Honey Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Това,което направиха е хубаво за непушачите,но не и за пушачитe.Дори и да не го бяха направили на мен ми е все едно.Не ми пречи дима от цигарите и ми е все едно дали ше има пушачи до мен или не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Добре де,аз като непушач винаги съм се чудил за следното:на пушачите харесвали им да седят в задимени помещения или просто им се налага,защото в 99% от заведенията ни вентилацията е на ниво 0. Защото си мисля,че ако пушачите не държат на задимените помещения,какъв е проблемът да се направят хубави вентилационни инсталации,които да обират достатъчно дима така че да не пречи на непушачите.Така всички ще могат да си седят заедно,а не да се карат в кое отделение на заведението да седнат.Естествено това ще удари по джоба собствениците на заведенията,ама пък нали клиентът уж винаги е господар... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 ... мога и да не пуша <{POST_SNAPBACK}> Те всички така разправят А относно аналогията с вдигането на храната....НЯМА ЛОГИКА Идеята е хората да не пушат, защото е вредно за тях и за другите. А хората които ядат в заведенията не пречат на здравето на останалите...поне аз така си мисля Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shin Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 ot edna strana sum saglasen s tozi zakon, za6toto taka e po celiq svqt, puk i taka se pomaga na nepu6a4ite i tqhnoto zdrave , no ot druga, kato pu6a4, mi idva malko sekano mislq 4e nai gadno im e na zavedeniqta, polovinata ot tqh stoqt poluprazni, no kvoto e tva e Link to comment Share on other sites More sharing options...
truelove Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Браво на политиците!Е те такива закони ни трябват на нас българите!Сега е редно да гласуват закон срщу движението на автомобили по улиците,закон за затваряне на ел.централи,всички заводи,закон за кюмбетата(или по-точно за всички печки с дърва и въглища),топлофикации и все багаж ОДЖАЦИ дето димят!Така баба Минка от Злокучане няма да получава спазъм на белия дроб кат тръгне по улиците на града.Бравос и ашколсун на политиците! ПП. Само неразбрах тези дето не пушат ,като се движат из улиците на Пловдив с противогази ли ходят?А някой от любителите на кулинарното изкуство да знае,че филийка препекан хляб е с пъти по-карценогенна от дима на една цигара? ППП. Преди да говорите къде как било,първо се замислете вие къде сте.И като плюете пушачите, че ви тровят,колко любители на ходенето на два крака тровите като се качите в автомобила си!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Браво на политиците!Е те такива закони ни трябват на нас българите!Сега е редно да гласуват закон срщу движението на автомобили по улиците,закон за затваряне на ел.централи,всички заводи,закон за кюмбетата(или по-точно за всички печки с дърва и въглища),топлофикации и все багаж ОДЖАЦИ дето димят!Така баба Минка от Злокучане няма да получава спазъм на белия дроб кат тръгне по улиците на града.Бравос и ашколсун на политиците!ПП. Само неразбрах тези дето не пушат ,като се движат из улиците на Пловдив с противогази ли ходят?А някой от любителите на кулинарното изкуство да знае,че филийка препекан хляб е с пъти по-карценогенна от дима на една цигара? ППП. Преди да говорите къде как било,първо се замислете вие къде сте.И като плюете пушачите, че ви тровят,колко любители на ходенето на два крака тровите като се качите в автомобила си!!! <{POST_SNAPBACK}> Е ти какво ми казваш, че вие сте в пълното си право да пушите където ви е кеф и да ни тровите? Ами много ясно, че политиците ще направят такива закони и ако трябва ще затворят всичките тези работи дето си изброил по-горе. А това за колите ами какво да ти кажа, има си закони и изисквания за колите. Не ги знам точно какви са, но факт е има такива. И въпреки, че си казал да не пишем кой къде живее, ами нали ние сме тръгнали да ставаме като тях. Защо да не се сравняваме и да си мечтаем да бъдем такива. Ние ще станем като другите когато започнем да мислим като тях, а не да гледаме все на другия да му е зле! И пак ще се повторя, че вие пушачите сте големи егоисти и мислите само за себе. Изказванията които правите ме убеждават все повече и повече в това :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
