Jump to content
BulForum.com

тютюнопушенето

weasel

Recommended Posts

Що за идиотщина!?? По тази логика аз ще направя сайт www.az-si-hvarliam-bokluka-prez-balkona.org, защото ме кефи и се чувствам ограничен от забраната да правя това.

Като ви увеличават данъците, цените на тока, парното и т.н. не правите сайтове за да протестирате, но като ви забранят да пушете на обществени места се вдигате да протестирате!?? Въобще не е оригинално, като ще ставате европейци, ще изпълнявате законите! Никой не е длъжен да ви диша изпаренията и пушеците........

подкрепете подписката: azpusha.gruh.net

Да не мислиш,че ще постигнеш нещо...Няма да пушиш... :D +тва има си тема за пушенето толкова ли не пусна един "сърч" :angry1.Или ще пушиш на местата за това.Да не мислиш,че ние непушачите сме длъжни да ви дишаме боклуците.. :angry1

Според мен това наистина е мнооого глупаво. Това си е закон и като всички останали закони е направен за да се спазва, а не да се правят подписки за отмяната му. Все пак според мен е нормално д аима такъв закон. И трябва да го има.

ВМЕСТО ДА ПРАВИШ НОВА ТЕМА МОЖЕШЕ ДА ДАДЕШ ЛИНКА В НЯКОЯ ОТ ДОСТАТА ТЕМИ ПО ВЪПРОСА ЗА ПУШЕНЕТО! :angry1

Скъпи ми и мили непушачи......Знаете ли,че една четвърт от доходите от земеделие идват от оглеждането на тютюна.Защо нашите преумни политици не забранят направо цигарите,ами забраняват пушенето тук и там?Щото ще избухне гражданска война,затова!!!

Може да попитате каква е връзката?Връзката е,че 93% от населението на Родопите + покрайнините отглежда тютюн.Много от тези хора са непушачи - не могат да си позволят да дават пари за цигари(!!!!).Тази забрана ще доведе до намалено консумиране на тютюневи изделия,което води до обричане на гладна смърт за тези хора(малко пресилено,но е така).Като ще ставаме европейци,нека първо депутатите спрат да пушат контрабандни цигари,пък тогава да ми казват аз къде да пуша!! :angry1

Има решение на проблема и той се нарича - ТАБЕКС !

Аз имам над 10 години стаж като активен и страстен пушач (1-2 кутии на ден ), и като всеки такъв,

понякога ми е хрумвало да се откажа. Един път реших да се пробвам с

ТАБЕКС-личното ми мнение е че не върши работа ( да не кажа не струва).

В момента вече от една година и 3 месеца аз не пуша (НЕ СЪМ ЗАПАЛВАЛ ДОРИ) и това го постигнах с комбинация от два медикамента и чиито имена са МАГАРЕШКИ ИНАТ И СИЛНА ВОЛЯ -всичко останало са помощни средства включително и "Табекс"-а.

Както и да е цигарите са много вредни и причиняват РАК не само на белите дробове а по и цялото тяло,и още куп други заболявания с дълготрайни последствия.

На всеки който е решил да се откаже от цигарите пожелавам успех защото колкото и да е труден самия процес си заслужава повярвайте ми .

И накрая искам да да кажа че напълно подкрепям закона за ограничаване на пушенето на обществени места

Скъпи ми и мили непушачи......Знаете ли,че една четвърт от доходите от земеделие идват от оглеждането на тютюна.Защо нашите преумни политици не забранят направо цигарите,ами забраняват пушенето тук и там?Щото ще избухне гражданска война,затова!!!

