Jump to content
BulForum.com

Problem s Case NeoNa

Guest the_hot_guy

Recommended Posts

Guest the_hot_guy

:cry ta za koleda sestra mi podari neon-4e za Case - a http://www.thermaltake.com/accessories/per...s/caselight.htm Zelen da poqsnq .... si4koto go napraih svarzah i si4ko be6e OK do tazi sutrin :cry V poslednite 3 dena NeoN4eto svete6e super qko super qrko i naprao osvetq6e super mnogo be6e mnogo , no tazi sdutrin led kato go pusnah i e6to se e precakl ot dolnata 4ast (kadeto vliza kabela) svetri , no ne mnogo silno leko , a pak v gornata edvam , edvam i nqma ni6to ob6to ..... misleh si ot tova 4e o6te ne e zagrql .... za6toto e gaz ..... ta sled 2 4asa rabota toi pak be6e taka mizeren .... v knizkata pi6e 4e sled kato se raztraska sveti po silno za6toto gazovete se razdvijvali ne6to ot toq rod ..... traskah , traskah nito i ni6to :cry smenih kabela i go slojih i na druga buksa ot zahranvaneto , no pak ni6to i ni6to .... nemoga da si go obqsnq , a vie ?!? ne moje da se kaje 4e nqma nikade vrazka 6toto sveti ama leko ...... nimoe se kaje 4e e izgorql 6toto sveti ama nali super leki4ko ..... prosto nemoga da si go obqsnq ne e rabotil pove4e ot 48 4asa ob6to ...... HeLp :punk

ai nqkoi da pomogne siq si kupih edin 4istak nov i pak sveti taka slabo ot kcvo e tapiqt problem ?!? ne moe da e ot zahranvaneto 6toto imam otdelen Ventilator s diodi i sveti otli4no >..... ne e ot nedostatak na tok za6toto sam izkliu4val na negovo mqsto i pak ne sveti tapiqt neon ai HElP nete please !!!! :excl:

Guest the_hot_guy

markata e ka4estvana dal sam link po gore specializirana to4no za modove i ne e kitaiska ..... neonite sa kupuvani ot Sofia i prosto zaradi tva stava po trudno podmqnata i tezi raboti .... a tozi neon vtoriqt koito mi pristignqa o6te ot trugvaneto si sveti mizerno dokato parviqt sveti cli 2 dena :punk :lol:

Така умират тез неща! Много са некачествени. Захранващият им блок не е оразмерен правилно и доста грее, че даже му се разтапя корпусът! Чувал съм (чел!), че ако се вържат 2 лампи към един захранващ блок (той има 2 изхода), карат повече време, ама колко...

Guest the_hot_guy
Така умират тез неща! Много са некачествени. Захранващият им блок не е оразмерен правилно и доста грее, че даже му се разтапя корпусът! Чувал съм (чел!), че ако се вържат 2 лампи към един захранващ блок (той има 2 изхода), карат повече време, ама колко...

ot tvoite dumi ni6to ne razbrah , no si4ko si e napraveno kakto e pokazano na kutiqta ..... ot zahranva6tiqt kabel (toq standartniq za HDD , Cdrom) se cakva edna buksa i utiva kam edin transformator , koito namalq voltage i go razdelq na dve , 4e da mogat dvete lampi da se vkliu4at v edin transformator i tva e ... dori da izkilu4a ednata lampa drugata pak si sveti mizerno - mizerno sveti ozna4ava - 4e sveti samo ot dolnata strana ot tam kadeto vliza kabela v lampata i tam sveti leko , a v gornata si 4ast moga da kaja 4e izob6to ne sveti ! :angry: :( :cry

Спокойно не се притеснявай ще продължи да си свети така, захранването се е прецакало не знам каква марка е и колко е качествено. Ако съдя по думите ти е някакъв буклук. Но не се притеснявай

