DoGGy_sTiLL Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 a we mnogo sam saglasen s tozi zakon Siper .Zna4i otivam vav nqkoe kafe nalqvo i nadqsno nqkvi lapeta Neosaznati dimqt ta sa ne vijdat radvam se tozi zakon e edin ot malko svqstni koito prieha tazi godina :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Не знам някой дали гледа НТВ в момента даваха репортаж за слабите страни на закона срещу пушенето. Значи примерно ако вие си запалите цигара не където трябва и дойде инспектор от ХЕИ, той трябва да ви напише акт. Но за да ви напише акт трябва да ви иска личната карта, а нея само полицай може да я иска. Следва викане на полиция, но докато дойде полицията вие си тръгвате. Естествено оставате не наказани. Ами да им и на законите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Репортажа и аз го гледах. Тази акция определено ще има продължанеие. Шапка им свалям на журналистите от НоваТВ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Пушач съм....не много активен...5-6 цигари на ден....гласувах, че "все ми е тая", тъй като говоря за себе си, ще си пуша в къщи, мога и да не пуша....не ми е проблем и т.н. Но относно въпроса "пушачи-непушачи" - абсолютно съм съгласен, че никой няма право да пречи на друг, с различни навици и разбирания от неговите....това се отнася за всяко навлизане в личното пространство на другия. Да речем, комшията много харесвал Азис и дъни до дупка часове наред....като иска да се кефи, да си сложи слушалки - аз к'во съм му длъжен Същото се отнася и за пушенето - като не можеш да издържиш 2 часа (което малко ме съмнява) - ами излез на балкона, улицата....отдалечи се поне на 2 метра от най-близкия човек и си пуши на воля. Вярно...и пушачът има права, но да не нагазва тези на непушача.....според мен.... А относно един пост по-горе: Zna4i otivam vav nqkoe kafe nalqvo i nadqsno nqkvi lapeta Neosaznati dimqt ta sa ne vijdat Не мисля, че точно тези правила ще спрат тинейджърите, които искат да пушат - ще се крият в дворовете, тоалетните....на тази възраст е много трудно да постигнеш за каквото и да е резултат със забрани... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 be ajde be.... super glupawo e twa... nqma pochti kompanii w koito da nqma pone dwama da pushat... zawedeniqta si sedqt na polowina prazni... ne mi prechi da ne pusha po princip, ama sys zabrani nishto nqma da se postigne naj-mnogo da se nastroqt poweche ednite sreshtu drugite... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veso_PLD Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Tva e goliama tapotia da razdeliat horata taka kvo e tva da nemoje da se pushi v zavedenia kvi sa tia gluposti sha razdeliat horata na dve....... Mi tva e nai malkia problem.... Az sam na 18 pusha ot 16 godishen i sega kato si sedia na spirkata se oglejdam kato izbiagal zatvornik da neme vidiat obshtinkite...... TVA E PALNA GLUPOST DA NEMOJESH DA ZAPALISH EDNA CIGARA VSEKI NEPUSHACH SHTE ME OPREKNE AMA RAZBERETE CHE KATO TI SE PUSHI NETRIABVA DA DAVASH 50 kinta na niakav oniformen balak.... a pak za zavedeniata i za barovete vseki pushach znae che piene nemoje bez cigari........ i sia kvo sha zabraniat i pieneto li bati darjavata zaradi edninia evropeiski saioz otneha vsiakvo blajenstvo na horata........ Az iskam kato iziam edin dioner da moga da zapalia edna cigara i da mi bade KEF BATI TAPITE PRAVILA KOITO MISLIATA NASHITE OSHTE PO TAPI I OGRANICHENI POLITICI!!!! DUNHILL RuLzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmc Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Tva e goliama tapotia da razdeliat horata taka kvo e tva da nemoje da se pushi v zavedenia kvi sa tia gluposti sha razdeliat horata na dve....... Mi tva e nai malkia problem.... Az sam na 18 pusha ot 16 godishen i sega kato si sedia na spirkata se oglejdam kato izbiagal zatvornik da neme vidiat obshtinkite...... TVA E PALNA GLUPOST DA NEMOJESH DA ZAPALISH EDNA CIGARA VSEKI NEPUSHACH SHTE ME OPREKNE AMA RAZBERETE CHE KATO TI SE PUSHI NETRIABVA DA DAVASH 50 kinta na niakav oniformen balak.... a pak za zavedeniata i za barovete vseki pushach znae che piene nemoje bez cigari........ i sia kvo sha zabraniat i pieneto li bati darjavata zaradi edninia evropeiski saioz otneha vsiakvo blajenstvo na horata........ Az iskam kato iziam edin dioner da moga da zapalia edna cigara i da mi bade KEF BATI TAPITE PRAVILA KOITO MISLIATA NASHITE OSHTE PO TAPI I OGRANICHENI POLITICI!!!! DUNHILL RuLzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az pusha ot 15 godi6en i mislq sa6toto.bahti tapia zakon maina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Tva e goliama tapotia da razdeliat horata taka kvo e tva da nemoje da se pushi v zavedenia kvi sa tia gluposti sha razdeliat horata na dve....... Mi tva e nai malkia problem.... Az sam na 18 pusha ot 16 godishen i sega kato si sedia na spirkata se oglejdam kato izbiagal zatvornik da neme vidiat obshtinkite...... TVA E PALNA GLUPOST DA NEMOJESH DA ZAPALISH EDNA CIGARA VSEKI NEPUSHACH SHTE ME OPREKNE AMA RAZBERETE CHE KATO TI SE PUSHI NETRIABVA DA DAVASH 50 kinta na niakav oniformen balak.... a pak za zavedeniata i za barovete vseki pushach znae che piene nemoje bez cigari........ i sia kvo sha zabraniat i pieneto li bati darjavata zaradi edninia evropeiski saioz otneha vsiakvo blajenstvo na horata........ Az iskam kato iziam edin dioner da moga da zapalia edna cigara i da mi bade KEF BATI TAPITE PRAVILA KOITO MISLIATA NASHITE OSHTE PO TAPI I OGRANICHENI POLITICI!!!! DUNHILL RuLzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <{POST_SNAPBACK}> Като изключим неграмотно написания текст, шльокавицата и главните букви, поста е изключително просташки. Евала на закона, с кеф седнах вчера в салон Виена в залата за непушачи. С кеф ще си викам такси и ще си поръчвам шофьор непушач. А най-смешни са ми "заклетите пушачи", които пушат от година-две и са най-против закона, но в общия случай нямата или току що са навършили годините за пълнолетие. Никой не "разделя" хората. Законът ще се опита да предпази непушачите от дима и освен това ще се опита да доближи манталитета на българаните малко до западния. При 1 пушач в компанията - ще стисне зъби и дупе 1-2 часа и готово. При повече - всеки ще си прецени дали иска да прави компромис. Все пак никой не "разделя" хората и не забранява на непушачите да седнат в сектор за пушачи и обратно. И лично се надявам да увеличат цената на цигарите поне 3-4 пъти, това определено ще има ефект в България при този стандарт на живот. Offtopic: Няма ли най-сетне и този форум да узрее за забраната на шльокавицата и писането на нормален български, пък бил той и пълен с правописки и граматически грешки? Защото аз лично комбинацията от неграмотност+латиница в общия случай избягвам да я чета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ico_manekena Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 na mene li4no mi e se taq shtot bylgarina si ostava balgarin i vinagi shte namira na4ini da mu e na gaza si4ko Link to comment Share on other sites More sharing options...
riskov Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Tozi zakon super mnogo pomaga na nepu6a4ite! Naprimer minalata godina v edin restorant napravo mi se otqde hranata. KAK moge da qde6 i otsre6ta nqkoi da ti pu6i i da ti ka6lq vuvv vrata - napravo ugas! Predi nqkolko dni bqh na picariq i tam prosto se use6ta5e 4e nqma pu6ek izob6to, za6toto pua4ite bqha otdeleni do otdu6nicite koito poemaha nad 95% ot dima i prosto se use6ta6e 4e e mnogo po priqtno bez cigaren dim okolo teb!