VenoMan Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Съжалявам ако тази тема се повтаря,но търсих по доста различни начини и не намерих нужната информация или пък ако проблема с окаже че е хардуерен че съм поставил тази тема в този раздел.Та ето го и проблема: Не ми дава на единия партишън на харда че имам 1гБ фрее.Пробвах със скандиск изтривах записвах премствах информация никакъв резултат.Дава ми че използвам 1гб,който е свободен.Интересното е че направих формат на този партишън(където ми е и ОС-то Windows Xp pro).Преинсталнах съответно и ОС и резултата беше същия този 1гб си остава използван.Незнам дали е нещо софтуерно,но след формат да стои пак този проблем си е направо за чудене.Ако някой има информация моля да ми помогне.Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 да имаш norton utilities качени на компютъра? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VenoMan Posted December 30, 2004 Author Share Posted December 30, 2004 Не нямам никаква антивирусна аз и затова форматнах,но проблема си остана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 хм,значи аз няма мкак да ти помогна другите ше ти помогнат 100%,защото като гледам много рабзират Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Пробвай с Partition Magic да разгледаш този дял.Не се сещам за друго,освен да запазиш инфото някъде и да форматнеш нацяло,което пък си е доста грубо изпълнение.Успех!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Scan-ни с нещо за Bad clusters. Link to comment Share on other sites More sharing options...
six Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Виж марката на харда. Отиди на сайта им. Свали сервизната им програма. Запази си ценното инфо... Ако и това не помогне, виж в BIOS дали всичко е наред... Например направи "redetect HDD" Link to comment Share on other sites More sharing options...
VenoMan Posted December 30, 2004 Author Share Posted December 30, 2004 Сега ще пробвам иначе харда е Seagate 40.0 GB, Baracuda 7, ATA/100, 7200rpm, 2048. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Присъединявам се към мнението на Grimjaur. Използвай Partition Magic. Moжеш да си направиш архивен партишън, в който да създадеш image на ОС, в него скатай и информацията, която ти е потребна, после обедини останалото пространство в един партишън /40Гб и без това не са много/, форматирай новосъздадения партишън и върни на него /пак посредством Partition Magic операционната с-ма/. По този начин ще спестиш качването на драйвери наново. Някъде за 2 часа си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.