Jump to content
BulForum.com

Въпрос относно Radeon 9200se

Recommended Posts

Въпроса е следния: Имам доста скапан компютър с вградена видео карта, горепосоченото дъно и 1.2GHz Duron 1800+. Искам да си сменя картата, предимно за да играя по-новите игри, но понеже е вградена не мога, а друг AGP слот нямам! За това се разрових из нета и намерих тази видео карта: Radeon 9200se/128MB DDR/PCI/VGA/DVI/TV OUT

Само че не разбирам от тези неща и се чудя дали ще тръгне през PCI слота на моето дъно и дали ще има положителен ефект спрямо игрите с тази карта (с две думи: хубава ли е?) И друг въпрос: Изобщо има ли такава в България за PCI slot?

Като цяло желанието ми е да си Ъпгрейдна компютъра без да давам много пари, а горе долу останалото ми върши работа за сега, само видео картата е зле. Този Радеон не е много скъп - 50$ някъде! Но основно се чудя дали ще стане на моя компютър и дали ще върши работата, за която я взимам!

Така че ако има хора, които са наясно с тези неща, ще им бъда адски благодарен ако ми помогнат с този проблем! Ако някой се интересува, мога да изпратя пълните данни за конфигурацията ми!

П.С.

Много се надявам някой да помогне, за което благодаря предварително!

spored men li4no kartata e mnogo dobra, zaka4va se na PCI slot, i osven tova var6i to4no rabotata za koqto ti trqbva... smqtam 4e za dyno po dobre da po4aka6 o6te malko, dokato izlqzat 64bit processorite, i napravo da si smeni6 dynoto i processora, 6toto ne moga da kaja, 4e podkrepqm duron-ite...

za kartata konkretno - vzimaj q nqma da te razo4arova, az sym s takava to4no, no kato q sloji6 i instalira6 ne zabravqj da zabrani6("disable") vgradenata VGA

spored men li4no kartata e mnogo dobra, zaka4va se na PCI slot, i osven tova var6i to4no rabotata za koqto ti trqbva...

Само че сигурен ли си, че ще става за мойто дъно? Аз нищо не разбирам от видео карти! А и ще върши ли същата работа, както ако е на AGP slot? Защото съм чувал че този AGP slot увеличава работата на картата до 8 пъти, а PCI слота го няма това нещо май! Или аз бъркам!?

Само че сигурен ли си, че ще става за мойто дъно? Аз нищо не разбирам от видео карти! А и ще върши ли същата работа, както ако е на AGP slot? Защото съм чувал че този AGP slot увеличава работата на картата до 8 пъти, а PCI слота го няма това нещо май! Или аз бъркам!?

Бъркаш.... :D ...кой ти го каза това с 8-те пъти? Просто последната версия на AGP е 8Х....по тази логика PCIExpress трябва да "увеличава работата на картата" с 16Х. Всичко това е теория....на практика нещата далеч не седят така и зависят от множество фактори(основно от GPU-то). Вероятно ще усетиш някакво подобрение с тази карта, сравнявайки я с тази на дъното ти, но имай предвид, че от новите карти тази е най-слабата и евтина и забрави за качествен геймплей на новите игри, да не говорим, че някои дори ще откажат да тръгнат. А дали ще тръгне на дъното ти....ами щом е PCI версия и имаш PCI свободен слот - няма резон да не тръгне.

Едит: Сега мернах, че питаш дали в БГ има PCI версия на тази карта - ако изобщо има ще ти трябва много търсене, защото PCI версиите са слабо търсени и изборът е много малък. Не знам, но ми се струва (лично мнение), че дори и $50 са хвърлени на вятъра за 64 битова карта (която дори да е AGP версия ще даде еднакво слаб резултат и на 8Х, и на 4Х, а нищо чудно и на 2Х.) :sick А резултатът ти в марковете определено ще са над този в момента, но сравнително с малко... :( Бих изчакал, събирал $$ и бих инвестирал в ново дъно, видео(може пак 9200, но 128 бит.) и ако останат пари - CPU и/или RAM. Абе всичко е в $$$ - дайте ми $$$$ пък аз знам к'во да си взема. :D

Едит2: little, остави човекът сам да си реши. Аз съм изцяло на твоето мнение, но той има само $50 и не може или няма намерение да събира по-крупна сума, а и вероятно не е запален геймър по всичко последно и иска да играе конкретни (по-стари) игри...хората сме доста различни, това което е добре за мен и теб, не е добре за него и т.н. :)

molq  vi se pi4ove HELp me i az sam s takava karta ma ne6to ne moga da i olu4a driverite kajete mi pls koi da si sloja 10 proedvaritelno :)

По-добре потърси в: http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=7760&st=100

и ако те интересува нещо по драйвъри питай там, защото ако не пишеш по темата се дава warn!

Midex, благодаря за информацията! :) Наистина ми беше необходима! На мен не ми трябва да играя примерно Доом 3 на мах. ефекти! Основно се зарибих да си купя видео карта заради Silent Hill 3 и 4. И примерно да върви NFSU2 по-добр,е отколкото в момента. Пък и все пак аз със тази карта в момента на 3D Mark 2001 правя 664 точки :D А със този Радеон се надявам да бъдат доста повече! Важното е че ще тръгне на мойто дъно!