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Т'ва в Пловдив ли? Къде????? <{POST_SNAPBACK}> От както е отворен Макдоналдс вътре на се пуши Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 8, 2005 Author Share Posted January 8, 2005 Да ама предтсави си някой който живее чак в тракия или коматево, всеки ден да ходи до там само защото не се пушило, пък и освен това там цените са леко бих казал по-високи от другаде Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Никой не "разделя" хората. Законът ще се опита да предпази непушачите от дима и освен това ще се опита да доближи манталитета на българаните малко до западния. При 1 пушач в компанията - ще стисне зъби и дупе 1-2 часа и готово. При повече - всеки ще си прецени дали иска да прави компромис. Все пак никой не "разделя" хората и не забранява на непушачите да седнат в сектор за пушачи и обратно. И лично се надявам да увеличат цената на цигарите поне 3-4 пъти, това определено ще има ефект в България при този стандарт на живот. <{POST_SNAPBACK}> И какво му е толкова прекрасното на западния манталитет? Това за единият пушач е доста ... хубаво... на мен лично не ми пука... мога и да не пуша, ама има хора които се изнервят... и какво... излизаме сядаме някъде за непушачи и пушачът издивява... много забавни излизания ще да са... а за увеличаването на цените единственият ефект ще е, че ще почнат да се пушат предимно шипка, арда и country... Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Незнам, аз пуша и то съм страстен пушач, и този нов закон направо, нямам нищо против, но поне да бяха направили места за пушачи, по обществените места, сега незнак къде мога да си запаля цигара и къде не, а и супер тъпо по заведения, където се пуши супер пълно не мого да седна да пия една кафе баси, а не мога да не седна и да не запаля цигара, ако можех нямаше да пуша а тва за дигането на цените на цигарите, на теб що не ти дигнат храната 3-4 пъти да видим, дали ще се чувстваш добре, а копел , аз тряя сам милионер да давам по 4 леа за цигари и отделно и за кафета, таксита, за бар, хехех и така, иначе и аз като ям не ми е приятно някой да ми пуши, ама като се наям цигарката как ми влиза не е истина, като след секс ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yori Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Именно! Не че няма да има и такива дето продължават да пушат, ама ще са по-малко. Пък и няма да има такива смешни дечковци пушачи, видяли, че мама и тате пушат и дай и ние. Ама малките пишлигари като не изкарват пари отде 20 кинта за цигари,а? Пък и токувиж с печалбата (по 19 кинта на кутия ) земе, че се направи нещо свясно....ама не свясна вила в Пампорово , а нещо полезно <{POST_SNAPBACK}> Ех, то и това ще си е по-български, ама майната им - нали няма да ме окадяват където и да отида... Иначе в "нормалните" държави акцизните надбавки от цигари и алкохол основно отиват за лечение на болестите, предизвиквани от употребата им. Така е и по-справедливо - един вид пушачите и пиячите си правят фонд, та като се скапят, да си ги лекуват от него Link to comment Share on other sites More sharing options...
`evil`inside` Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Незнам, аз пуша и то съм страстен пушач... иначе и аз като ям не ми е приятно някой да ми пуши ... <{POST_SNAPBACK}> Ти си "страстен пушач" и ти е неприятно някой да ти пуши, докато ядеш...а представяш ли си тогава на НЕпушачите,дет им са повдига от дима, кво им е Не мога да разбера как може на място,където човек се храни,да се пуши Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yori Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 da saglasen sam!!!!no ni6to ne se promenq s tazi podqlba,za6toto nqma kompaniq samo ot nepu6a4i ili samo ot pu6a4i(sa6tnost takiva moje i da ima).Kato otide6 na zaveenie nqma da se cepi6 ot kompaniqta q i da si vikate ot dvata kraq na zavedenieto!!!!! <{POST_SNAPBACK}> Така е, но пък човек е нормално да си възпита компанията. В нас например като дойдат приятели не пушат - щото не давам. И никой не роптае, защото са ми Приятели и знаят че ми е неприятно. Сега в заведение като влезем, сядаме на маса за непушачи и повярвайте ми - никой от компанията ми не е изпаднал в абстиненция за два часа без цигари, докато сме в заведението. Всичко е въпрос на нагласа и мислене. Който те уважава и те иска в компанията си, ще се лиши от цигари за малкото време, през което е с теб. А който не желае да го направи - просто не заслужава да си в компанията му. Градът е пълен с хора, готини хора, и много от тях не пушат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 мХ абе простотия.