truelove Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Не е вярно,че пушачите са големи егоисти.Има една малка подробност,която в нашата държава естествено пропуснаха като по-удобно за съставяне на актове и глоби на граждани и учреждения.По-правилно би било първо да се създадат условия за изпълнение на закона,а после и той да влезе в сила. През първата седмица на 2005 г. ми се наложи да посетя три доста големи учреждения в града(Здравна каса,ХЕИ,БТК),където има много работници,едни пушачи други-не.Хората там се споглеждаха и се питаха кога шефа ще пусне заповед за местата за пушене,а заповед няма ,защото не са предвидени такива.Може да е закон ,но всички граждани имат права,след като се забранява нещо трябва да се укаже къде е позволено,а засега това не е така. ПП.Дори у дома има определено място за пушене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Не е вярно,че пушачите са големи егоисти.Има една малка подробност,която в нашата държава естествено пропуснаха като по-удобно за съставяне на актове и глоби на граждани и учреждения.По-правилно би било първо да се създадат условия за изпълнение на закона,а после и той да влезе в сила. През първата седмица на 2005 г. ми се наложи да посетя три доста големи учреждения в града(Здравна каса,ХЕИ,БТК),където има много работници,едни пушачи други-не.Хората там се споглеждаха и се питаха кога шефа ще пусне заповед за местата за пушене,а заповед няма ,защото не са предвидени такива.Може да е закон ,но всички граждани имат права,след като се забранява нещо трябва да се укаже къде е позволено,а засега това не е така. ПП.Дори у дома има определено място за пушене. <{POST_SNAPBACK}> Сега вече съм съгласен с теб, че трябваше да се даде малко време да се направят помещения за пушачи и непушачи. Одеве по новините казаха, че щяло до края на 2005 щели да дадат време на заведенията да се преведат в ред. Поне така разбрах де ако бъркам ме поправете Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Добре де,аз като непушач винаги съм се чудил за следното:на пушачите харесвали им да седят в задимени помещения или просто им се налага,защото в 99% от заведенията ни вентилацията е на ниво 0. Именно че и да си пушач едва ли ще те кефи да седиш някъде където има толкова мъгла, че можеш да ловиш лисици. Наиситна малко са местата където има добра вентилация, освен откритите такива Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 И пак ще се повторя, че вие пушачите сте големи егоисти и мислите само за себе. Изказванията които правите ме убеждават все повече и повече в това :ph34r: <{POST_SNAPBACK}> Много точно казано! По-големи от егоистите няма. Трябвало да се съобразяват с другите. Естествено че трябва! Толкова години всеки си пуши на воля където му скимне и трови останалите. Нека ви дам един пример! През седмицата ходя 3-4 пъти в басейн младост! преди нова година още с влизането се сблъскаше с облаци дим от некви чиновници дето в общия случай май само това им е работа!. едит:(95% от посетителите са деца ама на кой му пука!) Сега е свежо и чисто! Остналото е no comment! Години на ред всяко едно барче и кафе по презумция беше преди всичко пушалня и после всичко друго! Може наредбата да не е много правилна и издържана, но все от някъде трябва да се почне, а за тази аз гласувам с двете ръце! А на мен пък ми е все едно аз съм непушач пък и вече съм свикнал да седя около дим И как разбра че си непушач като си все около дим, може би не активен, но щом това не те бърка ок! Това обаче не те спасява от убиствения никотинов дим! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Мили непушачи, направете ис труда да проверите кой е главният причинител на ракови заболявания преди да ми триете сол, че съм Ви тровил... Мога и да Ви спестя труда - СТРЕС... и по този повод, аз предлагам закон срещу глупавите хора, защото те причиняват стрес... за тях трябва да се построят отделния градове... а най-добре да спрем и работата и ученето защото и те са стресиращи... а тъй като и животът по принцип е стресиращ в един толкова пренаселен свят... що да не се гръмнем всички и да наторим майката Земя?! off topic: П.П. А тея нагли индианци!!! твърдят, че колонизаторите ги били изтребили... ГЛУПОСТИ!!! те сами са се утрепали с техните лули на мира... (ако има някой от индиански произход, моля да ме извини за неуместната шега) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Мили непушачи, направете ис труда да проверите кой е главният причинител на ракови заболявания преди да ми триете сол, че съм Ви тровил... Мога и да Ви спестя труда - СТРЕС... и по този повод, аз предлагам закон срещу глупавите хора, защото те причиняват стрес... за тях трябва да се построят отделния градове... а най-добре да спрем и работата и ученето защото и те са стресиращи... а тъй като и животът по принцип е стресиращ в един толкова пренаселен свят... що да не се гръмнем всички и да наторим майката Земя?! off topic: П.