break Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Вие, които пушите кажете сега след новата година, как се чувствате, намирате ли си места по заведенията и като не можете какво правите? Сядате ли на местата за непушачи. Какво мислят и непушачите за тези нововъведения? По-добре ли ви е така или ви е все едно. На мен например вчера едва си намерихме места да седнем, защото всичките ми приятели пушат. За малко да се примирят да седнат при непушачите , добре че станаха някви хора да си ходят. А на мен пък ми е все едно аз съм непушач пък и вече съм свикнал да седя около дим Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Лошото е,че наркоманите никога няма да седнат на маса за непушачи, ние трябва да се съобразяваме с тях. Иначе всичко си е като по старо му... Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Всичко това е доста добре за хората които не пушат. Защото преди влизаш в някое заведение и се чудиш какво става, мъгла ли има, да не се е запалило нещо... А пък сега и непушачите можем да се насладим на кафето си без да се задушаваме Според мен трябваше отдавна да се въведат такива правила от самите заведения не да се чака парламента... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 7, 2005 Author Share Posted January 7, 2005 Те наркоманите невярвам и да запалят трева на мястото за пушачи :smile: Поне още не съм видял или може би не ходя по такива заведения. Иначе вярно е и мен ме дразни като лятото съм на чист въздух и като застуди трябва да се гледаме през мъглата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 За мен нищо не се променило,защото повечето ми приятели са пушачи и си сядам при тях в отделението за пушачите,макар че не пуша. А,аз не откривам и никаква разлика в заведенията поначало.Просто има отделни маси,ама като няма климатични инсталации,димът си отива навсякъде из заведението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Аз в момента отказвам цигарите ,но не ми пречи да седна на маса за пушачи или непушачи,освен това в повечето заведения няма отделни зали и масите за непушачи пак са одимени Link to comment Share on other sites More sharing options...
h0s7ag3 Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 az swam ne sam saglasen da ne se pu6i na ob6testveni mesta no za tova 4e mn se odimqvat kafetata tova e vqrno i sqm saglasen s tova. a vie kak mislite za pu6eneto po ulicite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 че то пак всеки си пуши кадето си иска,но предпочитам заведенията да са само за пушачи и само за непушачи кво ще ги делат на половина,а и едва ли ако сте непушач и идеш с приятели на заведение ще седнеш в другото "отделение" не мислите ли!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Кефи ма как са "разделили" Dreams-а. На половината маси има табелка "маса за пушачи". Хаха, ония ден седнах на маса за НЕпушачи, която е точно до маса ЗА пушачи и до мен съотвтно пушеха. Лудо разделяне, ей. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil`Slim Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Кефи ма как са "разделили" Dreams-а. На половината маси има табелка "маса за пушачи". Хаха, ония ден седнах на маса за НЕпушачи, която е точно до маса ЗА пушачи и до мен съотвтно пушеха. Лудо разделяне, ей. <{POST_SNAPBACK}> Na vsqkyde e t`ka...i e mnoo smqh! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Абе пак едно добро начало,колкото повече неудобства се създават на пушачите,толкова повече ще отказват или намаляват цигарите Аз ги отказах през цигарената криза в началото на 90-те ,когато рязко ми се наложи от 'Kent' да мина на'Слънце' понеже друго нямаше Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 На мен не ми пука особено. Пуша, и досега не съм имал проблем с местата по заведенията. Така или иначе обаче ще ги спирам много скоро, че съм обещал на гаджето, така че още повече няма да ми пука за забраните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 spored men koqto "umna glava go e izmislila"ne6to ne e domislila. tova e palna prostotiq dano se razmine samo s nabiti inspektori a ne prebiti ebahti i 6ibanata darjava kraq na dekemvri se priema vednaga iskat da se izpalni,palni kukovtzi ama nie ovtzete sme si vinovni kakto i da e az ne sam saglasen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Всичко това е доста добре за хората които не пушат. Защото преди влизаш в някое заведение и се чудиш какво става, мъгла ли има, да не се е запалило нещо... А пък сега и непушачите можем да се насладим на кафето си без да се задушаваме Според мен трябваше отдавна да се въведат такива правила от самите заведения не да се чака парламента... <{POST_SNAPBACK}> Общо взето моето мнение е същото Който иска да се трови прав му път, но аз не искам да си пазвалям здравето. Пък и се предполага, че с тези ограничения броя на пушачите ще намалее. <{POST_SNAPBACK}> Абе не знам дали ще намалее, но за непушачите като мен ще е доста по добре. Не да ида да играя билярд и след като излезна от залата да ме боли глава Бтв много се дразня някой като каже по новините в България 90% от населението пуши Не знам в действителност точно колко са пушачите и непушачите ама чак пък 90% Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHARK Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Който иска да се трови прав му път, но аз не искам да си развалям здравето. Пък и се предполага, че с тези ограничения броя на пушачите ще намалее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Според мен , не трябва да се продават цигари изобщо и изобщо да няма пушачи . Това което е направено сега ,мисля че не е достатъчно . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Според мен , не трябва да се продават цигари изобщо и изобщо да няма пушачи . Това което е направено сега ,мисля че не е достатъчно . <{POST_SNAPBACK}> И според мен е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Според мен , не трябва да се продават цигари изобщо и изобщо да няма пушачи . Това което е направено сега ,мисля че не е достатъчно . <{POST_SNAPBACK}> Това е първата стъпка.Ще станат 10 лева цигарите, ще видим тогава кой ще пуши....Просто цигарите ще са лукс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
