Jump to content
BulForum.com

Проблем с Video-то и RAM-а

Recommended Posts

Значи свалих си една игра, но за да я играя трябва да имам минимум 256Мб РАМ и 32Мб Видео. По принцип би трябвало и двете да ги имам, но ми изписва, че паметта ми е 233Мб и ме пита дали все пак искам да продължа, щракам на ДА и ми изписва, че играта изисква 32Мб ВРАМ и Vertex/Pixel Shader suport и се затваря. Като си отворя DirectX-a ми пише, че видеото ми е 32Мб, а като отворя Сандра - 30Мб и по-точно: Total Memory 32MB (30MB Video) (56MB AGP). Картата ми е SiS 650_651_M650_M652_740 и е вградена в дъното. Казвали са ми, че мога да променям паметта й до 32МБ, но не знам клак става.

Какво мога да направя за да вдигна паметта на Видеото? Каде ми се губи тая РАМ 23МБ? Що за чудо е т'ва: Vertex/Pixel Shader suport и мога ли да го постигна ако го нямам? Изобщо мога ли да направя нещо да вдигна параметрите на ПС-то така, че да ми тръгне играта?

Моля помогнете! :blink: :blink: :blink:

Vertex/Pixel Shader на вградена карта се съмнявам да имаш. даже е най-вероятно да нямаш. :) за другите неща не мога да ти отговороря. само ще ти кажа че на една приятелка на някакво дъно Aopen със SIS Chipset с вградена видеокарта (може и същото да е като твоето) от 256 платка (която се показваше в Everest) уиндоуса показваше 192MB Ram (в Properties на My Computer).

Аз съм със същото видео само че е на Laptop и като влезеш в BIOS-a там има настройки за видеото и от там си избираш колко искаш да ти е моята съм я сложил на 64МБ защото толкова може :D

Аз съм със същото видео само че е на Laptop и като влезеш в BIOS-a там има настройки за видеото и от там си избираш колко искаш да ти е моята съм я сложил на 64МБ защото толкова може  :D

Сигурен ли си, че толкова може? Да не взема да го :blowup:

Пък и моят BIOS нещо май е стара версия и няма такава екстра да си сменям паметта на видеото, ама не знам от каде да си изтегля нов и какъв да е точно, т.е. по какви критерии се избира. Пък и ме е страх да не прецакам нещо, че ще се самоубия! :sad1: :sad2:

Играта е Silent Hill 4 The Room Demo. Малко съм си надценил ПСто :D

Да сигурен съм точно сега книжката ми е пред мен и си пише "Avaible options are 8M,16M,32M and 64M" демек може до 64 иначе зависи колко памет имаш аз имам 512 МБ

Само да ти кажа моя Laptop с който съм в момента е П4 2,4гхц 512 Рам 64 МБ Видео(sis650) и тази игра върви

Не пише какъв е BIOS-a но като влезеш в него има едно меню ADVANCED(то е най-отгоре не може да не го видиш)цъкаш в/у него и там има SHARED VIDEO MEMORY натискаш там и от там нататък вече си избираш колко да е видеото

Да сигурен съм точно сега книжката ми е пред мен и си пише "Avaible options are 8M,16M,32M and 64M" демек може до 64 иначе зависи колко памет имаш аз имам 512 МБ

А знаеш ли от къде мога да си изтегля БИОС, какъв да е точно и как да го инсталирам? :)

Подкарах Видеото на 64МБ, обаче пак не тръгва играта, явно е от това Vertex/Pixel Shader suport.

THE-AGENT, казваш че си със същата видео карта и играта ти върви. Как си го постигнал това? :) Моя глупав компютър неще! :angry:

Картата ако е слаба ако ще и 256 мб да я направиш играта пак няма да тръгне. Не мегабайтите са най-важни за игрите, а самия чип и архитектура на видео картата

Картата ако е слаба ако ще и 256 мб да я направиш играта пак няма да тръгне. Не мегабайтите са най-важни за игрите, а самия чип и архитектура на видео картата

Да, знам! :cry

За това си търся PCI видео карта с Vertex/Pixel Shader suprot, явно това ми е проблема специално за тази игра, но едва ли ще се намери такава видео карта!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...