break Posted January 9, 2005 Author Share Posted January 9, 2005 Стига сте се заяждали бе хора. Пуснах я тази тема всеки да може да каже дали му харесва този закон и дали пушачите се примиряват да седнат на маси за непушачи като видят че няма места при пушачите. Какво въобще правите като влезнете в заведението или изобщо за някоя случка. Само не си чупете мониторите, че като гледам как сте я подхванали някои. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Споко Чоко, аз съм Боко... мир ще има!!! Аз нали това казвам... съгласен съм, че не трябва да Ви вредим, просто не мисля, че този закон е адекватен начин да се постигне това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 9, 2005 Author Share Posted January 9, 2005 A бе аз като гледам май ще го поотложат това за пушачите. Май им дадоха 1 година да се пооправят на заведенията. Днес като влезнах в махленската кръчма се учудих че има толкова хора на масите за непушачи, пък после като седнах гледам че всеки беше налапал цигарката, а ужким барчето беше разделено на пушачи и непушачи Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Ами добре искаш ли да се запознаем и да се опиташ да ми говориш така?О преди да ми разправяш за мисловни постижения прочети какво пише... стресът може да е косвен причинител и пак е много по-вреден и МНОГО по-чест причинител от тютюневия дим. А за двойки в училище не ми разправяй... ако искаш ще помоля една позната да те вземе за малко в психиатрията просто да се запознаеш с едни хора... на 15 заради една двойка - депресия 2 опита за самоубийство, а сега не говори... И аз съм бил непушач ама на никого не съм правил проблем, че пуши... у нас се пушеше и преди изобщо някой в семейството да пропуши... има си свещи има си вентилация... никакъв проблем никой не се е оплакал от дим... като си оправят заведенията тогава нямам нищо против... само че когато масите са на 5 см една от друга и няма никаква преграда и на съседната маса се пуши... а аз на мойта да не мога.... еми да много е смислено... и не съм егоист когато на някого димът му пречи, аз не пуша на масата а си излизам навън. Само за това съм против този закон... защото няма елементарни условия за да се спазва и защото ей такива нахакани като Вас веднага започват да се заяждат и да се правят на велики и да предизвикват останалите... някакъв абсолютно безсмислен спор... не казвам че Вие трябва да се съобразявате с нас... и с мен не очаквам никого да се съобразява... това че има някакви гадини дето не им пука дали пречат на някого... не съм виновен нито аз нито цигарите и те няма да се променят само защото има закон. и за не знам кой път... аз не се заяждам не го правете и Вие. <{POST_SNAPBACK}> Аз съм доволен, че раковите заболявания могат да паднат с "някакви" 15-20 процента примерно ако се спазва законът и в последствие намалее колосалната бройка от пушачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Първо: К'во ни убеждават, че цигарите не са вредни. Ми...като не са вредни пушете си, ама недейте да ми димите на мойта глава като седна на кефенце Бахти....ти си луд бе....какво е кафенце без цигарка... Вижте какво....нека всеки да си прави каквото иска, но без да пречи на останалите (писах го и по-горе). Дори като седна на място за пушачи и до мен също има пушач, винаги гледам да държа цигарата вертикално с огънчето нагоре(така по-малко дими) и настрани от него, а също издухвам дима нагоре в помещението, над главите на тези до мен, нищо че не им пречи......затруднявам се малко, но гледам да преча минимално. Едит: Midex ама ме съмнява да знаеш колко са тези, които гледат да пречат максимално... "Всяка коза за свой крак" - другите не ме интересуват особено, освен ако не ми пречат с нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHu Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Midex ама ме съмнява да знаеш колко са тези, които гледат да пречат максимално... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 http://veselba.kafence.com/show.pl?pid=994...%87%D0%BA%D0%B8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death_rideR Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 i men ne me valnuvat osobeno tia zabrani 6toto sam nepu6a4 i tva si e osnovno problem na pu6a4ite za men ni6to ne se e promenilo ot druga strana e hubavo 6toto nqkoi pat dima drazni ima kafeta v koito ne moje6e da se gleda predi tova Link to comment Share on other sites More sharing options...
