Krasi Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 С WinXP съм, има ли начин да се изключи сканирането след рестартиране, става въпрос за оня синия екран при зареждането на системата, дава ми 10 секунди да го изключа с натискане на някой бутон и ако се зазяпам след това ми сканира по половин час без да открива грешки а понякога и блокира. Струва ми се че четох някъде за това но не го открих сега, благодаря предварително за съветите Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Можеш да увеличиш времето, което чака синия екран за клавиш така: отваряш Command Prompt. Пишеш CHKNTFS /T:60, за 60 секунди. А изключването на тази проверка въобще след лош рестарт: CHKNTFS /X C: при условие, че C: ти е дяла с ХР-то. Но ти препоръчвам да не го правиш, на мен лично ми се е случвало да намери проблем по диска, особено след като е забила някоя скапана програма, или лошо кракната игра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasi Posted December 29, 2004 Author Share Posted December 29, 2004 Благодаря. А при положение че нямам NTFS, а всички дялове ми са FAT, понеже на E: ми е Windows 98, пак същото ли да пиша? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Благодаря. А при положение че нямам NTFS, а всички дялове ми са FAT, понеже на E: ми е Windows 98, пак същото ли да пиша? <{POST_SNAPBACK}> Да. Аз лично не съм пробвал дали наистина спира скандиска, но по всички теории това е начинът. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.