Jump to content
BulForum.com

Moje li da se varjat dve-pc v mreja i dvete daimat

Recommended Posts

Guest the_hot_guy
Nemoga da si obesnq kak nemoje da stane no 6tom kazvate

Dai da ti go obqsnq po qsno , skoro praih takiva raoti i siq da ti obqsnq ..... Ako sloji6 Switch na 1 voto pc trea ima6 2 Lanki v 1 vata VISIO 2rata lanka kabel kam Switcha ..... sled tva ka4va6 programata WINROUTE i tq cepi neta oba4e drugoto pc nema ima ONLINE a samo net i to dori za da ima net PC-to v koeto e kabela na VISIOTO i WINROUTA trea sedi postoqnno vkliu4eno oniq za da ima net i btw taq programa WINROUTE iska mnogo resursi i oniq kato pusni da darpa PC - to ti bagva ot vsqkade dokato ne si svali ne6tata ..... Drugiqt variant e RUTEREN SWITCH ~80 lv. toi samostoqtelno cepi neta .... netrqbva pusnato pc .... nqma WINROUTE demek da bagva pc - to ...... vsi4ki imat online ..... tva e kato cqlo obqsneno .... taka , 4e nai dobriqt variant e RUTEREN SWITCH , oba4e nqma da mojete da vlizate na edno mqsto ednovremenno primerno nqkva igra ili v FOruma ako ediniqt e tam drugiqt nqma da moje na sa6toto mqsto da vlezne 6toto VISIO go zasi4at kato edno i p to si e edno ip oba4e toq RUTEREN SWITCH go cepi na 2 ip - ta ... pravi si smetkata ...... Poslu6ai me i KUPI RUTEREN SWITCH ne se precakvai kato men 6toto s SWITCH pc to na toq v koito 6a e kabela za neta i programkato 6a mu zasi4a ZVERSKI ot li4en opit !!!! :punk ako ima6 o6te vaprosi pitai ! :punk

Ne e vuob6te kato telefonite.Kato vdigne6 slu6alkata ot ediniq telefon, da ne bi drugiq da se izklu4wa.I ot dwata kraq se 4uwa edno i su6to, tui 4e i kum dwete PC-ta 6te ima signal ot net-a. :rolleyes:

ela mi pokaji 2pcta s edno i syshto ip kak shte stane :)

che az sym malko typ

moq pravetz8d nqma mrejova karta

това са много пари на вятъра бе хора на момчето му трябват общо 3 ланки и някой да му оправи протоколите после ....Единствения проблем ще му бъде когато другия си спре пц-то.... :bgrin:( към едната ланка иде нета от другата излиза и влиза в третата, която е на второто пц)

Guest the_hot_guy
това са много пари на вятъра бе хора на момчето му трябват общо 3 ланки и някой да му оправи протоколите после ....Единствения проблем ще му бъде когато другия си спре пц-то.... :bgrin:

i ka 6a stane samo s 3 lanki ?!? a ??!?!? toi pak trea si ka4i WINROUTE i 6a ima 3 osnovni problema po 24 4asa trea mu e pusnato pc-to i 6a mu bagva ZVerSki ot taq programa ,drugiqt nema ima online , a pak az tolkova mnogo sam tarsil drugi programi , koito da cepat neta 4e ne e istina i nqma drugi tva e ...... siq 6a dadat dvamata po 40lv. i dvamata 6a sa dovolni !!! :punk

EdIt: BAH ako iska6 kaji dali moi6 da vlezne6 v Team Speak kanala e play.evrocom.net i da ti gi obqsnq 6toto s pisane nema stane raotata i taman 6a ma pita6 ako ima6 vaprosi Dano da ima6 microfon de :rolleyes:

i ka 6a stane samo s 3 lanki ?!? a ??!?!? toi pak trea si ka4i WINROUTE i 6a ima 3 osnovni problema po 24 4asa trea mu e pusnato pc-to i 6a mu bagva ZVerSki ot taq programa ,drugiqt nema ima online , a pak az tolkova mnogo sam tarsil drugi programi , koito da cepat neta 4e ne e istina i nqma drugi tva e ...... siq 6a dadat dvamata po 40lv. i dvamata 6a sa dovolni !!!  :punk

ako ne si chuval

v winxp ima vgraden internet sharing

ne mu triabva typiq WINROUTE

pod linux znam kak moje da stane tova

samo s 2 lanki i swicha

ama pod winxp ne sym probval

i ka 6a stane samo s 3 lanki ?!? a ??!?!? toi pak trea si ka4i WINROUTE i 6a ima 3 osnovni problema po 24 4asa trea mu e pusnato pc-to i 6a mu bagva ZVerSki ot taq programa ,drugiqt nema ima online , a pak az tolkova mnogo sam tarsil drugi programi , koito da cepat neta 4e ne e istina i nqma drugi tva e ...... siq 6a dadat dvamata po 40lv. i dvamata 6a sa dovolni !!!  :punk