Guest the_hot_guy
Спокойно не се притеснявай ще продължи да си свети така, захранването се е прецакало не знам каква марка е и колко е качествено. Ако съдя по думите ти е някакъв буклук. Но не се притеснявай

ami na sa6tata firma e Theme ... neznam si kvo ..... ama se pak 15 lv. e neona + zahranvaneto i ala bala a az zeh 2 neon pak za tolkova i togava ne mi da dha zahranvane 6toto na staroto imam 2 buksi za 2 neona i ...... i tam sa ot dvata i ot tva moje da e neznam :huh: vazmojno e i ot tva da e :( na4i trqqqq zimam nov neon v komplekt s trasformator (adapter) na voltage

EDiT : Ot tva e sigurno bahti 6toto az zeh 4istak nov zalt toq pat neon i sveti to4no po sa6tiqt na4i kato zeleniqt koito sveti 2 dena perfektno i lled tva samo ot dolnata 4ast kadeto e vliza zahranva6tiqt kabel i ot tva e ot dugo nemoje .... a nqkoi sluj4aino prodava li samo takova transformator4e 6toto ne mi se davat 15lv. otnovo za neon i da mi stanat 3 neona :laughing: taka 4e ako nqkoi si e 4upil neona i mu e ostanal transformatora da migo dava za nqkoi lev. :punk :punk

на моя неон му се случи същото - не можеше да светне целия - едни познати го погледнаха и ми казаха че ми се е променил капацитета по някакъв начин и ми го оправиха като запоиха едно кондензаторче на платката която го управлява, като стойността на кондензаторчето го определиха експериментално пробвайки различни.

а пък причината почти случайно беше открита докато боцкаха със сондата на осцилоскопа по спойките на платката и взе че светна целия неон - като махнеш сондата - свети само 1/5-та от него, допираш я пак - свети целия !

Guest the_hot_guy
на моя неон му се случи същото - не можеше да светне целия - едни познати го погледнаха и ми казаха че ми се е променил капацитета по някакъв начин и ми го оправиха като запоиха едно кондензаторче на платката която го управлява, като стойността на кондензаторчето го определиха експериментално пробвайки различни.

а пък причината почти случайно беше открита докато боцкаха със сондата на осцилоскопа по спойките на платката и взе че светна целия неон - като махнеш сондата - свети само 1/5-та от него, допираш я пак - свети целия !

emi pri men problema qvno e sa6tiqt .... pri men imam 2 neona ediniqt e ba4kal 2 dena drugiqt neska doide 4istak novi4ak pri mene i e sa6toto sveti to4no 1/5 ot neona i to v dolnata 4ast ..... ta kvo trea naprava na platkata /?!/ az go otvorih ma kav kondenzator i kade to4no trea sa sloji ?!?6te mi dadete li nqkva shemi4kaa ili pone nqkvo obqsnenie , a pak v kraen slu4ai ako moga da bada malko po nahalen da mi go napravite ?!? :)))) ina4e v nas sam bakan ot kondenzatori oba4e na kva stoinost i kade na ko liniq trea go zapoq ?!?

Guest the_hot_guy
ето снимка, кондензатора е 47П - така пише на него, с българска буква "П", това би трябвало да е пикофаради ?

da oba4e moito ne e sa6toto !!!! ne e kato slot kato tvoito :( vi6 link4eto: http://www.thermaltake.com/accessories/per...s/caselight.htm kato drapne6 po dolu 6te vidi6 detail information. por nego na kartinkata e adadeno ne6tata koito polu4ih v kutiqta i ..... moq transformator ne e na slot , a e onova 4ernoto pravoagalni4e :D nqkava ideq sori 4e ne moga da go snimam ama nemam aparat4e :(

• 2 weeks later...

Със моя се случи същото и след като ритнаЕ компутера , светна пак както преди. След месец се случи същото и този път го разкачих и вързах наново и се оправи, повече не е умирал :allien

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...