Jump to content
BulForum.com

Overburning problem s TEAC- W512E

Recommended Posts

Imam pisachka TEAC- W512E , koyato podarja overburning.. software e nero 6.

Pusnati sa nastrojkite za overburning, i sa premesteni markerite, no kato sloja disk go zasicha samo do 700 mb..i go izkarwa , kazwajki che iska po goliam disk. a diskowete koito izpolzwam sa 90 min..

Ima li niakoj ideya kak da se razreshi problema..

Pusnati sa nastrojkite za overburning, i sa premesteni markerite,  no kato sloja disk go zasicha samo do 700 mb..i go izkarwa , kazwajki che iska po goliam disk. a diskowete koito izpolzwam sa 90 min..

Единственото, за което се сещам в момента е да обновиш фърмуера от страницата на производителя или от някоя база данни с фърмуери.

Temata stava mislq i za moq problem.Stava duma za komboto mi LG.Kakyvto i disk da mu sloja ne iska da go zapisva na mazimalna skorost-vinagi s edna nadolu.Ako CD-to e 52x tq pi6e max na 48.Obnovih firmware-a no havata e su6tata.Nqkfi idei :confused :confused :confused Ina4e si pi6e normalno, 4ete si DVD-ta-s dve dumi si4ko i e nared, samo deto s teq skorosti ne mojem da se razberem :bgrin: :bgrin: :bgrin:

Pusnati sa nastrojkite za overburning, i sa premesteni markerite,  no kato sloja disk go zasicha samo do 700 mb..i go izkarwa , kazwajki che iska po goliam disk. a diskowete koito izpolzwam sa 90 min..

Я пробвай Dosk-at-Once да видим ко ще стане :-) NoMultisession & Disk-at-Once

Temata stava mislq i za moq problem.Stava duma za komboto mi LG.Kakyvto i disk da mu sloja ne iska da go zapisva na mazimalna skorost-vinagi s edna nadolu.Ako CD-to e 52x tq pi6e max na 48.Obnovih firmware-a no havata e su6tata.Nqkfi idei :confused  :confused  :confused Ina4e si pi6e normalno, 4ete si DVD-ta-s dve dumi si4ko i e nared, samo deto s teq skorosti ne mojem da se razberem :bgrin:  :bgrin:  :bgrin:

А какъв ти проблемът да записваш на 48Х, вместо на 52Х - колко време ще спестиш? Проблемът обикновено е в "съвместимостта" на записвачката спрямо конкретните марки дискове. Имам Теас 52Х и LiteOn 52Х - първата също има този проблем с Princo (56Х....не иска на повече от 32Х) и някой други не много качествени дискове, докато втората винаги пише на максимални скорости, дори 48Х ги третира като 52Х и ги записва безпроблемно. Възможно е при теб проблемът да е другаде, но споделям моя личен опит.

@lubo1972, няма да се получи с DAO....пак ще му изписва същите скорости след като ги тества.

Едит: @lubo1972, sorry...не видях, че си отговорил на kinnamus, мислех, че е за проблема на Lucky Luciano :) А че овърбърна се извършва на DAO при ниска скорост....това си е по подразбиране....

А какъв ти проблемът да записваш на 48Х, вместо на 52Х - колко време ще спестиш? Проблемът обикновено е в "съвместимостта" на записвачката спрямо конкретните марки дискове. Имам Теас 52Х и LiteOn 52Х - първата също има този проблем с Princo (56Х....не иска на повече от 32Х) и някой други не много качествени дискове, докато втората винаги пише на максимални скорости, дори 48Х ги третира като 52Х и ги записва безпроблемно. Възможно е при теб проблемът да е другаде, но споделям моя личен опит.

@lubo1972, няма да се получи с DAO....пак ще му изписва същите скорости след като ги тества.

Na men ne mi pre4i-pi6e si vsi4ko bez problem, ama se 4udq otkade e taq mizeriq?Po princip za vsqko ne6to trqa da ima logi4no obqsnenie (moje bi, kakto kazva6 ti sa koftito diskove) i az iskam da znam to4no za kvo prai taka.Mnogo me drazni, 4esno!

Всичко идва от законите на физиката и химията! Там търси логичното обяснение!

Иначе високите скорости са си рекламна глупост и толкова. Освен това един хардуер е по-добър от друг, дори когато са един и същи модел. Имам и DVD-RW и CD-R, които работят по-зле от тези на един мой приятел и на сестра ми, въпреки, че са един и същи модел. DVD-то например харесва само Ritek G05 дискове и това е! Същата писачка на сестра ми, няма проблеми с нито един от дисковете, с които съм пробвал.

Според мен е от кофти дисковете.

Аз имам две писачки NEC i LG.

