lil_stenly Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 awe hora instaliram si win xp v c: i mi trugva nosled tova mi dava nqkvo suob6tenie "windows file protection" pi6e "files that are reqired for windows to work properly have been replaced by unrecognized versions. to maintain system stability,windows must restore the original versions of these files." i ima retry za cd-to more information i cacel . a az ne sum nahvurlal nikvi failove i neznam kvo da pravq sq ako rest-na compa i nqma da trugne tukmo da po4ne dago zarejda i 6te izpi6e 4e nqkuv fael lipsva i da pusna diska na win xp , da natisna "r" za da go popravi ama nestava.reinstaliram win-a sus cd-to i posle pak stava taka oba4e mi dava 4e lipsva drug fael ili 4e nqkva programa go izpolzva a az ne sum instaliral ni6to molq pomognete 6tot sq ako restna i do tam, pak 1 4as reinstall. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 4, 2005 Author Share Posted January 4, 2005 molq nezatvarqite temata sujalqvam 4e se oburkah i ne e slojih pri windows problemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
gengsta Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Възможно е по време на инсталацията ако диска е прецакан да не успее да копира някои файлове.Вземи от някой друг диск на Windows или си свали от warez-a и пробвай пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 4, 2005 Author Share Posted January 4, 2005 Възможно е по време на инсталацията ако диска е прецакан да не успее да копира някои файлове.Вземи от някой друг диск на Windows или си свали от warez-a и пробвай пак. <{POST_SNAPBACK}> nqmam vreme da hoda da tursa win ot nqkoi a puk predi s tozi win si ba4ka6e normolno a kajimi koi win da si svalq ot warez Link to comment Share on other sites More sharing options...
gengsta Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Свали си от тук http://warez.ru:8080/FTP/OS/Windows.XP.Pro...Integrated-PGM/ и аз сега го свалям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 4, 2005 Author Share Posted January 4, 2005 vijte sq zada install-ne6 win xp ti trqbva disk.i kat puhne6 diska i restne6 ti go boot-va i zapo4va instalaciata. no ako si s *.iso t.e. virtualno cd. .ako si s virtualno cd 6a stane taka(pone az taka mislq) puska6 imagine faila i ti trugva autorun-a i tam ti dava install.ne e li taka?i sled tova cuka6 install i ti dava otde 6te ti izvli4a faila i36...bla bla bla , i ti dava6 na virtualnoto cd i to se installva.taka stava li Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Тръгнал си по грешен път. Това е операционна система, не ти е някаква игра или програма да я пуснеш ей така през виртуалното CD. Инсталацията на ХР рестартва компа няколко пъти, и след всеки обкръжението, т.е. ОС-а е по-различен, да разчиташ на програма, която да обслужва заявките за файлове от .iso-то не е разумно. Нищо чудно че имаш проблеми. Записваш iso-то на празно сиди (iso-то може да носи буут информация, така че най-вероятно получения диск ще е бутабъл). И после инсталираш от сиди-то. Това е най-безпроблемния и безболезнен начин. И никакви ъпгрейди, чист инстал е истината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 4, 2005 Author Share Posted January 4, 2005 Тръгнал си по грешен път. Това е операционна система, не ти е някаква игра или програма да я пуснеш ей така през виртуалното CD.Инсталацията на ХР рестартва компа няколко пъти, и след всеки обкръжението, т.е. ОС-а е по-различен, да разчиташ на програма, която да обслужва заявките за файлове от .iso-то не е разумно. Нищо чудно че имаш проблеми. Записваш iso-то на празно сиди (iso-то може да носи буут информация, така че най-вероятно получения диск ще е бутабъл). И после инсталираш от сиди-то. Това е най-безпроблемния и безболезнен начин. И никакви ъпгрейди, чист инстал е истината. <{POST_SNAPBACK}> imam maluk problem trugnah da si zapisvam win xp pro sp2 integrated ot disk-(napravih si go s clone cd nai razumniq na4in mislq) i taka bqh zapo4nal installaciqta i kato stigna do tam deto restvam compa i zavurtq diska no ne mi go boot-na no az bqh zapo4nal installaciqta ot