Lotion Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Сложих си Terminus Font - (това са щрифтове на кирилица) използвайки apt-get. След това nedit ми ги намира, но xchat - не. Някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Сложих си Terminus Font - (това са щрифтове на кирилица) използвайки apt-get. След това nedit ми ги намира, но xchat - не. Някакви идеи? <{POST_SNAPBACK}> X-chat се кирилизира по друг начин. Тук съм обяснил как: http://www.warez.ru/invision/index.php?sho...87entry235487 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted January 9, 2005 Author Share Posted January 9, 2005 Да тва го оправям.. въпроса ми беше за конкретния пакето от щрифтове защото са изчистени и са подходящи за продължителна работа с компътър и ми трябват точно те. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Да тва го оправям.. въпроса ми беше за конкретния пакето от щрифтове защото са изчистени и са подходящи за продължителна работа с компътър и ми трябват точно те. <{POST_SNAPBACK}> Ако си инсталирал шрифотвия пакет правилно то следва: "Settings -> Prefernces... -> Text box -> Font ----> Browse.... за да избереш новоинсталирания фонт. Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 И на мен X-chat 2.x не ми хващаше по едно време голяма част от фонтовете. Свали си X-Chat 1.8.11 примерно и предполагам той ще ги хване. Е .. ако те устройва де ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted January 10, 2005 Author Share Posted January 10, 2005 Аз съм със Debian Sarge (Testing) и всички пакети са ми най-новите. Включително и Xchat, той е 2.4.1 ,а пакетите инсталирах чрез dselect (apt-get) тоест би трябвало да са правилно инсталирани, но странното е, че Nedit ги намира докато xchat и firefox - не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 И на мен Firefox не ми фащаше фонтовете, когато X-Chat 2.x не ми ги фащаше. И щях да почна да се ровичкам що стаа така, ама си сложих bglinux (даа, знам, че е боза) и проблемите отминаха. Та .. имем впредвид .. проблемът не ти е в инсталацията на пакетите. Виж си добре как са подредени по директории фонтовете (не знам на Дебиан как е точно) и си ги копирай тук-там пък земе стане нещо (Да се възполвам от възможността да те питам - и аз ще си слагам дебиан и ме интересува кои от седемте диска ми трябват за инсталацията?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 (Да се възполвам от възможността да те питам - и аз ще си слагам дебиан и ме интересува кои от седемте диска ми трябват за инсталацията?) Много добре си се сетил. Това което ти трябва е едно нет инстал сиди на Дебиан Сардж. Линк....някаде в dedian.org ще намериш (Дискът е 100 мб) Аз ти препоръчвам да си го дръпнеш от нет-а. Както направихме аз и Lotion. Дебиан си имат бг мирър, ако имаш бърза връзка ще го свалиш за няколко часа. На мен с мойте 16кб дефоулт инстала ми беше 9 часа. Естествено ти сам можеш да си селектираш пакетите, които да бъдат инсталирани и така да се отървеш с огромно количество ненужен софтуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 Българския мирър за debian знам че е http://debian.spnet.net, но може да има и други Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 Българския мирър за debian знам че е http://debian.spnet.net, но може да има и други Успех! http://debian.ludost.net/ мисля че това е по полезно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.