Jump to content
BulForum.com

Проблеми с харда ,записвачката ,рама и кпу-то

Recommended Posts

Вчера закачихме един Maxtor 40GB допълнително към моята машина (моя хард също е Maxtor 7200rpm 8mb 40gb) компа не зареди и блокира като не разпозна моя хард. Всички джъмпери си бяха ок. Моя си беше master ,а другия slave. Както и да е .. Махнахме джъмпера от моя хард и откачихме другия. Компа тръгна ,но Виндолса зарежда 5-6мин. Преинсталирах го.. Пак същото. Направи ми впечатление ,че още от както се включи компютъра и диода ,че мисли си свети нон-стоп ,а преди не беше така. Почвам да гледам филм.. адско накъсване на звука и картината. Сменям филма -пак същото.. пускам мп3-ка и тя насичка жестоко. Влизам в интернет експлоръра и той през 3-4 мин накъсва така. После реших да си прехвърля нещатата ,които бях свалил от нета. Натискам компчето на записвачката -нищо. Разглобих компа смених захранващия кабел и 40жилния на записвачката -нъзки пак не пали. Натискам цд-то (имам цд и записвачка) премигне му лампата и то си седи така.. Зарежда пак "бозата" и веднага ми излиза съобщени "Low System Physical Memory" т.е. рама.. Та въпросът ми е възможно ли е всичко да се скапе? Някакви идеи?

Компа е:

Celeron Tualatin 1.1GHz

GF4MX440 128mb 128bit (274/333@345/365)

Maxtor 7200 8mb 40 GB

CD Teac 32x

CD-RW Phillips 48x

Superstar 230W

Ram : 256mb 133SDRam

Acorp 6a815ep1

Какво да правя? :(

Вчера закачихме един Maxtor 40GB допълнително към моята машина (моя хард също е Maxtor 7200rpm 8mb 40gb) компа не зареди и блокира като не разпозна моя хард. Всички джъмпери си бяха ок. Моя си беше master ,а другия slave. Както и да е .. Махнахме джъмпера от моя хард и откачихме другия. Компа тръгна ,но Виндолса зарежда 5-6мин. Преинсталирах го.. Пак същото. Направи ми впечатление ,че още от както се включи компютъра и диода ,че мисли си свети нон-стоп ,а преди не беше така. Почвам да гледам филм.. адско накъсване на звука и картината. Сменям филма -пак същото.. пускам мп3-ка и тя насичка жестоко. Влизам в интернет експлоръра и той през 3-4 мин накъсва така. После реших да си прехвърля нещатата ,които бях свалил от нета. Натискам компчето на записвачката -нищо. Разглобих компа смених захранващия кабел и 40жилния на записвачката -нъзки пак не пали. Натискам цд-то (имам цд и записвачка) премигне му лампата и то си седи така.. Зарежда пак "бозата" и веднага ми излиза съобщени "Low System Physical Memory" т.е. рама.. Та въпросът ми е възможно ли е всичко да се скапе? Някакви идеи?

Компа е:

Celeron Tualatin 1.1GHz

GF4MX440 128mb 128bit (274/333@345/365)

Maxtor 7200 8mb 40 GB

CD Teac 32x

CD-RW Phillips 48x

Superstar 230W

Ram : 256mb 133SDRam

Acorp 6a815ep1

Какво да правя?  :(

Predi izvestno vreme imah problem s edin Athlon i se okaza RAM-ta.Probvai s dr modul i vij kak 6te vurvi.

На харда джъпера изобщо не му вилияе.. и без и с си е мастер нз защо. Записвачката е славе ,а цд-то мастер. В момента харда е мастер. А рама какво общо има с това ч,е цд-то и записвачката не работят?

На харда джъпера изобщо не му вилияе.. и без и с си е мастер нз защо. Записвачката е славе ,а цд-то мастер. В момента харда е мастер. А рама какво общо има с това ч,е цд-то и записвачката не работят?

Mi nali kazva6, 4e ma6inata se "mota"?T'va spored men e oti6la pamet.Btw markova li e ili ne.Drugo, koeto se se6tam e 4e moje da e ne6to ot dunoto :confused

Edit:predpolagam, 4e nqma da moje6 da probva6 s dr duno, taka 4e za momenta sloji dr pamet da vidim kak 6te se durji s neq ;)

Според мен захранването ти е изключително слабо за компонентите, които си му накачил. 230 W, особено ако е немарково, не може да издържи дъно, процесор, рам, вентилатори (предполагам са три), 2 CD устройства, и като капак си му сложил 2 харда!

