Jump to content
BulForum.com

Някой в час с шумоизолации?

Vento

Recommended Posts

Интересувам се от шумоизолация, конкретно за автомобил, но може да споделите каква знаете. Трябва да изолирам задния капак и двата калника, както и четирите врати. Има специални материали за шумоизолация на автомобили, но те са на безбожни цени! :blink: Ако някой знае материали за шумоизолация на сгради, които мога да ползвам - моля да сподели! Както и имена, цени и откъде могат да се закупят.

Благодаря! :D

Имам доста опит, за съжаление в "недвижимата собственост". Тук ти препоръчаха (минерална)вата - много добър поглъщащ шума материал, но проблемен относно влага - след като е за кола и искаш да има във вратите, не ми се мисли какво ще се получи, ако се повреди уплътнение на прозореца, да речем и във вътрешността започне да се процежда вода... :sick ....а за калниците....изобщо забрави. Освен ако точно тази, която предлага R_a_p_t_o_R, не е някаква специална или капсулована в непромокаем материал, което ме съмнява предвид ниската й цена, за която говори. :)

Гумата също е добър шумоизолиращ и поглъщащ вибрациите материал(ползват я за изолация в подводниците), но нямам идея откъде можеш да я намериш и на каква цена.

Можеш да ползваш пенопласти(от тия,с които уплътняват алуминиевата дограма) но задължително трябва да са включени в друга обвивка.

Midex vlagata ne e osoben problem za tazi vata stiga da ne pravi akvarium vyv vratite kolegata

Penoplastite sa dobra ideja btw

Ne si pravi obache experimenti s pjana zashtoto razduva i kolata ti moje da zaprilicha na bolna ot edra sharka

Drug variant e da polzvash izolacii ot IZOGOMATERM koito sa prosto perfektni no ne garantiram dali imat shumoizolirashti svoistva

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...