Jump to content
BulForum.com

Java Script

spirit

Recommended Posts

Ако някой разбира JAVA или друг език с който може да ми помогне, PLS HELP:

Проблема е следния:

Искам при отваряне на определена сстраница в WEB, курсора на мишката да се позиционира на точно определено място, зададено като x и y координати.

Ще бъда благодарен, ако някой ми помогне, и ще се радвам аако предизвикам дискусия по тази тема.

Благодаря предварително

Нека да се съсредоточим върху темата, без изпадане в саркастични подроббности, както пише във една от забраните във "FORUM RULES" (поставям го в кавички без никаква саркастина умисъл - вЕрвай ми, нали си moderator - би трябвало да ги знаеш).

Ако имаш с какво да помогнеш - давай.

Благодаря

P.S. виж как се казва темата

ами по темата е - какво в крайна сметка искаш?! Java или Javascript?! Или няма смисъл, като във вица за швепсовете... Изрази се ясно и тогава очаквай помощ. Сега по ясен ли съм?

ОК, глей ся, искам, както казах, при зареждане на страницата да се позиционира курсора на мишката на определено място (x, y), като това място е върху flash филмче. Предполагам, че това нещо, ще бъде изпълнено със някакъв Java Script от рода на: onLoad, ... еди кво си.

Втория проблем е, че искам курсора да е позициониран върху flasх - не знам дали това няма да усложни нещата

P.S. Не разирам кой знае колко от Java Script - затова търся помощ

Благодаря

Такова нещо поне на мен не ми е известно да може да стане. А и не би трябвало да може. Замисли се малко и ще разбереш защо.

Най-близко до ума би било да бъде метод на window или screen, но там такива неща няма.

Един такъв скрипт би могъл да ти блокира мишката на едно място и единствения начин да се спасиш е една от комбинациите Alt+tab \ Alt+F4, Win или подобна.

От друга страна позиционирайки мишката на някое място при зареждане, потребителят по принцип постоянно движи мишката, така че ефектът ще е почти нулев.

Ако целта ти е да се кликне на това място, никой не клика мишката ей така на зула, без да види къде е тя, ако той/тя не иска да кликне там, няма да кликне, дори и да можеше да застопориш курсора там (което пък би отвратило всеки).

Целта не е да се кликне там , а да се задвижи един флаш, а след това user-а да си мести колкото иска мишката

Flash-а е изтеглен от нета и нямам .fla файла

Ами насочи се да оптимизираш флаш-а, като например да се задейства сам :)

Едит: мда.. сори, чак сега видях твоя едит :D

Доколкото разбирам, флаша се пуска с rollover event и ти трябва да шътнеш мишката отгоре, за да се плейва, така ли? Ако е така, мисля че може да се измисли нещо, за да се пусне клипа и без момента с onMouseOver(). Качи някъде swf-a и htm-a, че трябва да се пробва. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...