Може да попитате каква е връзката?Връзката е,че 93% от населението на Родопите + покрайнините отглежда тютюн.Много от тези хора са непушачи - не могат да си позволят да дават пари за цигари(!!!!).Тази забрана ще доведе до намалено консумиране на тютюневи изделия,което води до обричане на гладна смърт за тези хора(малко пресилено,но е така).Като ще ставаме европейци,нека първо депутатите спрат да пушат контрабандни цигари,пък тогава да ми казват аз къде да пуша!! :angry1

извинявай приятелю но след като произвеждат тонове тютюн това че нямат пари за цигари не им пречи да пушат такива които сами са си свили или лула или др. такива, а това че толкова много хора отглеждат тютюн е виновна държавата защото тютюно производителите получават субсидии за разлика от другите земеделски производители и защото имат твърди и гарантирани изкупни цени и преди още да са сяли тютюна знаят за колко ще го продадат нещо което нито един друг земеделец не знае и бъди сигурен че по малко от една четвърт от доходите от земеделие са от производството на тютюн нещо повече много голяма част от тютюневите сортове отглеждани в България отдавна са изхвърлени от рецептурниците на световните гиганти в бранша

1.не им пречи да пушат такива които сами са си свили  или лула или др. такива,

2.тютюно производителите получават субсидии за разлика от другите земеделски производители

3.защото имат твърди и гарантирани изкупни цени

4.много голяма част от тютюневите сортове отглеждани в България  отдавна са изхвърлени от рецептурниците на световните гиганти в бранша

1.Явно никога не си отглеждал тютюн - когато обереш половин декар тютюн,в крКвта си имаш толкова никотин и катран,колкото след 3 кутии цигари.

2.Явно никога не си отглеждал тютюн - държавните субсидии бяха спрени още през 98г.

3.Явно никога не си отглеждал тютюн - никога не е имало твърди изкупни цени.Има фиксирана варираща цена за 1-во качество,за 2-ро качество и за 3-то качество на килограм.Допълнителен е факта,че изкупвачите се стремят да подбиват цените(бил съм неведнъж свидетел).

4.Явно никога не си отглеждал тютюн - сортовете "Ориент" ,"Златен Ориент" и "Табак" бяха спряни за отглеждане още по времето на Тато.Сега в България се отглеждат основно тютюни от сортовете "Вирджиния" - тютюни използвани повсеместно от всички световни тютюневи компании.

Поздрави.

П.С.Можеше да ползваш бутона -> Edit

Пушенето наистина е личен избор,но законът си е закон,така че къде ще пушите си е ваш проблем,глобата от 50лв. също. :).Супер тъпо е да се пускат подписки в подкрепа на нещо,което е доказано вредно.А мисля,че и пасивните пушачи имат права.Темата трябва да се затвори,вече има такъв топик.

Никога не може да има достатъчно теми против тютюнопушенето!

Пушачите, а вие не ни ли насилвате да ви дишаме лайната? Дори в помещения, в които не се пуши, като влезе пушач се увоняват!

Пушете си ама в къщи на затворено!

Ще се накефите ли да видите на Главната наркомани да си бият хероин и вие да ги заобикаляте? Разлика голяма няма! Само тия дето като се надрусат и повече няма да ви пречат. Писнало ми е да ме тровят, където и да ида! Пушачът и наркоманът срам нямат!

Дори в помещения, в които не се пуши, като влезе пушач се увоняват!

Пушете си ама в къщи на затворено!

Ето де е ключа за палатката ;)

В Европа(аре сега аз да ви навра Европата в очите!!!) няма подобна забрана!!!!Има разбира се ограничения,но не и забрана.

А на местата където се пуши,има перфектна вентилация. ;)

Пък като каза за тровене - я по-добре се изстреляй в Космоса - само там няма да дишаш цигарен дим,бензинови изпарения,смрад от дюнери и канализация,няма да пиеш отровена вода от Марица,няма да те валят киселинни дъждове от ТЕЦ-а.

Стига с глупавите изказвания,моля ви се!Ако ще спорим,поне нека е културно и аргументирано.

Ето де е ключа за палатката ;)

В Европа(аре сега аз да ви навра Европата в очите!!!) няма  подобна забрана!!!!Има разбира се ограничения,но не и забрана.

А на местата където се пуши,има перфектна вентилация. ;)

Че кой ви е забранил да пушите? :) Навсякъде по работните места са определени помещения за пушене,а на заведенията ще им трябва време,за да си оправят вентилацията/за което имат срок от 1 година/,какво му е лошото да има маси за пушачи и непушачи не мога да разбера...

