново. Няма да попадаме в графата non EU citizen която ни поставя бариери всеки ден. Който е против ЕУ или не може да оцени правилно какви възможности ни отваря това или в момента му е много добре, а конкуренцията ще го унищожи и поради това е против.

Всичките си поробители сме изяли отвътре. Евросъюза се надява, че ще ни сложи хамута, ще ни сложи оковите и ще не казва какво да правим....

Знаейки как българите променяме всичко, с което имаме контакт... ще бием рекорда на хан Крум - ще опрем на два океана и четири-пет морета :))

Да, ама ще ви е хубаво като си купувате коли, без да давате двойно повече пари за ДДС или акциз на границата! Мита, такси, ддс-та.. Ще сме граждани на европейския съюз и всяко нещо което влиза в страната си е с платени ддс-та някъде из европа и няма нужда ние да му плащаме наново. Няма да попадаме в графата non EU citizen която ни поставя бариери всеки ден. Който е против ЕУ или не може да оцени правилно какви възможности ни отваря това или в момента му е много добре, а конкуренцията ще го унищожи и поради това е против.

Бе няма спор че всичко ще е евтино тогава,ама както върви бензина ще стане тройно по-скъп,храната и тя,а заплатите са все същите и който оцелее до 2007(пък и повече)блазе му. :cry

Всичките си поробители сме изяли отвътре. Евросъюза се надява, че ще ни сложи хамута, ще ни сложи оковите и ще не казва какво да правим....

Знаейки как българите променяме всичко, с което имаме контакт... ще бием рекорда на хан Крум - ще опрем на два океана и четири-пет морета :))

...да ама наште политиците лижат г*зовете на чуждите политици,а???:)Докато не дойде някой с повече мозък в главата моретата ше ги гледаме през крив макарон. :D .Иначе Англия,Франция,Германия и т.н. само си мечтаят за история като нашата. :P

Здравейте аз съм бабата на Speed.

Едно време какво хубаво беше при бай Тошо сичко имахме и на море ходихме и заплатите бяха високи и сичко пък сега мизерия голяма. И като влезнем в ЕС още по зле ми тва на какво прилича.

Speed Съжалявам че използвах баба ти за пример, но това е мнението на повечето пенсионери. Наистина имат право да говорят така като и гледам мизерните пенсии, но нали затова имат деца!!!

Истината е че всички хора които стоят като "желенски полов орган" и чакат да ги оправят няма да успеят нито в ЕС ,нито в сегашната обстановка. Били сме зле? Ми как няма да сме зле след като голяма част от младото поколение не работи и не прави нищо по въпроса. Каква икономика да има? Как да се намалят данъците и т.н.

Знаейки как българите променяме всичко, с което имаме контакт... ще бием рекорда на хан Крум - ще опрем на два океана и четири-пет морета )

Сещам се за мицълта на Любен Дилов- син: България се управлява най-лесно на три морета и на четири ракии.

Докато ТИ сам не взмеш бъдещето си в свои ръце никой и нищо не могат да те оправят. Гледайте Матрицата бе хора. Тя не е само ефекти!!

Провив съм, защото ние, ако влезем в европейския има тенденция и Турция да влезе. А като няма граници, можете ли да си представите колко мюсюлмани ще дойдат у нас?

Провив съм, защото ние, ако влезем в европейския има тенденция и Турция да влезе. А като няма граници, можете ли да си представите колко мюсюлмани ще дойдат у нас?

кво ти пречат??

За твое свединие приятелю поробването по принцип става със сила,

най-често с оръжие и против волята на потърпевшия, а не доброволно .

И тъй като ние се стремим към евросъюза доброволно (дори се бутаме с все сила) това някък си не се вързва с поробване.А по въпроса че "Евросъюза се надява, че ще ни сложи хамута, ще ни сложи оковите и ще ни казва какво да правим...." мога да те уверя че там(както и тук) има хора ,които се надяват и дават мило и драго да попречат на влизането на България и други страни от същия ранг .

За малко да забравя за какъв рекорд на Хан Крум става въпрос ще ме светнеш ли ?