П. А тея нагли индианци!!! твърдят, че колонизаторите ги били изтребили... ГЛУПОСТИ!!! те сами са се утрепали с техните лули на мира... (ако има някой от индиански произход, моля да ме извини за неуместната шега) <{POST_SNAPBACK}> Мили ми пушачу. Проблема в случая не е само в това дали ще се разболея от рак или не. Това не е единствения фактор който ме кара така да мразя цигарения дим. Примерно боли ме глава, после мириша на пор (дрехи, коса и т.н.) затова не ми изтъквай толкова тоя рак!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Мили ми пушачу. Проблема в случая не е само в това дали ще се разболея от рак или не. Това не е единствения фактор който ме кара така да мразя цигарения дим. Примерно боли ме глава, после мириша на пор (дрехи, коса и т.н.) затова не ми изтъквай толкова тоя рак!!!!! <{POST_SNAPBACK}> Главоболът също се причинява по-често от стрес... а за миризмата... има парфюми, перални... шампоани... ама този топик се превръща в чат като че ли... аз повече нямам какво да казвам освен ако някой няма въпроси предлагам просто да оставим да видим какви ще са последствията от закона и тва е... Peace?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 9, 2005 Author Share Posted January 9, 2005 Aми @Black Knight, какво да ти кажа. Аз съм неактивен непушач, обаче като обърна няколко чашки и понякога, ако не ме хваща алкохола си паля и цигарка, за това съм и свикнал. Макар че, когато дима е срещу мен наистина ме дразни, обаче съм твърдо ЗА този закон, каквито и пречки да създава той. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHu Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 За този закон съм понеже съм непушач и наистина ми е адски неприятно да излизам от кафето и да вуня от километри на цигари. В нас никои не пуши, нито пък някой от компанията ми пуши (колкото и невероятно да звучи) и естествено от цигарения дим направо ми се гади. А пък относно разделението на хората - тук вярно закона не е дообмислен, но пък и това е нещо. В крайна сметка в БГ до сега непушачите трябваше да се съобразяват с пушачите, сега си сменихме малко ролите... ПС Наистина е жалко, че все още има и такива пушачи, които не могат да издържат 2 часа без цигари... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Браво на политиците!Е те такива закони ни трябват на нас българите!Сега е редно да гласуват закон срщу движението на автомобили по улиците,закон за затваряне на ел.централи,всички заводи,закон за кюмбетата(или по-точно за всички печки с дърва и въглища),топлофикации и все багаж ОДЖАЦИ дето димят!Така баба Минка от Злокучане няма да получава спазъм на белия дроб кат тръгне по улиците на града.Бравос и ашколсун на политиците! <{POST_SNAPBACK}> Еххх такива смешни постове ме убиват направо.Убиват сериозността в мен и ми дават доста енергия,за да се смея часове наред.Не те знам кой/коя си,но ме радваш определеноА после викате,че пушачите били умни...къде я видяхте проявата на мисловна дейност във визирания пост?Къъъъдееее?!? Дай да тръгнем от началото.Цигарите са вредни...малко вредни,средно вредни или много вредни не ме интересува...ключовото в случая е,че са вредни,нали?Дори някой се е постарал да го напише това на самата опаковка!!!Цигарите също така миришат кофти!Също неоспорим факт!И така идваме до заключението... След като съм непушач и явно осъзнавам,че цигарите са вредни....що ажеба ще тъпя дима ти?След като си си направил своя избор,осъзнат или неосъзнат няма значение, да се тровиш,защо аз ще трябва да бъда също потърпевш?Ти решаваш,че ще плащаш цената на цигарите,като продукт и като вреда.....закона решава АЗ да не плащам нито една от тези две цени... <{POST_SNAPBACK}> Не схващаш основното.Друсай се,шмъркай,дишай лепило,можеш да пиеш бензин,можеш и отрова за мишки да ядеш за закуска...ключовото в случая и темата е на мен да не ми пречиш.... <{POST_SNAPBACK}> Закона не е направен за теб...не е направен,за да те накара да пушиш по-малко или нещо от рода.Закона е направен за мен,защото ми е кеф да дишам малко по-чист въздух. В белите страни този закон го има от доста време....като санкциите са достатъчни,за да те превъзпитат всеки нарушител.Не прочетох никъде да плюеш тези страни за това.Защо така?Тук хората да не сме направени от друг материал?Или просто тук се чувстваш по-безнаказан?Значи излиза,че чуждото го приемаме за еталон,но когато част от този еталон се прокарва тук и скачате веднага,но не от радост,а напротив.