Harbachek Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Zna4i imam mi6ka Genius Optical sorage opti4na imate li nqkakvi predlojeniq kakvo moje da se napravi s neq i dali 6te raboti ako smenq 4erveniq diod otdolu sas sin ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Zna4i imam mi6ka Genius Optical sorage opti4na imate li nqkakvi predlojeniq kakvo moje da se napravi s neq i dali 6te raboti ako smenq 4erveniq diod otdolu sas sin ? <{POST_SNAPBACK}> Незнам дали ще работи,но според мен го направи по-необикновен,например зелен,лилав...нещо такова!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonX Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Zna4i imam mi6ka Genius Optical sorage opti4na imate li nqkakvi predlojeniq kakvo moje da se napravi s neq i dali 6te raboti ako smenq 4erveniq diod otdolu sas sin ? <{POST_SNAPBACK}> Един приятел имаше същата мишка и имаше същата идея... и така си прецака мишока, че в интензивното не можаха да го съживят... прави си сам заключенията.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Незнам дали ще работи,но според мен го направи по-необикновен,например зелен,лилав...нещо такова!! <{POST_SNAPBACK}> Жълто или Черно ще Рулират ЕДИТ. Незнам дали има йиод-ове в такв цвят Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Жълто или Черно ще Рулират ЕДИТ. Незнам дали има йиод-ове в такв цвят <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Това е напълно възможно, стига диодът, който слагаш на мястото на фабричния, да е със съизмерима яркост. Важно е и да правиш чисти спойки де... Ако човекът, даден за пример по-горе, е олял цялата платка с калай, или не е наместил диода както трябва, не се учудвам, че се ебал мишока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Жълто или Черно ще Рулират ЕДИТ. Незнам дали има йиод-ове в такв цвят Това второто с черна светлина ли ще свети Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 Това второто с черна светлина ли ще свети <{POST_SNAPBACK}> аве не глей кви глупости пуша леко сам пийнал глей 4е и одеве исках си едитна поста па зех че направих о6те 1 ЕДИТ- Па от де да знам може да има някви дет светат в черно макар че кат се замисля не ми се вярва Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted January 16, 2005 Share Posted January 16, 2005 аве не глей кви глупости пуша леко сам пийнал глей 4е и одеве исках си едитна поста па зех че направих о6те 1 ЕДИТ- Па от де да знам може да има някви дет светат в черно макар че кат се замисля не ми се вярва <{POST_SNAPBACK}> XAXAXA и като го пуснеш през деня и става тъмно около "черния светодиод" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkaims Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Az sym probval! Smenih e sys sin svetodiod i raboti SUPER, mnogo e qko! samo vnimavai s poqnika, svetodiodi ima v CONRAD electronics- sinite sa kym 50 stotinki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Черни има ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anarxiq_99 Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Az sym probval!Smenih e sys sin svetodiod i raboti SUPER, mnogo e qko! samo vnimavai s poqnika, svetodiodi ima v CONRAD electronics- sinite sa kym 50 stotinki... <{POST_SNAPBACK}> cadde se namira tova .a moje li da si sloki6 dva dioda i da ti svetat v dva razli4ni cvqta Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Черни има ли ? <{POST_SNAPBACK}> Къде сте видели черна светлина бе пичове? Вие сте гениални. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Къде сте видели черна светлина бе пичове? Вие сте гениални. Ай стига сте го закачали пича....нали ви каза, че бил пийнал...простено му е. @NaskoBG, как бе - не си ли виждал новите модели мишки.... ...ползват технологията на черната дупка....като не ги мърдаш известно време включват режим на поглъщане и почват да гълтат всичко - пад, маса, монитор...в този момент гледай да не си наблизо... Айде стига сме писали офтопици (и аз в това число) - ако някой ще помага за тунинга да пише, ако няма такъв - да се затваря темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DECIPHER Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Az su6to si smenih dioda na moqta mi6ka Logitech black sas sin. mnoo qko stana i si raboti perfektno. P.S. mnoo vnimavaite sas zapoqvaneto!