dolen_tip Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 Понеже имам познат дето се занимава със ел. техника и по-принцип от него знам ,че тонколоните, които са от дърво имат по- добър звук ,а кото гледам Logitech не са дървени , а пластмасови. Luxeon са доста внушителни и са доста по-мощтни от Logitech и Creative и са с дървен корпус ,и са на същата цена като Logitech. Това си е мое мнение секи сам решава Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 1, 2005 Share Posted June 1, 2005 Понеже имам познат дето се занимава сас ел. техника и по-принцип от него знам че тонколоните кото са от дарво имат по- добар звук ,а кото гледам Logitech не са дървени , а пластмасови. Luxeon са доста внушителни и са доста по-мощтни от Logitech и Creative и са с дървен корпус и са на същата цена като Logitech. Това си е мое мнение секи сам решава e какво като не са дървени? колоните от по 1000 лева също не са дървени. модели за домашно кино на SONY за 1200 лева .. също не са дървени. 2 дървени колони могат да струват 300 лева могат и да струват 50 000 лева. всичко зависи от дървото. сравнението е неуместно. колкото до Logitech.. те са THX Certified (стандарт на лукас филмс който гарантира качество). надали някога Luxe-on ще минат близо до такъв стандарт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted June 4, 2005 Share Posted June 4, 2005 Кажете някакви хубавки колонки (без бас, имам си Unitek SP-622/2.1 20W + 10W x 2 ... Нещо видях че може да се прави съраунд от няколко отделни колони и ся се навивам Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolen_tip Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Хай взех си колони Logitech X530 5.1 препоръчвам ги на всеки ,който иска да си копува просто нямат грешка Full BASS ви казвам. Звуковата ми карта е Creative се пак и тва има значение качеството е 6 даже се наложи да си сменям някой от песните (да тарся с по яко качество) . Имат 3 години гаранция . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Кажете някакви хубавки колонки (без бас, имам си Unitek SP-622/2.1 20W + 10W x 2 ... Нещо видях че може да се прави съраунд от няколко отделни колони и ся се навивам <{POST_SNAPBACK}> Аз си взех SP622, не съм доволен, баса е 20W, сателитите 2x10, RMS. По мои наблюдения е по-скоро 10W + 2x5W реални (DIN да речем). Разбира се няма какво да очаквам за 40лв., но все пак не са изчислени както трябва, баса трябва да е поне ~30W (по техните изчисления). Ниски честоти (< 50Hz) почти липсват. e какво като не са дървени? колоните от по 1000 лева също не са дървени. модели за домашно кино на SONY за 1200 лева .. също не са дървени. 2 дървени колони могат да струват 300 лева могат и да струват 50 000 лева. всичко зависи от дървото. сравнението е неуместно. колкото до Logitech.. те са THX Certified (стандарт на лукас филмс който гарантира качество). надали някога Luxe-on ще минат близо до такъв стандарт. <{POST_SNAPBACK}> Няма пластмасови профи колони, има си цяла наука за това, (Акустика) която обяснява защо. Остави го тоя THX, дървото си е дърво. @dolen_tip Creative не е равно на качество, (камо ли 5.1 система) когато си говорим за музика (mp3/CD). Това е масово заблуждение. Виж при игрите и филмите е друго Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Няма пластмасови профи колони, има си цяла наука за това, (Акустика) която обяснява защо. Остави го тоя THX, дървото си е дърво. @dolen_tip Creative не е равно на качество, (камо ли 5.1 система) когато си говорим за музика (mp3/CD). Това е масово заблуждение. Виж при игрите и филмите е друго Kaкво ще рече професионални колони? тук не говорим за колони 90 000 лева едната!!! говорим за колони за компютър/домашно кино. и все пак.. дървото не си е дърво, защото има разлика между дърво и дърво. THX е стандарт който не трябва да се подценява въобще, защото има изисквания за получаването му. и то големи изисквания. Bose са пластмасови, но си имат акустика и са по 4000 лева (евтините модели). обяснение ще ми дадеш ли за това? и между другото dolen_tip не говори за криейтив, а за Logitech. не се заяждам. просто така може да е прозвучало Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 w00x понякога си много