Като резултат според мен е захранването. Пробвай с друго захранване, е, разбира се и РАМ може да смениш за проба. Все пак докато си ровил в кутията, е възможно да си закачил някой модул, памет или кабел и да се е развалила връзката, поразбутай и виж контактите на захранването и понамести рам, букси и пробвак.

Ами като изключа едното цд (имам само охладител на кпу-то на кутията нямам)

и дори само записвачката или само цд-то да остане пак не се отваря. Рам няма от къде да взема СДРам и дъно с370 няма от къде.. А захранването си работеше перфектно ( и него няма от къде да взема в момента :) за да пробвам с друго )

Според мен захранването ти е изключително слабо за компонентите, които си му накачил. 230 W, особено ако е немарково, не може да издържи дъно, процесор, рам, вентилатори (предполагам са три), 2 CD устройства, и като капак си му сложил 2 харда!

И аз мисля че е възможно да е от захранването! Първо, че е слабо и второ, че не винаги пише това, на което съответства! Аз имах едно захранване 250В - съответно изгоря, занесах го да го видят и ми казаха, че не е 250, а 230В. Сложих си едно 300В и заспа и между другото компютъра ми е по слаб от твоя!

Не, че съм голям спец. ама просто споделям моя опит със захранвания!

Ами като изключа едното цд (имам само охладител на кпу-то на кутията нямам)

и дори само записвачката или само цд-то да остане пак не се отваря. Рам няма от къде да взема СДРам и дъно с370 няма от къде.. А захранването си работеше перфектно ( и него няма от къде да взема в момента :) за да пробвам с друго )

Това, че захр. е работило нормално нищо не означава. Ключовата дума е: 'работеШЕ' нормално.

Не разбрах, нямаш вентилатор в кутията означава ли, че нямаш такъв в захранването?! :) Не може да нямаш, а ако имаш и на видеокартата (ако нямаш, може и тя да прави проблемите, все пак тея карти се нуждаят от вент.) стават три.

Мисълта ми е, че захранването е пътник според мен. Вероятно се е прецакало при натоварването му с всичко, което си включил към него.

Няма друг начин да ти се помогне, освен да пробваш с различни захранване/рам, може и видео, но едно по едно докато разбереш откъде иде проблема.

EDIT: sandman е много прав! На захранвания, които се продават като 250 вата например често пише 230 W. Така че захр. е първото, което да провериш, докато не е отишло и дъното (ако вече не е станала белята).

Ми ся отивам да си взема новото ПЦ защото си го пях поръчал и исках да прехвърля информацията от харда просо.. За захранването ,ако питате мен и на 200W не е :) бтв колко струва едно гупаво ATX или JNC ,че не искам да давам парички за Fortron или Sirtec.. Захранването иам фан ,който дрънчи като за световно.. Картата е с моднато охлаждане и рам синкс..

I az mislq 4e e ot zahranwaneto.Nqma ot kakwo drugo da e.Ram-a ti e dobre, e ne mnogo, ama twa ne pre4i za drugite ne6ta.Ne 4e razbiram mnogo no imah predi ma6inka s 366 Mhz i zahranvaneto mi be6e 250 W , a kwo ostawa za twoqta ma6inka :confused .Tui 4e idi da ti smenqt zahranvaneto i vsi4ko bi trqbwalo da si doide na mqstoto :blink:

бтв колко струва едно гупаво ATX или JNC ,че не искам да давам парички за Fortron или Sirtec..

Аз си взех 300В АТХ за 25лв.

THE-AGENT виж ми едита в мойта тема да не спамвам тук. Сори за офтопика!

Захранването иам фан ,който дрънчи като за световно.

Щом вентилатораа дрънчи като за световно най-вероятно захранаването си е отишло. До преди 2 седмици и на мен така ми беше отзад вентилатора и се оказа, че се е развалил от дългата работа и въри на доста ниски обороти и съответно не охлажда. Добре, че проблема бе открит навреме иначе и аз като тебе щях да бъда сега :(

=> и според мен е захранването

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...