по темата Твърдо за с 2те си ръце

Бе няма спор че всичко ще е евтино тогава,ама както върви бензина ще стане тройно по-скъп,храната и тя,а заплатите са все същите и който оцелее до 2007(пък и повече)блазе му.

много неща може да поскъпнат но не и храната тъй като тя е толкова скъпа че дори е по скъпа отколкото в редица европейски държави и това е така заради факта че много голяма част от стоките се внасят от вън което пък налага извода че ако някои вносни мита отпаднат храната дори ще поевтинее естествено това зависи от търговците които у нас са си доста алчни .

Бе няма спор че всичко ще е евтино тогава,ама както върви бензина ще стане тройно по-скъп,храната и тя,а заплатите са все същите и който оцелее до 2007(пък и повече)блазе му. :cry

Абе по цени на всичко сме ги стигнали европейците ,че даже сме ги и подминали. :cry :cry Само услугите са ни евтини все още,така че дай да си влизаме в ЕС та да усетим и някоя облага от Европата :bgrin: :bgrin:

EDIT: karaman a аз съм с едната ръка на спусъка на оръдието на въртолета :lol: :lol:

Абе не си мислете,че като влезнем в ЕС ще сме намерили мана небесна.Днес бях на среща с Меглена Кунева и словашкият й колега по евроинтеграцията.Зададох й въпрос за АЕЦ "Козлодуй" и как така Словакия спаси АЕЦ Кошице,а ние не можем да да си спасим нашето.Тя тактично прехвърли въпроса на словашкият министър,а после дойде при мен и ми каза:"Колкото и много да ни се иска-забравете АЕЦ".Това е голяма загуба за българската икономика......

П.С.Тази Меглена Кунева ми направи много добро впечатление на еродиран и умел политик.

Абе трудно е да се каже...

Определено България ще спечели (дори и малко от ЕС), но ще загубим АЕЦ която носи доста пари на държавата.

Обаче от загубата на АЕЦ печелят някои... тези които осигуряват ел.енергия по друг начин... :angry1 :angry1

Винаги политици или някои си други мислят първо за собствения джоб и после за благото на родината. Това е факт който колкото и да не ни се иска ще трябва да приемем. :cry :cry :angry1 :angry1

ЗА, щото няма друг избор. Пиниза е, че България винаги е била задния двор на Европа и така ще си остане още няколко деситилетия. Грозната истина е, че реално погледнато нещата по-зле ще станат тъй като ние сме си свикнали на айляк. Аз примерно тая вечер мога да излезна с 10 лв. да се наям, да се напия кат' куче в някоя квартална дупка дето е 60 ст. голямата водка и да си купя и една кутия цигари. В Германия с 5 евро най-много едно кафе от машина и една минерална вода импорт да си купиш. Плюс тва ако 45 години не бяха пецкали държавата червените пък и изобщо ако имаше свястни управнци и след тва(с достатъчно кинти за да не крадат от народа) щеше да е по-добре. АМА НЕ Е :angry1 .

До 10-15 години Еврпейския съюз ще е най мощното икономическо обеденение в света и ние небива да оставаме извън него .

Освен това само по този начин европа може да защити икономическите си интереси и да опази пазарите си от азиятците и най вече китайците които са сериозен конкурент дори на корейците и японците .

Факт е че новоприетите членове на съюза за първата си година членство са увеличили брутния си доход само от земеделие с 30 до 50 % а Полша са достигнали 70% ръст .За друите сектори на икономиката не разполагам с данни но предполагам че положението е сходно.

Друг факт е че колкото по късно влезем в Европейския съюз толкова по малко пазарни ниши ще са останали незаети и толкова по малко ползи ще извлечем . С влизането в Европейския съюз България отново ще е там където винаги е била и трябва да бъде но това не означава че не трябва да си отстоява интересите дори напротив като пълноправен член ще има много повече механизми с които да ги защитава но.... винаги има едно НО и то идва от политиците ни но какво да се прави прост народ-слаба държава.

Дано повече хора се осъзнаят навреме и се преборят с простотията най напред в себе си а постепенно и в обществото ни .

като влезнем в EU ще се махне Мито-то? а ДДС-то?

Кой ли ни пита изобщо за ЕС? Да е имало референдум? Или нещо подобно?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...