7Eleven Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Всяко чудо за три дни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Marmalade Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Законът си е съвсем на място според мен и ненапразно това е изискване на Европейската общност.По повод заведенията не мисля,че е кой знае какъв проблем разделянето на масите.Примерно в "Пица Хът" в София и Варна откакто съществуват,винаги масите са били разделени за пушачи и непушачи и не съм забелязала някой да има нещо против.Ако аз/като непушач/ съм ходила там с пушач ща не ща сядам на маса за пушачи,защото трябва да се съобразя с него,но пък ако отидем двама непушачи си е кеф,щото няма да ти пушат на главата,докато ядеш пица. .Доколкото разбрах са отпуснали на заведенията 1 година гратисен период,за да могат да се подготвят стандартно,а по дискотеките май ще се пуши навсякъде.Днес м/у другото се возих е едно Елма Такси и шофьора си дънкаше цигарки кат за световно Това не подлежи ли на санкция? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHu Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Както се казва - "Хубава работа, ама българска". Законът не е изпипан както трябва и има достаааа големи дупки, да не кажа цели хралупи в него...Само че за едната година, която дават на заведенията според мен всичко ще си отшуми и ще се забрави и заведенията няма да направят нищо по въпроса.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Бахти....ти си луд бе....какво е кафенце без цигарка... Вижте какво....нека всеки да си прави каквото иска, но без да пречи на останалите (писах го и по-горе). Дори като седна на място за пушачи и до мен също има пушач, винаги гледам да държа цигарата вертикално с огънчето нагоре(така по-малко дими) и настрани от него, а също издухвам дима нагоре в помещението, над главите на тези до мен, нищо че не им пречи......затруднявам се малко, но гледам да преча минимално. <{POST_SNAPBACK}> БРАВО! Е, това е разбран пушач . По малък компромис и от 2те страни и готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 10, 2005 Author Share Posted January 10, 2005 Както се казва - "Хубава работа, ама българска". Законът не е изпипан както трябва и има достаааа големи дупки, да не кажа цели хралупи в него...Само че за едната година, която дават на заведенията според мен всичко ще си отшуми и ще се забрави и заведенията няма да направят нищо по въпроса.... <{POST_SNAPBACK}> Да да. Ще стане същото като с касовите апарати. Като мине едната година и почват масови проверки, глоби и може би затваряне. Ако до тогава не са се примирили че стане насилствено. Ще си измият ръцете че са им дали предостатъчен срок да се оправят и това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted January 11, 2005 Share Posted January 11, 2005 Абе поне да ги накарат шибаняците да се бръкнат малко мангизи за свястна вентилация, а не да се правят на цигани Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Аз съм "За" новия закон. В миналото е било модерно да се пуши сега е модерно да не се пуши. Причината е че в американските компании за цигари са скрили някои факти за цигарите и в последствие се установило че дори причиняват рак(друг е въпроса че от рак се разболяват и непушачи които не са сред димящи комини). Имам едно правило със заклет пушач не се спори. Не ми харесват или мраза пушачите които не могат да издържат 1-2 часа без цигари. От някои Пушачи разбирам че искат да ни тровят някои дават за това супер глупави (самоубийствени)примери. Всеки заклет пушач ще казва, че е против закона освен(може би) ако не пуши у тях. Закона не е перфектен, но аз се радвам, че изобщо го има. Този закон няма да бъде за 3 дни поради явно острите забележки между пушачи и непушачи. Мразя дима от цигари. Насълзяват ми се очите и вуни ми косата. По празниците в нас е разрешено да се пуши имаме си място за пушене, но само дядо ми пуши твърдо АРДА без филтър и други видове цигари. Правя му забележка за дима, но той не ми обръща внимание явно не знае че миризмата е голям дразнител. Тапетите в една стая бяха пожълтели от един много голям пушач за една зима и ги сменихме сега са си бели и не е пушил там и нямаме такива проблеми(тапетите в момента са си нови, бели, смени, невунящи на цигари). Който иска да пуши нека пуши нямам нищо против имам против само когато е около мен. Не правя забележки засега за пушачите относно това какво говорят срещу новия закон. В България има прекалено много пушачи, но все пак има и достатъчно много непушачи. Някои явно си мислят че като пушат и се правят на кой съм аз вижте ме(не се отнася за всички де). Най-тъжното е че докато в чужбина пушачите намаляват в България те се увеличават. И най-лошото е че възрастта на рано пропушилите у нас пада. Надписите по цигарите са нищо в сравние с картините които съм виждал от пушене(трагични са), но все пак и пушачи които живеят достатъчно дълго(според мен и странични фактори оказват влияние). Пак повтарям който иска да си пуши не го спирам само не на обществени места, a на местата които им е разрешено. Аз съм съгласен отвънка да се пуши, но не и вътре в закрито помещение. Закона е едно голямо облекчение за непушачите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Абе поне да ги накарат шибаняците да се бръкнат малко мангизи за свястна вентилация, а не да се правят на цигани <{POST_SNAPBACK}> Това е достатъчно и според мен а другото е излишни спорове и трупане на безсмислени постове.