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Аз имам 1 въпрос този ДИОД къде точно се намира да не тоя дето е отдолу и има едно каналче и там да е ??? Защото ако е там начи си нямате и на представа за какво служи ... това не е обикновен ЛЕД индикатор а е датчик който отчита изменението в пространството на мишока и от там курсора се движи и не може да се подмени с какъвто вие искате. Иначе ако е някакъв друг обикновен ЛЕД индикатор сложен за гъзария може да се смени както си искате само да се спази поляритета му демек да не се объркат + и - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Айде сега ще си говорим празни приказки....Сменял съм диоди. От червени съм ги сменял със сини и УВ. Нямаше никакъв проблем при мен със синия, но УВ-то работеше само на стола Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Айде сега ще си говорим празни приказки....Сменял съм диоди. От червени съм ги сменял със сини и УВ. Нямаше никакъв проблем при мен със синия, но УВ-то работеше само на стола ахахххха. пробвай различни цветове. някой може да работи без допир... във въздуха. между другото и на мен ми е интересно. как ей така се сменя тоя диод? той не е ли по-различен от обикновен диод? някакси по-ярък ми се струва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 той не е ли по-различен от обикновен диод? някакси по-ярък ми се струва. <{POST_SNAPBACK}> Лазерен е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 ахахххха. пробвай различни цветове. някой може да работи без допир... във въздуха. между другото и на мен ми е интересно. как ей така се сменя тоя диод? той не е ли по-различен от обикновен диод? някакси по-ярък ми се струва. <{POST_SNAPBACK}> бих добавил че трябва и да е по-насочена светлината му за да си върши работата. тъй наречените LED-лазери. а на мен пък адски ама адски много ми е любопитно как сменяте SMD монтирани диоди като за добро утро?!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Лазерен е! <{POST_SNAPBACK}> Ми тогава ако го смениш как ще бачка!! Оле момчета яко се зарибих по тоя "тунинг"!!! Мишок-малко пари!! Светлодиод-много малко пари!! Да видиш как мишката ти свети в син цвят-БЕЗЦЕННО Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 mi toj ne e SMD ne mislq 4e moje da se smeni s drug cvqt i intenzivnost toku taka sys sin edva li 6te stane sq gledam pri sinio 470nm 4uvstvitelnosta pada na 0.6 zna4i trqq da sveti mnogo po silno za da raboti ama imam enda po4ti precakana mi6ka 6a zema da probvam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Ми тогава ако го смениш как ще бачка!!Оле момчета яко се зарибих по тоя "тунинг"!!! Мишок-малко пари!! Светлодиод-много малко пари!! Да видиш как мишката ти свети в син цвят-БЕЗЦЕННО Microsoft мишок дето свети синьо - 40$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Глупости -лазерен! Няма такова нещо.Просто си е светодиод само че с повишен светлинен добив.Тези дето светят яко са 10 000 миликандела.Ако беше лазерен щеше да прави само една малка точка,а тези на мишоците правят доста голямо петно.И то си е нормално защото според справочните данни разходимостта на лъча е 15 градуса... Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Глупости -лазерен! Няма такова нещо.Просто си е светодиод само че с повишен светлинен добив.Тези дето светят яко са 10 000 миликандела.Ако беше лазерен щеше да прави само една малка точка,а тези на мишоците правят доста голямо петно.И то си е нормално защото според справочните данни разходимостта на лъча е 15 градуса... <{POST_SNAPBACK}> Logitech says it has a Class 1 laser for optical tracking, which really doesn't mean squat to me. The laser is in the infrared spectrum, so it's not visible to the naked eye, and there's no little telltale red dot, like with laser pointers and the SWAT team's laser gun sights. http://www.computingunplugged.com/issuespr...1/00001448.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.