След като толкова не можете да направите преценка 'за или против' вижте как е на запад....кажете си 'те са по-развити от нас'(което смятам признавате за факт) и направете аналогията.Тъпи политици казваш...имам чувството,че зад всяко добро дело търсите някакви скрити и тайни користни цели.Тъпа,тъпа,тъпа българска психика,която винаги си мисли,че някой иска да я прецака пък дори и да ви се прави улсуга в този момент.Точно и за това са законите,че като не може да решите кое е правилно и кое грешно,да има нещо което да ви го подсказва.... <{POST_SNAPBACK}> В крайна сметка в БГ до сега непушачите трябваше да се съобразяват с пушачите, сега си сменихме малко ролите... <{POST_SNAPBACK}> Respect!!!Аххх...как болииии Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTASY Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Imam chustvoto che v tozi topic sa se sabrali samo nepushachite da psuvat i da kritikuvat cigarite i tozi glupav zakon Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 А после викате,че пушачите били умни...къде я видяхте проявата на мисловна дейност във визирания пост?Къъъъдееее?!? <{POST_SNAPBACK}> Айде внимавай малко как говориш за хора, които не познаваш. Дали си умен или не не зависи от това дали си пушач. И явно просто ти се заяжда с някого... ама то за тва си има IRC... ходи там, обжиждай, бесней... квото искаш. Приятен ден Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 unufrii Pi4 misli predi da ovori6 ve.Imapo parfimu i peralni i tem podobni.Az nqma da se pera vseki den kato ida na kafe.To drehite 6te mi stanat na parcali ot vsekidnevno prane.Puk mi kaji i kwo stawa na o4ite kato sedi6 prekaleno mnogo na dim.Sq da ne kaje6 4e o4ite se razvalqt ot stresa, a ne ot cigarite.Twa 4e si pu6a4 ne ti dawa prawo da drunka6 prostotii.A kwo da se oleq s parfuma za da ne miri6a na cigara, taka li? A znai6 li kwo stawa kato miri6e6 na dim i se napruska6 s parfium -po4wa6 da miri6e6 na ciganin.Ako ti taka procedira6, zna4i ne si mnogo dobre s mislovnata deinost Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Айде внимавай малко как говориш за хора, които не познаваш. Дали си умен или не не зависи от това дали си пушач. И явно просто ти се заяжда с някого... ама то за тва си има IRC... ходи там, обжиждай, бесней... квото искаш. <{POST_SNAPBACK}> Мили непушачи, направете ис труда да проверите кой е главният причинител на ракови заболявания преди да ми триете сол, че съм Ви тровил... Мога и да Ви спестя труда - СТРЕС... и по този повод, аз предлагам закон срещу глупавите хора, защото те причиняват стрес... за тях трябва да се построят отделния градове... а най-добре да спрем и работата и ученето защото и те са стресиращи... а тъй като и животът по принцип е стресиращ в един толкова пренаселен свят... що да не се гръмнем всички и да наторим майката Земя?! <{POST_SNAPBACK}> Истината е,че дори и да го познавах..пак така щях да му отговоря.Наистина нямаше да взимам отношение по поста ти,но защо пък не. Стреса викаш е причинител на раковите заболявания.Ти откри топлата вода!!!Причинител е дам и то доста силен!И все пак стреса за различните хора е причинен от различни фактори,а от цигарения дим е фактор сам по себе си,от който страдат всички.Цигарите се явяват като пряк дразнител,а стреса е като косвен.Разликата е от земята до небетооо,че и обратно И под стрес се разбира нещо,което изживяваш като голям шок в живота си,а не това,че са ти писали някоя двойка в даскалото и хоппп даскалото става стресиращо изведнъж И по изказването ти за парфюма исках да се изкажа,но са ме изпреварили Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 unufrii Pi4 misli predi da ovori6 ve.Imapo parfimu i peralni i tem podobni.Az nqma da se pera vseki den kato ida na kafe.To drehite 6te mi stanat na parcali ot vsekidnevno prane.Puk mi kaji i kwo stawa na o4ite kato sedi6 prekaleno mnogo na dim.Sq da ne kaje6 4e o4ite se razvalqt ot stresa, a ne ot cigarite.Twa 4e si pu6a4 ne ti dawa prawo da drunka6 prostotii.A kwo da se oleq s parfuma za da ne miri6a na cigara, taka li? A znai6 li kwo stawa kato miri6e6 na dim i se napruska6 s parfium -po4wa6 da miri6e6 na ciganin.Ako ti taka procedira6, zna4i ne si mnogo dobre s mislovnata deinost <{POST_SNAPBACK}> Сладури не се заяждайте... аз не си пера дрехите всеки ден и пак не миришат на цигари освен ако не съм бил в някаква дупка. за очите не ми дрънкай простотии щото от цигарения дим няма да ти се повредят и на половина колкото от телевизори монитори даже и от продължително четене... което не знам дали ти се е случвало. а като си с парфюм по-трудно се омирисвасх на цигари... както и да е... аз не се заяждам не се заяждайте и Вие... просто не е разумно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Аз идвам да раздам правосъдие Първо: К'во ни убеждават, че цигарите не са вредни. Ми...