win i mi pi6e win xp setup(6toto imam i drug win ama e v d: ) i go izbrah trugva si tam draiveri gluposti da se install-vat sega stiga do momenta i mi pi6e starting windows(togava trqbva da si izbera drive i da zapo4ne setup-a i mi pi6e pusni diska na win xp pro sp2 a diska e vutre i go zavurtq kvo da pravq Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 imam maluk problem trugnah da si zapisvam win xp pro sp2 integrated ot disk-(napravih si go s clone cd nai razumniq na4in mislq) i taka bqh zapo4nal installaciqta i kato stigna do tam deto restvam compa i zavurtq diska no ne mi go boot-na no az bqh zapo4nal installaciqta ot win i mi pi6e win xp setup(6toto imam i drug win ama e v d: ) i go izbrah trugva si tam draiveri gluposti da se install-vat sega stiga do momenta i mi pi6e starting windows(togava trqbva da si izbera drive i da zapo4ne setup-a i mi pi6e pusni diska na win xp pro sp2 a diska e vutre i go zavurtq kvo da pravq <{POST_SNAPBACK}> Честно казано малко разбрах за какво говориш, ако искаш точен отговор, дай точна информация, пиши по-грамотно, има цяла тема по въпроса за грамотността тук . Прегледай си отново поста и ми кажи колко точки, запетайки и главни букви имаш! Е няма да си губя времето да давам съвети при подобно обяснение, сори, някой друг да се опита, или пиши по-грамотно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absent Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 imam maluk problem trugnah da si zapisvam win xp pro sp2 integrated ot disk-(napravih si go s clone cd nai razumniq na4in mislq) i taka bqh zapo4nal installaciqta i kato stigna do tam deto restvam compa i zavurtq diska no ne mi go boot-na no az bqh zapo4nal installaciqta ot win i mi pi6e win xp setup(6toto imam i drug win ama e v d: ) i go izbrah trugva si tam draiveri gluposti da se install-vat sega stiga do momenta i mi pi6e starting windows(togava trqbva da si izbera drive i da zapo4ne setup-a i mi pi6e pusni diska na win xp pro sp2 a diska e vutre i go zavurtq kvo da pravq <{POST_SNAPBACK}> За другите не знам но от това аз нищо не разбрах. Та ако искаш някой да ти помогне пиши разбрано, на кирилица, с по-кратки изречения (то това твоето е на 4 реда) и опиши по-ясно проблема - успял ли си да запишеш диска, формат правил ли си, с какъв FAT си и т.н. ПП и да ти кажа, че за да инсталираш XP не е задължително да имаш диск. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Мисля,че разбрах .Като реснеш компа и не boot-va,така ли?Ами се инсталира Вин-а след като зареди?-Ами губиш си времето така,само ще си изгубиш 30 мин. и няма да е форматирано C-то примерно.Щом неиска да boot-va... А сигурен ли си,че пц-то е настроено да boot-va? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 4, 2005 Author Share Posted January 4, 2005 ei tva e win-a.Zna4i svalih si go i go ka4ih na disk 4rez clone cd.Sled tova pusnah diska i mi dade install , i go installnah sled tova restnah i kato stigna do mqstoto deto trqbva da boot-ne ne go napravi , a napravo mi dade da si izbiram mejdu moq win xp pro i win xp pro (sp2 integrated) install-a.izbrah install-a i sled tova zarejda ne6to otdolu i mi izpisva "please wait" (molq po4akaite) i izvednuj mi izpisa pusni diska na win xp pro sp2 (integrated) , a diska e vutre e dobre de sq razbrahte li ? kajete kvo da praa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Доколкото разбрах, имал си два уиндоуса, на C: и на D:. На Д: си стои, а ти се опитваш да инсталираш отново ХР на C:. Нищо не казваш какъв boot manager използваш за dual boot процедурата, както и какъв е уиндоуса на Д:. Това са важни неща. Също така не става ясно до къде точно стига процедурата по зареждането след рестарта. Това Please wait... може да го изписва буут мениджъра например. Значи си инсталирал ХР+SP2 на Ц:, но на чисто ли (след формат), или върху какъв уиндоус? След рестарта появява ли се логото на ХР (четирицветните прозорци) и синия лайв-метър отдолу? Защото доколкото си спомням при старт ХР-то никъде не пише please wait. (аз и рядко обръщам внимание на този скрийн а и не го виждам задълго). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 4, 2005 Author Share Posted January 4, 2005 na d:-to e win xp pro a na c:-to iskam da install-na win xp-pro sp2 integrated startirah install-a (ot winxp kato usna diska) kopira tam instalacionnite failove , no vij stiga do tam deto trqbva da boot-ne no neboot-va.a na nqkolko puti predi sum reinstallval win xp i mi e boot-valo.i problema , stiga malko sled tva det ne6te da boot-va nali sled tova poprincip ti dava da izbira6 instalaciqta na noviq win ili tvoq win det ba4ka , izbira6 instala .sled tva po4va da zarejda ne6to otdolu i pi6e starting win...s. i dava sled tova please wait pak otdolu i izvednuj kato trqbva da mi dade da izbera hard i da zapo4ne da copy failovete mi pi6e pusni diska na win xp pro sp2 integ. a za tva deto pitav dali e na 4isto v C:-to ima failove no nqma drug win. Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_shadow Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 ХЕПТЕН СЕ ОМОТАХ. НЯМА ЛИ ДА Е ПО - ДОБРЕ ДА ГРАБНЕШ КОМПА И ДА ГО НОСИШ НА НЯКОГО ДЕТО РАЗБИРА И ДА ТИ ГО ОБЯСНИ НА СПОКОЙСТВИЕ. ВИДЯ ЛИ В БИОСА ДАЛИ Е НАГЛАСЕН ДА БООТВА ПЪРВО ОТ СД РОМА И ПОСЛЕ ОТ ДЯЛА НА ТВЪРДИЯ ДИСК? УСПЕХ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Zna4i svali si WIndows XP Media Center ot tukna 2 CDta e.Izpe4i go na diskove i sled tova go insatllni sled format na Cto.Az sam s nego si4ko e perfektno. A ti probval li si da sloji6 diska na XP-to i da si opira failovete? Na men tozi problem mi go be6e pravil kato si slojih Windows Longhorn Transformation Pack. i ne slagai SP 2 Media center go ima vatre Link to comment Share on other sites More sharing options...
dochevski Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Сложи си Windoes 98,май с него ще ти е най-добре.Няма много сложнотии в него.А ако си много навитак за ХР, преинсталираи го още няколко пъти и ще му свикнеш.Твоя проблем е за това , че пускаш инсталацията през едно ХР,а инсталираш друго на друг хард.Ти пускаш инсталацията през първото ХР,тогава като рестартне РС-то не буутва от диска, а от харда!ЗАТОВА директно те пита дали да стартира ХР или инсталацията му.Форматираи си харда,но преди това си запиши което искаш ХР, и си го инсталираи на чисто,без други Windows-и на него.Тогава ще видиш, че ще ти буутне от CD-то. PS:нагласи си BIOS-а да ти буутва от CD-то,ако можеш.Не е задължително, но е препорачително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingoftheROAD Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 na d:-to e win xp pro a na c:-to iskam da install-na win xp-pro sp2 integrated startirah install-a (ot winxp kato usna diska) kopira tam instalacionnite failove , no vij stiga do tam deto trqbva da boot-ne no neboot-va.a na nqkolko puti predi sum reinstallval win xp i mi e boot-valo.i problema , stiga malko sled tva det ne6te da boot-va nali sled tova poprincip ti dava da izbira6 instalaciqta na noviq win ili tvoq win det ba4ka , izbira6 instala .sled tva po4va da zarejda ne6to otdolu i pi6e starting win...s. i dava sled tova please wait pak otdolu i izvednuj kato trqbva da mi dade da izbera hard i da zapo4ne da copy failovete mi pi6e pusni diska na win xp pro sp2 integ.a za tva deto pitav dali e na 4isto v C:-to ima failove no nqma drug win. <{POST_SNAPBACK}> Когато стартираш инсталация на XP-то под който и да е WIN инсталатора си копира временни файлове на твърдия диск. И след рестарта инсталацията продължава от там. Но не позволява да се форматира дяла на който си е запиало временнире файлове. Провери си BIOS-а дали ти е настроен на - First boot device да е на CD-ROM за да може инсталацията да стартира от CD-то. И тогава можеш да си форматираш C: -то и да инсталираш начисто. Препоръчвам ти да не инсталираш SP2 зашото доколкото знам доста програми не вървят под него. Аз лично съм със SP1 + security & critical updates. Успех приятел ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 kazaha ti go pone 5 puti vij v biosa dali ti e nastroen da boot-va ot cd-to i posle instalirai na 4isto toest purvo formatirai uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.