my_shadow Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Предварително ме извинете ако тази тема не е за категорията Download. Значи събрал съм някои идей и искам да ги обобщя в добре написана и структурирана програма на С++. От дълго време се ровя в книгите и учебниците и искам да напиша архивираща програма но естествено нищо общо да няма с останалите ачета, рарове и зипове. Но това ще направя догодина, котато изтрезнея . Та значи метода ще е следния: RLE - LPC - LZ - XOR - HUF. И архивния файл ще е с разширение .mag, съкращенията са имена на компресиращи алгоритми които ще обединя в едно. Но за това ми е нужна помощ. Някой ще трябва да чете кода повторно и да прави забележки и да отстранява някои грешки. Също така и някой все ще трябва да питам за ценни съвети. И някъде ще трябва да задавам въпроси... Е ако се навиете и разбирате от с/с++ много ще се радвам ако можете да ми помогнете: със съвети, помощ по кода, превод неразбираните от мен хелпове (че съм скаран с английския) и т.н. Ако някой се навие нека да ми постне. Та алгоритъма е следния: RLE - Премахва последователностите от еднакви букви. LPC - Линейно кодиране с математическо предсказване. Намалява амблитудите на потока. LZ - Речниково кодиране на често срещаните думи (както LZ77) XOR - Прилагане на функция xor върху целия поток от данни. HUF - Побуквено кодиране по метода на Хъфман. Хайде наздраве пък дано да има мераклий Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted January 2, 2005 Share Posted January 2, 2005 Предварително ме извинете ако тази тема не е за категорията Download. Значи събрал съм някои идей и искам да ги обобщя в добре написана и структурирана програма на С++. От дълго време се ровя в книгите и учебниците и искам да напиша архивираща програма но естествено нищо общо да няма с останалите ачета, рарове и зипове. Но това ще направя догодина, котато изтрезнея . Та значи метода ще е следния: RLE - LPC - LZ - XOR - HUF. И архивния файл ще е с разширение .mag, съкращенията са имена на компресиращи алгоритми които ще обединя в едно. Но за това ми е нужна помощ. Някой ще трябва да чете кода повторно и да прави забележки и да отстранява някои грешки. Също така и някой все ще трябва да питам за ценни съвети. И някъде ще трябва да задавам въпроси... Е ако се навиете и разбирате от с/с++ много ще се радвам ако можете да ми помогнете: със съвети, помощ по кода, превод неразбираните от мен хелпове (че съм скаран с английския) и т.н. Ако някой се навие нека да ми постне. Та алгоритъма е следния: RLE - Премахва последователностите от еднакви букви. LPC - Линейно кодиране с математическо предсказване. Намалява амблитудите на потока. LZ - Речниково кодиране на често срещаните думи (както LZ77) XOR - Прилагане на функция xor върху целия поток от данни. HUF - Побуквено кодиране по метода на Хъфман. Хайде наздраве пък дано да има мераклий <{POST_SNAPBACK}> Поне можеше да покажеш някои части от source кода. Така според мен никой не може да чатне нищо . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 2, 2005 Share Posted January 2, 2005 Аз съм мераклия. Само ми прати линкове със спецификациите на алгоритмите, да се запозная по-подробно с тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_shadow Posted January 3, 2005 Author Share Posted January 3, 2005 Ми и един ред сорс нямам още. Все не ми остава време за да започна писане. Още обмислям организацията на кода. Смятам да си има собствена йерархия от класове. Но искренно ви благодаря за инициативата момчета! Ще пиша след няколко дни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_shadow Posted January 6, 2005 Author Share Posted January 6, 2005 Ми хайде да помоля модераторите да изтрият темата. Така и не знам когаще имам време да пиша по проекта. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 Аз съм мераклия. Само ми прати линкове със спецификациите на алгоритмите, да се запозная по-подробно с тях. <{POST_SNAPBACK}> A dokato ne e zatvorena temata iskam da popitam: Bo kak 6te se otvarq samiq fail v smisal da kajem toi nqma da kodira tekst samo mi da kajem exe kak 6te stane spored tebe da ima6 nqkva ideq 6toto na men mi se varti ne6to v glavata ama ne znam dali 6a stane a sq nmam vreme da probvam da pi6a arhivator Sorry za offtopica Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 A dokato ne e zatvorena temata iskam da popitam: Bo kak 6te se otvarq samiq fail v smisal da kajem toi nqma da kodira tekst samo mi da kajem exe kak 6te stane spored tebe da ima6 nqkva ideq 6toto na men mi se varti ne6to v glavata ama ne znam dali 6a stane a sq nmam vreme da probvam da pi6a arhivator Sorry za offtopica <{POST_SNAPBACK}> Mi to si ima binarni rejimi be. Zemi pitai google ('man 3 fscanf' naprimer) Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_shadow Posted January 14, 2005 Author Share Posted January 14, 2005 Samiq mag fail e binaren nal tay. Zna4i toi 6te e asociiran s programata i 6te se otvarq s neq \arxivatora\ nal tai. Zna4i moje da se napravi self extractor koito da e .exe fail. Nai tai. No za tova se iska da si fakir na asembler i da poznavaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Съвсем скоро писах програма за компресиране по метод LZW, а колегите писаха за динамичен Хъвман, динамичен Шенън - Фано, някои имат и за LZ77 та мога да помогна с нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.