Jump to content
BulForum.com

Помощ за писане на нов компресиращ алгоритъм

my_shadow

Recommended Posts

Предварително ме извинете ако тази тема не е за категорията Download.

Значи събрал съм някои идей и искам да ги обобщя в добре написана и структурирана програма на С++. От дълго време се ровя в книгите и учебниците и искам да напиша архивираща програма но естествено нищо общо да няма с останалите ачета, рарове и зипове. Но това ще направя догодина, котато изтрезнея :D .

Та значи метода ще е следния: RLE - LPC - LZ - XOR - HUF. И архивния файл ще е с разширение .mag, съкращенията са имена на компресиращи алгоритми които ще обединя в едно. Но за това ми е нужна помощ. Някой ще трябва да чете кода повторно и да прави забележки и да отстранява някои грешки. Също така и някой все ще трябва да питам за ценни съвети. И някъде ще трябва да задавам въпроси... Е ако се навиете и разбирате от с/с++ много ще се радвам ако можете да ми помогнете: със съвети, помощ по кода, превод неразбираните от мен хелпове (че съм скаран с английския) и т.н.

Ако някой се навие нека да ми постне. Та алгоритъма е следния:

RLE - Премахва последователностите от еднакви букви.

LPC - Линейно кодиране с математическо предсказване. Намалява амблитудите на потока.

LZ - Речниково кодиране на често срещаните думи (както LZ77)

XOR - Прилагане на функция xor върху целия поток от данни.

HUF - Побуквено кодиране по метода на Хъфман.

Хайде наздраве пък дано да има мераклий :)

Предварително ме извинете ако тази тема не е за категорията Download.

Значи събрал съм някои идей и искам да ги обобщя в добре написана и структурирана програма на С++. От дълго време се ровя в книгите и учебниците и искам да напиша архивираща програма но естествено нищо общо да няма с останалите ачета, рарове и зипове. Но това ще направя догодина, котато изтрезнея :D .

Та значи метода ще е следния: RLE - LPC - LZ - XOR - HUF. И архивния файл ще е с разширение .mag, съкращенията са имена на компресиращи алгоритми които ще обединя в едно. Но за това ми е нужна помощ. Някой ще трябва да чете кода повторно и да прави забележки и да отстранява някои грешки. Също така и някой все ще трябва да питам за ценни съвети. И някъде ще трябва да задавам въпроси... Е ако се навиете и разбирате от с/с++ много ще се радвам ако можете да ми помогнете: със съвети, помощ по кода, превод неразбираните от мен хелпове  (че съм скаран с английския) и т.н.

Ако някой се навие нека да ми постне. Та алгоритъма е следния:

RLE - Премахва последователностите от еднакви букви.

LPC - Линейно кодиране с математическо предсказване. Намалява амблитудите на потока.

LZ - Речниково кодиране на често срещаните думи (както LZ77)

XOR - Прилагане на функция  xor върху целия поток от данни.

HUF - Побуквено кодиране по метода на Хъфман.

Хайде наздраве пък дано да има мераклий  :)

Поне можеше да покажеш някои части от source кода.

Така според мен никой не може да чатне нищо :) .

Аз съм мераклия. Само ми прати линкове със спецификациите на алгоритмите, да се запозная по-подробно с тях.

Ми и един ред сорс нямам още. Все не ми остава време за да започна писане. Още обмислям организацията на кода. Смятам да си има собствена йерархия от класове.

Но искренно ви благодаря за инициативата момчета! Ще пиша след няколко дни. :)

Аз съм мераклия. Само ми прати линкове със спецификациите на алгоритмите, да се запозная по-подробно с тях.

A dokato ne e zatvorena temata iskam da popitam:

Bo kak 6te se otvarq samiq fail v smisal da kajem toi nqma da kodira tekst samo mi da kajem exe kak 6te stane spored tebe da ima6 nqkva ideq 6toto na men mi se varti ne6to v glavata ama ne znam dali 6a stane a sq nmam vreme da probvam da pi6a arhivator :punk

Sorry za offtopica

A dokato ne e zatvorena temata iskam da popitam:

Bo kak 6te se otvarq samiq fail v smisal da kajem toi nqma da kodira tekst samo mi da kajem exe  kak 6te stane spored tebe da ima6 nqkva ideq 6toto na men mi se varti ne6to v glavata ama ne znam dali 6a stane a sq nmam vreme da probvam da pi6a arhivator  :punk

Sorry za offtopica

Mi to si ima binarni rejimi be. Zemi pitai google :bgrin: ('man 3 fscanf' naprimer)

Съвсем скоро писах програма за компресиране по метод LZW, а колегите писаха за динамичен Хъвман, динамичен Шенън - Фано, някои имат и за LZ77 та мога да помогна с нещо

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...