EdIt: BAH ako iska6 kaji dali moi6 da vlezne6 v Team Speak kanala e play.evrocom.net i da ti gi obqsnq 6toto s pisane nema stane raotata i taman 6a ma pita6 ako ima6 vaprosi Dano da ima6 microfon de  :rolleyes:

еми ще стане точно както съм аз и не му трябва никва програма дето да му бъгва пц-то просто връзва двете пц-та и то на самия виндолс си има за правене на мрежа и шаринг на нета.......наистина е малко сложно, но ще му спести сума ти пари

Guest the_hot_guy

:laughing:

ne samo sym go probval

a i na dosta mesta sym go naglasql na horata

ti ako nemojesh e drug vypros

:laughing: a to4no predi 2minuti

pod linux znam kak moje da stane  tova

samo s 2 lanki i swicha

ama pod winxp ne sym probval

kvo nakraq probval li si go ili ne ?!? :laughing: :punk kakto i da e :huh: ne mi sa spori s teb , a sam se opitval da go pravq ama ne6to ne staaa :sick :tongue ai PEACE !!! :punk

EDit: heka - na4i stava , a 6te mi obqsnite li kvo to4no trea sa napravi ne ,4e v momenta mi trqbva ama za vbade6te moje i da mi posluji ai DanKe !!! SoRRy Gorgar , 4e sporih s teb ama na4i moje i da si prav n4i e vazmojno i da stane , no kak ?!?

Zna4i as mislq 4e 2-ro IP na vas sha vi e napulno nenujno shtoto i bez tva neznaete kvo e tva i neznaete i zakvo se izpolzva :P .A ako iskash 2 ro IP sha kajesh na visio da ti dadat 2 ro IP oba4e sha plashtate pootdelno za neta i nqma da ima smisul ot vashta vreja ;) .Taka 4e po dobre nedei si zatormozqvai mozuka s IP-ta ruteri i hub-ove ami napravo slagai 2 ian-ki na pc to ti i si sharevaite neta s drugiq pi4.Sha ostanesh dovolen ako go napraish tva B)

това са много пари на вятъра бе хора на момчето му трябват общо 3 ланки и някой да му оправи протоколите после ....Единствения проблем ще му бъде когато другия си спре пц-то.... :bgrin:( към едната ланка иде нета от другата излиза и влиза в третата, която е на второто пц)

Не е точно така. :) Трябва да има рутер.За да може този сървър да разпределя нета.@hEka този начин,който си казал нета се споделя,а не се дели.Примерно си на Д+ и единия ще дърпа с 80 К,а другия с 10 К. ;)

Олеее, голям смях. а бе седнете му обяснете на човека кое какво представлява и тогава спорете как да си върже комповете.

Пич, начи сичко е много просто - независимо, че си се вързал с кабел към мрежата на Визио и с двата компа, за разлика от кабелната както някой спомена, само единият ПК може да има нет, щото само той може да има ИП-то което са ти дали от Визио (Ако пробваш да сложиш и на втория комп същото ИП, първият ще дроп-не). За да имат нет и двете ПЦ-та трябва да има машина (общо казано - може комп, може рутер), дето да приема тва ИП, дето са ти го дали Визиото. След тва в твойта си мрежа двете ПЦ-та имат вътрешни ИП адреси и с тях се обръщат към рутера - сиреч тая машина (рутера) зима нет от Визио и го разпределя по вътрешните адреси на твойта локална мрежа. Всичко тва с адресите се праи, за да може точно определен комп да има нет, а не всички и съответно да може да се ограничава дадена машина на дадена тарифа. Има логика нали?

Сега, тва дето го искаш, може да стане по доста начини и зависи от много неща:

-за какво ще си ползваш нета

-колко пари би дал да си напраиш мрежата

-ще има ли проблем едното ПЦ да виси нон-стоп пуснато

Мен ако питаш, най-добре си е с три ЛАН карти и Internet Sharing на Windows-a. Става адски лесно и евтино. Не знам дали има някакво разпределяне на ресурсите 50:50, много вероятно е да няма. Пробвал съм го, но тогава бях на dial-up и разлика не се усещаше :D Единия комп обаче трябва да е винаги он-лайн и леко може да се лагне, зависи колко ти е мощна машината.

