Jump to content
BulForum.com

Windows 98

the_net

Recommended Posts

Инсталирах Windows 98 SЕ, но въобще не откри двете ми CD-та. Освен това повечето ми устройства не ми ги разпозна правилно и не инсталира драйвери за тях, а като нямам CD и интернет няма как да ги оправя. Има ли някакъв начин да се подкара нормално този Windows?

Аз съм с SАТА HDD и след инсталацията ми каза, че не поддържа 32 bit data transfer или нещо подобно и рестартира. B БИОС-а е изключен 32 bit data transfer на HDD-TO. Дъното ми е ASUS P4P800

Във фирмата на хубави дъна (а твоето наистина е хубаво) просто слагаме боза ХП и тя си иска дискетка в началото на инсталацията с драйвера на Image чипа т.е. чипчето управляващо САТА дисковете. Захапва си ги и от там тръгва като по вода. И е такава хвъкачка та ум да ти зайди... :woot

Та мисълта ми беше сложи си ХП и мисля че не трябва да имаш повече проблеми. Дискетката си я направи като копираш няколко файла от инсталационното СД на дъното от папка SATA или IMAGEDRIVE. Виж документацията на СД-то и в книжката на дъното. Та правиш си дискетката и буутваш от СДРОМА инсталационния диск на ХП. В началото когато ти изпише на последния ред ....F6... натискаш този функционален клавиш (дискетката трябва да е във флопито) и следваш инструкцийте.

Е и аз съм новобранец в бранша и аз тва го правих 5-6 пъти но го захапа и върви перфектно. СЪС ХП НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И УСПЕХ!

Вижте сега....човекът пита как да си пусне 98E, а не дали да си слага ХР, така че не му давайте излишни съвети....вероятно има нещо предвид.

the_net, със дъното би трябвало да получиш и неговия системен диск. На този диск има всички необходими драйвери за разпознаване на S-ATA и др. подобни и не би трябвало да имаш (почти) никакви проблеми с разпознаване, инсталиране и т.н. Друг е въпросът, че в биоса на P4P800 има една тънкост (ако си чел мануала си я видял) - за да работи коректно дъното с 98SE, трябва да сложиш една стойност (някъде в началните екрани) на 'compatible'. Ако не можеш да я намериш, прати ми РМ....ще проверя къде точно се намираше, както и най-подходящите стойности относно твоя процесор, памет, саунд и т.н. (ако ми ги пишеш какви са). Успех! :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...