Jump to content
BulForum.com

Как мога да видя кой стои зад даден IP

golqmhaker

Recommended Posts

Здравейте! Днес ме питаха дали като видя резултатите от брояча на counter.bg там на ИП, дали може да се види нещо за това ИП. Държава ли? Надявам се ме разбрахте?

Благодаря предвърително! Става въпрос за web counter брояча! Дано съм уцелил мястото на темата!

Стандартната процедура е следната команда, но само за UNIX платформи:

whois -h whois.ripe.net X.X.X.X

където X.X.X.X е въпросния адрес.

Това важи за европейското пространство. Ако адреса е от Америка, трябва да се отпрати заявка към whois.arin.net. Ако пък е от азиатско-тихоокеанския регион - whois.apnic.net.

Тези заявки дават информация за регистрирания ISP на съответния адресен блок. Естествено ако искате да научите името на мацето, използващо машината с това IP, няма да стане толкова лесно. Най-малкото ще трябва да се обадите на телефоните на това ISP, да предложите тлъст подкуп и да се надявате на късмет :P

Под виндовс се намират разни подобни приложенийца в Гуглето ;)

За Уиндоус аз използвам от 1-2 години програмата Nautilus NetRanger.

Има множество инструменти, като портсканър, неткънекшънс, Whois, Lookup, и доста други.

За whois просто си избираш кой сървър да се използва за заявката и готово.

А за мацето - @golqmhaker, представи си една зала, на която е седнало то, където се сменят десетки хора всеки ден. Това е само част от проблема ти, но е показателен.

ЕДИТ: За сайт, аз лично много харесвам www.msv.dk - бързо и лесно намирам информация за дадено ИП или хост, има повече от десет услуги, при това безплатни.

За Уиндоус аз използвам от 1-2 години програмата Nautilus NetRanger.

Има множество инструменти, като портсканър, неткънекшънс, Whois, Lookup, и доста други.

За whois просто си избираш кой сървър да се използва за заявката и готово.

А за мацето - @golqmhaker, представи си една зала, на която е седнало то, където се сменят десетки хора всеки ден. Това е само част от проблема ти, но е показателен.

@Tedy Не е за мацета(скоро и това може), а за баща ми. Иска да види откъде са му посещавали сайта!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...