Съгласен съм и с мнението на Sudden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirk_H Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Напълно подкрепям мярката но не и начинът по който я прилагат.Дори за пушач като мен е неприятно да седя в лисичарник но проблемът е че в заведенията няма аспирация.Ако тя бачка на пълни обороти едва ли димът ще пречи на някой защото няма да се усеща Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 2005 не пуша вече от осем месеца , пожелавам го на всички ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
**ASTERIX**_89 Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Хубаво е че разделиха заведенията на места за пушачи и места за непушачи. Аз сум непушач и поне на мен ми е по приятно когато вляза в някое заведение да не се задушавам от дима и да ми се насълзяват очите Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 След време може би ще е добре, но в момента е пародия. Не виждам смисъла от две маси на разстояние 1м една от друга, като едната е за пушачи, а другата УЖ е за непушачи. Мда, той дима ще знае и ще стои на оная маса само Така че до момента ми е все тая за закона, но определено ми се иска комините да не ме душат където и да отида .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Се ми е тая. Не пуша и няма да пуша, но не ми пречат пушачите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Хубаво е че разделиха заведенията на места за пушачи и места за непушачи.Аз сум непушач и поне на мен ми е по приятно когато вляза в някое заведение да не се задушавам от дима и да ми се насълзяват очите <{POST_SNAPBACK}> Айде, айде.... не преиграваш ли малко... задушаването е доста сериозна работа... аз още като я отвориха тази тема казах, че няма да има кой знае какъв ефект... заведенията където нещата са както трябва по закона са същите в които и от преди си имаше добра вентилация... Veseo е прав... както и аз бях прав още в началото... супер смешно е да се говори за такова разделение в тази държава точно на този етап... сега просто като седна и на 20см от мен някъв пич си опъва яко Orient Express... ама понеже на мойта маса пише "непушачи" аз само седя и го гледам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antychrist Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Айде, айде.... не преиграваш ли малко... задушаването е доста сериозна работа...аз още като я отвориха тази тема казах, че няма да има кой знае какъв ефект... заведенията където нещата са както трябва по закона са същите в които и от преди си имаше добра вентилация... Veseo е прав... както и аз бях прав още в началото... супер смешно е да се говори за такова разделение в тази държава точно на този етап... сега просто като седна и на 20см от мен някъв пич си опъва яко Orient Express... ама понеже на мойта маса пише "непушачи" аз само седя и го гледам... <{POST_SNAPBACK}> super saglasen sam. osven tva horata ne hodqt sami po zavedeniqta kato ide edna kompaniq ot 10 4oveka i 4 pu6at , a drugite 6 ne kade 6e sednat.na dve masi li ? Ne mislq. 6e sednat na edna i po tozi na4in se precakva 4ast ot kompaniqta, nqma zna4enie koq.Taka 4e tva razdelenie e mnogo glupavo ne6to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 super saglasen sam. osven tva horata ne hodqt sami po zavedeniqta kato ide edna kompaniq ot 10 4oveka i 4 pu6at , a drugite 6 ne kade 6e sednat.na dve masi li ? Ne mislq. 6e sednat na edna i po tozi na4in se precakva 4ast ot kompaniqta, nqma zna4enie koq.Taka 4e tva razdelenie e mnogo glupavo ne6to. <{POST_SNAPBACK}> То по тая логика компанията и преди "се е прецаквала" и по-конкретно непушачите. Или специално този закон въвежда някаква нова прецаквация? Нула доводи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivancho93 Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Moga li da kazha neshto.1 glasuvah za DA,ami vie kato ste na edna masa za ne pusha4i a na edin metur do vas ima masa za pusha4i vie nali sushto dishate toq gaden dim ,makar 4e ima ventilaciq pak primahva dima ama to ne mozhe izvednush da is4ezne nali A da ne govorim za teq kafenet kudeto sa slozhili edno ventilator4e na krust.Spored men ne sa go izmislili hubavo. Trqbva da se nakazvat teq izrodski kafeneta i t.n.Iskam malko da se zamislete hora :excl:Sigurno ima mnogo hora koito mislqt kato men. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.