Jump to content
BulForum.com

Проблем с хард диска...

Recommended Posts

от няколко дена ме мъчи много неприятен проблем с харда. става въпрос за четенето, дава ми грешки като разархивирам или инсталирам нещо... странното е че като инсталирам нещо (рядко става) изглежда няма проблем върви си... мислех че е вирус, но нищо не намерих след тва кви ли не тестове пусках, уж няма проблем... днес 5 часа съм правил сърфис тест и пак не намери проблем... от какво може да се получава този проблем? ако може помогнете ми... харда ми е Seagate baracuda 80GB 72000 ST380021A (това май трябва да е модела :))

от файловата система е ...

пробвай да си вземеш ценната информация и го форматирай целия...

след това си сложи партишаните, файловата системи и операционната система и си готов!

ибах мааму 80ГБ ако треа да ги катеря по дискове бая зор ще видя :(...

дали ще стане ако го конвертирам от NTFS на FAT32 ? на теория би трябвало да заработи щото файловата система се изгражда на ново...

И аз в момента имам един много гаден проблем,-Разместени са ми Файловите системи и нито PM8 тругва нито CFDISC ,нито FDISK,я кажете с какво да залича всичко по хардва включително и Партишаните

,Jan 6 2005, 20:12 PM]И аз в момента имам един много гаден проблем,-Разместени са ми Файловите системи и нито PM8 тругва нито CFDISC ,нито FDISK,я кажете с какво да залича всичко по хардва включително и Партишаните

пробва ли със спасителните дискети ??

може да пробваш този диск той е boot CD и има много програми, който са доста полезни ;)

PS: тва нещо го бърнваш на един RW диск ако не искаш да хабиш друг сетваш boot ордер-а от биоса първо да търси в CD-Rom-a и си готов :P

Ръгаш диска на XP-to v CD-to, reboot i от там си затриваш всички партишани и създаваш нови....

Ако естествено работиш с продукт на MS иначе боот диска на Линукс ги има същите настройки...

ибах мааму 80ГБ ако треа да ги катеря по дискове бая зор ще видя :(...

дали ще стане ако го конвертирам от NTFS на FAT32 ? на теория би трябвало да заработи щото файловата система се изгражда на ново...

пробвай ако проблема е само в единия партишан ....

сега се сетих аз имах подобен проблем:

Операционата ми система беше на партишън със ФАТ 32 и когато стартих exe или разкомпресирах нещо на другия партишън , който е на NTFS не работеше....

Причината е точно в разликата в файловите системи - ако искаш да го янма , трбва всичко да е на една файлова система!

При теб са две различни файлови системи нали?

PowerQuest Partition Magic mu e majkata trie i ne pita

ama toq problem kakto govori6 mi se struva 4e 6te se re6i kato si zatrie6 samo win-a ;) preinstaliraj i 6te se opravi

Проблема не е в операционната система а във файловата! всичко друго му работи ОК... така че няма смисъл!

en3rgy вчера съм преинсталирал... нестава (ако говориш за моя проблем)

Arkaims по едно време само първия партишън ми беше NTFS, но сега от няколко месеца съм само на NTFS, проблема се появи преди 1-2 дена...

хмммм ами незнам.... какво точно ти дава?Какво изписва?

да не би да си пипал настройките за секуритито на NTFS-a?

не никви настройки несъм барал... а кво ми изписва ли? ако разархивирам архив (примерно някакъв image файл на диск) дава CRC error, а като пусна flashfxp да провери кои файлове са прецакани, колкото пъти го пусна толкова пъти ми дава грешка на различни файлове, а ако инсталиерам нещо просто си ми казва ****.cab is corrupted :blink:

ами аз ще взема да му сменя файловата система да видим кво ще стане... най много да загубя файловете, който в момента се водят прецакани :blink:

единственото, което постигнах с това беше че ми изчезнаха драйверите за мишката :confused странно... но проблемите с харда остават :cry

след дълга борба PM8 успя да конвъртне файловата ми система, но съжаление и това не помогна... проблема все още си стои...

всъщност проблема се оказа че е от РАМ-та... незнам, но като махнах единия модул (по-новия!!) и всичко се оправи! ебаси тоя чип е на 40тина дена... ся сигурно 1 месец ще ме мотаят ония от сервиза... е поне не е от харда :blink:

PS: може ли някой да ме насочи кам добър софтуер за тестване на РАМ,CPU и подобни чаркалъци от щайгата ми :P

Що не съм видял тая тема по-рано. Щех да ти кажа че е от рама, защото и аз имах такива проблеми преди 1 година с една плочка 256 сдрам. Точно такива crc ерори и нищо не мога да разархивирам, даже уин не можех да инсталирам без грешки. Тогава докато намера проблема доста се помотах. От харда такива грешки не може да стават.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...