Jump to content
BulForum.com

PLS HELP:PC-to otkacha

Recommended Posts

molq vi pomognete ot dosta vreme imam problem s kompiutara i sam siguren 4e ne mi e ot windowsa za6toto kolkoto i da go smenqm prodaljava da mi se slu4va sledniq problem:vkliu4vam si PC-to i to blokira ot vsqkade v razmkite na 1-2 min bez ni6to da mi izpisva,sa6to taka kato mu dam da se izkli4va nai redovno re restartira :punk

mejd drugoto tezi ne6ta ne stavat seki pat ili periodi4no,ami kogato si iskat.ima dni kogato i na 5-q restart pak zabiva celiq komp.

molq pomognete.10x predvaritelno :)

виж ако можеш да си размениш рама с някой твой приятел и пробвай как ще се държи с другата плочка рам/обаче твоята плочка я махни въобще-да не я оставиш и да сложиш и другата че така нищо няма да установиш/. Също така си сканирай и харда за bad sectors.

други идеи като пробваш с рама и ако не е от него - засега това.

Значи един приятел имаше следния проблем....

Пуска PCто ... Уиндолса започва да зарежда и точно преди да даде синия екран Welcome ... така и не стига до там... забива ама тотално. Работи само в Safe Mode.

Като гледам твоя проблем е подобен. Тава правило ли ти го е?

Значи един приятел имаше следния проблем....

Пуска PCто ... Уиндолса започва да зарежда и точно преди да даде синия екран Welcome ... така и не стига до там... забива ама тотално. Работи само в Safe Mode.

Като гледам твоя проблем е подобен. Тава правило ли ти го е?

Аз бях със подобен проблем като твоя приятел, @CyberHill. Оказа се че е от захранването. След като го смених всичко се оправи. Провери дали не е от това.

Аз бях със подобен проблем като твоя приятел, @CyberHill. Оказа се че е от захранването. След като го смених всичко се оправи. Провери дали не е от това.

Хммм това въобще не беше ми минало през ума.... аз си мислех че е дъното....

Благодаря ти! Ще пробваме.

1 moi priqtel (po-to4no suseda) mi kaza 4e i toi ima nqkakav podoben problem tova koeto znam za negoviq komp. e :

MB: nz to4no oba4e ne e mnoo staro i e AGP4x

Cpu: P4 1.6 Ghz

VGA : GF MX440 128/128

RAM : 256MB SDRAM mislq 4e na 133Mhz

A za zahranvaneto nz ni6to.

Ta puska si komp. zapo4va da mu zarejda Xp-to oba4e na wellcome ili nqkda tam komp-a zabiva i akto natiska6 kop4e ili marda6 mi6kata govoritelq na dunoto po4va da pisuka. Otvarql e komp-a i ne e vidql ni6to izgorqlo (cse pak moje da e propusnal ne6to). Spored vas tozi problem software-en li e ili hardware-en ?

Antivirusnata mu programa e Panda Titanium Antivirus 2004 4.03.02. BG i postoqnno e vkliu4ena i se update-va vseki den + tova tazi Panda ima Firewall a puk mislq 4e naskoro predi da mu se slu4i tva si be6e skaniral iztsqlostno Memory-to i Hard-a. o4akvam mnenieto vi i 10x predvaritelno! :excl: !

1 moi priqtel (po-to4no suseda) mi kaza 4e i toi ima nqkakav podoben problem tova koeto znam za negoviq komp. e :

Ta puska si komp. zapo4va da mu zarejda Xp-to oba4e na wellcome ili nqkda tam komp-a zabiva i akto natiska6 kop4e ili marda6 mi6kata govoritelq na dunoto po4va da pisuka. Otvarql e komp-a i ne e vidql ni6to izgorqlo (cse pak moje da e propusnal ne6to). Spored vas tozi problem software-en li e ili hardware-en ?

Antivirusnata mu programa e Panda Titanium Antivirus 2004 4.03.02. BG i postoqnno e vkliu4ena i se update-va vseki den + tova tazi Panda ima Firewall a puk mislq 4e naskoro predi da mu se slu4i tva si be6e skaniral iztsqlostno Memory-to i Hard-a. o4akvam mnenieto vi i 10x predvaritelno! :excl: !

ами нека преинсталира прозореца и да види дали ще реши проблема. Ако не тогава ще пробваме и други неща.

Според мен проблема е хардуерен или по - точно или памет или дъно... ама не съм спец :)

da amam hora taka izliza 4e dai da si kupq cql nov komp za da razbera kav mi e problema  :punk

Ми ако успявам да хвана какво намекваш.... аз просто си давам мнението , това не значи че е така , нали ?

Ние да не сме гадатели??? :confused

Траа да действаш по метода на изключването....!

1. провери градусите на процесора - може да имаш луфт между процесора и радиатора.

2. пробвай с друго захранване

3. флашни най-новия БИОС, който можеш да намериш

4. пусни тест за дъното и паметта -> memtest86, ще го намериш тук:

5. ако си сменял видео, лан, звук или нещо такова - извади ги и ако можеш, върни оригиналните

6,7,8,9....

10. закарай си РС-то на сервиз :)

1. провери градусите на процесора - може да имаш луфт между процесора и радиатора.

2. пробвай с друго захранване

3. флашни най-новия БИОС, който можеш да намериш

4. пусни тест за дъното и паметта -> memtest86, ще го намериш тук:

5. ако си сменял видео, лан, звук или нещо такова - извади ги и ако можеш, върни оригиналните

6,7,8,9....

10. закарай си РС-то на сервиз :)

10x mnogo 6te rovam ne6tat koito moga da napravq.ako ne se oprai 6te go voddq na doktor :)

Ta dneska pak bqh pri tozi pi4 i mi kaza 4e si e dal komp-a na serviz ,a ot tam sa mu kazali 4e sled kato sa preinstalnali Windows-a (XP) vsi4ko se e opravilo!!

A puk mejduvremenno ba6ta mu mu e pora4il Upgrade novo duno nova Ram i nova VGA :) xaxaxa

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...