Jump to content
BulForum.com

port 6667

diabolik

Recommended Posts

Neznam kwo stana, ama kato si preinstalnah windows-a (na XP sum) i kato go startiram se zarejda nqkuv prozorec kudeto se mu4e da se konektne kum nqkuv survar prez port 6667. Iztrih dwa faila koito bqha za toq prozorec koito se poqvqwa.Ve4e ne se zarejda tupiq prozorec, no porta (6667) vse si ostawa zaet.Mu4a se da si pusna mIRC i nestawa, ne6te da se konektne, vse mi pi6e "vruzkata vi izleze ot relsi" i twa e.Pone si mislq 4e e za towa.Dali nqkoi moje da pomogne, kak da go otblokiram toq port(ako e blokiran de, ne e ot mirkata probwah nqkolko :cry ).Nqkoi ima li si predstawa za6to taka se polu4awa? :blink: :confused Poludqwam, ni6to ne moga da izmislq, vzeh da se izduhwam :wacko:

Mydoom.AE e червей, който отваря порт 6667 и прави опити да се свърже със следните IRC сървъри :

broadway.ny.us.dal.net brussels.be.eu.undernet.org caen.fr.eu.undernet.org coins.dal.net diemen.nl.eu.undernet.org flanders.be.eu.undernet.org graz.at.eu.undernet.org london.uk.eu.undernet.org los-angeles.ca.us.undernet.org lulea.se.eu.undernet.org ozbytes.dal.net vancouver.dal.net washington.dc.us.undernet.org

За да се разпространява до други компютри, Mydoom.AE отваря портът 1639 и кара заразения компютър да изпълнява функции на HTTP сървър. Тогава, изпраща e-mail съобщения до различни e-mail адреси, които съставя.Те съдържат линк към файл, който се намира на заразения компютър и съдържа exploit IFRAME.BoF. Ако отдалечения компютър е уязвим към този exploit, Mydoom.AE се сваля и стартира автоматично, без намесата на потребителя.

Mydoom.AE трудно се разпознава, тъй като не показва никакво съобщение или предупреждение, когато е достигнал компютъра.

Mydoom.AE създава файл с произволно наименование, което завършва на 32 и има EXE разширение, в системната директория на Windows. Този файл е копие на червея.

Намерих само тази информация. Иначе този порт се използва и за IRC сървъри.

Shhhhhhhhhh Maina mnoouu nervi taka I az sam MNogo eban imax virus i Ot internet Dostav4ika mi zatvoria si4ki portove i mi ostavixa samo 80-ti koito smao za interneta ni6to drugo i ne moaa i da vlizam vav neta i sq 4akam o6te da mi otvorat portovete ........Super gadno e taka ili si fanal virus i ne ti dava da cukash 4atec ili sa ti zatvforili portaa.. AKo si prail Pre instalaciq na win-a sas pusnat neta mnogooo si se precakal ... AKo si go naprail taka trqq purvo da si spre6 neta i togaa da priash pre instalacdia 4e togaa e nai slabo pc-to... Za tva 4e prai na novo i Re install i ako pak ne stane taka kato sum ti kazal po nagore se obajdash na sdostav4ika i po4vash da mu mrunkash .... Drugo ne moa da ti pomogne Ama si nameri virusa i go iztrii su6to....:D uspex !!!

P.S. Az Li vinagi sum nai precakaniq 4e sha mi zatvporat portovete i ne moa sq ni6to da praaa>>;(

..... AKo si prail Pre instalaciq na win-a sas pusnat neta mnogooo si se precakal ... AKo si go naprail taka trqq purvo da si spre6 neta i togaa da priash pre instalacdia 4e togaa e nai slabo pc-to... Za tva 4e prai na novo i Re install i ako pak ne stane taka .....

да не за бравиш да си сложеш и кръпките ако си с XP

uaaaaaaaaa, bahti prostotiqta :sick nqmam firewall, i si instalwah win-a s pusnat net :blink: i sum bez nikwi krupki, dano da e samo virus, 6te mu e*na maikata.Mersi mnogo mom4eta ;)

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...