Другия вариант е със switch. Там пак едната машина виси он-лайн, ама разпределянето на нета е на ниво. Лаг на машината дето разпределя ще има, даже ще е по-голям.

Третият вариант е с рутер, там вече сичко е на 6, само че ще се изръсиш повече.

Както вече писах, ако ще ползвате нета само за отваряне на сайтове и сваляне на филми от warez-a, и ако другия пич няма да мрънка, че нещо трафика му е зле, си сложи 2 ЛАН-ки на твойта машина и една на неговата и готово.

айде със здраве!

Az li4no sa6to beh izpraven pred toz problem i re6enieto spored men e na t.nar HOST slaga6 2 LANki a na drugia 1 LANka.Svarzva6 dvete PCta s obiknoven mrejov kabel.A v drugata LANka raga6 kabela na neta. :D

Аз сам пробвал и с 3 ланки, и със слич, но само с рутер става.

С 3 ланки както много хора написаха става. но като изключиш ПС-то с 2-те и другия няма нет.

Със слич ако вкараш сигнала направо в него и от там 2 кабела към 2-те ПС-та се получават 2 различни ИП-та и от vizio-то веднага ще спрат едното.

Най-добре е с рутер.Сигналът от визиото пъхаш в него и 2 кабела кам пс-тата ви и готово.Само че, ако визиото нямат DHCP сървър, а ограничават нета по MAG адреса на лаките, след като вържиш всичко трябва да им се обадиш че си си сменил ланката и така те ще засечат MAG адреса на рутера(задължително трябва да си пъхнал кабела със сигнала от визиото в рутера).И тва е.

П.С.-А и няма никав проблем да влизате едновременно на едно и също място в нета.Само накои игри могат да ви направят проблем.

П.С.-Кбелите от рутера до компютрите трябва да са еднакви от 2-та края. т.е.жичките да са подредени по един и същи начин.Ако решиш с ланки от единия край се сменят 1 с 3 и 2 с 6.

след като вържиш всичко трябва да им се обадиш че си си сменил ланката и така те ще засечат MAG адреса на рутера(задължително трябва да си пъхнал кабела със сигнала от визиото в рутера).И тва е.

na rutera mojesh da zadadesh kyvto ti e kef mac adres

nqma smusyl da se obajdash :)

Не е точно така. :) Трябва да има рутер.За да може този сървър да разпределя нета.@hEka този начин,който си казал нета се споделя,а не се дели.Примерно си на Д+ и единия ще дърпа с 80 К,а другия с 10 К. ;)

Eми аз съм на gigabite и по този начин и двамата с тоя тип може едновремено да гледаме филми on line . Ако @ВАН иска да го раздели наполовина тогава така няма да стане ..... , но според мен това е по-добрия избор вместо да го дели на две..... :)

Еми гледай ся как е.

PC 1 - 2 Lan

PC 2 - 1 Lan

Switch и се получава следното:

В PC 1 вкарваш кабела за НЕТ-а от Visio.След това с друг пращаш НЕТ до Switch и от там до PC 2.Обаче utp кабела не помня как се вързва.То има няколко начина.Мисля, че бяха право, крастосано уффф не помня.Ама си имаше значение точно как е.Примерно: Lan <-> Lan | Lan <-> Switch | нещо такова.Ако познаваш някой, който да ти ги направи ще е чудесно.А иначе на Visio с Router е по-яко понеже делиш връзката по равно.А пък с Switch който сфари той дърпа.

..........utp кабела не помня как се вързва.То има няколко начина.Мисля, че бяха право, крастосано уффф не помня.Ама си имаше значение точно как е.Примерно: Lan <-> Lan | Lan <-> Switch |........

няма значение как е кримпнат защото swichа го обръща както трябва,тва е приналичието на такъв

Еми гледай ся как е.

Обаче utp кабела не помня как се вързва.То има няколко начина.Мисля, че бяха право, крастосано уффф не помня.Ама си имаше значение точно как е.Примерно: Lan <-> Lan | Lan <-> Switch | нещо такова.

Ако е рутер,слич,хуб <-> ПС : са еднакви от двата края

Ако е ЛАН <-> ЛАН от едната страна се сменят предавател и приемник

т.е. 1 с 3 и 2 с 6

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...