wlado Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 tui kato sam sas suse a to e s rpm [e moje i bez] se 4udq kak gnome se spravq sa Rpm tui kato sam mu otdelil na suse malko mqsto i ne moga da sloja kde[koeto v mnogo otno6eniq e po qko] ta ka stava tova nesto sas gno rpm probvah ama to ne ste da se kompilira na pc to mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Евала пич ! Извинявай ама нищо не мога да разбера от твоите писания. Айде моля ти се напиши всичко наново, защото това което си post-нал е меко казано глупост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Gnome няма отношение с rpm-тата. rpm е свързано с самата система(пакетния мениджър). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Пича име вдпредвид интерфейса (програмката). Щото на КДЕ примерно имаш KPackage. Отговор на въпроса: справя се чудесно, точно както и КДЕ-то се справя. Както каза netrootbg това как се "справя" с пакетите не зависи от графичната среда. makepkg, installpkg, removepkg, explodepkg, pkgtool, upgradepkg - просто си намери графичен интерфейс, който се "справя" с тези команди Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted December 30, 2004 Author Share Posted December 30, 2004 imah v perdvid 4e kogato sam sas kde i iskam da si instaliram nesto to directno me pita iksh li sas Yast da go instalnesh i hop edna root parola i tva e a pri gnome mi go dava prosto kato nqkakav paket i mi go otvarq a as iskam da go installne osven tova mi se pravi kato go opitam ot komnden red da si go installna dokolkoto znam rpm -i paket.rpm Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeRou Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 mnogo se izvinqvam za OffTopic-a no imam edin vypros otnosno PHP Variables. Ako nqjkoi se zanimava s php neka da kaje za da go popitam. Blagodarq predvaritelno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 mnogo se izvinqvam za OffTopic-a no imam edin vypros otnosno PHP Variables.Ako nqjkoi se zanimava s php neka da kaje za da go popitam. Blagodarq predvaritelno! <{POST_SNAPBACK}> JeRou, Престани да правиш постоянен оффтопик в различни теми и да питаш да ли може да питаш . Пусни си нова тема и ако някой знае и иска ще ти отговори ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted January 2, 2005 Share Posted January 2, 2005 wlado: вярно, че на сусето беше тоя йаст .. ми начи: installpkg <package>.rpm А и плюс тва тая програма, с която го отваряш на гном хуу ти вади пакета, ми няма ли някъде бутон Install ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.