Дъно , ново да се вземе и според мен би било най-удачно . Пък на него слагай и 6800 Ултра , ако искаш :D Още повече ,че картата ... може да ти донесе по-добра пройзводителност , ама недей очаквай чудеса ..

Потдъжам мнението на @Gorgar и смятам, че закупуването на тази карта е безмислено ;)

Защо да е безмислено? Нямам пари за повече! Процесора и видеото са вградени в дъното и немогат да се махат. Не че разбирам нещо, но за да си купя нещо свястно, с което да играя на що годе новите игри ще ми трябват 150-200$ - от каде да ги взема? За това се примирявам с това което имам и в рамките на възможностите си се опитвам да го подобря. :D А си нямам и понятие от видео карти! Тая намерих за PCI слот, на сносна цена и за това за нея питам! Ако някой има по-добро предложение за видео ката на сходна с тази цена за PCI слот(като моя) да казва! Повече информация не ми в излишна!

Performance

This is no gaming machine, it scored the lowest 3dmark 2001 score I have ever seen. 712 3dmarks means that the onboard SiS graphics is a 3d accelerator by name only. Still, what do you expect at that price? With a gig of ram installed, the K7SOM+ gave these SYSmark 2002 scores:

K7SOM+     3.2ghz p4     1.75ghz XP

Internet Content Creation                93               423            226

Office Productivity                           92               121            143

As you can see here, the K7SOM+ makes a perfectly capable office machine, and for basic office tasks, you wouldn't be able to tell the difference from a 3.2ghz P4 system. The Internet content creation benchmark involves a lot of image editing and lots of shuffling around of big files, and here the 100mhz RAM becomes a bit of a bottleneck. It is still quite competent at this sort of thing, and offers hugely better value for money than the 3.2gig p4. Overclocking is really out of the question with the K7SOM+. There are no BIOS options at all, and the 1.2gig Duron wouldn't go much faster than 1.4 even if you could overclock it.

Conclusion

Хората са го написали, ама е трябвало да го преочетеш когато си го купувал, така че каквото и да правиш по тази машина ще е излишно набутване :cry

цък

ПС:така че дори и да сложиш тази карта разликата ще е минимална и затова няма смисъл ;) по добре събирай пари за нещо по добро, а не ги хвърляй на вятъра(което ще направиш ако си вземеш тази карта)

Хората са го написали, ама е трябвало да го преочетеш когато си го купувал, така че каквото и да правиш по тази машина ще е излишно набутване :cry

цък

ПС:така че дори и да сложиш тази карта разликата ще е минимална и затова няма смисъл ;) по добре събирай пари за нещо по добро, а не ги хвърляй на вятъра(което ще направиш ако си вземеш тази карта)

Аз не виждам каде е писано, че ако се сложи нова карта няма да има ефект!

Пише че такова дъно, с такъв процесор и такава карта(дето само името и е 3Д ускорител) не е за игри!

Как мислиш, дали тези цифри се влиаят от видиото и дали ако е смениш ще има някаква промяна в тях:

K7SOM+     3.2ghz p4     1.75ghz XP

Internet Content Creation                93               423            226

Office Productivity                           92               121            143

просто трябва да приемеш истината "мъжки" и да разбереш, че това е офис машина и каквото и да направиш ще си остане такава и всяко влагане на средства е излишно и няма да промени нищо кой знае какво, но все пак парите са си твои и щом искаш да ги "хвърлиш" на вятара, хубаво, твоя воля

А може ли някой да ми обясни каква е разликата между PCI и PCI-Express!? Защото като гледам, доста карти имат тоя експрес и се чудя дали ще стане на мойто дъно такава карта или тва е някакъв специялен слот дето го нямам!?

А може ли някой да ми обясни каква е разликата между PCI и PCI-Express!? Защото като гледам, доста карти имат тоя експрес и се чудя дали ще стане на мойто дъно такава карта или тва е някакъв специялен слот дето го нямам!?

Второто го въведоха наскоро като заместител на AGP(варианти за него имат само последните модели карти), така, че със сигурност го нямаш, но пък имаш първото, а и е абсурд 9200SE да се произвежда за PCI-Express. :)

Много съм ви благодарен за информацията!

Имам още една молба! Някой ако е чувал или виждал да се продава такава карта в България - да каже! Много ще съм благодарен! Аз прерових всички БГ интернет магазини, но никъде не намерих. :cry :cry :cry

Ако пък види друга що годе свястна карта за PCI слот - пак да се обажда!

Как мислиш, дали тези цифри се влиаят от видиото и дали ако е смениш ще има някаква промяна в тях:

просто трябва да приемеш истината "мъжки" и да разбереш, че това е офис машина и каквото и да направиш ще си остане такава и всяко влагане на средства е излишно и няма да промени нищо кой знае какво, но все пак парите са си твои и щом искаш да ги "хвърлиш" на вятара, хубаво, твоя воля

Potvarjdavam kazanoto ot little.Ne slagai nishto na tazi mashina a si sabirai pari za nova.Prosto ne si struva.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...