unikal4e Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 Вероятно въпроса ми е тъп, може и да има подобна тема, но с търсачката такъв шит не открих . Та ето въпроса: Някои точно определени игри ( WoW, PoP 2 и т.н. ) в определен момент на играене "ми рестартирват" компютъра. В смисъл - играя си, играя, в следващия момент сякаш някой е натиснал копчето за рестарт ( не съм аз ). Намалих на минимум video settings - никаква промяна. Та това от видеото ли е, защото съм слушал псувни за него ? Сменял съм вече 3-4 драйвера, пак и пак същото става. Та казвайте да събирам ли парици за някоя radeon-ка 128 ram ( естествено може и по-ново поколение GeForce, ама откакто се помня се карам на тия GeForce'ки и искам да пробвам и една radeon-ка ^^ ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 Вероятно въпроса ми е тъп, може и да има подобна тема, но с търсачката такъв шит не открих . Та ето въпроса: Някои точно определени игри ( WoW, PoP 2 и т.н. ) в определен момент на играене "ми рестартирват" компютъра. В смисъл - играя си, играя, в следващия момент сякаш някой е натиснал копчето за рестарт ( не съм аз ). Намалих на минимум video settings - никаква промяна. Та това от видеото ли е, защото съм слушал псувни за него ? Сменял съм вече 3-4 драйвера, пак и пак същото става. Та казвайте да събирам ли парици за някоя radeon-ка 128 ram ( естествено може и по-ново поколение GeForce, ама откакто се помня се карам на тия GeForce'ки и искам да пробвам и една radeon-ка ^^ ) ? <{POST_SNAPBACK}> Ами според мен е захранването ,пробвай с някакво друго... ЕДИТ:това ми идва единствено на акъла... ЕДИТ:Да си клоквал нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted January 14, 2005 Author Share Posted January 14, 2005 ЕДИТ:Да си клоквал нещо? <{POST_SNAPBACK}> Тц, никога. Чакам още хелп, не се стискайте . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 Това или е драйверен проблем (пробвай друга версия на драйвера, за предпочитане сертифицирани и стабилни WHQL), или хардуерен, например нямаш вентилатор на картата, или не работи добре, просто прегрява. А щом е само на някои игри, самите игри може да са прецакани, кракването на дадена програма, особено игра, е доста рисковано и често води до проблеми като този. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted January 14, 2005 Author Share Posted January 14, 2005 Това или е драйверен проблем (пробвай друга версия на драйвера, за предпочитане сертифицирани и стабилни WHQL), или хардуерен, например нямаш вентилатор на картата, или не работи добре, просто прегрява.А щом е само на някои игри, самите игри може да са прецакани, кракването на дадена програма, особено игра, е доста рисковано и често води до проблеми като този. <{POST_SNAPBACK}> 1. Както казах, смених вече няколко вида драйвери. Някои от тях са ми ги препоръчвали разбиращи хора, демек това не е проблема ( поне според доказателствата ) 2. Няма вентилатор картата, което й е хубавото. 3. Точно ( АМА ТОЧНО ) тези игри първо не се кракват, второ - това е оригинална игра, 45 евро струва, blizzard-ска и т.н. Дълбоко ме съмнява да не са се съобразили с другите видео карти, при положение че моята си минава "като пич" изискванията . More .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 vij temperaturnata zashtita na cputo v biosa ili pyk ako si na 8x namali go na 4x ponqkoga pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 1. Както казах, смених вече няколко вида драйвери. Някои от тях са ми ги препоръчвали разбиращи хора, демек това не е проблема ( поне според доказателствата )2. Няма вентилатор картата, което й е хубавото. 3. Точно ( АМА ТОЧНО ) тези игри първо не се кракват, второ - това е оригинална игра, 45 евро струва, blizzard-ска и т.н. Дълбоко ме съмнява да не са се съобразили с другите видео карти, при положение че моята си минава "като пич" изискванията . More .... <{POST_SNAPBACK}> Въобще не съм по игрите и почти не играя, та не знам дали се кракват. Това, че са оригинални игрите нищо не означава - да си спомним скорошните новини за излагането на Бил Гейтс при поредните демонстрации, една от които е с игра. Както и да е, твойта карта по принцип й трябва вентилатор, ако е от тези with AGPX8, по принцип се продават с вентилатор. Не подценявай възможността да прегрява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 Ако прегрява видео картата компютъра ще забие, няма да се рестартира Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted January 14, 2005 Author Share Posted January 14, 2005 Да, ама Tedy е прав. Значи открих, че проблема е при охлаждането. Явно радияторчето ( не е с вентилатор, както казах ) не си върши работата. След като свалих капака на кутията в процес на игра открих, че температурата на картата започва да се покачва ( което открих с напипване на въздушния поток ). Та сега предполагам, че трябва да си добавя вентилатор ? А аз точно по тая част хич не съм. За видео карта нали може да се сложи допълнителен вентилатор ? Някой да ме насочи ? ПП. Утре ще дойде при мен един "приятел", който попринцип ме снабдява с компонентите на компютъра ми. Та мисълта ми е от него нарпаво да пискам ли за вентилатор ? OMG, инфо плийс ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 Да, ама Tedy е прав. Значи открих, че проблема е при охлаждането. Явно радияторчето ( не е с вентилатор, както казах ) не си върши работата. След като свалих капака на кутията в процес на игра открих, че температурата на картата започва да се покачва ( което открих с напипване на въздушния поток ). Та сега предполагам, че трябва да си добавя вентилатор ? А аз точно по тая част хич не съм. За видео карта нали може да се сложи допълнителен вентилатор ? Някой да ме насочи ? ПП. Утре ще дойде при мен един "приятел", който попринцип ме снабдява с компонентите на компютъра ми. Та мисълта ми е от него нарпаво да пискам ли за вентилатор ? OMG, инфо плийс ! <{POST_SNAPBACK}> Moje da se sloji da bez problem na tvoiata karta i shtom ti ne razbirash dai na tvoia priatel da ti go sloji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 Щом картата е без вентилатор значи е направена да работи без. И според мен проблема с рестарта не е в нея. Не съм чувал от прегряване на видео карта компютъра да се рестартира, а само да забие или да дада артефакти. Но всичко е възможно на тоя свят Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 Аз имам същия проблем- някои игри ( Age of mythology, Fair Strike, Battlefield 1942, NFS underground 2) както си вървят и почват някакви тъпи вектори да се омазват по екрана, появяват се все повече и повече и ПЦ-то се рестартира... Странното е че на Майкрософтските игри НЕ забива НИКОГА... Едва ли е от охлаждането на картата, Geforce FX 5500 128 MB, защото първата и се прецака охлаждането и тази е (уж) нова, произведена януари 2005 (според лепенката на картата поне)... И DirectX махах, преинсталирах... Не знам вече какво да правя, помагайте Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest the_hot_guy Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Naka , za da razberem dali e ot temp. si ka4i taq programka http://warez.ru:8085/Win_Appz/Everest.Home.Edition.V1.51/ i vij kolko e ~ 6toto taka na raka ne moe sa opredeli i da ne sa nabudva6 i dava6 kinti za ventilator (10-15lv.) taka 4e .... na moqta Radeonka(9200 SE 64DDR) t e ~ 50 gradusa po C MAX 52 gradusa po C , a pak ako si q zel bez ventilator , to na4i horata sa si go predvidi li tva v smisal , 4e sa si iz4islili , 4e nqma da pregrqva i moita RADEONKA kato q kupuvah mi q dadoha bez vent. 6toto tak e po na4alo .... ne za drugo ..... , no pak ima mnogo vazmojnosti ot , koito moje da se resva prosto tva trudno 6te se kaje to4no ot kvo e ...... zahranvane , dori moje i da e ot dunoto (edin friend be6e taka i mu smeniha danoto 6toto be6e v garanciq i mu se opravi ) no kakto i da e ai .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobie Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 AZ imam absoliutno sa6tiq problem sas sy6tata karta sam samo 4e na 128MB i neznam kakfo da naparq ???? poludqvam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobie Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Samo 4e moita karta e s ventilator i proverihme dali si ba4ka ventilatora - ba4ka ! prosto nqmam perdstava ot kakvo e poen ako razbera ot akde idva 6te ida do serviza da go vidqt ama peo4eto ne6ta sami ot razli4ni firmi i prosto neznam .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted January 15, 2005 Author Share Posted January 15, 2005 Значи след като за пореден път ми рестартира компютъра след рестарта веднага включих Everest'а. Значи показа температура на AUX 67" C след което изведнъж спадна на 37 ... след това 28-30 градуса си държеше. След това пуснах игра, излезнах от нея и пак пуснах Everesta. Температурата отново за известно време беше 48-50" C ... след това пак си падна. От какво може да е това?