весел да знаеш За какви цени и бози ми говориш, нямам намерение да се ровя сега в учебници за да те оборя както трябва. За едно си прав (вложих друг смисъл в предния си пост, който явно не си доловил), от дърво до дърво - океан. Аз за себе си знам, видял съм, чул съм, усетил съм разликата, останалото е твой проблем. По принцип преди години предпочитан материал е бил дървеният, поради лесната му обработка и цена. Сега има доста качествени пластмаси с впечатляващи характеристики, но за мен (а и не само) дървото е по-добрият материал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 w00x понякога си много весел да знаеш За какви цени и бози ми говориш, нямам намерение да се ровя сега в учебници за да те оборя както трябва. За едно си прав (вложих друг смисъл в предния си пост, който явно не си доловил), от дърво до дърво - океан. Аз за себе си знам, видял съм, чул съм, усетил съм разликата, останалото е твой проблем. По принцип преди години предпочитан материал е бил дървеният, поради лесната му обработка и цена. Сега има доста качествени пластмаси с впечатляващи характеристики, но за мен (а и не само) дървото е по-добрият материал. Говоря ти за цени, защото ти говориш за професионални колони. за 100 лева.. какво ли ще е дървото? няма да е бук 100%. след като за 100 лева пластмасата излиза по-качествена, защо да се бутаме на дърво, само защото е такова? Най-скъпата серия говорители за домашно кино на Sony е с алуминиеви тела и струва 1200 лева. доста добре свирят да ти кажа. има и дървени колони, но цените им са по-ниски. Въпроса е как е направена колоната, а не от какво е направена . тя може и от дърво за 1000 лева кубика (или каквато е мерната единица) да е направена, но ако е направена калпаво.. няма да свири. язък за дървото. както и да е. и аз те разбрах и ти ме разбра. не разбрах само защо да съм весел? какво толкова смешно и невярно съм казал? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 w00x Слушаи малко какво ти се казва и разсъждаваи над него Виж от какво се правят (висококачествените)озвучителни тела http://www.zingali.it Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Моя съвет е отиваш в Тецхнополис ..... гледаш след тва отиваш в Метро , което е точно до Тецхнополис и там гледаш ...... ако все още не си си харесал някои отиваш и в Тецхномаркет ....... НЕ ЧЕТИ МОЩНОСТА НА КУТИЯТА , а викаи някои да дои да ти ги пуснат и да си ги издуеш и видиш .... аз така направих и за 55 или 65 лв вече не си спомням си взех едни брутални 2.1 и си работат перфектно ... много качествен басс и съм доволен като цсяло Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 w00x Слушаи малко какво ти се казва и разсъждаваи над него Виж от какво се правят (висококачествените)озвучителни тела http://www.zingali.it Май не можете да ме разберете какво пиша. къде съм казал, че от дърво не са хубави колоните, че чак и страници за колони над 10 000 лева/брой ми показвате? Казвам, че за 100 лева, някакси е по-добре да си вземеш пластмаса. поне не ми я представят за нещо което не е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Е какво като са 100 лева, има голяма разлика между говорител, направен от 2мм пластмаса и такъв от дърво. И то не в полза на първия. Слушал съм разни harman-kardon 5.1 системи, които не са дървени, и въпреки , че изобщо не харесвам как звучат такива 5.1, 6.1 и така нататък системи тази беше страхотна. Но не струва 100 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Слушал съм разни harman-kardon 5.1 системи, които не са дървени, и въпреки , че изобщо не харесвам как звучат такива 5.1, 6.1 и така нататък системи тази беше страхотна. Но не струва 100 лева. E aз какво казах по-нагоре?????? вие сега май искате да ме убедите, че LuxeOn най-висок клас е по-добре от Logitech най-висок клас, защото е дървена. а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cTo9H Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 E aз какво казах по-нагоре?????? вие сега май искате да ме убедите, че LuxeOn най-висок клас е по-добре от Logitech най-висок клас, защото е дървена. а? <{POST_SNAPBACK}> Точно така! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Точно така! <{POST_SNAPBACK}> А ти чувал ли си ги двете, че да можеш да се изкажеш толкова категорично? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 А ти чувал ли си ги двете, че да можеш да се изкажеш толкова категорично? За него дърво = качество. независимо дали е Unitek или JBL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 За него дърво = качество. независимо дали е Unitek или JBL. <{POST_SNAPBACK}> Ако една и съща система се предлага в два варианта: дърво (дори и облицован талашит да е) и пластмаса, познай от два пъти кое ще е по-добро E aз какво казах по-нагоре?????? вие сега май искате да ме убедите, че LuxeOn най-висок клас е по-добре от Logitech най-висок клас, защото е дървена. а? <{POST_SNAPBACK}> Сравнението, което си дал е неуместно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Сравнението, което си дал е неуместно <{POST_SNAPBACK}> Какво имаш предвди, под неуместно? И защо да е нуместно? Той сравнява два модела от различни марки, а не сравнява един модел, но единия да е дърво, а другия пласт маса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Какво имаш предвди, под неуместно? И защо да е нуместно? Той сравнява два модела от различни марки, а не сравнява един модел, но единия да е дърво, а другия пласт маса. <{POST_SNAPBACK}> Е как можеш да направиш обективно сравнение (говорим си за дърво vs. пластмаса), след като имат различни характеристики, различни говорители, различна големина, стъпалото вътре е различно, абе всичко. Чувате ли се какво говорите изобщо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Хахахахаха, а не можеш ли да напрваиш сравнение на това, коя от двете свири по-добре с дадените характеристики? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Хахахахаха, а не можеш ли да напрваиш сравнение на това, коя от двете свири по-добре с дадените характеристики? <{POST_SNAPBACK}> Мога да си изградя представа, но не зависи само колко вата са, от SNR и честотен диапазон. Зависи от дизайна на кутиите много (щото тия неща се изчисляват), зависи какви са говорителите, зависи колко са дебели стените, зависи как е реализиран баса. Има добре изчислени колони 20W, които свирят по-качествено и по-силно от 40W зле изчислени. Но да, обща представа мога да добия, но не и да ги сравнявам. Ето затова сравнението на w00x е неуместно. Той говори точно за това сравнение. <{POST_SNAPBACK}> Runner добре, само дето аз не мога да стопля, как аджеба ще усетиш разлика между дърво и пластмаса, като сравняваш две различни системи. Не става така Хехе И какво стана сега. май дойде на моето, че дървото не е критерий за качество. Runner : мерси за подкрепата <{POST_SNAPBACK}> Не не съм дошъл на твойта, дървото е един от критериите за качество Свързвай ги малко постовете. Не ми се спори вече, смисъл няма, седнете да прочетете нещо. Пък ако не, купувайте си пластмаси, нали няма аз да ги слушам bakara ти каза нещо одеве...върни се го прочети отново Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Той говори точно за това сравнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Мога да си изградя представа, но не зависи само колко вата са, от SNR и честотен диапазон. Зависи от дизайна на кутиите много (щото тия неща се изчисляват), зависи какви са говорителите, зависи колко са дебели стените, зависи как е реализиран баса. Има добре изчислени колони 20W, които свирят по-качествено и по-силно от 40W зле изчислени. Хехе И какво стана сега. май дойде на моето, че дървото не е критерий за качество. Runner : мерси за подкрепата Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Може ли да си дадете мнението за 2.1 система за слушане на музика Креатив Л3500 сателити-2*9вата, 6.5инча дървен буфер-30вата, биамплитудно усилване. Цена>200лева По чуждите форуми чета че вади добър плътен бас при ниските и не затихва толкова силно сравнено с Лоджитех Z-3е. Та там смятат че тази система става за слушане на басови парчета, какво е вашето мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 да не отварям нова тема да ви питам в тази дали някой има впечатления от тези колонки...? ето снимки тук... ако иматe по-добри предложения да към 50лв. с радост ще ги чуя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.