като не са вредни пушете си, ама недейте да ми димите на мойта глава като седна на кефенце И то ни убеждават не че не са вредни, ами че имало и по-вредни неща. Е, да така е, но идеята е да се сведат до минимум. Спираме цигарите, преодоляваме стреса и .....всичко е ОК Второ: Мисля че нещата в топика загрубяха и все пак има И последно: За цигарите + парфюм = миризма на циганин Че къде сте видяли циганин и парфюм бе хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Сладури не се заяждайте... аз не си пера дрехите всеки ден и пак не миришат на цигари освен ако не съм бил в някаква дупка. за очите не ми дрънкай простотии щото от цигарения дим няма да ти се повредят и на половина колкото от телевизори монитори даже и от продължително четене... което не знам дали ти се е случвало. а като си с парфюм по-трудно се омирисвасх на цигари... както и да е... аз не се заяждам не се заяждайте и Вие... просто не е разумно <{POST_SNAPBACK}> Приятел ние не се заяждаме просто си спорим. Ти даваш някаква теза ние я оспорваме и обратното. Нищо лично не се обиждай нали за това е тази тема. И както си ги изредил всичките тези работи, че ни вредят повече, факт е да, признавам си. Но ние си вредим сами по-този начин и не пречим на никой друг като му нарушаваме личното пространство или пък здравето. Айде сега аз излизам послеможе да продължим малкия си спор Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Истината е,че дори и да го познавах..пак така щях да му отговоря.Наистина нямаше да взимам отношение по поста ти,но защо пък не.Стреса викаш е причинител на раковите заболявания.Ти откри топлата вода!!!Причинител е дам и то доста силен!И все пак стреса за различните хора е причинен от различни фактори,а от цигарения дим е фактор сам по себе си,от който страдат всички.Цигарите се явяват като пряк дразнител,а стреса е като косвен.Разликата е от земята до небетооо,че и обратно И под стрес се разбира нещо,което изживяваш като голям шок в живота си,а не това,че са ти писали някоя двойка в даскалото и хоппп даскалото става стресиращо изведнъж И по изказването ти за парфюма исках да се изкажа,но са ме изпреварили <{POST_SNAPBACK}> Ами добре искаш ли да се запознаем и да се опиташ да ми говориш така? О преди да ми разправяш за мисловни постижения прочети какво пише... стресът може да е косвен причинител и пак е много по-вреден и МНОГО по-чест причинител от тютюневия дим. А за двойки в училище не ми разправяй... ако искаш ще помоля една позната да те вземе за малко в психиатрията просто да се запознаеш с едни хора... на 15 заради една двойка - депресия 2 опита за самоубийство, а сега не говори... И аз съм бил непушач ама на никого не съм правил проблем, че пуши... у нас се пушеше и преди изобщо някой в семейството да пропуши... има си свещи има си вентилация... никакъв проблем никой не се е оплакал от дим... като си оправят заведенията тогава нямам нищо против... само че когато масите са на 5 см една от друга и няма никаква преграда и на съседната маса се пуши... а аз на мойта да не мога.... еми да много е смислено... и не съм егоист когато на някого димът му пречи, аз не пуша на масата а си излизам навън. Само за това съм против този закон... защото няма елементарни условия за да се спазва и защото ей такива нахакани като Вас веднага започват да се заяждат и да се правят на велики и да предизвикват останалите... някакъв абсолютно безсмислен спор... не казвам че Вие трябва да се съобразявате с нас... и с мен не очаквам никого да се съобразява... това че има някакви гадини дето не им пука дали пречат на някого... не съм виновен нито аз нито цигарите и те няма да се променят само защото има закон. и за не знам кой път... аз не се заяждам не го правете и Вие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Хехех @unufri нямам против това да се запознаем,ама нека да пием бира на място за непушачи Ехх обясних ти за разликата между цигарите и стреса,но явно не си ме разбрал.Цигарите са нещо конкретно и вредно...и е възможно приемането на подобен закон.Но стреса като не е нещо конкретно...как да се приеме закон против него? Ти си гледай ти дали спазваш закона...недей да зяпаш в чинията на другарчето п.с.И все пак изчакай малко развитие.Закона е на бял свят от цяла 1 седмица... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.