`evil`inside` Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Аз съм твърдо ЗА нововъведения закон! Адски много мразя дима от цигарите.. направо се задушавам от него. И ми е супер кофти като ида в някво заведение и вътре е винаги запушено,ама като не ти се зъзне вънка на студа и си принуден да търпиш и да са тровиш А друг е въпроса и че след тва вона на цигарен дим... и косата ми, и дрехите... Ама малко ме съмнява ,че тоя закон ще се спазва съвестно Особено както са го почнали...голямото разделение "отделни маси".И кво...като седнеш на маса за непушачи и от съседната маса някой ти "дими" с цигарка ... огромната разлика дет е Голямо разделение... Дано да направят нещо повече от тва да слагат табелки по масите,щото за мен тва е само отбиване на номера.Верно,че се пак е някво начало,ама без особен ефект Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 ShitHappen,хем си прав,хем не си. От една страна това е най-ефективното,пък и каква е логиката от всичките кампании,които се предприемат,когато съвсем свободно можеш да си купиш цигари навсякъде(това даже и за алкохола,та ако щете и за наркотиците се отнася). От друга страна-да забраниш нещо и да вдигнеш ръце от него,не означава,че си се справил с проблема.Аз лично не мога да си представя даже и един пушач,който отраз спира да пуши,защото такъ в е законът...При цигарите не става въпрос просто за употреба,става въпрос за човешка зависимост,което е по-фина материя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Според мен , не трябва да се продават цигари изобщо и изобщо да няма пушачи . <{POST_SNAPBACK}> да и трябва да спрат да продават алкохол,за да няма алкохолици ........ глупости на търкалета тая дето няма да стане никога. Зависимост се нарича все едно да ти кажат от днес няма да ядеш торта щото другите ги дразни .......смях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Хора, бъдете по-толерантни към пушачите. И без това не им остава много живот (Офтопик: То не че не може да стане и тук земетресение и ... , ама що да насилваме нещата) Разделението наистина е направено тъпо, на повечето места, ама все пак е начало. Сега ще има и нови кутии на които ще пише с доста фрапиращо големи букви, че пушенето убива и т.н. Кофтито е, че като си с компания и все 1-2ма най-малко ще пушат и трябва да се набутате при пушачите. Или пък ако си с мадама и тя пуши ест. че няма да я замъкнеш при непушачите. Друг е въпросът, че като доближа мадамка дето пуши и ми идва да P.S. Има и заведения в който няма разделение. Те са по кварталите повечето де Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHARK Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Ама малко ме съмнява ,че тоя закон ще се спазва съвестно Особено както са го почнали...голямото разделение "отделни маси".И кво...като седнеш на маса за непушачи и от съседната маса някой ти "дими" с цигарка ... огромната разлика дет е Голямо разделение... Дано да направят нещо повече от тва да слагат табелки по масите,щото за мен тва е само отбиване на номера.Верно,че се пак е някво начало,ама без особен ефект Сега незнам как е точно, но по нататък ще се изискват отделни помещения за пушачи и непушачи. Трябва да стане както е в Италия - там законите към пушачите са много строги. Напълно съм съгласен с pyro и stefann но се съмнявам че това скоро ще се случи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 7, 2005 Author Share Posted January 7, 2005 Това че няма разделение за непушачите в някои заведения ще е до края на месеца. После само могат да съжаляват за това като им лепнат някоя солидна глоба Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yori Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 да и трябва да спрат да продават алкохол,за да няма алкохолици ........ глупости на търкалета тая дето няма да стане никога. Зависимост се нарича все едно да ти кажат от днес няма да ядеш торта щото другите ги дразни .......смях <{POST_SNAPBACK}> да, де ама аз като си ям торта, на теб, освен да ти потекат лиги, нищо по-страшно няма да ти стане. обаче, ако аз ям торта, а на теб ти се трупат тлъстини от това и ти се увеличава рискът да се разболееш от атеросклероза и хипертония, тогава е съвсем нормално да ме принудят да не ям торта, освен ако ти самият не си съгласен. на мен ми се струват жалки хора, които не могат да се сдържат 1 или 2 часа докато са на заведение, да не пушат. значи става един вид "аз съм тертиплия и ми е кеф и трябва да си гледам кефа, затова ще пуша, пък нищо че другите от това могат да хванат рак на дробовете". в Ню Йорк е абсолютно забранено да се пуши НА ВСЯКО обществено място - дори и навън, и в парковете, навсякъде. и като гледам, нито хората са напуснали Ню Йорк, нито някой е умрял щото не пуши. истината е, че не такива мижави ограниченийца трябва да се налагат като нашето сега, а трябва изцяло да се забрани тютюнопушенето, за да се принудят тия, дето са с достатъчно малко акъл за да тровят зорлем, да спрат да го правят и да не се разболяват от рак на устата, ларинкса, дробовете и пр. за чието лечение пак ние всички в крайна сметка плащаме. кофти е, някак си, цял живот да те тровят някви слабоволеви малоумници, а като се разболеят заради собствената си глупост, с твоите осигуровки държавата да им плаща суперсложните операции и да хаби дарена кръв, която и без това е недостатъчна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.