the_net Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Инсталирах Windows 98 SЕ, но въобще не откри двете ми CD-та. Освен това повечето ми устройства не ми ги разпозна правилно и не инсталира драйвери за тях, а като нямам CD и интернет няма как да ги оправя. Има ли някакъв начин да се подкара нормално този Windows? Аз съм с SАТА HDD и след инсталацията ми каза, че не поддържа 32 bit data transfer или нещо подобно и рестартира. B БИОС-а е изключен 32 bit data transfer на HDD-TO. Дъното ми е ASUS P4P800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxo-xuxu Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Предлагам ти да си закараш компютъра на някой който разбира най-добре ще е.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
my_shadow Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Във фирмата на хубави дъна (а твоето наистина е хубаво) просто слагаме боза ХП и тя си иска дискетка в началото на инсталацията с драйвера на Image чипа т.е. чипчето управляващо САТА дисковете. Захапва си ги и от там тръгва като по вода. И е такава хвъкачка та ум да ти зайди... Та мисълта ми беше сложи си ХП и мисля че не трябва да имаш повече проблеми. Дискетката си я направи като копираш няколко файла от инсталационното СД на дъното от папка SATA или IMAGEDRIVE. Виж документацията на СД-то и в книжката на дъното. Та правиш си дискетката и буутваш от СДРОМА инсталационния диск на ХП. В началото когато ти изпише на последния ред ....F6... натискаш този функционален клавиш (дискетката трябва да е във флопито) и следваш инструкцийте. Е и аз съм новобранец в бранша и аз тва го правих 5-6 пъти но го захапа и върви перфектно. СЪС ХП НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И УСПЕХ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Вижте сега....човекът пита как да си пусне 98E, а не дали да си слага ХР, така че не му давайте излишни съвети....вероятно има нещо предвид. the_net, със дъното би трябвало да получиш и неговия системен диск. На този диск има всички необходими драйвери за разпознаване на S-ATA и др. подобни и не би трябвало да имаш (почти) никакви проблеми с разпознаване, инсталиране и т.н. Друг е въпросът, че в биоса на P4P800 има една тънкост (ако си чел мануала си я видял) - за да работи коректно дъното с 98SE, трябва да сложиш една стойност (някъде в началните екрани) на 'compatible'. Ако не можеш да я намериш, прати ми РМ....ще проверя къде точно се намираше, както и най-подходящите стойности относно твоя процесор, памет, саунд и т.н. (ако ми ги пишеш какви са). Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.