Jump to content
BulForum.com

Важно! Електроразпределение Пловдив мами

karaman

Recommended Posts

:angry1 :angry1 :angry1

А мангалите може да не плащат!!!!

Ама дали е сбъркано или оттам си избиват неплатените сметки,а?Затова имахме толкова завишена сметка за ток,при положение,че почти не сме ползвали :angry1 :angry1

И при мен има съмнително високи сметки. Точно когато очаквах спадена на сметката поради намаляване на разходите, те(сметките) се увеличиха. Е как става това ;)

ми майка ми каза че преди 1-2 дена е проверявала сметката по телефона и не е имало разлика, пък електромерите ни са сменени.

Не само с цифровите електромери има проблеми..Ние до скоро плащахме около 25 кинта, понеже сме изцяло на газ :) ...но откакто ни смениха тъпия електромер под 50 не сме паднали :blink: :angry1

Аз съм твърдо "ЗА" да се вдигнем..може да лепнем някоя подписка и после писмо до енергийния министър..(съвсем сериозно говоря :angry: )

Да и нашата е завишена. По принцип плащаме не повече от 50 лева. А миналият месец бяха над 60... :blink: Шашава работа.

ЕДИТ: Някой може ли да ми каже някакъв интернет адрес за проверяване на сметките, защото ние сме с цифров и не мога да звънна...

hmm, pri nas ne e imalo takova ne6to pyk ni smeniha elektromera dosta otdavna.Ama to zimata vinagi sme pla6tali po 200-300 lv pone,taka 4e to i da ima zavi6avane e mn malko i ne se zabelqzva but you can never be too syre :(

Да и нашата е завишена. По принцип плащаме не повече от 50 лева. А миналият месец бяха над 60...  :blink: Шашава работа.

ЕДИТ: Някой може ли да ми каже някакъв интернет адрес за проверяване на сметките, защото ние сме с цифров и не мога да звънна...

точно като си с цифров.. можеш да набираш тонално.

Аз какво ви казах бе?! Още на 17 Септември миналата година... :P

Та викам, братя, не е ли време да покажем и на Енергото кой плаща и кой поръчва музиката?! Ся е момента, таман сте са разбойкотирали...

Какъв е плана?

В знак на протест, срещу кожодерската политика на Енергото да вдига цените на тока по няколко пъти на година, без да се съобразява с изтънелия джоб на българина и стандарта на живот у нас, да предприемем следните действия:

Считано от утре, 18 септември 2004,  всеки ден в периода от 18:00 часа до 20:00 часа да изключваме всички ел. консуматори в домовете и на работните си места!

Ако до седмица от бойкота ни няма ефект - да започнем всеки ден на всеки два часа да изключваме всички ел. консуматори в домовете си за по един час.

Ако пак няма ефект - да спрем въобще да им ползваме скъпия ток!!

Да видят те! Щото в Европа и по Света същия ток го получават на цени в пъти по-ниски от цените у нас - кой не вярва е червен! Ааааа... Ууууу...

На Бойкот, братя!!

(оригинала написан на жълта обезопасителна PVC лента, собственост на Енергоразпределение-Юг, и подпечатано с трифазен ток)

Сега сериозно. Има много просто обяснение за завишаването на първата сметка веднага след смяната на обикновения електромер с цифров.

И то е - начина на отчитане. Какво съм забелязал.

Тъпата инкасаторка, дето трябва да отчете показанията на електромера се появява около 4 пъти в годината. През останалото време вписва показания за разход, базирани на опита й и представите й за това колко ток харчите. На око демек. Четирите й появи в близост до електромера ви са за изравняване на показанията му и нейните "виртуални" изчисления. След такова изравняване е възможно последвалата сметка да е и двойно нагоре, но и да е надолу, че и да е отрицателна - това последното съм го виждал с очите си - необитаем апартамент, хората отсъстват, но инкасаторката си начислява "нормалния" разход по дистанционния си метод. В резултат - при "изравняването" се оказа, че те са си предплатили тока за два месеца напред. Ако щете. Та... При смяната на електромера с цифров се получава точно същото - сваляйки стария, техниците записват показанията му, за да ги прехвърлят на новия и едновременно с това ги подават и на Енергото за отчитане. Става изравняване. И ако инкасаторката ви е начислявала няколко месеца "дистанционно" по-малко от колкото сте харчили - естествено е да лъсне голяма разлика в последното записано от нея показание и новото, записано от техниците - от тук и огромната изведнъж сметка. Това обаче се отнася само и единствено за първата сметка след смяната на електромера. Ако и втората и третата са чуствително завишени - тогава вече вероятно има проблем с електромера наистина.