Всеки пуши и на никой не му пука.Аз лично не пуша ама и нашите пушат като кумините на захарния комбинат и почти всички мой приятели.Както трябва да спра да се виждам с тях или да спра да ходя в хола където нашите пушаТ.Оли голяма тъпотия си е това.Влизаме в една кръчма онзи ден 25 маси има в нея.В три колони наредениииии и направили така от дясно и средата за непушачи от ляво за пушачи.И там където е за пушачи всико ФУЛ на МАКС, а всичко останало празнее.Това означава, че вече и за любимо място в заведение не можеш да притендираш.Защото точно то може да е отредено за непушачи.Абе балама работа.Аз вече съм си натровен много макар и да не пуша.Сега да спра да обикалям с приятели заради това пушене няма да стане.Така, че ЗАКОНА ЯКО SuX|SuX|SuX ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHARK Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 аз тряя сам милионер да давам по 4 леа за цигари Трябва да ги направят по 10 - 15 лева да видим тогава кой ще пуши. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darmonko Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 V 90% ot zavedeniata si e vse su6toto kato predi.Masite moje da se vodiat formalno razdeleni za pu6a4i i nepu6a4i,no se namirat na po 1 metar edna ot druga.Kakuv e smisala da sedne6 na masa za nepu6a4i i ot sasednata masa da ti kadiat kato komin.s drugi dumi zavedeniata ni6to ne sa napravili po vaprosa,prosto gledat da otbiat nomera pred HEI. Drugo ne6to - v normalnite strani v zavedenia kadeto servirat hrana NE SE PU6I. Reto - kogato vse pak se pu6i tova stava samo v sektora za pu6a4i koito e otdelen s pregrada ot drugite sektori.Tuk sam zabeliazal 4e ako ima sektor,toi e za nepu6a4i,za6toto pove4eto mesta v zavedeniata sa za pu6a4i.Ami kakvo da govorim,dokato se opraviat ne6tata v tova otno6enie 6te minat godinki,a dotogava 6te di6ame izgoreli gazove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Аз съм непушач и като такъв се радвам,че най-после и в България ще има ограничение не местата за пушачи и непушачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Незнам, аз пуша и то съм страстен пушач, и този нов закон направо, нямам нищо против, но поне да бяха направили места за пушачи, по обществените места, сега незнак къде мога да си запаля цигара и къде не, а и супер тъпо по заведения, където се пуши супер пълно не мого да седна да пия една кафе баси, а не мога да не седна и да не запаля цигара, ако можех нямаше да пуша а тва за дигането на цените на цигарите, на теб що не ти дигнат храната 3-4 пъти да видим, дали ще се чувстваш добре, а копел , аз тряя сам милионер да давам по 4 леа за цигари и отделно и за кафета, таксита, за бар, хехех и така, иначе и аз като ям не ми е приятно някой да ми пуши, ама като се наям цигарката как ми влиза не е истина, като след секс ... <{POST_SNAPBACK}> Хахахахх все едно гледам Алиджан. Нищо лично просто и той си обича цигарите повече от храната Което според мен е направо лудост да се сравняват 2-те неща Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Трябва да ги направят по 10 - 15 лева да видим тогава кой ще пуши. <{POST_SNAPBACK}> и ще фалират заводите,работна ръка,доходи,никой не го иска,представи си че вашите бачкат в такъв завод и ги сакрътят ,ти няма да има кво да ядеш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 То това не става изведнъж. Постепено ще намалее потреблението на цигари. Иначе наште и двамата са пушачи и много се кефя че им слагат тия ограничения. Парите за празни дискове не ми стигат, пък те цигари тръгнали да си купуват, ха! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Въпреки че съм пушач подкрепям закона, но трябва да се направят като хората нещата. Много ми е интересно какво ще стане в клубовете като Plazma примерно, където като идеш на парти после целия си се осмърдял на цигари дори и да не пушиш, някак не мога да го видя разделен на две със стена ама дано поне да вземат да си купят една свястна вентилационна система. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.