NECA не иска да записва определени марки

като Принко и Евросилвър на повече от 8x докато

повечето други цдта ми ги записжа на 24x.

За съжаление от скоро започна да ми прави проблеми

и с новите партиди на TDK.

LGto си го купих преди 3месеца и досега ниамам и един

проблемен диск с него.

Така че проблема е в CDtata.

Ако някой знае все пак откъде идва този проблем

от техническа гледна точка няма да е зле да ни просвети! :punk

Този тип дискове са толкоз нелегални, че какво искаш ти? Виж дали изобщо писачката ги поддържа! Освен това, откъде си сигурен, че изобщо са 90мин? Може да са просто фалшификати! И аз съм пробвал с такива дискове, но не става.

А overburning и голям капацитет (80-90 min) не са едно и също нещо. Според стандарта дисковете са 70-74 min! Оттам нататък гаранция никой не дава. Новите устройства проблеми със 80 min дискове нямат, но този тип дискове не са определени със стандарт, така че поддръжката им е на добра воля от производителя.

Спомням си едно време, че примерно CD-R на HP официално не поддържаха 80 min, докато другите производители ги поддържаха.

Според мен е от кофти дисковете.

Аз имам две писачки NEC i LG.

NECA не иска да записва определени марки

като Принко и Евросилвър на повече от 8x докато

повечето други цдта ми ги записжа на 24x.

За съжаление от скоро започна да ми прави проблеми

и с новите партиди на TDK.

LGto си го купих преди 3месеца и досега ниамам и един

проблемен диск с него.

Така че проблема е в CDtata.

Ако някой знае все пак откъде идва този проблем

от техническа гледна точка няма да е зле да ни просвети! :punk

Da, i az do sq sum polzval 3 ili 4 pisa4ki LG i sum nqmal griji s nito edna ot tqh.Ima6e nqkfi rumynski diskove, deto nikfa dr ne iska6e da gi razpoznava, a LG-to si zapisa na tqh bez nikuf problem.

Сигурно е от дисковете,имах едни на времето на които пишеше ,че са 800 МВ а всъщност си бяха 700,иначе при мен TEAC-a никакъв проблем,пържи всичко :D

Точно както е казал "Lubo 1972" overburn-a работи САМО при режим :

Disk-at-Once ......

Тук не съм съгласен,записвал съм overburn и на Track-at-Once

Този тип дискове са толкоз нелегални, че какво искаш ти? Виж дали изобщо писачката ги поддържа! Освен това, откъде си сигурен, че изобщо са 90мин? Може да са просто фалшификати! И аз съм пробвал с такива дискове, но не става.

А overburning и голям капацитет (80-90 min) не са едно и също нещо. Според стандарта дисковете са 70-74 min! Оттам нататък гаранция никой не дава. Новите устройства проблеми със 80 min дискове нямат, но този тип дискове не са определени със стандарт, така че поддръжката им е на добра воля от производителя.

Спомням си едно време, че примерно CD-R на HP официално не поддържаха 80 min, докато другите производители ги поддържаха.

Прав си за стандарта....всичко, което казваш е вярно....но нещата много се промениха оттогава. Записвам без проблем 99 мин (870 Mb) и ги чета практически навсякъде.....това го постигат и останалите, които записват по-отдавна "извънлимитни" дискове. Друг е въпросът, за конкретната марка дискове, но обикновено се записват почти всички (стига да не са няк'ви от по 20 ст.). Неговият проблем е друг и тук се мъчим да му помогнем кой както може. А иначе всеки, който минава стандарта си поема сам риска дали ще ги запише коректно и ако ги запише, дали ще си ги прочете (при мен става в 99.99% :) ).

@kolioeng, става и така, но другото е за предпочитане(дори задължително), защото лазерът не прекъсва от началото до края на процеса, което води до други предимства, ама хайде друг път, че се отплеснахме от темата....

Аз пък съм с SONY CRX230E 52х32х52 и какъвто и диск да сложа ми дава най-много до 40 скорост. Пробвал съм Вербатим, ТДК, TraxData, Proformance и доста други и ги дава до 40х. Иначе дори на 40 си ги записва без никъв проблем. А когато пусна аудио CD на 40х си го превключва сама на 32х и после го чете без проблем на уредбите. Но никога не съм виждал 52х на нерото (6.6.0.3)

Тук не съм съгласен,записвал съм overburn и на Track-at-Once

Не знам как го правиш, но при мен поне не става (Nero 6). Пробвал съм го и на LG и на Samsung, само с Disk at Once бачка (бтв, то и в Expert настройките се води "Enable overburn Disk-at-once burning"). Но дори и да тръгне на Track-at-once, както вече се каза, ако не е "No multisession", Неро-то почва да мрънка :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...