Jump to content
BulForum.com

kak se spravq gnome s rpm

wlado

Recommended Posts

tui kato sam sas suse a to e s rpm [e moje i bez] se 4udq kak gnome se spravq sa Rpm tui kato sam mu otdelil na suse malko mqsto i ne moga da sloja kde[koeto v mnogo otno6eniq e po qko] ta ka stava tova nesto sas gno rpm probvah ama to ne ste da se kompilira na pc to mi

Евала пич :angry: !

Извинявай ама нищо не мога да разбера от твоите писания. Айде моля ти се напиши всичко наново, защото това което си post-нал е меко казано глупост.

Пича име вдпредвид интерфейса (програмката). Щото на КДЕ примерно имаш KPackage.

Отговор на въпроса: справя се чудесно, точно както и КДЕ-то се справя. Както каза netrootbg това как се "справя" с пакетите не зависи от графичната среда.

makepkg, installpkg, removepkg, explodepkg, pkgtool, upgradepkg - просто си намери графичен интерфейс, който се "справя" с тези команди :)

imah v perdvid 4e kogato sam sas kde i iskam da si instaliram nesto to directno me pita iksh li sas Yast da go instalnesh i hop edna root parola i tva e

a pri gnome mi go dava prosto kato nqkakav paket i mi go otvarq a as iskam da go installne

osven tova mi se pravi kato go opitam ot komnden red da si go installna dokolkoto znam

rpm -i paket.rpm

mnogo se izvinqvam za OffTopic-a no imam edin vypros otnosno PHP Variables.

Ako nqjkoi se zanimava s php neka da kaje za da go popitam.

Blagodarq predvaritelno!

JeRou,

Престани да правиш постоянен оффтопик в различни теми и да питаш да ли може да питаш :huh: . Пусни си нова тема и ако някой знае и иска ще ти отговори !

wlado: вярно, че на сусето беше тоя йаст .. ми начи: installpkg <package>.rpm

А и плюс тва тая програма, с която го отваряш на гном хуу ти вади пакета, ми няма ли някъде бутон Install ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...