Абе тровете се бе, ама си се тровете по мишите дупки, а не пред другите хора, не сме длъжни да ви дишаме лай*ата. Айде дано направят 1 кутия арда 10 евро дано, да стане като в Англия.

Може да попитате каква е връзката?Връзката е,че 93% от населението на Родопите + покрайнините отглежда тютюн.Много от тези хора са непушачи - не могат да си позволят да дават пари за цигари(!!!!).....

....е по-голяма тъпня не съм чувал... :sick

аз съм съгласен със закона за тютюнопушпенето,може би не с всяка точка от него,но като цяло.не пуша:)

а относно табекс,един познат наистина отказа цигарите така,само че проблема е ,че ти става лошо от дима в кафетата,само като го подушиш,може и да е персонално или да е страничен ефект,незнам...

аз съм съгласен със закона за тютюнопушпенето,може би не с всяка точка от него,но като цяло.не пуша:)

И ще ми кажеш ли с кои точки си съгласен и с кои не си съгласен, ама една по една да са? Българина има прекалено низка култура на пушене (и не само), хвърля си фасовете където направи заварката на фаса...

В енергото преди нова година е имало проверка от австрииските им собственици. Дошли са 10-тина млади хора (директори) от Австрия, след събранието в енергото някакъв голям шеф излязъл на коридора и си палнал фаса, след което австрииците отишли при секретарката му, и най-любезно и казали още утре нейния началник да и предаде молбата за напускане. Ето така правят цивилизованите хора!

естествено че ще си съгласен - все пак си непушач, а както виждам във вас непушачите липсва и капчица толерантност, да не говорим за неща като граждански права. За сметка на това се оказа че ние пушачите сме ви виновни за всичко! Но каквото и да е пушенето - то е МОЙ избор, и за разлика от вас непушачите, не съм агитирал абсолютно никой да пали цигара!

1.Явно никога не си отглеждал тютюн - когато обереш половин декар тютюн,в кръвта си имаш толкова никотин и катран,колкото след 3 кутии цигари.

2.Явно никога не си отглеждал тютюн - държавните субсидии бяха спрени още през 98г.

3.Явно никога не си отглеждал тютюн - никога не е имало твърди изкупни цени.Има фиксирана варираща цена за 1-во качество,за 2-ро качество и за 3-то качество на килограм.Допълнителен е факта,че изкупвачите се стремят да подбиват цените(бил съм неведнъж свидетел).

4.Явно никога не си отглеждал тютюн - сортовете "Ориент" ,"Златен Ориент" и "Табак" бяха спряни за отглеждане още по времето на Тато.Сега в България се отглеждат основно тютюни от сортовете "Вирджиния" - тютюни използвани повсеместно от всички световни тютюневи компании.

Поздрави.

П.С.Можеше да ползваш бутона -> Edit

Явно ти пък се правиш на много знаещ нима фиксирана варираща в тесни граници цена не е гарантирана цена - хаиде даи пример с друга земеделска култура която се ползва с такова отношение от страна на държавата. :angry1

И накрая какво ще кажеш за сортовете Басма ,Джебел басма,харманли,мелник и др .подобни (между другото всички световни тютюневи компании не произвеждат цигари от типа на арда, родопи,мелник,слънце и др фъшкии .

Колкото до никотина и катрана при брането на тютюн моят съвет е използвйте гумени ръкавици ,които между другото са добре познати на по голяма част от човечеството .

Много поздрави и на теб от мен. :D

П.С докато се произвежда тютюн ще се пушат и цигари ,както и обратното но нека това да става по начин ,който не вреди на другите хора и най вече на децата и бременните жени .

Аз се отказвам да споря - ще пуша където,когато и както мога(друг е въпроса,че в момента намалям цигарите).Това е мое право,мой избор и всеки опитал се да ми наложи противно мнение,ще третирам като човек,който подкрепя робовладелчеството,използването на хора за опитни зайчета и заклет противник на човешките права.

:angry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...