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 mi az si kupih ati 9250 i sled mesec izgorq i sam sas starata nVidia GeForce MX 440 with AGP8x 64mb 64bits ventilator i s voda li ne be6e zalivana de li ne be6e stoqla-ba4ka si ta pu6ak sa diga.A radeona izgorq ot povreda v ne6toto s nekvi pra4ki srebristi neznam kak mu vikat(zamestitel na ventilatora) i pa mi se resva6e kompa taka 4e sigurno ti e ot ohlajdaneto.A dava li ti promqna na obraza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted January 15, 2005 Author Share Posted January 15, 2005 A dava li ti promqna na obraza? <{POST_SNAPBACK}> Не. Казах ви всичко - играя, играя, рестарт. Играя, играя, рестарт. Преди игра съм пробвал да спирам всички програми от рода на виртуално CD, anti-vir shitz и т.н. и т.н. - пак рестарт. Вече се навих да си купа 1 вентилатор .... надявам се че това е правилното решение ( надеждии ... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobie Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Na taq programa EVEREST davam Dat4ik sled tfa Temperaturi gledam i koe ot tiq e za video kartata ??? Aaa i mejdo drugoto pri mene sled kato mi se resne PCTO sled tfa kato pusna nqkoq igra imi e dava na kvadrat4eta ili na nqkfi drugi takiva figurki i razmazani 6turutiiki !!! i 4ak na 3toto ... 4toto .. puskane tragva normalno Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobniq Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Защо мислиш че задължително видео-картата ти е виновна може и да нещо друго - например дъното или хард диска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Значи след като за пореден път ми рестартира компютъра след рестарта веднага включих Everest'а. Значи показа температура на AUX 67" C след което изведнъж спадна на 37 ... след това 28-30 градуса си държеше. След това пуснах игра, излезнах от нея и пак пуснах Everesta. Температурата отново за известно време беше 48-50" C ... след това пак си падна. От какво може да е това?! <{POST_SNAPBACK}> Ти на Еверест ,ако вярваш ... те хората нямаше да си мерят с датчици температурите ... , та по въпроса ти 1во както каза Botev1912 ,ако видеото прегрява ще забие пц-то няма да се рестартира ! 2ро я ми кажи какво захранване имаш и какво ти е пц-то ? Не търси проблема в видеото ... едва ли то е проблемно . И естествено ,че когато играеш температурата ще се покачва , нали знаеш Idle Load какво значи .. ? Все пак това видео прави (рендва) играта да се движи ( ако може така да се изразя ) И някой ти каза да пробваш с други драйвъри , направи ли го ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted January 15, 2005 Author Share Posted January 15, 2005 Ти на Еверест ,ако вярваш ... те хората нямаше да си мерят с датчици температурите ... , та по въпроса ти 1во както каза Botev1912 ,ако видеото прегрява ще забие пц-то няма да се рестартира ! 2ро я ми кажи какво захранване имаш и какво ти е пц-то ? Не търси проблема в видеото ... едва ли то е проблемно . И естествено ,че когато играеш температурата ще се покачва , нали знаеш Idle Load какво значи .. ? Все пак това видео прави (рендва) играта да се движи ( ако може така да се изразя ) И някой ти каза да пробваш с други драйвъри , направи ли го ? <{POST_SNAPBACK}> PC-то - Intel 2.4 GHz дъното е ASRock рама е 256 DDR ( предполагам, че до края на другата седмица ще мога да пробвам дали ще го има същия проблем с 512 ) Power Source: AC Line ЕДИТ: За драйверите. Ами свалиял съм драйверите, които ги има в warez-а, свалял съм драйверите от nvidia.com, същото и с драйверите, които са на диска за видео картата. Ауе аз ли съм по-неграмотен от колкото си мисля, или немога да си намеря хубави драйвери ?! ( ако проблема е в драйверите, което според непрофесионалното ми мнение не е така ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Абе може да е от дъното или захранването. Един имаше такъв проблем играе и рестарт и проблема се оказа в захранването Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 I az imah podoben problem i sam s sa6tata video karta, kogato igraq kontra i dam alt+tab da vidq ne6to v mirkata i posle pak kato dam alt+tab da se varna v igrata i komputara se restartirva, problema se okaza v draver-a slojih edin drug koito mi prepora4aha i ot togava na sam komputara ne se e restartirval Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Абе може да е от дъното или захранването. Един имаше такъв проблем играе и рестарт и проблема се оказа в захранването <{POST_SNAPBACK}> А това че съм на 50 метра от трансформатор и тока стига до 250 волта като нищо проблем ли е? Преди не ми създаваше проблеми, но сега ПЦ-то заби два пъти и докато не се изключи от тока за поне 5 минути не тръгва пак... ( за някакви кондензатори ми приказваха, че трябвало да се разкондензират, но аз така и не разбрах за какво става дума ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.