Jump to content
BulForum.com

Mi6ka

Recommended Posts

Zna4i imam mi6ka Genius Optical sorage opti4na imate li nqkakvi predlojeniq kakvo moje da se napravi s neq i dali 6te raboti ako smenq 4erveniq diod otdolu sas sin ? :confused  :devil

Незнам дали ще работи,но според мен го направи по-необикновен,например зелен,лилав...нещо такова!!

Zna4i imam mi6ka Genius Optical sorage opti4na imate li nqkakvi predlojeniq kakvo moje da se napravi s neq i dali 6te raboti ako smenq 4erveniq diod otdolu sas sin ? :confused  :devil

Един приятел имаше същата мишка и имаше същата идея... и така си прецака мишока, че в интензивното не можаха да го съживят... прави си сам заключенията..

Това е напълно възможно, стига диодът, който слагаш на мястото на фабричния, да е със съизмерима яркост. Важно е и да правиш чисти спойки де... Ако човекът, даден за пример по-горе, е олял цялата платка с калай, или не е наместил диода както трябва, не се учудвам, че се ебал мишока.

Това второто с черна светлина ли ще свети :confused  :D

аве не глей кви глупости пуша леко сам пийнал :bgrin: глей 4е и одеве исках си едитна поста па зех че направих о6те 1 :wir

ЕДИТ- Па от де да знам може да има някви дет светат в черно макар че кат се замисля не ми се вярва :lol:

аве не глей кви глупости пуша леко сам пийнал  :bgrin: глей 4е и одеве исках си едитна поста па зех че направих о6те 1  :wir

ЕДИТ- Па от де да знам може да има някви дет светат в черно макар че кат се замисля не ми се вярва :lol:

XAXAXA и като го пуснеш през деня и става тъмно около "черния светодиод"

:laughing1: :laughing1:

Къде сте видели черна светлина бе пичове? :confused  :confused  :confused

Вие сте гениални.

Ай стига сте го закачали пича....нали ви каза, че бил пийнал...простено му е. :P

@NaskoBG, как бе - не си ли виждал новите модели мишки.... :confused ...ползват технологията на черната дупка....като не ги мърдаш известно време включват режим на поглъщане и почват да гълтат всичко - пад, маса, монитор...в този момент гледай да не си наблизо... :bgrin:

Айде стига сме писали офтопици (и аз в това число) - ако някой ще помага за тунинга да пише, ако няма такъв - да се затваря темата. :)

Аз имам 1 въпрос този ДИОД къде точно се намира да не тоя дето е отдолу и има едно каналче и там да е ???

Защото ако е там начи си нямате и на представа за какво служи ... това не е обикновен ЛЕД индикатор а е датчик който отчита изменението в пространството на мишока и от там курсора се движи и не може да се подмени с какъвто вие искате.

Иначе ако е някакъв друг обикновен ЛЕД индикатор сложен за гъзария може да се смени както си искате само да се спази поляритета му демек да не се объркат + и -

Айде сега ще си говорим празни приказки....Сменял съм диоди. От червени съм ги сменял със сини и УВ. Нямаше никакъв проблем при мен със синия, но УВ-то работеше само на стола :D

Айде сега ще си говорим празни приказки....Сменял съм диоди. От червени съм ги сменял със сини и УВ. Нямаше никакъв проблем при мен със синия, но УВ-то работеше само на стола  :D

ахахххха. пробвай различни цветове. някой може да работи без допир... във въздуха. :)

между другото и на мен ми е интересно. как ей така се сменя тоя диод? той не е ли по-различен от обикновен диод? някакси по-ярък ми се струва.

ахахххха. пробвай различни цветове. някой може да работи без допир... във въздуха. :)

между другото и на мен ми е интересно. как ей така се сменя тоя диод? той не е ли по-различен от обикновен диод? някакси по-ярък ми се струва.

бих добавил че трябва и да е по-насочена светлината му за да си върши работата. тъй наречените LED-лазери. а на мен пък адски ама адски много ми е любопитно как сменяте SMD монтирани диоди като за добро утро?!!!

Лазерен е!

Ми тогава ако го смениш как ще бачка!!

Оле момчета яко се зарибих по тоя "тунинг"!!!

Мишок-малко пари!!

Светлодиод-много малко пари!!

Да видиш как мишката ти свети в син цвят-БЕЗЦЕННО

:laughing: :laughing: :laughing1: :laughing1:

mi toj ne e SMD :(

ne mislq 4e moje da se smeni s drug cvqt i intenzivnost toku taka

sys sin edva li 6te stane sq gledam pri sinio 470nm 4uvstvitelnosta pada na 0.6 zna4i trqq da sveti mnogo po silno za da raboti :wacko:

ama imam enda po4ti precakana mi6ka 6a zema da probvam...

Ми тогава ако го смениш как ще бачка!!

Оле момчета яко се зарибих по тоя "тунинг"!!!

Мишок-малко пари!!

Светлодиод-много малко пари!!

Да видиш как мишката ти свети в син цвят-БЕЗЦЕННО

:laughing:  :laughing:  :laughing1:  :laughing1:

Microsoft мишок дето свети синьо - 40$.

Глупости -лазерен! Няма такова нещо.Просто си е светодиод само че с повишен светлинен добив.Тези дето светят яко са 10 000 миликандела.Ако беше лазерен щеше да прави само една малка точка,а тези на мишоците правят доста голямо петно.И то си е нормално защото според справочните данни разходимостта на лъча е 15 градуса...

Глупости -лазерен! Няма такова нещо.Просто си е светодиод само че с повишен светлинен добив.Тези дето светят яко са 10 000 миликандела.Ако беше лазерен щеше да прави само една малка точка,а тези на мишоците правят доста голямо петно.И то си е нормално защото според справочните данни разходимостта на лъча е 15 градуса...

Logitech says it has a Class 1 laser for optical tracking, which really doesn't mean squat to me. The laser is in the infrared spectrum, so it's not visible to the naked eye, and there's no little telltale red dot, like with laser pointers and the SWAT team's laser gun sights.

http://www.computingunplugged.com/issuespr...1/00001448.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...