Но в повечето случаи проблема не е другаде, а в двукракия хардуер пред електромера. Спомнете си колко пъти сте засичали инкасатор да отчита електромера ви... Едва ли всеки месец.

Бих казъл, че проблема не е само с новите цифрови електромери, майка ми в офиса са им пратили сметка 200лв(за 3 офиса само за 3 PC-та и 3 духалки), а до сега е било най-много 100лв

Ако през зимните месеци не надуят цените,кога ще имат тази възможност?

така е но лошото в случия е че не можеш да се откажеш от услугите им и няма алтернатива спомнете си когато спряха на изгрев тока защото не си го плащат е да знаете те и сега не си го плащат само дето ние поемаме "някой" загуба по мрежата РЕДОВНИТЕ ПЛАДЦИ

И на нас миналия месец супер много ни надуха тока!Тея неща 100% сигурни ли са или предположения?

edit:абе тва са глупости дето някои си ги говорят!Не може за лампи 1 PC и 1 TV и там печка за готвене да даваме над 100 кинта!Отоплението ни и бойлерът не са на ток!

Олелеле!!! Току що се обадих. 74 лева! Това не може да е възможно. Ние се отопляваме на парно... Наистина има нещо не у ред...

майка не ми се мисли, ние имаме 60 за този месец а ползваме тока само за двата телевизора, компа ми и осветление. Та ние цяло лято като пускахме климатика имахме по малко. Трябва да се направи нещо обаче си мисля че ще е като глас в пустиня. Ако имате някаква идея как да се постъпи казвайте. Мерси :devil :devil :devil

Олелеле!!! Току що се обадих. 74 лева! Това не може да е възможно. Ние се отопляваме на парно... Наистина има нещо не у ред...

Ами и сам може да си сметнеш тока,но за съжеление незнам как :( ...Това няма значение,че се топлиш на парно...

1.Имаш 4,5 лампи

2. 2,3 телевизора

3.ПЦ,особено ако имаш "бърз" нет(достъпна),дето като пуснеш 1 филм или 1 игра и ето ти ги 24 часа(даунлоад).

4.не може да не се яде,манджи и т.н. тея фурни и печки така 'арчат,че си нямаш на представа.

Може и да има някй лев разлика...Не съм експерт,но си мисля,че 60-70 лв ток така се получават...+тва тока не е толкова евтин както преди 2,3 години.

ЕДИТ:казаха ми,че тея новите електромери толкова били чувствителни,че даже учитат тока на червената лампа на телевозора,докато е икллючен :sick

ЕДИТ2: незнам бе,пич просто така си мисля...Не казвам,че няма грешка...може и скапаната инкасаторка да е одрикала нещо,що не идеш да питаш.Ама ме съмнява да ти върнат парите... :( Нашата скапана държава,винаги ще те излъже,вс. е мафия,така,че и да си прав,винаги държавата печели :(

Спокойно братя и сестри. Не за първи нито за последен път ни е*ат през гащите. Кротувайте си. Бъдете послушна рая както в послените 15 пък и много повече години. :devil През комунизма сме нямали свобода на словото - е сега като имаме какво правим?! Само си чешем езиците. Нека да правим само това което зависи от нас и реално можем да променим. Историята показва че разни бойкоти като този който прочетох по горе са безуспешни. Все едно МТел и ГлоБул намалиха цените...

Наистина ще се радвам ако видя реално приложимо решение на проблема. С режим на тока от страна на клиента няма да стане...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...