Jump to content
BulForum.com

Terminus font в Xchat

Lotion

Recommended Posts

Сложих си Terminus Font - (това са щрифтове на кирилица) използвайки apt-get. След това nedit ми ги намира, но xchat - не. Някакви идеи?

X-chat се кирилизира по друг начин. Тук съм обяснил как:

http://www.warez.ru/invision/index.php?sho...87entry235487

Да тва го оправям.. въпроса ми беше за конкретния пакето от щрифтове защото са изчистени и са подходящи за продължителна работа с компътър и ми трябват точно те.

Да тва го оправям.. въпроса ми беше за конкретния пакето от щрифтове защото са изчистени и са подходящи за продължителна работа с компътър и ми трябват точно те.

Ако си инсталирал шрифотвия пакет правилно то следва:

"Settings -> Prefernces... -> Text box -> Font ----> Browse.... за да избереш новоинсталирания фонт.

Успех.

И на мен X-chat 2.x не ми хващаше по едно време голяма част от фонтовете. Свали си X-Chat 1.8.11 примерно и предполагам той ще ги хване. Е .. ако те устройва де ...

Аз съм със Debian Sarge (Testing) и всички пакети са ми най-новите. Включително и Xchat, той е 2.4.1 ,а пакетите инсталирах чрез dselect (apt-get) тоест би трябвало да са правилно инсталирани, но странното е, че Nedit ги намира докато xchat и firefox - не.

И на мен Firefox не ми фащаше фонтовете, когато X-Chat 2.x не ми ги фащаше. И щях да почна да се ровичкам що стаа така, ама си сложих bglinux (даа, знам, че е боза) и проблемите отминаха.

Та .. имем впредвид .. проблемът не ти е в инсталацията на пакетите. Виж си добре как са подредени по директории фонтовете (не знам на Дебиан как е точно) и си ги копирай тук-там пък земе стане нещо :)

(Да се възполвам от възможността да те питам - и аз ще си слагам дебиан и ме интересува кои от седемте диска ми трябват за инсталацията?)

(Да се възполвам от възможността да те питам - и аз ще си слагам дебиан и ме интересува кои от седемте диска ми трябват за инсталацията?)

Много добре си се сетил. Това което ти трябва е едно нет инстал сиди на Дебиан Сардж. Линк....някаде в dedian.org ще намериш (Дискът е 100 мб) Аз ти препоръчвам да си го дръпнеш от нет-а. Както направихме аз и Lotion. Дебиан си имат бг мирър, ако имаш бърза връзка ще го свалиш за няколко часа. На мен с мойте 16кб дефоулт инстала ми беше 9 часа. Естествено ти сам можеш да си селектираш пакетите, които да бъдат инсталирани и така да се отървеш с огромно количество ненужен софтуер.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...